Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

QUOTE(Rola @ 2008 02 21, 17:45)
Laba,

gal galite man kas nors skubiai paaiškinti?

Buvau antradienį pas ginekologę, sakė, kad dominuojančio folikulo kaip ir nemato, buvo keli apie veinuolikos mm, nuo dvyliktos CD darausi O testus ir siandien abi juosteles jau beveik vienodo ryskumo, manau rytoj bus vienodo, kas reiks, kad už mazdaug 24-36 ivyks O.. Tai mano klausimus būtų toks: per kiek dienų susiformuoja dominuojantis apie  2 cm folikulas, ar gali 1 cm padidet per 3-4 dienas?  doh.gif

kiek zinau, folikulas per para paauga 1-2mm...manyciau, kad gali... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pamelo: 21 vasario 2008 - 19:05
QUOTE(Pamelo @ 2008 02 21, 20:03)
kiek zinau, folikulas per para paauga 1-2mm...manyciau, kad gali... 4u.gif

Aciu uz ats ax.gif

Tai gal apskritai, jei vyksta O, tai folikulai buna susiformave reikiamo dydzio? Kitaip turbut ir nevyksta, ar ne? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mia @ 2008 02 21, 00:46)
Miig, Bus, viskas puiku pas jus, smagu  4u.gif

notworthy.gif notworthy.gif rolleyes.gif ačiū Mia , labai pakėlei ūpą 4u.gif
Atsakyti
Mano pirmos fazės hormonai normoje, tik LH/FSH=1,2
Tai didis blogis, ar dar puse velnio? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Miško uoga @ 2008 02 23, 19:23)
Mano pirmos fazės hormonai normoje, tik LH/FSH=1,2
Tai didis blogis, ar dar puse velnio?  4u.gif

Šiaip jau geru laikomas šis santykis iki 1.
Didelis LH/FSH santykis (viršijantis 1.5) susijęs su kiaušidžių policistoze.
Atsakyti
QUOTE(janta @ 2008 02 24, 15:35)
Šiaip jau geru laikomas šis santykis iki 1.
Didelis LH/FSH santykis (viršijantis  1.5) susijęs su kiaušidžių policistoze.

Tai man ir echo sako, kad policistozė. Tik gal ne tokia beviltiška, jei 1,5 nesiekia hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Miško uoga @ 2008 02 24, 19:47)
Tai man ir echo sako, kad policistozė. Tik gal ne tokia beviltiška, jei 1,5 nesiekia  hihihi.gif

PK echoskopija nerodo, tik laparoskopija. O santykis tikrai ne beviltiškas. Kas dar negero?
Atsakyti
QUOTE(janta @ 2008 02 24, 18:52)
PK echoskopija nerodo, tik laparoskopija. O santykis tikrai ne beviltiškas. Kas dar negero?

Hmm.. o man per echo sakė, kad kiaušidžių vaizdas ir dydis kaip policistinių.. g.gif

Kaip rašo čia, "Operacija videolaparoskopija atliekama daugiau gydymo, o ne diagnostikos tikslais, dažniausiai tada, kai moteris siekia pastoti."

O iš negėrio, tai pas MB oligospermija pagal pirmą spermogramą. Po mėnesiuko kartosim, žiūrėsim. Tikiuosi, kad diagnozė pasikeis..
Atsakyti
Na daug kur rašo, kad santykis iki 1,5 yra norma.
Atsakyti
QUOTE(Miško uoga @ 2008 02 24, 18:47)
Tai man ir echo sako, kad policistozė. Tik gal ne tokia beviltiška, jei 1,5 nesiekia  hihihi.gif

Neblogas, pusė velnio, kad man tokį santykį smile.gif Mano 2,5.
Gydytoja turės visumą žiūrėt - jei pvz santykis 1,2 ir vaizdas policistiškas, bet ovuliacija vyksta - tai kogi dar reikia smile.gif

QUOTE(janta @ 2008 02 24, 18:52)
PK echoskopija nerodo, tik laparoskopija.

Echoskopijos met puikiausiai matosi policistiškos kiaušidės, visai nereikia tam laparoskopijos.
Atsakyti
Nu jo, policistinės matos echoskopu puikiai, endometriozę tik laparoskopijos metu pamato.
Atsakyti
QUOTE(Rola @ 2008 02 21, 19:41)
Tai gal apskritai, jei vyksta O, tai folikulai buna susiformave reikiamo dydzio? Kitaip turbut ir nevyksta, ar ne?  doh.gif

Nu taip, Rola, koks 14 mm folikulas juk neovuliuos.
O vat ovuliacijos testai rodo ne artėjančią ovuliaciją, o tik tai, kad organizme daug LH hormono. Na, jis sukelia ovuliaciją, bet pvz pas mane jo ir be ovuliacijos nors vežimu vežk, 6 c.d. jau ovuliacijos testukai teigiami būdavo doh.gif
Gal geriau echoskopu su ginekologe stebėkit, ar progesteroną darykis? 4u.gif
Atsakyti