Įkraunama...
Įkraunama...

Kąsnio jausmas gerklėje

Sveikutės,
Keliu temą į viršų ir prašau patarimo. Jau daugiau nei pusmetį mane kankina "kasnio jausmas gerklėje", vis galvodavau, kad kaip prasidėjo taip ir praeis, turiu įtarimą kad čia man nuo nervų viskas prasidėjo, stresai, įtampa. Kartais atrodo kad net sunku kvėpuot sad.gif Gėriau visokius homeopatinius vaistus nuo nervų, niekas nepadeda verysad.gif . Tyriausi dėl strumos, čia irgi viskas tvarkoje. Bet jau nebegaliu, šitas jausmas taip išvargino ir nusprendžiau normaliai viską išsitirt, tik gal kas duos patarimą į kokį gydytoją kreiptis? Galvoju gal apsilankyt Grybo gatvėj.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vikadi: 13 spalio 2008 - 09:13
Man gal prieš pusmetį atsirado toks keistas jausmas. Bet jis tai praeina, tai užeina ir visada kažkaip su gerklės ir gomurio skausmu. Ir kai ryju lyg būtų kąsnis. Po kiek laiko vėl praeina doh.gif darė skydliaukės echoskopą prieš metus, sakė idiali. asr čia galėtų taip greit atsirasti skydliaukės bėdų? Labai bijau verysad.gif Tiesa yra ir refliuksas.
Atsakyti
Man tas uztrigusio kasnio jausmas atsirado po tonziliu salinimo operacijos. Tai ir maniau, kad tai operacijos komplikacija. Kokiu tik tyrimu nedare mano LOR gydytoja doh.gif Nieko nerado. Veliau atsirado didesniu bedu, su sirdim, turiu ta nelaiminga refliuksa, zodziu jau tada apsidziauge medikai - skydliauke tirkis, tame beda. Pasirodo - ne. ir tik visai atsitiktinai suzinojau kas man. Kaip dauguma cia rase - nervai. Panikos atakos man. Ir nerimas. Jau zinau kada tiketis to kasnio, kai tik kokia itampa, kazko nemalonaus laukiu ar zinau, kad kazka turiu daryti ko prisibijau - viskas, gerklej kamstis. Kaip atsikratau to jausmo? Saviitaigos pagalba. "Kalbu" su savimi, raminu save ir praeina.
Atsakyti
QUOTE(trude @ 2008 10 13, 15:28)
Man gal prieš pusmetį atsirado toks keistas jausmas. Bet jis tai praeina, tai užeina ir visada kažkaip su gerklės ir gomurio skausmu. Ir kai ryju lyg būtų kąsnis. Po kiek laiko vėl praeina doh.gif darė skydliaukės echoskopą prieš metus, sakė idiali. asr čia galėtų taip greit atsirasti skydliaukės bėdų? Labai bijau verysad.gif  Tiesa yra ir refliuksas.


O kas tas refleksiukas blush2.gif

QUOTE(vovere74 @ 2008 10 13, 16:03)
Man tas uztrigusio kasnio jausmas atsirado po tonziliu salinimo operacijos. Tai ir maniau, kad tai operacijos komplikacija. Kokiu tik tyrimu nedare mano LOR gydytoja doh.gif  Nieko nerado. Veliau atsirado didesniu bedu, su sirdim, turiu ta nelaiminga refliuksa, zodziu jau tada apsidziauge medikai - skydliauke tirkis, tame beda. Pasirodo - ne. ir tik visai atsitiktinai suzinojau kas man. Kaip dauguma cia rase - nervai. Panikos atakos man. Ir nerimas. Jau zinau kada tiketis to kasnio, kai tik kokia itampa, kazko nemalonaus laukiu ar zinau, kad kazka turiu daryti ko prisibijau - viskas, gerklej kamstis. Kaip atsikratau to jausmo? Saviitaigos pagalba. "Kalbu" su savimi, raminu save ir praeina.


Na ir man atrodo kad čia viskas nuo nervų, bandau irgi su savim kovoti, teigiamai mastyti. Ryte pabundu, viskas gerai, bet jau važiuojant į darbą ir visą dieną taip doh.gif
Atsakyti
sveikutes,kai skaitau apie jusu aprasymus tai atrodo kad apie save skaitau,cia apie ta kasni gerklej.man lygiai tas pats,atrodo kad kas uzstrige.buvau siandien pas gydytoja tai israse pagert OMEPRAZOL, o po poros dienu nueiti pas lor. tik va beda,mes su vyru darom leliuka ir as dar nezinau ar laukiuos ar ne,lyg ir papykina mane bet dar mano dienom laikas neatejo.tai va,patarkit ar man gert tuos vaistus ar ne.o gal nepakekenks jeigu ir laukiuos.tokia kvaila situacija smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lukinga @ 2008 10 16, 17:46)
sveikutes,kai skaitau apie jusu aprasymus tai atrodo kad apie save skaitau,cia apie ta kasni gerklej.man lygiai tas pats,atrodo kad kas uzstrige.buvau siandien pas gydytoja tai israse pagert OMEPRAZOL, o po poros dienu nueiti pas lor. tik va beda,mes su vyru darom leliuka ir as dar nezinau ar laukiuos ar ne,lyg ir papykina mane bet dar mano dienom laikas neatejo.tai va,patarkit ar man gert tuos vaistus ar ne.o gal nepakekenks jeigu ir laukiuos.tokia kvaila situacija smile.gif


Gal tu palauk savo dienų. Omeprazolio poveikis neščioms neištirtas. Gal jis ir nepakenktų, bet juk pačiai bus ramiau.Aš visą nėštumą su tokiom bėdom kankinuosi, kenčiu.. sad.gif Tik jau baigia stogas nuvažiuoti.
Atsakyti
Man ir gal pries metus buvo tokios problemos, tarsi kas uzstrige butu gerkleje, o skrandis degte dege, bet jo neskaudejo.Pradejo pykinti, vemdavau.Aplakstyti buvo visi gydytojai, kai israse tirtis skrandzio, as nejau, gal dabar pagalvos kuri nors, kad neatsakingai pasielgiau, bet kartais pats ligonis daugiau nusimano kas yra nei gydytojas.Visa tai uzsitese, nes ieskojau daug kur informacijos, daryta daug tyrimu, bet nieko.Ir tikrai ne skrandis , as jo net nesityriau, ogi depresija su panikos priepuoliais.Pradejau gert antidepresantus, pradejo svieset gyvenimas, dingo visi skrandzio ir gerkles nemalonumai.
Atsakyti
QUOTE(oda @ 2008 10 18, 14:54)
Man ir gal pries metus buvo tokios problemos, tarsi kas uzstrige butu gerkleje, o skrandis degte dege, bet jo neskaudejo.Pradejo pykinti, vemdavau.Aplakstyti buvo visi gydytojai, kai israse tirtis skrandzio, as nejau, gal dabar pagalvos kuri nors, kad neatsakingai pasielgiau, bet kartais pats ligonis  daugiau nusimano kas  yra nei gydytojas.Visa tai uzsitese, nes ieskojau daug kur informacijos, daryta daug tyrimu, bet nieko.Ir tikrai ne skrandis , as jo net nesityriau, ogi depresija su panikos priepuoliais.Pradejau gert antidepresantus, pradejo svieset gyvenimas, dingo visi skrandzio ir gerkles nemalonumai.

refliuksai buna nerviniai ir ne. tai nebuvo tik depresija, tiesiog ja gydant pasitrauke ir kita liga, bet kadangi jautri nervu sistema teks kontroliuoti mityba visa gyvenima arba baigsis liudnai.
********
nescioms pirmus 2 men vaistus sako galima gerti, nes anot mokslininku vaikas nieko neima is mamos organizmo. jie raso iki 12 sav, bet tebunie 8 apsidraudimui,
o refliuksu tema yra kita, apie vegestonika ir nervinius gumulus gerklej taip pat....
Atsakyti
As irgi turiu tą kąsnio jausmą gerklėje, dažniausiai jis būdavo silpnas ir kartais užeidavo ir vėl praeidavo. Šį kartą jis labai smarkus laikosi jau 4 dienas, rodos, kad kas smaugtų... Viekas prasidėjo persalus ir gavus traheobronhitą, geriau antibijotikus ir vidurį gėrimo atsirado tas kąsnio jausmas gerklėje plius labai didelis prakaitavimas naktimis ir temperatūra laikosi apie 37.2.
Gal kam taip buvo, nes gydytoja išrašė vaistų nuo depresijos, bet aš jaučiu, kad nedepresuoju, draugai irgi sako kad nepanaši į tokią, tai vat nenoriu pradėti kišti chemijos organizman, nes man atrodo, kad priežastis kita...
Čia radau daug nuomonių apie kąsnio pojūtį, bet gal kam buvo ir kiti simptomai - prakaitavimas ir temperatūra. Kokią Jums diagnozę nustatė?
Atsakyti
QUOTE(winia @ 2008 01 24, 16:40)
Na kodėl arba, arba.
Man pačiai pusę metų buvo tas jausmas, bet nei skrandis, nei skydliaukė nebuvo dėl to kalta. Tai buvo nervinės įtampos, nerimo padarinys, taip vadinamas Globus Hystericus.

Jei ką, nuo jo yra homeopatinių vaistų, vadinasi Ypsiloheel.

O dėl to kasnio burnoj reikia pas gastroenterologą kreiptis?
Atsakyti
Šiaip tai, jeigu "kasnio gerklėje" jausmui nėra fiziologinių priežasčių: refliukso, skydliaukės problemų ir t.t., tai tada tai tikrai padidėjusio nerimo ženklas, kuris atsiranda dėl pakitusio kvėpavimo, kai žmogus nervinasi. Tiesiog tai gali būti labai specifinis, individualus įtampos ženklas jums. Gali būti vienas iš panikos priepolio simptomų. Na, o jeigu tai varginantis dalykas, šalia to jaučiate dar daugiau padidėjusio nerimo požymių - gal pats laikas pasiaiškinti giliau kurs slypi to nerimo priežastys? mirksiukas.gif
Atsakyti
O norėjau paklausti, ar Jūs tą kąsnį jaučiate vienoje gerklės pusėje, ar jis Jums "tūno" centre? Maniškis tai vienoje pusėje, todėl galvoju, kad čia kažkas kito tikriausiai.
Atsakyti