Įkraunama...
Įkraunama...

Pinigų trūkumas gadina santykius

Gal ne visiems gadina, labiau individuliai. Aisku, jei net maistui neuztenka, tada nekas. Mes tai pykstames, kad mano brangusis heart.gif netaupo. Man atrodo, kad jo telefono saskaita galetu buti perpus mazesne, bet jam reikia ir viskas. tipo, nori tai taupyk, o as netaupysiu. Tai kas gaunasi? Mes irgi abu biudzetinese istaigose dirbam, tai ponigu pertekliaus nera, nors taip noretusi cool.gif
Atsakyti
as manau jei yra imnoma, turi stengtis abu, kad seimoje nieko netruktu, o ypac meiles ir santarves. Sakyciau, kad kaltinti vien tik vyra ar moteri, kad nera pinigu, nesamone, juk galima kazka daryti abiem, svarbiausia yra vienas kito palaikymas visais gyvenimo atvejais. be pinigu neimanoma, reikia ir norisi visko, bet reikia pagalvoti ar reiketu daug pinigu jei uz juos prarastum artimiausia sau zmogu. pinigai toks laikinas dalykas, kad savo akimis maciau ne viena karta, kaip gana pasiturinti seima viena diena turejo daug pinigu , o kita vos gala su galu suduria Mano isvada, kad del pinigu trukumo pyktis neverta, reikia kartu mastyti ka galima butu padaryti ( viskas priklauso nuo situacijos)
Atsakyti
Papasakosiu jums paradoksalu dalyka. kai musu seimos pajamos tesieke 800lt, po to 1200Lt - mes daugiau kur iseidavom, mums suvalgyti pica budavo svente. O atostogas (4dienas) Palangoje, net dabar su vyru atsimename kaip didziausia kaifa gyvenime. Vyras nekarta man yra sakes, mes geriau gyvenome anksciau, kai neviska sau leisti galejome, o dabar nuobodu.Nuvaziavom vasara i Palanga, na ir ka? Boulinga prazaidem, jokio malonu nepajautem. Picas galime valgyti kiekviena diena. Liko tik vienas malonumas: jog atostogas dabar galime praleisti uzsienyje, o ne Lietuvoje.
Taip kad dar klausimas kada zmones laimingesni. Tik kiekvienam jo problema svarbesne atrodo. Kai nera pinigu, tai iki laimes ju ir tetruksta. Kai pinigeliu padaugeja - norisi arba ju dar simta karta daugiau, arba tiesiog nusivili, nes nebelieka paprastu malonumu...
Atsakyti
Pinigu niekada nebus niekada per daug. Kiek ju beturetum, ju vis tiek truks smile.gif O del pinigu stygiaus nesipykstam, nes to kol kas nejauciame, nes abu turime gerus darbus. Tfu tfu tfu biggrin.gif
Atsakyti
Pinigu trukumas paprastai yra indikatorius to, kaip zmogus gyvena ar kas jis yra (netgi). Taigi kai zmogus tu pinigu pakankamai neturi, tam yra priezastis, gal jis tingi, neryztingas, truksta ambiciju ir t.t ir panasiai. Tai va, kai zmogus, su kuriuo tu gyveni turi pinigu stygiaus problema, tai priskiri jam tas neigiamas zmogiskas savybes, o ne pinigu trukuma tiesiogiai.
Pinigu trukumas, tai zenklas, jog turi kazka keisti, kazka ne taip darai gyvenime.
Tai tikrai neturetu buti pretekstas apatijai ir nieko neveikimui.
Man tai pyktis uzeina tada, kai matau, jog zmogus neturi pinigu, dejuoja ir nieko nedaro. Va tada tai pinigu stygius tikrai gadina santykius. O jeigu zmones imasi, kazkokios nors ir maziausios veiklos, turi kazkokias bendras idejas, kaip tu pinigu uzsidirbti ir kryptingai to siekia, tada pinigu stygius tik suartina...
Sakysit cia utopija? Ka galima padaryt, kai darbdavys minimuma moka arba visai alga veluoja?
O as manau galima. Manau, jog kiekvienas zmogus turi savo kelia ar galimybe kaip gyventi ir pragyventi padoriai, tik vietoj to, jog gerai pasuktu smegenis, pasiduoda emocijoms ir saves gailejimui. (O gal jam taip visai patogu? Na koks geras neveiklos pateisinimas "viskas blogai", tai kam stengtis isvis?)
Taigi, kaip bebutu gaila, pinigu stygius labai daznai gadina ir sugadina santykius. sad.gif
Atsakyti
Na mums tai santykių tas pinigų trūkumas tikrai negadina. Kartu svarstom, ko mums labiau reikia, ką galim sau leisti, ką ne, ko reikia būtinai, o kas gali palaukti. Kol kas nesutarimų tuo klausimu neiškilo. Kol dirbau, mano pajamos buvo didesnės nei vyro, o dabar, kai auginu vaiką, - panašios (turiu omeny tai, ką gaunu iš SODROS).Bet dėl to niekada mums net nekyla net minčių aiškintis, kurie čia pinigai mano, vyro ar bendri. Visi pinigai bendri ir visas išlaidas aptariam.
O kas dėl mano išlaidų kokiai nors brangesnei kosmetikai ar kam, tai vyras niekada neprieštarauja, atvirkščiai, pats ką nors ,,gero, gražaus ir man tinkančio" nužiūri ir dar įkalbinėja nusipirkt (jei jam tai atrodo gražu). Tik tuo atveju aš tampu didesniu stabdžiu - kai pinigėlių trūksta, tai ir perki ne Loreal už 35 Lt, o kokį ...ai, nežinau ,,Miss Sporty" už 10 Lt rolleyes.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raganiuke2002: 16 balandžio 2004 - 20:17
Manau, kad pinigai suteikia kazkiek finansines laisves, bet ne pacios laimes. Kaip kazkas rase: gali vaziuoti kasdien i kavines valgyti, o malonumo nejauti. Bet va jei taupei taupei ir nuvaziavai, tai jauti ne tik ypatinga patiekalo skoni, bet ir pats kitaip ypatingai jautiesi. Deja, mano vyras mano, kad pinigai tai ir laisve ir laime kartu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (asara @ 2004 05 05, 10:21)
mano vyras mano, kad pinigai tai ir laisve ir laime kartu

Tai gal Tavaisi vyras yra koks "forsas" ?? laugh.gif
Patikslinčiau:

LAIMĖ = Pinigai + Sveikata + jaunystė
Atsakyti
Ash sutinku su Asaros vyru, tik dar shi bei ta prideciau nuo savees:
VAIKAI+ laisve+ pinigai= LAIME
Atsakyti
QUOTE (Vega @ 2004 05 05, 11:53)

VAIKAI+ laisve+ pinigai= LAIME

Nus idomiai cia tu derini nesuderinamus dalykus.
Nuo kada VAIKAI ir LAISVE suderinama?
Absoliuciai nesuderinama, nebent kaip kate su kaciukais nesiotumeisi....
Sorry uz nelabai koki palyginima.

Na as dar patikslinsiu:

LAIMĖ = Pinigai + Laisvė + Sveikata + Jaunystė

Vaikai į mano schemą neįtelpa
Atsakyti
Ujauciu, tave Voveriuk del tavo visu nelaimiu turint vaiku. Bet kai busi senas ir nukrioses ir kai taves tavo vaikai neziures, tada prisimink ka varei ant ju!
(Sorry, cia gal komentaras kitai temai....)

Laime= SVEIKATA!
Bus sveikatos, bus ir pinigu, ir geru darbu, ir jaunyste, ir vaikai ir t.t.
Atsakyti
Voveriuk, man vaikai- neatsikriama MANO laimes dalis. Jei ju nebutu- nejausciau tokios pilnatves, kokia jauciu dabar. Be to, kodel vaiku negalima suderinti su laisve? Juk jie patys yra tarsi didele ir nepakartojama laisve- nesuvarzhyti prietaru,pareigu, atsakomybes, ishdykaujantys, shelstatys... O ir mano asmenines laisves jie tikrai nevarzho. Bent jau nejauciu to.
Atsakyti