Įkraunama...
Įkraunama...

Magnolijos medis

nepatariu...Anglijoj magnolijos labai jau placiai paplitusios visur, bet ten ju negeni, ypac Sulanzo magnoliju, kokia, berods, yra pas jus. Ir vienos veisles labiau medziai, kitos krumai...As nesiulyciau genet, nes is esmes augalo tipas toks - krumas, labai panasus i musu miskuose esancius krumus, tik kad zelia tokiais dailiais kupstais, na, kaip dideli aroniju krumai ir pan. O genint tik alinsite augala, be to, i zaisdas gali isimest kokia liga/infekcija, be to, genima tik ankstyva pavasari, kol neisleisti lapai ir augalas maziau nukencia.

is principo cia panasu i bonsa, kai is vieno augalo bandoma padaryt kitoki..man tai ziauru augalo atzvilgiu..Geriau jam leist kaip auga augt, tik padailint, kad forma grazi butu, bet ne keist is esmes. Vat siaip medzio vainika apgenet kas kita.
Atsakyti
na gal jus ir teisi...
bet mes pirkom ir sodinom dideli jau medi (beveik 2 m). ana rudeni. tai zinoma kad jis buvo medelyno priziuretas ir jokiu ugliuku prie zemes nebuvo..
as tai skaiciau kad yra atskirai magnolijos krumai ir medziai, tai visiskai skirtinga..
Atsakyti
Man ir padovanojo medelį. Tik dabar atžalos lenda, turbūt nuo šaknų. Tai bijau, kad jei aš dabar nieko nedarysiu pataps krūmu smile.gif Man gražiau medelis.. Jei aš palei žemę nukirpsiu tas atžalas, gal labai nepakenksiu, a? Nes dabar štariu visus savo pajėgumus ji atiduoda toms atžaloms, o žiedams nekas ir lieka g.gif
Atsakyti
Auga pagal savo prigimti.. 4u.gif Paskui gali but efektas, kad rudenejant bandys augalas uzgydt savo traumas, ir velgi jegos ne ziedams..

Ai, neikalbinesiu, bet faktas, kad augala grazesni naturalus, o ne dirbtinai suformuoti, kai pvz, buna kinrozes supintais kotais... schmoll.gif o medeliai magnoliju daugiausai yra tu vadinamu japoniniu zvaigzdiskuju magnoliju, va jos ir augs kaip medelis, ne kaip krumas...krumo ir noredama nepadarysite, nebent virsune nupjautumet - bet velgi, kam, koks tikslas - juk geriau kruma pirkt is karto.

po keliu metu kai krumas- medis paaugs, jis vis tiek leis sonines sakas,kaip krumas. Vadinasi, jums reikes pastoviai kelissyk metuose genet- na formuot kaip bonsa, ir rezultatas nebutinai pasiteisins. O jei medis apskritai nustos augti, va gali but variantas ir toks, kad nebekraus ziedu?
Atsakyti
QUOTE(balla @ 2010 08 11, 10:00)
Man ir padovanojo medelį. Tik dabar atžalos lenda, turbūt nuo šaknų. Tai bijau, kad jei aš dabar nieko nedarysiu pataps krūmu smile.gif Man gražiau medelis.. Jei aš palei žemę nukirpsiu tas atžalas, gal labai nepakenksiu, a? Nes dabar štariu visus savo pajėgumus ji atiduoda toms atžaloms, o žiedams nekas ir lieka  g.gif

balla, as tos pacios nuomones ir darau taip pat wink.gif na jei dviese taip, tai reik manyt neklystam? wink.gif
Papildyta:
QUOTE(Violeta* @ 2010 08 11, 10:35)
Auga pagal savo prigimti.. 4u.gif Paskui gali but efektas, kad rudenejant bandys augalas uzgydt savo traumas, ir velgi jegos ne ziedams..

Ai, neikalbinesiu, bet faktas, kad augala grazesni naturalus, o ne dirbtinai suformuoti, kai pvz, buna kinrozes supintais kotais... schmoll.gif o medeliai magnoliju daugiausai yra tu vadinamu japoniniu zvaigzdiskuju magnoliju, va jos ir augs kaip medelis, ne kaip krumas...krumo ir noredama nepadarysite, nebent virsune nupjautumet - bet velgi, kam, koks tikslas - juk geriau kruma pirkt is karto.

po keliu metu kai krumas- medis paaugs, jis vis tiek leis sonines sakas,kaip krumas. Vadinasi, jums reikes pastoviai kelissyk metuose genet- na formuot kaip bonsa, ir rezultatas nebutinai pasiteisins. O jei medis apskritai nustos augti, va gali but variantas ir toks, kad nebekraus ziedu?

tiesos jusu pamastymuose yra, sutinku. taciau pagal jus , jei viska palikt naturaliai pagal gamta, tai tada ir erkutes voratinklines ir kita "geri" irgi palikt paciai magnolijai kovot? ir netrest papildomai, nelaistyt tokia karsta diena??
juk mes su balla kalbam apie poros ugliuku pasalinima o ne apie bonso formavima wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2010 08 11, 10:35)

As atsiprasau, bet jus truputi...nusisnekate:) Nera tokio dalyko kaip krumas- medis. Yra arba medis, arba krumas. Sonines atzalas leidzia ir medziai ir krumai. Ir nuo to, kad jas pasalini, nei krumai , nei medziai nemirsta lotuliukas.gif
Atsakyti
manoji sulanžo magnolija dviem stiebais, kurių vienas nerodo gyvybės ženklų. Literatūroj rašo, kad negalima genėt, tačiau ir šakų-stiebų be lapų laikyti juk neverta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 11 rugpjūčio 2010 - 19:03
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 08 11, 20:02)
manoji sulanžo magnolija dviem stiebais, kurių vienas nerodo gyvybės ženklų. Literatūroj rašo, kad negalima genėt, tačiau ir šakų-stiebų be lapų laikyti juk neverta.

oi kaip jus laiku.. o as kaip tik ruosiaus eit kirpt negyvas sakeles, kurios atrodo nusalo po ziemos.. vis laikiau, gal kokia gyvybe bus, bet atrodo kad nebeverta.. nezinau tik kiek trumpint..
o tai rimtai literaturoj raso kad negalima genet magnoliju?
Atsakyti
QUOTE(makse* @ 2010 08 11, 20:04)
oi kaip jus laiku.. o as kaip tik ruosiaus eit kirpt negyvas sakeles, kurios atrodo nusalo po ziemos.. vis laikiau, gal kokia gyvybe bus, bet atrodo kad nebeverta.. nezinau tik kiek trumpint..
o tai rimtai literaturoj raso kad negalima genet magnoliju?

ūgliukus šalint galit visą sezoną, aišku, nedraskant gražiai nukirpt. O štai nušąlusias šakas geriau pasižymėt kokia juostele ir nugenėt žiemos pabaigoj, prieš vegetacijos pradžią wink.gif

Beje, ir žemės purent apink magnoliją negalima. Tiesa, erkutės, amarai neturėtų pulti, kiek rašo literatūroj ir pačiai tenka susidurt, tai graužiantiems/čiulpiantiems nelabai įdomus augalas.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2010 08 11, 16:55)
As atsiprasau, bet jus truputi...nusisnekate:) Nera tokio dalyko kaip krumas- medis. Yra arba medis, arba krumas. Sonines atzalas leidzia ir medziai ir krumai. Ir nuo to, kad jas pasalini, nei krumai , nei medziai nemirsta lotuliukas.gif

krumo - medzio savoka, jei nesupratote is viso parasymo konteksto, dvelke giliu skepticizmu.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 08 11, 21:15)

Beje, ir žemės purent apink magnoliją negalima. Tiesa, erkutės, amarai neturėtų pulti, kiek rašo literatūroj ir pačiai tenka susidurt, tai graužiantiems/čiulpiantiems nelabai įdomus augalas.

Taip, kiek laiko jau auginu, nei ligos, nei amarai jos nepuola rolleyes.gif
Atsakyti
Radau įdomią temą blush2.gif

Pas mane auga trys (jau) magnolijos.

Pati jauniausia (pernai pirkta)Labai gausiai žydėjo, bet tokia dar neįpatingai kupli šią vasarą.

user posted image

user posted image

user posted image

Krūmas:

user posted image

user posted image

Ir dar turiu tokią:

user posted image

Medis. Šiemet tik pražydo pirmą kartą. Bet nespėjau nufotkint - kažkaip... blush2.gif
Pas mane jau 3 metai. O krūmas visada žydėjo.
Aš purenu žemę po visomis magnolijomis - ir nieko. Krūmui net labai patinka - auga kaip išprotėjęs tongue.gif Ir po juo dar kiekvienais metais pasodinu kažką - nes palikau nemažą žemės plotą. Šiemet auga pelargonijos. Ir labai gražiai atrodo, bent jau man ax.gif Nufotkinsiu ir parodysiu.
Kenkėjai tai tikrai nepuola.
O dėl genėjimo - tai medelį pageniu kiekvienais metais. Krūmo nereikia - pats labai gražiai formuojasi.
Beja, šiemet labai vešlios (išskyrus "jaunėlę) - o ūgliai tai po metrą išaugo. Tikrai teks pavasarį pakirpti. Ir žydėjo antrą kartą - visai nemažai žiedų. Tikiuosi - pavasarį vis tiek žydės g.gif
Atsakyti