Gadina, ypač kai moteris turi išlaikyti šeimą
Tikrai gadina.
Gal niekas neuzpyks, jei cia paklausiu jusu nuomones, mielosios.. Gyvenau su vyru neilgai, apie pora meteliu. Tada jau seimoje augo dukryte. Pastoviai trukdavo pinigu, tai ju yra, tai ju nera. Vyrui sakiau, kad keistu darba, ar dar kazka darytu. Tai jis atsakydavo, jog darba sunku rast toki, kokio nori, ar pakentet, kol sezonas pasikeis, ir atsiras daugiau darbo, tuo paciu ir pinigu. (nes jo darbas sezoninis). Pavargau tuomet galvot, is kur tu pinigu paimti, susitaupyti... Pastoviai nervuodavaus, laikiau savyje kazkoki nerima. Pernai vasara tevai paprase pagelbeti darbuose, isvaziavau su dukra ir iki siol negrizau pas vyra. Grizdavom tik savaitgaliais, arba jis atvazaiuodavo aplankyti. Kadangi dirbu, gaunu pinigu, issilaikau save su dukra pilnai, o vyras mazai kada duodavo pinigeliu. Jei atvaziuoja aplankyti, dukrytei nieko neatveza, jokiu lauktuviu. Man tai labai skaudu
Dukra maza, dar nelabai gal ka ir supranta, bet jau laukia tetes, o jis nieko... Juk yra seima, reikia stengtis, kad butu is ko gyventi.. Net mano tevas siule darba zentui, o jis nenori, jam darbas per prastas, principai per auksti... Pora menesiu negavau nei lito is vyro, paprasiau pinigu dukros islaikymui, bendravimas su juo iskart pasikeite, pasake tipo pervesiu i saskaita, kada pinigu turesiu.. Tevai mano ir pyksta, kad nepadeda jis man. Pasakiau vyrui tiesiai, ka tevai mano apie ji, tai nebenori net lankyt manes su dukra jau, tipo cia niekas jo nelaukia. Vienu zodziu, pinigu trukumas priverte mane pasirinkti. O ka jus manot?
aš manau kad pinigų trūkumas būna tik tada kai nededama pastangų jų uždirbti todėl santykius gali veikti ne būtent tai, o kažkurios pusės nenoras prisidėti prie biudžeto. jūsų myleaa atveju aš suprantu ir jus ir vyrą. manau kad spausdama vyrą dirbti bile ką jūs sukėlėte priešišką reakciją. man atrodo kad požiūris jog išlaikyti šeimą turi vyras yra klaidingas iš esmės ir tokio vyro atveju aš pati bėgčiau nuo 'dirbt ir duok pinigų man ir vaikui' žmonos kuo toliau. beje dovanos vaikui reiškia labai mažai, jiems svarbiausia dėmesys, todėl šito jūsų vertinimo kriterijau negaliu vertinti. manau jūsų šeimoje trūksta paprasčiausio atvirumo, išsikalbėjimo ir lūkesčių išsakymo. jei iškart būtumėt pasakiusi 'aš nenoriu dirbti, mus su vaiku turi išlaikyti tu vienas, o meilė vaikui bus vertinama dovanomis' jis būtų elgesis kitaip. o tėvams jūsų mažiau reiktų kištis į svetimus reikalus, spręskit juos patys antraip situacija tik blogės. kaip matote jūsų tėvų kišimasis iššaukė labai normalią reakciją, keistoka tiesa jų nenoras kad anūkė bendrautų su tėvu. abu jūs su vyru savo elgesiu verti viens kito, todėl turėmėt dukros labui spręsti tai kol dar galite, nes perspektyvoje nieko nedarant nusimato tradicinis 'vienišos mamos variantas' kai skyrybų atvejų tėvą bandoma išstumti iš vaiko gyvenimo ir naudoti tik kaip piniginę, kad netrukdytų 'naujo tėvelio paieškoms' sėkmės jums
As vyro pinigine nelaikau, manes islaikyt neprasau, tik del dukros islaikymo prasau prisideti. isstumti jo is dukros gyvenimo tikrai niekas nesiruosia. Tiesa sakant, tiesa slypi kur kas giliau. Nemazai pinigu iseidavo jo zalingiems iprociams... I menesi susidarydavo net iki 500 lt. Dukryte maza buvo, dirbt neisejo man, stogas vaziuodavo man. Dabar net nezinau, gal sumazino ta suma. Prasiau jo gydytis, bet nesutinka.. sake mes, bet to dalyko mest be gydytoju neimanoma...
QUOTE(l'eau @ 2012 02 16, 16:17)
aš manau kad pinigų trūkumas būna tik tada kai nededama pastangų jų uždirbti todėl santykius gali veikti ne būtent tai, o kažkurios pusės nenoras prisidėti prie biudžeto.
O ir ne visos specialybes yra super duper pinigingos
Ir ne kiekvienas kudikis yra pakankamai ramus, kad mama turetu laiko kazka padirbet ir kompensuot skirtuma taro atlyginimo ir motinystes pasalpos.
Ir dar daug deje deje deje...
Zodziu, lengva pasneket
Nors, be abejo, yra personu, tiek vyru, tiek moteru, kurie tikrai patys ne pirstelio daugiau nepajudins, o tik is kito reikalaus ir kaltins. Bet gal nereikia visu ant vieno kurpalio kabint?
QUOTE(gabyte_g @ 2012 02 16, 22:05)
neteisybė. lengviau per kaktą paplekšėt ir pasiteisinimų paieškot nei dirbti ir užsidirbti
Neveltui yra posakis: Kai badas beldžiasi į duris, meilė iššoka pro langą
Vienas dalykas, kai pinigų trūksta prabangos dalykams ir visai kitas, kai būtiniausiems. kai moteriai reikia galvot iš ko barsčius išvirti
L eau. būna gyvenime tokių situacijų, kai ne nuo tavo pastangų priklauso, tiesiog gal buvo kažkur nepaskaičiuota, nepritaikytas rizikos faktorius ir pan.
Pinigų trūkumas santykiams trukdo, o ypač jei dar nėra iš vieno partnerio pastangų tam trūkumui šalinti.
Beje myleaa atveju, tai gal ne į temą, bet mano nuomone, šeima turi būti kartu ir viską spręsti reikia kartu. Gyvenimas atskirai problemas tik gilina.
L eau. būna gyvenime tokių situacijų, kai ne nuo tavo pastangų priklauso, tiesiog gal buvo kažkur nepaskaičiuota, nepritaikytas rizikos faktorius ir pan.
Pinigų trūkumas santykiams trukdo, o ypač jei dar nėra iš vieno partnerio pastangų tam trūkumui šalinti.
Beje myleaa atveju, tai gal ne į temą, bet mano nuomone, šeima turi būti kartu ir viską spręsti reikia kartu. Gyvenimas atskirai problemas tik gilina.
Ar pinigu trukumas gadina santykius dalinai dar priklauso ir nuo abieju poziurio i pinigus.
Jei abieju nuomones i pinigu uzdirbima, islaidas, ju verte sutampa ar bent panasios, tai pinigu trukumas manau nepaveiks taip stipriai, nei poros, kur nuomones labiau issiskiria.
pvz. buna vyru ar moteru, kurie tenkinasi savo nedidelemis pajamomis, nes ju uztenka butiniems poreikiams ir kazkiek laisvalaikiui. O kiti neisivaizduoja, kaip jie gali gyventi ir nesiekti tureti daugiau, t.y. stengiaisi, dirba, suka galva... Apie kiekviena varianta galima pasakyti ir teigiamu ir neigiamu dalyku, taciau poroje pirmasis jausis nesuprastas, kodel is jo reikalaujama uzdirbti daugiau ir manys, kad antrasis nemoka atsipalaiduoti, o antrajam pirmasis atrodys tiesiog tinginys...
Dar daznas priesas seimos santykiams esant pinigu trukumui buna tevai, draugai ar kiti artimieji, jei esant atrimiems santykiams yra pasipasakojams seimos negandos, o sulaukiama tik komentaru - kaip tu gali gyventi su tokiu tinginiu ir pan.
Jei abieju nuomones i pinigu uzdirbima, islaidas, ju verte sutampa ar bent panasios, tai pinigu trukumas manau nepaveiks taip stipriai, nei poros, kur nuomones labiau issiskiria.
pvz. buna vyru ar moteru, kurie tenkinasi savo nedidelemis pajamomis, nes ju uztenka butiniems poreikiams ir kazkiek laisvalaikiui. O kiti neisivaizduoja, kaip jie gali gyventi ir nesiekti tureti daugiau, t.y. stengiaisi, dirba, suka galva... Apie kiekviena varianta galima pasakyti ir teigiamu ir neigiamu dalyku, taciau poroje pirmasis jausis nesuprastas, kodel is jo reikalaujama uzdirbti daugiau ir manys, kad antrasis nemoka atsipalaiduoti, o antrajam pirmasis atrodys tiesiog tinginys...
Dar daznas priesas seimos santykiams esant pinigu trukumui buna tevai, draugai ar kiti artimieji, jei esant atrimiems santykiams yra pasipasakojams seimos negandos, o sulaukiama tik komentaru - kaip tu gali gyventi su tokiu tinginiu ir pan.
Manau, pinigu trukumas gadina santykius, jeigu:
- vienas is sutuoktiniu daug dirba, stengiasi pagerinti buiti, kai kitas guli ant sofutes ir svaicioja apie tai, kaip viena diena daug dirbs, bet vis randa pasiteisinimu nedirbti;
- staiga uzeina krize, reikia taupyti pinigus, nors anksciau buvo galima laisvai juos leisti;
- vienas is sutuoktiniu nuolat isitempes del pinigu trukumo, grauziasi, kad negali daugiau uzdirbti ir nuolat namuose buna piktas.
- vienas is sutuoktiniu daug dirba, stengiasi pagerinti buiti, kai kitas guli ant sofutes ir svaicioja apie tai, kaip viena diena daug dirbs, bet vis randa pasiteisinimu nedirbti;
- staiga uzeina krize, reikia taupyti pinigus, nors anksciau buvo galima laisvai juos leisti;
- vienas is sutuoktiniu nuolat isitempes del pinigu trukumo, grauziasi, kad negali daugiau uzdirbti ir nuolat namuose buna piktas.