Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai vienykimės

Sveikos mergickos 4u.gif senokai cia besilankiau ,smarkiai sirgau ,del peticijos manau vistiek reiketu kazka daryti,jei jau ne mums ,tai bent globeju asociacijos atstovams,nu kiek mes ilgai tylesim,a nia mirksiukas.gif .
Atsakyti
sveikutės smile.gif .seniai čia bebuvau.ale žiūriu niekas čia ir nepasikeitė.o pas mane šiokios tokios naujienos.ilgai su vyru svarstėm už ir prieš,bei po ilgų diskusijų ir galvojimų nusprendėm pasiimt globot dar vieną mergaitę.tik šį kartą žiūrėsim mažesnę.nuo 6metų.pirmadienį bandysim nuvažiuot į vaikų teises pasikalbėt.didžioji jau išaugo iš ožių,blogo mokymosi,nieko netaupymo.po ilgų vakarų pokalbių ir po visų rietynių,paskutinius mėnesius gyvename,kaip darni šeima.mergaitė stengiasi gerai mokytis,mes kuo dažniau ją pagirti.
pagalvojom,kad lyg nieko netrūksta mums,kad dar vienam vaikui suteikt namus.tuo labiau artėja vasara,vaikams reikia pramogų ir užsiėmimo.vyras jau sakė mažajai nupirks dviratuką vasarai važinėt.didžioji turi,bet nesaugojo,tai jau suvargęs biškutį.bet kadangi pasakėm,kad naujo tikrai nieks nepirks,jei temokėjo šitaip saugoti,tai prašė vyro sutvarkyt senąjį.pagaliau po truputį pradeda vertinti daiktus,maistą,namų šilumą.o pradžioj viskas buvo dzin.
vyras kaip ir norėtų berniuko antro,bet baisiai kažkaip nedrąsu.sako,dar užaugęs į "birbynę"pačiam užvažiuos.nors tikrai kiek žinau pavyzdžių,berniukai kartais geresni daug už mergaites užauga.
štai va tokios naujienos pas mus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(velute @ 2008 04 19, 19:45)
sveikutės smile.gif .seniai čia bebuvau.ale žiūriu niekas čia ir nepasikeitė.o pas mane šiokios tokios naujienos.ilgai su vyru svarstėm už ir prieš,bei po ilgų diskusijų ir galvojimų nusprendėm pasiimt globot dar vieną mergaitę.tik šį kartą žiūrėsim mažesnę.nuo 6metų.pirmadienį bandysim nuvažiuot į vaikų teises pasikalbėt.didžioji jau išaugo iš ožių,blogo mokymosi,nieko netaupymo.po ilgų vakarų pokalbių ir po visų rietynių,paskutinius mėnesius gyvename,kaip darni šeima.mergaitė stengiasi gerai mokytis,mes kuo dažniau ją pagirti.
pagalvojom,kad lyg nieko netrūksta mums,kad dar vienam vaikui suteikt namus.tuo labiau artėja vasara,vaikams reikia pramogų ir užsiėmimo.vyras jau sakė mažajai nupirks dviratuką vasarai važinėt.didžioji turi,bet nesaugojo,tai jau suvargęs biškutį.bet kadangi pasakėm,kad naujo tikrai nieks nepirks,jei temokėjo šitaip saugoti,tai prašė vyro sutvarkyt senąjį.pagaliau po truputį pradeda vertinti daiktus,maistą,namų šilumą.o pradžioj viskas buvo dzin.
vyras kaip ir norėtų berniuko antro,bet baisiai kažkaip nedrąsu.sako,dar užaugęs į "birbynę"pačiam užvažiuos.nors tikrai kiek žinau pavyzdžių,berniukai kartais geresni daug už mergaites užauga.
štai va tokios naujienos pas mus mirksiukas.gif

Na saunuole velute. Poryte butu geriau, gal ir graziau (cia as taip mastau). Bet spresti jums.
Dar vienas mazylis tures teti ir mama, o jus dar viena vaikuti seimoje thumbup.gif
Atsakyti
Porytė gal ir geriau bet vienodos lyties vaikai leidžia išvengti brendimo laikotarpyje ir lytinių problemų nestuke.gif tarp skirtingų lyčių vaikų
Atsakyti
na va nieko pas save mieste nesuradom,tai žiūrės vaikų teisės iš aplinkinių rajonų.didesnių nuo 9m tai yra ir pas mus,bet norim mažesnės.taip tikėjaus susipažint su mergyte kokia šiandien,na bet va kaip išėjo.dabar laukiam visi trys kada paskambins vaikų teisės.tikiuos,kad baisiai ilgai neteks laukt.na vaikų namuose ir berniukų siūlė,bet kažkaip priėjom su vyru vieningos nuomonės,kad ieškosim mergaitės. smile.gif
Atsakyti
Ne į temą aš
Velute, o čia jūsų šuo.
Mes tokį patį turim, čia ilgaplaukis vokiečių aviganis.
Atsakyti
4u.gif Sveikos. Seniai čia lankiausi. Vėlute,džiaugiuosi dėl tavo sprendimo 4u.gif 4u.gif
O dėl globos pašalpų ir globėjo statuso(ir atlyginimo) tai g.gif Bijau, kad padidėjus vaiko išmokai arba ėmus globėjui mokėti atlyginimą,atsiras nesąžiningų žmonių, kurie ims vaikus TIK dėl pinigų ar socialinių garantijų g.gif Gal ir dabar tokių yra, kas ten žino... Sutinku, kad 520 Lt yra mažai, tuo labiau, kad globos namams už vaiką mokama 2000 Lt....Nežinau, kaip turėtų būti ir ko iš tiesų reikėtų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(saulenė @ 2008 04 22, 11:52)
4u.gif Sveikos. Seniai čia lankiausi. Vėlute,džiaugiuosi dėl tavo sprendimo 4u.gif  4u.gif
O dėl globos pašalpų ir globėjo statuso(ir atlyginimo) tai  g.gif Bijau, kad padidėjus vaiko išmokai arba ėmus globėjui mokėti atlyginimą,atsiras nesąžiningų žmonių, kurie ims vaikus TIK dėl pinigų ar socialinių garantijų g.gif Gal ir dabar tokių yra, kas ten žino... Sutinku, kad 520 Lt yra mažai, tuo labiau, kad globos namams už vaiką mokama 2000 Lt....Nežinau, kaip turėtų būti ir ko iš tiesų reikėtų blush2.gif

nesinorėtų, kad postas skambėtų piktai, ar asmeniškai įsižeistumėt, bet pabandysiu.
Daug jau mes gidrėjom, kad už pašalpą ima, kad ji per didelė, kad dar kažkas, kad dar kažkas.
Ir tada vaikus ėmė globoti tik tas, kas globoti norėjo vaikus. Nežinau, ar jūs turite globotinių, arkaip kitaip susijus su globa, bet tiesiog norėtųsi sužinoti ar turit vaikų?O jei turit tų vaikų tai tikriausia žinot ir tai, kad ne finansinės galimybės dažniausia apsprendžia vaikų kiekį šeimoje, o moralimės galimybės ir moraliniai vidiniai ištekliai- kiek ir kaip aš galiu išauginti, išleisti į pasaulį, kokiu vidum.Finansinis pagrinas yra svrbus, bet lemiantis yra tikrai ne jis.
Tai kiek manote žmonių imsis atsakomybės užauginti ir išauklėti jiems svetimą žmogų sužinoję, jog jie už tai gaus visą arba pusę minimalios algos. Tūkstančiais, o gal visi trys milijonai g.gif Va kiek už tokius baaaaaaaaaaaaaisius pinigus yra pasiryžę atsisakyti savo karjeros, didesnių pajamų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dar @ 2008 04 22, 08:54)
Ne į temą aš
Velute, o čia jūsų šuo.
Mes tokį patį turim, čia ilgaplaukis vokiečių aviganis.

tai mūsų kalytės palikuonė,pusės metų vokiečių aviganė

o del pinigėlių už globą,tai tikrai jei būtų didesni pinigai,atsirastų tuo besinaudojančių.bet manau,kad ir dabar tokių atsiranda nemažai.man atrodo,kad yra per maža globėjų atranka.maždaug tik pažiūri ir viskas.mum net kursų jokių nebuvo.o ypač manau reiktų atidžiau žiūrėt kas ima iš kaimų.nes kiek mano mergaitė pasakojo,tai vaikai kurie buvo gražinti tarp savęs kalbėdavos,kad juos ten kaip darbo jėgą laiko.dažniau turėtų vaikų teisės tikrinti globėjų šeimas,pasidomėti vaikais mokykloje,kaip aprengti,kaip sutvarkyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo velute: 22 balandžio 2008 - 17:28
Sveikos ir sveiki! 4u.gif
Taip,tikrai yra(daugiau gal buvo) tokiu globeju, kurie ima globoti del pinigu(ypac anksciau, kai buvo litas tvirtesnis) ir kartais del darbo..Bet ta globa trunka neilgai,nes tai atsakingas "darbas" ir tikrai "nepelningas,jei nori saziningai atlikti savo" darba" biggrin.gif
O del tikrinimo ir kursu prasau nesuplakti visu globeju i viena kruva-tam tikruose miestuose yra tikrinami ir tikrinami saziningai ir kursai rimti buna..Nereikia liginti kokio rajono globos biggrin.gif
Ir dar del globotiniu darbo kaime..Aisku,sunku jiems(globotiniams) nors kiek padirbeti..Globos namuose ipratinami visai nieko nedirbti,sliauzioja is kampo i kampa,o cia ponaiciams reikia padirbeti blink.gif Isivaizduokite tokia situacija:kaime sienapjute,reikia siena suvezti greitai,kad nesulytu ,visi dirba suprakaitave ir ponaiciu paprase padeti..Tikras pasiutimas,kaip drista!!Arba,jei reikia paraveti,na,nors pasiusk,rankas susiteps! blink.gif Veliau sako:ai,nuobodu buvo,nera kaime ka veikti..O seimininke grizusi is ravejimo dar turi ponams padaryti valgyti..Ir lieka abi puses nesuprastos:viena-negi sunku jaunam zmogui padirbeti ,kiti-nuobodu,o dar liepe padeti darbuose..Nuo kada darbas blogai?!!?
Visada,kai tik kaimynai(ne visi) pamato vasara padedancius globotinius nesusilaiko nuo pavydo ir visokiausiu kalbu..
Aiskumo delei turiu parasyti,kad as gyvenu nemazam mieste ir su kaimu visai nebesusijusi.. tongue.gif Bet mano nuomone tvirta del darbo:turi ir dirbti,ir padeti!Kaip kitaip ipras prie darbu,kaip ko nors ismoks?Labai gailiuosi,kad pas mane vaikams nera jokio darbo,nors mazuciuko..
Atsakyti
smaika pilnai sutinku,kad vaikams reikia duot darbo ir kad" nesismaukytų" iš kampo į kampą.na bent manoji tai super darbšti,dar reikia tokio vaiko paieškot darbštaus.na mes irgi negyvenam mažam mieste,bet per metus laiko vaikų teisės nebuvo užsukusios.na gal jie ir nevažiuoja kur nėra nusiskundimų.vakar kai nuėjom dėl antros mergaitės globos,tai net dvi iškart pasiūlė.na bet dvi mums per daug. smile.gif o sesučių neskiria.tai va tenka laukt.

o kaimynam tokiem kur pavydi ir apkalba reiktų "akis išmušt "kad mažiau matytų. biggrin.gif mūsų kaimynai tai šaukia kam jums reik tų vaikų,lyg jie augint turėtų.vyro mama taip pat labai verkė ir depresavo dėl pirmos mergaitės.o dėl antros dar nieko nesakėm,tai matyt vėl bus depresija ir ašaros.nesuprantu aš tokių žmonių.atrodo džiaukis,kad vaikai geros širdies,kad moka dalintis meile su svetimais,kad nedepresuoja ir neskandina savęs alkoholyje,dėl eilinio nutrūkusio nėštumo.juokingi tie žmonės.ko čia verkt?nors su pirmąja uošvienė jau apsiprato,jau ir dovanų atveža.o kai pirmą kart atvažiavo,vaikui nė labas nepasakė,nei kalbėjo su ja.o dovanų šunims atvežė.buvau pasišlykštėjus.nu bet kas bus kai sužinos dėl antros mergytės? g.gif .pas mus tik vyras dirba,bet pinigų užtenkam pragyventi ir nedidelioms pramogoms.aš daugiau skiriu laiko namams ,kiemui,mergaitei.tai garantuotai uošvienė sakys,kad melžiam sūnų.nors vyras bijo mamos reakcijos,bet ir pats labai nori antros mergytės.ir tegu žmonės laiko mus kvailais,jaunais,nepatyrusiais gyvenimo,bet mums svarbu,kad mes žinom ,kad mums visiems bus gerai. aišku ateitis,užaugę vaikai baugina,kas iš jų išauks.bet kažkaip tikimės,kad su mūsų pagalba jos užauks geros ir doros mergaitės.o kaip bus ateitis parodys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(velute @ 2008 04 22, 21:03)
smaika pilnai sutinku,kad vaikams reikia duot darbo ir kad" nesismaukytų" iš kampo į kampą.na bent manoji tai super darbšti,dar reikia tokio vaiko paieškot darbštaus.na mes irgi negyvenam mažam mieste,bet per metus laiko vaikų teisės nebuvo užsukusios.na gal jie ir nevažiuoja kur nėra nusiskundimų.vakar kai nuėjom dėl antros mergaitės globos,tai net dvi iškart pasiūlė.na bet dvi mums per daug. smile.gif  o sesučių neskiria.tai va tenka laukt.

o kaimynam tokiem kur pavydi ir apkalba reiktų "akis išmušt "kad mažiau matytų. biggrin.gif mūsų kaimynai tai šaukia kam jums reik tų vaikų,lyg jie augint turėtų.vyro mama taip pat labai verkė ir depresavo dėl pirmos mergaitės.o dėl antros dar nieko nesakėm,tai matyt vėl bus depresija ir ašaros.nesuprantu aš tokių žmonių.atrodo džiaukis,kad vaikai geros širdies,kad moka dalintis meile su svetimais,kad nedepresuoja ir neskandina savęs alkoholyje,dėl eilinio nutrūkusio nėštumo.juokingi tie žmonės.ko čia verkt?nors su pirmąja uošvienė jau apsiprato,jau ir dovanų atveža.o kai pirmą kart atvažiavo,vaikui nė labas nepasakė,nei kalbėjo su ja.o dovanų šunims atvežė.buvau pasišlykštėjus.nu bet kas bus kai sužinos dėl antros mergytės? g.gif .pas mus tik vyras dirba,bet pinigų užtenkam pragyventi ir nedidelioms pramogoms.aš daugiau skiriu laiko namams ,kiemui,mergaitei.tai garantuotai uošvienė sakys,kad melžiam sūnų.nors vyras bijo mamos reakcijos,bet ir pats labai nori antros mergytės.ir tegu žmonės laiko mus kvailais,jaunais,nepatyrusiais gyvenimo,bet mums svarbu,kad mes žinom ,kad mums visiems bus gerai. aišku ateitis,užaugę vaikai baugina,kas iš jų išauks.bet kažkaip tikimės,kad su mūsų pagalba jos užauks geros ir doros mergaitės.o kaip bus ateitis parodys smile.gif

Na,is dvieju viena isaugs nebloga,o tikriausiai ir abi ,to nuosirdziai linkiu:bigsmile: Sunkiausia bus "pereiti"paauglyste,o veliau bus viskas aisku tongue.gif
Uzjauciu del anytos,nepasiduokit!Nepazystu anytos,bet gal jau bus apsipratus? tongue.gif
O VTAT nelabai ir vaziuoja tikrinti,nebent koks skundas ar atvejis,tam kai kur yra soc.darbuotajai tongue.gif
Atsakyti