Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai vienykimės

QUOTE(Smaika @ 2008 04 22, 19:06)
Ir dar del globotiniu  darbo kaime

Nieko blogo, kad jie ten padirbs. Dirba ir mano vaikai.Pagal amžių. Pavyzdžiui dukrai nuo pievutės prie namo priklauso nukritusius obuolius kad nepūtų sudėt į stovinį kibirą. Sūnui paskui priklauso jį išnešt.

Situacija. Ravi daržą mama ir dukra. Kaimynai sakys, oi kaip mama teisingai daro , moko dukrą darbo, o dukra kokia šaunuolė kaip myli mamytę, padeda, darbšti užaugs mergaitė. Viskas gražu.
Ravi daržą globėja ir globotinė. Kaimynai sakys, oi kokia globėja bjaurybė vaiką išnaudoja, kaip sunku tai mergaitei, kaip jai blogai, kaip ją skriaudžia.
Atsakyti
QUOTE(saulenė @ 2008 04 22, 12:52)
4u.gif Sveikos. Seniai čia lankiausi. Vėlute,džiaugiuosi dėl tavo sprendimo 4u.gif  4u.gif
O dėl globos pašalpų ir globėjo statuso(ir atlyginimo) tai  g.gif Bijau, kad padidėjus vaiko išmokai arba ėmus globėjui mokėti atlyginimą,atsiras nesąžiningų žmonių, kurie ims vaikus TIK dėl pinigų ar socialinių garantijų g.gif Gal ir dabar tokių yra, kas ten žino... Sutinku, kad 520 Lt yra mažai, tuo labiau, kad globos namams už vaiką mokama 2000 Lt....Nežinau, kaip turėtų būti ir ko iš tiesų reikėtų blush2.gif

Taip,tikrai atsiras norinciu globoti TIK del pinigu ...Bet jei saziningai,argi jau taip blogai?Buna,kad zmogus myli savo darba,o cia myli vaikus..Vis vien geriau ,nei globos namuose.O jei bus didesni pinigai,bus ir tikrintoju daugiau..Zada viska apgalvoti,pasiremti kitu saliu patirtimi-juk kitose salyse jau taip yra-kai kur seniai,kai kur neseniai..Girdejau,kad tik Lietuvoje sitie reikalai su globa nesutvarkyti,net Latvijoje jau kokie 3 metai globejams mokamas ir atlyginimas,ir soc.garantijos yra.
Esu tvirtai isitikinusi,kad nesaziningi globejai greitai "atkris"-juk tai nelengvas "gyvenimo budas" biggrin.gif Isivaizduokit-nemyli vaiko,o tenka su juo gyventi 24 val per para..Na,laikas parodys..
Papildyta:
QUOTE(Dar @ 2008 04 23, 09:07)
Nieko blogo, kad jie ten padirbs. Dirba ir mano vaikai.Pagal amžių. Pavyzdžiui dukrai nuo pievutės prie namo priklauso nukritusius obuolius kad nepūtų sudėt į stovinį kibirą. Sūnui paskui priklauso jį išnešt.

Situacija. Ravi daržą mama ir dukra. Kaimynai sakys, oi kaip mama teisingai daro , moko dukrą darbo, o dukra kokia šaunuolė kaip myli mamytę, padeda,  darbšti užaugs mergaitė. Viskas gražu.
Ravi daržą globėja ir globotinė. Kaimynai sakys, oi kokia globėja bjaurybė vaiką išnaudoja, kaip sunku tai mergaitei, kaip jai blogai, kaip ją skriaudžia.

Sutinku drinks_cheers.gif !100%
Atsakyti
Dar dėl tų pinigų. Kaip suprantu nuo sausio 1 d, vaikų namų auklėtiniams nuo 14 m. duodami tie kišenpinigiai 52 litai, bet jais nemažinamas vaikui išlaikymui vaikų namuose skirtas pinigų kiekis, tai papildomi pinigai iš biudžeto. O tai ar gauna tokius pinigus vaikai kurie gyvena pas globėjus. Kiek suprantu tai ne. O kodėl. Man tai neaktualu kol kas tie pinigai, bet čia matau ryškią nelygybę.
Atsakyti
QUOTE(Dar @ 2008 04 23, 11:01)
Dar dėl tų pinigų. Kaip suprantu nuo sausio 1 d, vaikų namų auklėtiniams nuo 14 m. duodami tie kišenpinigiai 52 litai, bet jais nemažinamas vaikui išlaikymui vaikų namuose skirtas pinigų kiekis, tai papildomi pinigai iš biudžeto. O tai ar gauna tokius pinigus  vaikai kurie gyvena pas globėjus. Kiek suprantu tai ne. O kodėl. Man tai neaktualu kol kas tie pinigai, bet čia matau ryškią nelygybę.

tik čia nelygybę pamatei bigsmile.gif , o kaip visas kitas išlaikymui skirtas pinigų kiekis- globėjo šeimoje ir globos namuose. čia lygybė matosi bigsmile.gif
Smaika, o aš manau, kad dėl nedidelės algos neims nė vieno vaiko, nei dviejų.Papildomi pinigai, gaunama alga gali būti kaip paskatas pasiryžti imti ir globoti,ta mokama dalis gali būti kaip leidimas pačiam sau užauginti dar du , tris vaikus.
Žinai, dar labai neseniai ir aš galvojau, kad labai jau čia kas juos imtų, o dabar aiškiai žinau kad ne. Kažkaip iš kaip ir papras tų dalykų nustatai žmogus, bet iš tikrų- pas mūsų pediatrę- mes vieni tokie, kai ji serga, ar taip pasitaiko kad seminare- irgi vieni mirksiukas.gif . Ir taip jau ne taip mažai tų metų- visi septyni. Lygiai kaip ir pas mūsų inspektorių iš VTAT, kaip buvom keturi- taip likom, nieko naujo.
Atsakyti
sveikutės.nuvažiavom šiandien su vyru į vaikų teises,bet tik nuliūdom.įsivaizduojat nėra vaikų per visą Lietuvą,tokio amžiaus.4-8.atrodo ir nebe tokie maži.sakė ryt kažkoks susirinkimas,tai gal kam bus apribotos motinystės teisės.kaip kažkur ir skaičiau,kad matyt vaikučių yra,bet dokumentai netvarkoj schmoll.gif tai nuliūdom truputį,nes vasarai norim jau turėt.esam priplanavę visokių pramogų,o norėtųsi ir mergaitei tai suteikt.na tenka laukti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo velute: 23 balandžio 2008 - 17:18
QUOTE(velute @ 2008 04 23, 18:17)
sveikutės.nuvažiavom šiandien su vyru į vaikų teises,bet tik nuliūdom.įsivaizduojat nėra vaikų per visą Lietuvą,tokio amžiaus.4-8.atrodo ir nebe tokie maži.sakė ryt kažkoks susirinkimas,tai gal kam bus apribotos motinystės teisės.kaip kažkur ir skaičiau,kad matyt vaikučių yra,bet dokumentai netvarkoj schmoll.gif tai nuliūdom truputį,nes vasarai norim jau turėt.esam priplanavę visokių pramogų,o norėtųsi ir mergaitei tai suteikt.na tenka laukti ax.gif

o tu pasižiūrėk, gal kokia globėja kur globoja biggrin.gif ,, kaip tik, mergytę, situacija neaiški- sakyk -aš noriu biggrin.gif , kaip viena gudruolė kad čia sakė biggrin.gif .
O jei rimtai, tai ką tkrai taip yra g.gif , teko girdėti kad Vilniuje ir rajone tikrai yra. Žinai, skambink pati, taip bus daug tikriau mirksiukas.gif
Atsakyti
manoji vakar įlindo į mano piniginę ir nugvelbė 2lt.tai liepiau atnešt,o pasakysiu,vyrui.tai šį kartą ilgai netempė.prisipažino iš karto,kad ėmus.tai vyrui pasakiau,tik sakiau,kad jai nesakytų jog pasakiau.o tai prarasiu pasitikėjimą.na aišku parodžiau ,kad pykstu.nors pakalbėjom su vyru,kad ir mes būdami vaikai rankiodavom iš tėvų kišenių.tai baisiai nepykau,nors jau antras ar trečias kartas,kai nutveriam.bet tik pasakiau,kad esu baisiai ja nusivylus.kai paklausiau kur išleido,sakė šokoladą pirko.tai šiandien nuvažiavom su vyru pripirkom batonų,tepamo šokolado.na atrodo jau nuperkam tų saldumynų,bet gal vaikui biški mažai.tai dabar nupirkom galės šveist.aišku pas mus yra sąlyga,kad tik po rimto maisto.na dar gali pusryčiams ar naktipiečiams.o tai po to nieko daugiau ir nevalgo prisikišus saldumynų.na manau čia nėra baisi nuodėmė,bet kad pykstu,reikia parodyt,kad negalvotų,kad tai leistinas dalykas. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(velute @ 2008 04 23, 18:48)
manoji vakar įlindo į mano piniginę ir nugvelbė 2lt.tai liepiau atnešt,o pasakysiu,vyrui.tai šį kartą ilgai netempė.prisipažino iš karto,kad ėmus.tai vyrui pasakiau,tik sakiau,kad jai nesakytų jog pasakiau.o tai prarasiu pasitikėjimą.na aišku parodžiau ,kad pykstu.nors pakalbėjom su vyru,kad ir mes būdami vaikai rankiodavom iš tėvų kišenių.tai baisiai nepykau,nors jau antras ar trečias kartas,kai nutveriam.bet tik pasakiau,kad esu baisiai ja nusivylus.kai paklausiau kur išleido,sakė šokoladą pirko.tai šiandien nuvažiavom su vyru pripirkom batonų,tepamo šokolado.na atrodo jau nuperkam tų saldumynų,bet gal vaikui biški mažai.tai dabar nupirkom galės šveist.aišku pas mus yra sąlyga,kad tik po rimto maisto.na dar gali pusryčiams ar naktipiečiams.o tai po to nieko daugiau ir nevalgo prisikišus saldumynų.na manau čia nėra baisi nuodėmė,bet kad pykstu,reikia parodyt,kad negalvotų,kad tai leistinas dalykas. smile.gif

džiugu, kad pradedat rasti bendrą kalbą ir suprasti, kad vaikas yra tik vaikas mirksiukas.gif
Manasis dabar yra stipriai užsiėmęs globa biggrin.gif , ta prasme globoja vaikus su kuriais niekas nedraugauja, kiemo katėms sausą maistą iš namų neša, šiandien prieš būrį vaikų gynė visų pajuokiamą, ne visai protiškai sveiką merginą.
Ir aiškina, aš globėjas esu. O anadien pasakojo jog jis yra pasaulio valdovas biggrin.gif . Oj tie vaikai.
Atsakyti
velute o kiek laiko pas tave mergaitė
Atsakyti
QUOTE(ZAIKA2 @ 2008 04 23, 21:20)
velute o kiek laiko pas tave mergaitė

1,5metų smile.gif
Atsakyti
Ohoho na tu ir drasi kad tokia didelę paėmei.
Atsakyti
QUOTE(Dar @ 2008 04 23, 08:07)

Situacija. Ravi daržą mama ir dukra. Kaimynai sakys, oi kaip mama teisingai daro , moko dukrą darbo, o dukra kokia šaunuolė kaip myli mamytę, padeda,  darbšti užaugs mergaitė. Viskas gražu.

g.gif Va va, taip jau ir būna... O kai darbo negaus ir šunkeliais nueis, tai tie patys "protinguoliai " paaiškins, kad globėja blogai auklėjo, darbo nedavė doh.gif Nieko, jau geriau tegu sako, kad skriaudžia...nemanau, kad bent vienam darbo terapija pakenkė lotuliukas.gif
O dėl padidintų pašalpų ir socialinių garantijų...pamaniau, kad bus paskata imti ne po vieną, o po kelis tos pačios šeimos vaikučius, nebus skiriami broliukai ir sesutės, arba nebebus paliekami "augti kartu" vaikų namuose... Mes irgi broliuką paliklom įvaikinti verysad.gif unsure.gif Na, tris paimti jau buvo per daug unsure.gif Jis jau įvaikintas, bendraujam su jo šeima thumbup.gif
Atsakyti