Įkraunama...
Įkraunama...

Kąsnio jausmas gerklėje

QUOTE(roole @ 2009 03 27, 09:21)
O norėjau paklausti, ar Jūs tą kąsnį jaučiate vienoje gerklės pusėje, ar jis Jums "tūno" centre? Maniškis tai vienoje pusėje, todėl galvoju, kad čia kažkas kito tikriausiai.

Man kažkaip būdavo centre, pačioj gerklėj g.gif
Paskutiniu metu šitas jausmas dingo, matyt dėlto kad valgydama neskubu, stengiausi nepersivalgyti blush2.gif nevalgau riebaus maisto blush2.gif
Prieš tai (kai buvo tas kasnio jausmas)buvau pasidarius tyrimus H pylori bakterija normas viršijo 4,5 karto doh.gif
Atsakyti
Na tai aš ir sakau, kad visų Jūsų aptariamas kąsnis gerklėje tikriausiai buvo centre gerklės. O aš tik vienoje kairėje pusėje jaučiu guzą. Reiks pas gydytoją traukt. Ir kaip visuomet kankina blogiausio baimė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo roole: 27 kovo 2009 - 10:06
QUOTE(roole @ 2009 03 27, 10:05)
Na tai aš ir sakau, kad visų Jūsų aptariamas kąsnis gerklėje tikriausiai buvo centre gerklės. O aš tik vienoje kairėje pusėje jaučiu guzą. Reiks pas gydytoją traukt. Ir kaip visuomet kankina blogiausio baimė.

Tik nesinervuok anksčiau laiko mirksiukas.gif
Atsakyti
Mane kankina kąsnio pojūtis trečias mėnuo. Atsirado po streso, kai tikrai labai pergyvenau, net spaudimą buvau susikėlusi. Po mėnesio nuėjau pas gydytoją, nebegalėdama pakęsti. Jis nėra nuolatinis, tai stipriau tai silpniau. Kartais visai nebūna. Padarė bendrą kraują, viskas ok. Skydliaukės hormonai TTH ir T4 normose, echoskopiškai normali. Turiu refliuksą, tyrimas darytas sausį, tada ėjau dėl nuolatinio deginimo jausmo, rūštys buvo pragraužę opą stemplėje. Bet net ir tada nebuvo to bjauraus jausmo gerklėj. Dabar rūgštys kyla gal kokį 1 kartą į savaitę. Gydytoja paskyrė "profilaktiškai" pagerti omeprazolį ryte, raniberlą nakčiai - poveikis 0. Kąsniui nei kiek nepagerėjo. Esu turėjusi vegetodistoniją (panikos atakas, nerimo sutrikimą), metus gydžiausi antidepresantais ir raminamaisiais, dabar jau virš metų kai vaistų nebenaudoju, liga atsitraukusi. Tačiau panašu, kad ne viskas taip kaip atrodo doh.gif Kąsnio priežastimi vardinčiau nervinį pagrindą, nes tas jausmas nebūna vienodas. Kartais atrodo labai gerklėj lyg kas įstrigę, kartais atrodo lyg rankos apėmę nuo kaklo apačios smaugtų, net akys verčiasi lauk doh.gif

Čia dar nespėjau išbandyti, bet noriu pasidalinti patarimais dėl pirmos pagalbos kai užpuola šis jausmas.

Globus Hystericus – varginantis jausmas gerklėje

“Pirmoji pagalba” ir ilgalaikis gydymas
Jūs turite vienkartinį ar pasikartojantį kąsnį gerklėje arba Globus Hystericus. Pradžioje leiskite paaiškinti kas tai yra, tada patarti jums ką daryti kad padėti sau greitai ir paaiškinti ką daryti, kad išvengtumėte jo ateityje.
Globus Hystericus paprastai jaučiamas kaip ankštumo jausmas gerklėje, dažnai, bet ne visada būna jausmas lyg kažkas būtų užstrigę.
Daug žmonių patiria kąsnio pojūtį kai yra susinervinę ar labai laimingi, per vestuves, emocingą filmą ar kai ištinka nelaimė. Tai yra visiškai normalu ir nutinka kaip reakcija į įvykį. Nerimas yra skirtas mums padėti kai yra realus pavojus, taip pat gali lydėti esant stresui ar liūdesiui.
Jei jaučiate Globus Hystericus reguliariai, net jei “tikro” pavojaus nėra, tai greičiausiai reiškia, kad jūs kenčiate dėl nerimo sutrikimo.
Dabar aš galiu jums padėti palengvinti požymius, tačiau žiūrint į ateitį, pirmiausia reikia šalinti nerimo priežastis.
Globus Hystericus yra raumenų esančių aplink gerklę įsitempimas (ankštumas), tik tiek. Vienas iš diagnostinių kriterijų – jis netrukdo jums kvėpuoti ar ryti. Tai tiesiog nerimo simptomas. Jis nepavojingas ir gydomas pašalinant nerimą.

Globus Hystericus pirmoji pagalba
Neteigiu kad tai padeda visiems visada. Bet dažniausiai tai veikia. Pagalba gali būti laikina, gali tekti tai daryti keletą kartų per dieną, bet tai tikrai geriau nei varginantis kąsnio jutimas NUOLAT.
Mano didelis prašymas, kad prisimintumėte, tai nėra Globus Hystericus GYDYMAS, tik pirmoji pagalba.
Tikrasis gydymas yra nerimo gydymas.

1 žingsnis. Raskite ramią vietelę. Dabar paimkita šiltą audinį ir palaikykite priglaustą prie kaklo ir gerklės maždaug minutę. Nenaudokite karšto vandens, nenusideginkite.
2 žingsnis. Nuimkite medžiagą. Stovėkite ar atsisėskite taip, kad nugara būtų tiesi. Atloškite galą kiek tai bus galima, kad jaustumėte tempimą priekinėje kaklo dalyje, žiūrėkite į lubas. Sustokite 5 sekundėms.
3 žingsnis. Dabar lėtai sukite galvą į kairę, po to į dešinę, išlaikant tempimą priekyje. Galvos sukimas turi būti labai lėtas, maždaug 5 sekundės persukant iš kairės į dešinę. Kartokite 10 kartų.
4 žingsnis. Dabar padėkite ranką ant gerklės toje vietoje, kur kaklas jungiasi su krūtine ir suraskite 2 raumenis, kurie eina nuo maždaug adomo obuolio vietos ir pasislepia už krūtinkaulio. Dabar naudodami abi rankas stipriai (nepersistengiant), masažuokite IŠILGAI. Darykite tai 2 minutes.
5 žingsnis. Jei jaučiate kitų raumenų kakle ar trachėjos vietoje, pamasažuokite juos kad atsipalaiduotų.
6 žingsnis . Dabar grįžkite prie galvos sukimo, pakartokite 5 kartus ir atsipalaiduokite.
Pasėdėkite kelias minutes kad jūsų raumenys atsipalaiduotų. Lėta atsikelkite ir pasivaikščiokite.
Pratimai gali iškart duoti didelį poveikį, tačiau darant juos keletą kartų per dieną poveikis būtų dar geresnis.
Dėl Globus Hystericus ilgalaikio gydymo tarkitės su psichologu ar psichoterapeutu.


Info versta iš čia http://www.panic-anx...bus-hystericus/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgele: 09 lapkričio 2009 - 08:58
QUOTE(vovere74 @ 2008 10 13, 17:03)
Man tas uztrigusio kasnio jausmas atsirado po tonziliu salinimo operacijos. Tai ir maniau, kad tai operacijos komplikacija. Kokiu tik tyrimu nedare mano LOR gydytoja doh.gif  Nieko nerado. Veliau atsirado didesniu bedu, su sirdim, turiu ta nelaiminga refliuksa, zodziu jau tada apsidziauge medikai - skydliauke tirkis, tame beda. Pasirodo - ne. ir tik visai atsitiktinai suzinojau kas man. Kaip dauguma cia rase - nervai. Panikos atakos man. Ir nerimas. Jau zinau kada tiketis to kasnio, kai tik kokia itampa, kazko nemalonaus laukiu ar zinau, kad kazka turiu daryti ko prisibijau - viskas, gerklej kamstis. Kaip atsikratau to jausmo? Saviitaigos pagalba. "Kalbu" su savimi, raminu save ir praeina.



Sveikos,
jei issityrus niekas nieko neranda tai 100 proc. , kad tas kamstis nuo nervu. Kankinausi 4 metus: budavo kamstis, nati uzeidavo sirdies kalatojimasisi, dusimas. Issityriau viskas ka imanoma, niekur nieko. Tada kelias buvo pas psichiatre tai ji mane nuramino, sake 90 proc. pacientu Naujoj Vilnioj su tokia pacia beda guli. Vienintelis kelias gert antidepresantus kasd man buvo nepriimtina arba kaip ir minejo SAVIITAIGA. Isivaizduokit vaizdeli kai man tas guzas gerkleje atsiranda tai kalbuosiu su savim , kad tikrai esu sveika ir pranyk guze ir ka Jus manot isikalbu ir pranyksta. Zinau, kad skamba beprotiskai, bet psichiniu problemu vaistais neisgydysi.
Atsakyti


na dar galima paieškoti priežasčių kada ir kodėl tie nervai sukyla, ir vietoj to, kad save įtikinėt, imti spręsti tas nervus keliančias problemas:)
Atsakyti
QUOTE(biteMaja99 @ 2009 11 09, 16:26)
na dar galima paieškoti priežasčių kada ir kodėl tie nervai sukyla, ir vietoj to, kad save įtikinėt, imti spręsti tas nervus keliančias problemas:)

pritariu 4u.gif
Atsakyti
Ir as jauciu ta bjauru kasni gerkleje,atrodo ,kad ten kazkas tampraus butu.Bet niekaip nenusiryja.Man jis atirado po gydymo pylori bakterijos.Baigiant gerti dvieju rusiu antibijotikus ir nuo rugstingumo vaistus.Kuo tolyn, tuo blogyn darosi.Pradejo ir skandi skaudeti ,lyg atrodo kazkas ten po ta gerkle tamposi..fui..Po gydymo tiksla pasiekiau(bloga burnos kvapa) iveikiau,bet prasidejo kiti blogi dalykai.Nebesuprantu ar cia su skrandziu ar skydliauke??Turbut teks pas kelis gyd.apsilankyti ...
Atsakyti
QUOTE(Joko27 @ 2010 07 17, 19:41)
Ir as jauciu ta bjauru kasni gerkleje,atrodo ,kad ten kazkas tampraus butu.Bet niekaip nenusiryja.Man jis atirado po gydymo pylori bakterijos.Baigiant gerti dvieju rusiu antibijotikus ir nuo rugstingumo vaistus.Kuo tolyn, tuo blogyn darosi.Pradejo ir skandi skaudeti ,lyg atrodo kazkas ten po ta gerkle tamposi..fui..Po gydymo tiksla pasiekiau(bloga burnos kvapa) iveikiau,bet prasidejo kiti blogi dalykai.Nebesuprantu ar cia su skrandziu ar skydliauke??Turbut teks pas kelis gyd.apsilankyti ...

Pirkit linu maltus semenis,is vakaro 1 arbatini sauksteli uzpilkite1 stiklineje verdancio vandens,ismaisykite uzdenkite,o ryte ismaisius isgerkite,neskanu ,bet veiksminga.Po refliukso,ir bakterijos gydimo ir as vargau,o dabar jau metai kai rytas prasideda nuo sio gerimo,jauciuosi daug geriau.Sekmes
Atsakyti
Galiu ta tema pakalbėti iš savo patirties. Pirmiausia visoms patariu paskaityti M.Tombako knygą ,,Kaip ilgai ir sveikai gyventi" Tik ją perskaičius pradėjau save gydyti nuo refliukso arba kaip liaudiškai tariant ,,kai maistas stovi gerklėje". Taigi, pradėjau derinti maistą ir... kiekvieną rytą, prieš valgį, gerti stiklinę, filtruoto, vandens. Svoris, kuris nuo mūsų mielų vaikučių (jų buvo du) buvo vis dar likęs ant mano pilvo, šlaunų ir sėdynės, ėmė po truputį kristi, netgi be didelių pastangų, pavyzdžiui baisiųjų dietų. Dar šiek tiek prisidėjo tai, kad tais metais susižeidžiau koją, teko pabūti gipse. Kaip suprantate, tai būna tik į naudą liekniejimo link. Po to pradėjau nuolat, kiekvieną rytą daryti mankštą, vien tam, kad mano ištirpę ,,lašinukai" atrastų savo vietą. Dabar, jau du metai, džiaugiuosi savo padėtimi: nejaučiu jokio kąsnio gerklėje (o juk ir tulžies jau nebeturiu) ir formomis (ūgis 176, svoris 61 kg.) Dabar su dukra dalinamės drabužiais ir tai šiais laikais yra didelė ekonomija smile.gif To linkiu ir Jums, pasidalindama savo patirtimi. Nepasiduokite malonumams! Nugalėkite juos ir tuomet pavasaris bus nuostabus! Sėkmės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(daivuks2 @ 2011 04 28, 10:39)
Nepasiduokite malonumams! Nugalėkite juos ir tuomet pavasaris bus nuostabus!

Malonumai yra gerai. Jie nuima stresą, nerimą ir dėl jų atsirandantį "kasnį gerklėje". Čia tema juk ne apie lieknėjimą ax.gif
Atsakyti
As jauciau kasni gerkleje labai daug metu. visa tai buvo nuo psichologiniu problemu, nes tuo metu buvau paaugle. buvo visa tai pasibaige, kai baigiau mokykla, bet dabar baigus studijas jauciu vel ta pati kasni. Manau tai itakojo mano pergyvenimai del darbo....
Atsakyti