Savo dukrytę pradėjom leisti į lopšelį 1 metų ir 8 mėnesių . Savaitę ėjo , po to susirgo : stresinė situacija + najos "bacilos"... Tą savaitę , kol ėjo , iki pietų pasilikdavo kuo puikiausiai . Gal įtakos turėjo tai , kad iki to laiko ne tik su mamyte augo : nuo 4 mėnesių keliom valandom ateidavo auklė. Mane pačią tėvai į lopšelį nuvedė 1 metų ir 4 mėnesių . Jokių pretenzijų dėl to neturiu : labai kompleksuota nebuvau , jaučiausi saugi , vaikų nemušdavau ... Esu mačius tokių bjaurių mušeikų , kurie augo šiltai ir saugiai namučiuose su mamytėmis , močiutėmis ir visokiomis tetutėmis , kad buvo baisu žiūrėti ... Reikia stebėti savo vaiką ir parinkti jam tinkamą aplinką augti : vienam geriausia namuose , o kitą būtina vesti į kolektyvą . Nepabandysi - nesužinosi . Jei nepritapo vienam lopšely , tai gal reikia paieškoti kito . Ar jam tikrai geriau namuose sužinosi tik bent po 2-3 išbandytų lopšelių... Gal nuvedus į kitą vaikui bus tinkamesnis biolaukas , labiau patiks auklėtoja...
Neseniai nuvedėm dukrytę į lopšelį ( 1 metų ir 8 mėn.) nemokančią nei pavalgyti , nei ant puoduko pasiprašyti... Priėmė : ir pamaitina , ir sauskelnes pakeičia...Pagalvokit pačios , jei jūs būtumėt auklėtojos negi nepadėtumėt tokiems "pupsikams". Ten gali dirbti tik mylintys vaikus žmonės : dėl tokio "didelio" atlyginimo su vaikais ištisai dantis sukandus neišbūtum , jei jų nors kiek nemylėtum ( aš išblūsčiau )...
Išleidau sūnų į lopšelį 1,5metukų- su pampersu, soske
ir žaisline mašina. Auklėtojos sakė, kad buvo sunkoka pirmą mėnesį- nes labai verkė ir jos tąsė jį ant rankų...Turiu vaiko nuotrauką iš pirmųjų dienų lopšelyje- sėdi zuikis visas liūdnas, soske dantyse, mašina apsikabinęs ir vos nežliumbia. O paskui taip įsivažiavo į linksmybes, kad 2-jų metukų su chebrantu iš darželio buvo pabėgęs. Gerai kad netoli nubėgo- visi buvo lauke, o jie sumanė po darželio pastatą pasivaikščioti. Auklėtojai buvo strioko...
Jau pakeitėm 5-is darželius dėl pasikeitusios gyvenamosios vietos, tai tik apie pusė auklėtojų iš manęs gautų teigiamą rekomendaciją jei ką. O vaikui ir taip gerai- jam bele tik chebra.

Jau pakeitėm 5-is darželius dėl pasikeitusios gyvenamosios vietos, tai tik apie pusė auklėtojų iš manęs gautų teigiamą rekomendaciją jei ką. O vaikui ir taip gerai- jam bele tik chebra.
QUOTE (Manguste @ 2004 07 04, 18:13) |
Vobla, vis prisimenu tavo mergytę. ![]() ![]() ![]() |
Tris savaites ėjome labai gerai, paskui savaitei iškritome dėl ligos Po ligos dar noriau ėjo, nes buvo labai chebros pasiilgusi. Bet va atsitiko tokia bėda- lyg šiol buvo pavaduojanti auklėtoja, o praeitą ketvirtadienį grįžo iš atostogų nuolatinė. Kažkas nutiko, nes mažoji jos nepripažino, o gal šiaip blogai jautėsi- apie pietus paskambino, kad labai verkia ir lyg tempertūros turi. Penktadienį laikiau namie- nugi lyg ir sveikas tas vaikas

O kas liečia mažumą, tai yra mūsų grupėj mergaitė, mėnesiu už maniškę jaunesnė( labai bėja savarankiška). Taip pat yra berniukas kuriam tik prieš porą dienų suėjo metukai. Nuo vidurio savaitės ateis dar vienas vaikiukas kuriam tuoj sueis metukai. Taip, kad mes jau nesam mažiausios- kaip ir vos ne didžiausios gaunames

QUOTE (Smurka @ 2004 05 27, 14:45) |
As rugsejo pirmaja isvedu June i darza. Tai vedeja pareikalavo, kad pirmaja savaite su vaiku darzelyje butu kas nors is artimuju. Taip adaptacinis periosdas bus lengvesnis, anot jos. |
Kai aš paklausiau vedėjos ar galėsiu bent jau pirmą savaitę dukrytę pasiimti nuo pietų, ji atsakė kad ne

Kas cia per vedeja tokia,
tu tiesiai su aukletojom kalbek. As pirma savaite vesdavau puse dienos, lauke pabudavom ir viskas (trumpam iseidavau ir aplinkui slaistydavausi), bet maniske pati norejo likt valgyt ir po to miegot, bet as vos ne visa savaite po to, ateidavau pries pietu miega paklaust ar nori likt, tai eidavo su vaikais miegot, ateidavau po vakarienes pasiimti. Paskutini karta palikau visai dienai, tai sake, kad biski lauke manes jau. Bet dabar vel neinam, tai nezinau kaip bus paskui., nes ir pas mus aukletojos pasikeite.

Mūsų angeliukas į lopšelį pradėjo eiti vos vienerių sulaukęs .Ir aš to visiškai nesigailiu - jau nuo mažens jis buvo bendraut mėgstanti "persona" , be to ir grupės vaikai jį labai mėgo , o auklėtoja , kaip mažiausią šiek tiek labiau palepindavo - ir pamyluodavo , ir panešiodavo . Jau trečią dieną reikėjo vaikytis po grupę , kad išsivesčiau namo - niekur nenorėjo eiti.Tris mėnesius atlankėme labai šauniai , tik po to labai stiprios ligos užpuolė - keturiems mėnesiams teko palikti darželį.Po šios pertraukos rytai tapo šiek tiek sunkesni - kabinasi į kojytę ir sako NE NE ( tipo , nepalik manęs) . Bet aš žinau , kad kai tik uždarau grupės duris , vėl viskas stoja į savo vėžes.
Ir dar labai smagu matyti , kai išmokęs darželyje ką nors naujo , būtinai pademonstruos namie.Tiesiog matau , kiek
patobulėjo darželyje ...
Ir dar labai smagu matyti , kai išmokęs darželyje ką nors naujo , būtinai pademonstruos namie.Tiesiog matau , kiek

QUOTE (saule @ 2004 05 27, 15:00) |
Mamos, o ka manot apie darzelio keitima? Musiskio mazio dabar neprieme i salia namu esanti darza, todel susiradom salia vyro darbo esanti. Jei kartais nuo rugsejo mus priimtu i ta salia namu, ar verta pereit? Vaikas visgi bus priprates jau prie sito, nesigaus tas pats lyg is pradziu eitume vel? |
As manau, kad reikia rinktis ta darzeli, kuris patogesnis. Mano dukryte lanke spec darzeli, kuris buvo labai toli nuo namu, buvo labai nepatogus susisiekimas, mus abi tai labai vargino... Kuo toliau - tuo maziau ji norejo eit i darzeli (nors ir aukletojos mano manymu buvo neblogos). Galu gale mes nustojom lankyt ta darzeli. Bet vaikui reikia bendravimo su kitais vaikais, to manoji negalejo gauti namuose. Todel po kurio laiko ji (mano dideliai nuostabai) pati pasisiule lankyt kita darzeli - ta kuris yra musu kieme (cia turbut del to, kad jis is dalies matosi pro musu virtuves langa, matosi kaip vaikai lauke zaidzia, be to, tie vaikuciais kartais su aukletojom kur nors eina pro musu kiema...). O as beje kazkada anksciau buvau girdejus nepatenkintu tuo darzeliu mamu atsiliepimu. Taigi, prisipazinsiu, i ta nauja darzeli ejau uzsirasyt be didelio entuziazmo ...
Taciau tas darzelis pranoko visus mano lukescius

Negaliu atsidziaugt

O ir igudziu prasme irgi pasikeitimai nerealus :-) Is to isejom darzo - net paskaiciuot normaliai iki 10 nemokejo. O cia... Per koki menesi ne tik skaiciuot iki 100 ismoko, bet ir abecele ismoko, dabar laisvai paraso bet ka (aisku, kolkas su klaidom: kaip girdi, taip ir raso), skaito viska (tik didelem raidem) :-) Pazanga tikrai didele

Kokios galetu but priezastys? Ju daug. Pagrindine - darzelio pakeitimas (beje, keitem vidury metu, pradejom lankyt gruodzio 22 d. :-). Siame darzely manajai patinka tai, kad aukletojos zymiai jaunesnes, be to, cia nuolat vyksta kokie nors renginiai: koncertai, cirko pasirodymai, jie su grupe isvazuija - tai i teatra, tai dar kur, pvz., neseniai buvo gamtininku stoty, tai emociju ...

Zodziu dar galeciau be galo daug pasakot, kokiu fainu pramogu naujajam darzely yra... bet manau uzteks

Taigi, mamytes, nebijokit keisti darzeliu

QUOTE (manyte @ 2004 05 27, 14:32) |
Mes pernai prieš rugsėjį nuėjom pasižiūrėt į darželį, direktorė pasiūlė pabūti su vaikais ... |

Va tokia musu pirmoji diena darzelyje...
Taigi, nedrisciau kategoriskai teigti, kuris variantas geresnis - kad mama vaiksciuotu kartu i darzeli bent pirmas dienas, ar kad visai nevaiksciuotu ...

QUOTE (Noa @ 2004 06 02, 21:00) |
Vaikas kokia savaite gali priduodamas verkt, tai normalu. Perejimas. Tiksliau, buna kelios dienos labai idomu, nauji zaislai, o paskui uzeina ta baisioji savaite. Motinai jokiu budu negalima pasiduot ir nusileist ir nebeleist i darzeli, nes cia toks - kaip ir kaprizas prie kasos.. |
Labai gerai pasakyta, svarbu nenusileist

Mano dukrytes draugei nutiko taip:
Ja atidave i darzeli, ir aisku ji pirmas dienas kele "koncertus". Tevai labai jaudinosi, pergyveno. Vaikas ta mate ir matyt pasinaudojo, papiktnaudziavo. Na, ir mociute viska sugadino galutinai: ziuri pro lango - vaikai isejo i lauka, senoji ima visokiu bandeliu-saldainiu ir lekia i darzeli: "Imk, mieloji, valgyk, Emilyte". Taigi vaikas pradejo nebevalgyt darzely su kitais vaikais - laukia, kol mociute pasirodys su krepsiais

Po keliu dienu ta mergyte tevam pareiske: "Eisiu i darzeli tik su salyga - turesit mane paimt per pietus, arba neeisiu isvis". Tevai sutiko net be jokiu svarstymu

Dar po dienos-kitos Emilija pareiske - neisiu i darzeli ir basta.

Tevai visgi kaip nekaip nuvede ja i darzeli. Bet tik vaikam isejus i lauka, ta mergyte sugebejo pasprukt - pabego namo.
Nuo tol tevai Emilijos i darzeli nebeleido...
Po kurio laiko manoji Diana pamate Emilija kieme ir uzkalbino, jos susidraugavo. Kitos kiemo mergytes irgi bande susisneket su Emilija, bet ... Nezinau kodel, bet tik su maniske susidraugavo -kuo toliau- tuo daugiau jos buna kartu

Pastebejau, kad Emilija labai baili ir uzdara. Bet ka as padarysiu? Pabendravo jos kuri laika... Viena diena sulaukiau keisto skambucio: skambino moteris, prisistate kaip tos mergytes mama, sako, kad musu mazosios labai draugauja, kad Emilija daugiau su niekuo taip artimai nenori bendraut ir t.t., taigi paprase, kad as savo dukryte kuo dazniau leisciau pas juos i svecius. Dar po kurio laiko ta mama vos neverkiant paprase, kad paprasyciau savo dukrytes, kad Emilija ikalbeciau lankyt kartu darzeli (nes tipo jie jau nesusisneka su savaja 5mete dukra, ji stato visokias salygas, jie jau kazin ko tiktai jai pripirko ir pan., bet ta vistiek i darzeli nesutinka eit, kaprizinga, uzdara...). Keistas man toks prasymas buvo, bet negi gaila pabandyt

Taigi mes abi (as ir mano maze) 3 ar 4 menesius ja "lauzem", kiekviena diena PASAKOJOM, KAIP FAINA DARZELY, KOKIE RENGINIAI VYKSTA, KOKIOS EKSKURSIJOS IR pan. As tai jau buvau rankas nuleidus, tiesa sakant. Bet ivyko stebuklas

Vienu zodziu moralas toks - is dideles meiles ir baimes tevai padare bedos (direktores mintis), bet tai pataisoma (as tikiu).

Aš, kaip ir viena iš anksčiau rašiusių mamyčių, atidaviau dukrytę Martyną į darželį ne todėl, kad pinigėlių trūko, o todėl, kad maniau (ir dabar taip manau), jog vaikui bendravimas yra būtinas.
Kadangi man buvo sesija, nuo 8 mėn. Martyną prižiūrėjo močiutė. Tačiau, kai mes gyvename Vilniuj, o močiutė už 200km. - kelionės savaitgaliais, vaiko trūkumas ir visa kita labai vargina. Todėl, Martynai sulaukus 1m.2mėn. ji pradėjo lankyti lopšelį. Iškart noriu padėkoti vaikų lopšelio-darželio "Gervelė" auklėtojai Aurelijai, kuri buvo Martynai lyg antra mama. O pati pradžia buvo tokia: nors močiutė įnirtingai teigė, jog pirmą dieną reikėtų leisti vaiką kelioms valandoms, antrą - pusdieniui ir taip toliau pratinti, mes padarėme kitaip... atidavėme vaiką visai dienai. Ir jokių ašarų. Ir dabar, nors dukrytei yra jau 3m.2mėn. ji visada noriai eina į darželį.
Tiesa, buvo laikas, kai keletą rytų ji verkė. Priežastis buvo ta, jog į grupę atvedė naują vaikutį, kuris ištisas 2 dienas be perstojo verkė (nors jam buvo netoli 3 metų).
Tad, mielosios mamos, ne visi vaikučiai vienodi - vieniems būtinai reikia tik mamų, kitiems "itin" tinka auklės (dažniausiai taip patogiau patiems tėveliams), o kiti eina į darželį be jokių problemų. Tačiau manau, jog tik vaikučiai, kurie nuolatos serga, yra alergiški ar pan. galėtų neiti į darželį (tai mano asmeninė nuomonė, su kuria Jūs galite nesutikti).
Sėkmės visoms.
Kadangi man buvo sesija, nuo 8 mėn. Martyną prižiūrėjo močiutė. Tačiau, kai mes gyvename Vilniuj, o močiutė už 200km. - kelionės savaitgaliais, vaiko trūkumas ir visa kita labai vargina. Todėl, Martynai sulaukus 1m.2mėn. ji pradėjo lankyti lopšelį. Iškart noriu padėkoti vaikų lopšelio-darželio "Gervelė" auklėtojai Aurelijai, kuri buvo Martynai lyg antra mama. O pati pradžia buvo tokia: nors močiutė įnirtingai teigė, jog pirmą dieną reikėtų leisti vaiką kelioms valandoms, antrą - pusdieniui ir taip toliau pratinti, mes padarėme kitaip... atidavėme vaiką visai dienai. Ir jokių ašarų. Ir dabar, nors dukrytei yra jau 3m.2mėn. ji visada noriai eina į darželį.
Tiesa, buvo laikas, kai keletą rytų ji verkė. Priežastis buvo ta, jog į grupę atvedė naują vaikutį, kuris ištisas 2 dienas be perstojo verkė (nors jam buvo netoli 3 metų).
Tad, mielosios mamos, ne visi vaikučiai vienodi - vieniems būtinai reikia tik mamų, kitiems "itin" tinka auklės (dažniausiai taip patogiau patiems tėveliams), o kiti eina į darželį be jokių problemų. Tačiau manau, jog tik vaikučiai, kurie nuolatos serga, yra alergiški ar pan. galėtų neiti į darželį (tai mano asmeninė nuomonė, su kuria Jūs galite nesutikti).
Sėkmės visoms.
Pas mus irgi lopšelyje pirmos dienos buvo čiki
, po to prasidėjo nenoras, bet kadangi tėveliai dirba, omočiutė toli teko eiti
, bet vėl iškėlė sąlyga-mam turi ateiti pasiimti, nes nuveda tėtė, bet vėl "bjaurūs" tėveliai nepakluso ir eidavom pasikeisdami
.Ir rezultate- vaikas eina į darželį, nors kartais būna nenoriu, bet mes nenusilaidžiam