Įkraunama...
Įkraunama...

Pinigų trūkumas gadina santykius

Beje, apie sušalusius...va, sėdžiu dabar virtuvėj (pas mus virtuvėj kompas), kurioje apskritai nėra nė vieno radiatoriaus. Šiaip butas geras, storom sienom, aišku, norint ir turint už ką galima būtų tuos radiatorius įsitasyti, langus įsidėti normalius...O dabar šaltoka kartais būna. Bet nieko, užsivelku dar vieną megztinį ir gyvenu smile.gif Ir nesipykstam dėl to smile.gif
Atsakyti
visiskas skurdas manau apskritai gniuzdo zmogu, tame tarpe ir santykius ph34r.gif
mano seimoje buvo pinigu trukumas, o santykiai buvo nuostabus, apsiejom be kelioniu, restoranu...nuomavomes mazuti butuka ir buvom laimingi, nors ir prasiskoline...
o didesnes problemos atsirado butent tada, kai pinigu netruko.
jos neatsirado del pinigu, bet manau, kad ju trukumas tik isbando santykius... smile.gif
Atsakyti
QUOTE (vobla @ 2004 02 03, 18:17)
Tikslumo dėlei reiktų apibrėžti kas tai yra pinigų trūkumas. Kai negali sau leisti poilsinės kelionės ar brangesnio skurlio- tai dar ne trūkumas, bet kai nebeturi kuo mokėti už butą, o senelės dovanotą žiedą išneši į lombardą, kad bent duonos būtų už ką nusipirkti- čia jau bėda...Beje norėčiau paklausti kiek iš čia samprotaujančių žinote kas yra skurdas? Ar teko nevalgyti bent porą dienų, nes nebuvo už ką? Ar žinote kokie tarpusavio sąntykiai tarp alkanų ir sušalusių?

Volba, zinau, kas yra skurdas ir dvi dienas nevalgyti. Kai buvau vargse studente, kartais tik dziuvesius pasimirkydama i ramuneliu arbata valgiau. Po to sau daviau zodi, kad niekada taip po studiju negyvensiu ir nevargsiu.
Buti priklausoma nuo vyro pinigu, man per didelis adventure> Jis gali pradeti manipuliuoti savo miela zmonele, o galiausia bijociau likti nenumatytu atveju visiskai be nieko: be pinigu, be namu ar pan. Daug atveju teko matyti, kai ne vienai moteriai teko "iseiti kaip stovi" i gatve, nes jai ne i galva neatejo ta minits, kad vyras gali ja palikti, vyras gali zuti, etc. Sitie pavyzdziai ne is knygu, bet is konkreciu mano pazistamu gyvenimo. Baisu, kai reikia nama parduoti is varzytiniu, nes nebeliko del tam tikru aplinkybiu seimos maitintojo, o esi tokiam atvejui nei pasiruosus (logiska, kiekviena diena vien ta minitmi negyveni) nei apsidraudusi. Skaudu matyti ir jausti, kad teks keltis gyventi i asocialu rajona is normaliu ar prabangiu gyvenimo salygu ir nebegali duoti ar svajoti apie geresni issilavinima savo vaikams.
Mano supratimu, naudingas ir reikalingas yra mamos buvimas su vaikais ir ju isauginimas, bet reiketu pasirupinti ir savimi, kad atsitikus kokiai nors nelamei neliktum nuoga, plika, visu apleista "ant ledo"...
Atsakyti
Mielos moterys,nesipykit.Kiekvienam zmogui atrodo ,kad jo beda yra didiasne uz kitu .Man atrodo ,kad santikius vis del to gadina pinigeliu trukumas.Mes pasidarom irzlus,o ipac pries sventes,kai skaicioji pinigus kad uztegtu dar likusems savaitems maistui,mokesciams.Vaikams norisi kokiu staigmeneliu,ir vyrui vakarene prie zvakiu su rauduonu vynu.As kartais pagalvojiu - kodel mums neuztenka pinigu?O draugai gyvena gerai is mazesnes algos,visada atuostogauja Palangoje.Gal mes nemokam taupit,ten kur butina?Va ir siandien,vyras skolinosi pinigus,kad susimokek skola uz elektra,nes atsiunte perspeima.Pas mus nera dujiu,tik elektra,o elektr.plitele dag ima.O as dar megeja kepti piragus.Gal tesiog jau taip skirta zmogui,vienam laime,kitam pinigai........... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE (Zvirbliuke @ 2004 02 03, 19:38)
Gal todėl ir atrodo, kad apie nepriteklių svarsto piniguos besimaudančios poniutės wink.gif

Kartais tikrai panašiai atrodo...nes kai rašoma jog galima PASISPAUSTI ir atidėti didesnį pirkinį ...yra buvę, kad tas didesnis pirkinys buvo paprasčiausias duonos kepaliukas, kurio pirkimą teko nukelt iš penktadienio į pirmadienį, o tas porą dienų paprasčiausiai PASISPAUSTI... rolleyes.gif Tuo metu santykiai šeimoje būdavo tokie, kad stebuklas , jog vienas kito dar kažkaip neužmušdavom...Kalbu ne apie dabartinę savo šeimą... Dėsiu visas pastangas, kad tik mano šeimoje TO nebūtų...nenoriu TOKIŲ santykių...
Atsakyti
QUOTE (Zvirbliuke @ 2004 02 03, 19:49)
Beje, apie sušalusius...va, sėdžiu dabar virtuvėj (pas mus virtuvėj kompas), kurioje apskritai nėra nė vieno radiatoriaus. Šiaip butas geras, storom sienom, aišku, norint ir turint už ką galima būtų tuos radiatorius įsitasyti, langus įsidėti normalius...O dabar šaltoka kartais būna. Bet nieko, užsivelku dar vieną megztinį ir gyvenu smile.gif Ir nesipykstam dėl to smile.gif

Na, kai einant miegot vietoj to, kad nusirengtum ant treningų tekdavo užsimauti džinsus, susivilkt visus įmanomus megstinius, striukę ir net užsiklojus kaldra negalėdavau užmigti- irgi ant nieko nepykdavau...tik verkdavau iš skausmo nuo to kaulus veriančio šalčio...Tačiau tai nebuvo stimulas dar labiau mylėt artimus savo-greičiau priešingai sad.gif
Atsakyti
As irgi patyriau ka reiskia netureti pinigu visiskai, net is kur ju pasiskolinti, kai buvau studente ir toli nuo Lietuvos ir tevu. Bet butent tada as prisiekiau, kad gyvenime arsiu, viska darysiu kad tik mano vaikams sito pojucio nebutu.
Ir taip baigiau du universitetus vienu metu, ismokau 7 kalbas, veliau sunkiai dirbdavau. Turbut nepatikesit, bet kartais tris paras neiseidavau is darbo. Atejusi penkta ryto valytoja vis padejuodavo: "tai vel nesuspejot namo permiegot grist.." Is mano skyriaus, kuri tvarkydavau vos su keturiais zmonem dabar isaugo 25 zmoniu pelningas UABas.
Auginant vaikeli ir nedirbant mano santaupos istirpo, ir pinigeliu neretai pritruksta, bet tai tikrai negadina santykiu, as tiesiog dziaugiuosi, kad galiu but su savo seima namie, nes kaip pradesiu darba, tai vel manau kad jam teks atiduot save maksimaliai, nes kitaip ir nemoku. Butent tada gali suslubuoti musu santykiai, nes nebus kam "statyti seimos", kurti namu jaukumo. Ir kas is tu pinigu saskaitoje, kai nera laiko net ju kokybiskai isleisti?
Atsakyti
kažkas rašė, kad kai nėra pinigų, šeima tampa stiprenė, kaip vienas kumštis. tai mums panašiai. suvokiam, kad negalim daug sau leisti, taupom taupom taupom.. ir džiaugiamės, kai nukrenta koks šimtukas kitas. nors retkarčiais nervina, pvz. kai pagaliau plyšta batai, nešioti 3 metus ir reik vėl juos nešti taisyti, nes pirkti nėra kaip.. jau buvau užsisvajojusi, kaip noriu teises laikyti, nors vairuoti nelabai yra ką tongue.gif - nė velnio.. tai tada pazirziu, garsiai arba tik sau, ir praeina.. suprantu, kad aš kažko pakeisti negaliu, o vyras irgi stengiasi, aria..
Atsakyti
Kalbant apie pinigus...Jų turi užtekti tam, kad galėtum normaliai gyventi. Nešalti taip, kaip rašė Vobla ( ech...visgi šilta ir jauku pas mus virtuvėj wink.gif ), turėti už ką išauginti vaikus, išmokslinti, sumokėti mokesčius, leisti sau kartkartėmis nusipirkti knygą, nueiti į kiną, koncertą...O kad pinigų nebus puikiam namui miesto centre, prabangiems drabužiams, baldams, penkių žvaigždučių viešbučiui kelionėje, jacuzi voniai, naujam automobiliui - manęs tai nė kiek nejaudina. Na ir tiek to. Ne tuo matuojamas gyvenimas.

O ir mano profesija ne ta, kad galėčiau daug "užkalti". Tačiau nekeisčiau jos į jokią kitą - nes muziko ir apskritai menininko gyvenimas yra nepaprastai įdomus, turtingas, įprasmintas...
Atsakyti
Kazkada girdejau posaki "KAI BAIGIASI PINIGAI, MEILE ISSOKA PER LANGA"...

Nelabai as jam pritariu, bet kad pinigu stygius sukuria namie kazkokia savotiska trinti, tai sutinku....
Atsakyti
Na, as tai sutikciau su MAMA2T, bent jau pas mus trintis buna... Nors gal tikriau ne trinti, bet abipusis liudnumas... Nors tikro skurdo, aciu Dievuj, neteko patirti, bet turtingi niekad nebuvom. Pasitaiko menesiu kai vos besulaukiam algu, bet mums padeda vyro tevai. Pas juos siuo metu ir gyvenam.
O , va mano tevu seimoj, tai stygius tikrai santykius gadina, nes tetis viuomet del to mama kaltina, atseit islaidi ir pan. Nors man atrodo, kad jei ne mama, tai jie butu iki ausu prasiskoline, ir gyventu tikrai prasciau nei dabar...
Taigi manyciau tas labai priklauso nuo pacio zmogaus poziurio, kaip ir viskas siame gyvenime...
Atsakyti
As visiskai sutinku,kad pinigu stygius baisiai gadina santykius.Pas mus bent jau tai yra vos ne pgr. rietenu priezastis. Ir ypac juokingi man tie visokiu psichologu ir isminciu patarimai,kaip tipo pataisyt santykius seimoje -,,nueikite i koncerta,isvaziuokite prie juros pailseti,pasamdykite aukle,kuri pabutu su vaikais,kol jus nueisite i sporto kluba..." ir panasios nesamones...Taip,jei buciau turtuole,as ir pati zinociau ka veikti ir kaip susiorganizuoti sau gera laisvalaiki...Bet kai cia zmogus paskutines kapeikas skaiciuoji,kad vaikai paesti turetu ir mokescius sumoketum,apie kokius sporto klubus ir koncertus gali eiti kalba??? mad.gif mad.gif mad.gif
Atsakyti