Įkraunama...
Įkraunama...

Pinigų trūkumas gadina santykius

Buten, sukrapstai duonai, o valentiniskai dovanai nera uz ka. sad.gif Gal saldaini?
Atsakyti
Gadina santykius tas pinigu trukumas. Va mes su vyru gyvenom 5 metus nejausdami jokio pinigu stygiaus ( tada aisku man atrode, kad ju truksta ), atostogavom, vaiksciojom po restoranus ir klubus, pirkom sau ka norejom. Ir staiga musu seimynele istiko staigi finansu krize, kelis menesius dar santaupu uzteko, o veliau krachas. Pesemes juodai, vos neissiskyrem, bet as kaip tycia apnestejau, pamazu viskas susitvarke. Dabar gyvenam vel kaip zmones ir pestynes baigesi.
Atsakyti
Mes anksčiau su vyru (tada dar draugu) esam gyvenę laaaabai labai sunkiai. Mes abu jausdavomės tikrai siaubingai, bet kažkodėl tada nekalbėjom apie tai, stengdavomės neišsiduoti, kad pusalkaniai ir t.t. Ai, arbatos prigerdavom karštos ir viskas. Bet emociškai sunku buvo labai labai. Dabar kai jau turim darbus ir nebereikia nei badauti, nei ką kartais atsargiai prisimenam tuos sunkius laikus. Ir abiem ašaros tvenkiasi. Vyras man visada padėkoja, kad buvau tokia kantri. Abu labai stengiamės, kad tie laikai nebegrįžtų ir nebetektų to vėl išgyventi. Ai, susinervinau....varau vyrui naujo megztuko pirkti.........
Atsakyti
Manau,kad labai sunku ištverti pinigų trūkumą po to,kai jų turėjai pakankamai.Geriau kai atsiranda pinigų po jų stygiaus-labiau įvertini.Iš savo patirties pasakysiu-pinigų trūkumas tik sustiprino mūsų santykius,o kai jie lengviau gaunami-nebe taip įdomu gyventi,neturi ko siekti...
Atsakyti
QUOTE (alma @ 2004 04 15, 23:46)
(...) Manau,kad labai sunku ištverti pinigų trūkumą po to,kai jų turėjai pakankamai.Geriau kai atsiranda pinigų po jų stygiaus-labiau įvertini (...)

Auksiniai žodžiai.
Aš su voveraite irgi vargau kelis metelius, o dabar lyg ir viskas gerai - juk uždirbu per dieną tiek, kiek anksčiau per menesi. Bet va tas išliko juodos dienos kompleksas: davai, neleiskim pinigų, gal nebus už ką duonos nusiperka laugh.gif

Pasižiūrim viens į kitą su vovere ir galvojam: durniai ar ne? Pinigų yra, o neleidžiam laugh.gif antra vertus jau nelabai ir norisi, kad taip prieš 10 metų.... o tada nebuvo sad.gif
Atsakyti
QUOTE (Shinshila @ 2004 02 04, 16:42)
(...)Bet butent tada as prisiekiau, kad gyvenime arsiu, viska darysiu kad tik mano vaikams sito pojucio nebutu (...)

O be reikalo... vargas užgrūdina, reikia kad vaikas žinotų, iš kur pinigėlis ateina, kad iki kraujo jam būtų žinoma ir kaip karvės š ir kaip tėvo kojinės kvepia.... Kaimiečius (tvarkingus) gerbiu: ten vaikai dyki nesėdi.

Apskritai tai blogai, kai žmogus ubagas - nabagas, tada ir susidaro kompleksas nepilnavertiškumo, bet šiaip neturtą laikau labai pagirtinu reiškiniu - jis, kaip ir liūdesys, apvalo
Atsakyti
QUOTE (voveriukas36 @ 2004 04 16, 00:12)
Auksiniai žodžiai.
Aš su voveraite irgi vargau kelis metelius, o dabar lyg ir viskas gerai - juk uždirbu per dieną tiek, kiek anksčiau per menesi. Bet va tas išliko juodos dienos kompleksas: davai, neleiskim pinigų, gal nebus už ką duonos nusiperka laugh.gif

Pasižiūrim viens į kitą su vovere ir galvojam: durniai ar ne? Pinigų yra, o neleidžiam laugh.gif antra vertus jau nelabai ir norisi, kad taip prieš 10 metų.... o tada nebuvo sad.gif

Labas,voveriuk,malonu vėl tave matyti rolleyes.gif Pas mus irgi tas pats.Bet būna kartais,pasakom-kodėl aš negaliu sau leisti nusipirkti to,ko labai noriu,gal gyvenime daugiau to nepabandysiu?Ir išvis-dėl ko mes gyvenam?Taupom,taupom,o kai susitaupysi-kam tų pinigų reikės?Vaikams?Jie patys užsidirbs(tikiuosi labai),mums niekas nieko nedavė,patys užsidirbom,ir tai branginam.Ir dar-jūs tarnaujat daiktams ar daiktai jums tarnauja?Užduodam šį klausimą sau ir nusprendžiam,kad vis dėlto daitai tarnauja mums thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (alma @ 2004 04 16, 00:21)
(...) Labas,voveriuk,malonu vėl tave matyti rolleyes.gif (...)

Ačiū už gerą žodį wub.gif
Taip... aš asmeniškai tam tikra prasme pavydžiu tiems, kurie gali sau nudribt ant lovos ir miegot sau ramiai... geriau jau tu pinigu maziau, bet kad galva ramesnė būtų ir kad nereiktu svaigti per naktis iki paryčiu
Atsakyti
vyro dukra man vakar dėsto:" žinok, tie , kurie po šiukšlynus knaisiojasi , randa ir aukso ir pinigu ,o vienas sakė, jog galima per metus butą nusipirkt pasitaupius, negirtuokliaujant"
jau ji mintį audžia kaip į tą savartyną nuvažiuot blink.gif
Atsakyti
Tai ta istorija per telika rode, kur moteriske pasakojo kad gerai pasitaupus galima 1 kamb. buta nusipirkti ir gan padoriai ji apsatyti. Cia gaunas kaip nemokama savartino reklama, atseit visi i savartinus! blink.gif
Atsakyti
na, va , viena jau užsikabino laugh.gif
Atsakyti
As tikrai isitikinusi, kad pinigu stygius santykius gadina, juodai! Na vat mano vyras uz kazkokio verslo neuzsikabino, dirba biudzetineje istaigoje, alga nera didele,as dabar mokausi, gaunu stipendija 200Lt, tai del pazymiu juodai draskausi, kad tik ta didziausia stipendija gauciau. Ir taip jau 10 metu. Zinoma, buvo laikas, kai as tarp vaiku auginimo sen bei ten dirbau. Tai galiu tvirtai pasakyti, kad pas mus visi pykciai kyla tik del pinigu. Siaip musu santykiai thumbup.gif, visose srityse viskas puiku, nu bet pinigai... Amzinai ju truksta, todel esame pikti. O apie pramogas, tai patyliu.... Musu draugai irgi panasiai verciasi, tai jie irgi mano zodzius patvirtintu.
Tai va, bet as optimiste, todel jau baigiu mokytis ir labai tikiu gauti pagaliau normalu darba, nes anksciau be issilavinimo, tai tie darbeliai tokie nerimti budvo.
Sutinku, kad jei pinigu truksta tik kartais, tai gal zmones ir suvienija, bet kai pastoviai, tai sad.gif sad.gif
Atsakyti