Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nukrito!

Ernesta, aš ir dabar su skausmu prisimenu. Dažnai pagalvoju, kas būtų, jei būtų...Tą naktį visai nemiegojau. Tiesiog negalėjau. Nuo kiekvieno vaikučio kveptelėjimo šokinėjau. Jau praėjo daugiau nei metai, bet rudenį vėl grįšiu į tą pačią vietą. Baisu, bet baimę reikia nugalėti. O ir dabar lipdama laiptais stengiuosi kelti kuo aukščiau kojas (vyras sakė, kad atrodau kaip gandras). Bet paranojos laiptams negaliu atsikratyti, ypač aptrupėjusiems.
Atsakyti
Puikiai suprantu tave pupa-isivaizduoju kaip skaudu buvo kai pro šalį einantys tik spoksojo. Turėjau ir aš panašų nutikimą- savo seserį prie parduotuvės iš vėžimo išverčiau. Pamenu mama nuėjo apsipirkti, o aš su vėžimu aplink parduotuvę nuobodžiai stumdžiausi. Tuomet man buvo kokie šeši su trupučiu, tai kaip tik buvo patogu pasiremt ant vežimo rankenos. Taip bebimbinėjant koja užkliuvo ir visas vėžimas su klykiančiu turiniu ant manęs užvirto. Žodžiu, guliu visa apsibrozdinus ant asfalto, vėžimas visu svoriu an manęs, šalimais ridinėjasi klykiantis kūdykis. Ir ką jūs galvojat- minios žmonių kuo ramiausiai spoksodami cimpina pro šalį(prie pat parduotuvės įėjimas) . Aš po tuo vėžimu kapstaus ir niekaip atsistot nepajėgiu. Galų gale visus praeivius išvadinau įdiotais ir tik taip prisišaukiau pagelbos.
Atsakyti
Su kritimais visko buvo.
Nuo lovos nusirideno kai 3.5 men buvo (na bet ne visi vaikuciai taip anksti ridinetis ima)
Ant plyteliu plojosi kai prilaiste arbatos ir isilipes paslydo (beje tycia krate...) Nuo tos minutes ant plyteliu tik pamato 3 lashus ir saukia 'BALA!!!!' ir nelipa smile.gif
Bet va lauke balas visas isbraido be jokiu baimiu. Tiesa ir lauke baloj plojosi - sukosi ratu sukosi kol galva apsisuko ir tada "SLIOPT!" keturiom i viduri balos. Nieko.. Toj pacioj baloj rankyte nusiplove, pateskeno kojomis ir toliau nukeliavo  :smile.gif
Atsakyti
Kritimu su vezimu tai pati esu mamai toki poksta istaisiusi. Labai megdavau vezimeli i visas puses siubuoti.
Nuejo mama i vaistine. Grizta  :o Vezimas aukstyn ratais, vaiko nera ( ir pries 30 metu zmones mieste buvo tokie pat abejingi...)
Mamai silpna tik pasidare... :-[ Atverte vezima, o po juo as sedziu ir isputusi akis ziuriu  :o
Atsakyti
O as negaliu ramiai net prisegto vezime palikti - jau pora kartu buvo apsivertes su visu vezimu (triratis, lengvas, konstrukcija kazkokia keistai nestabili... :-/). O buvo taip - vaikas miega vezime, prabudes pasimuisto, bando apsiversti ir trenkiasi pakausiu i zeme... ohmy.gif Gerai, kad atsipirko tik guziukais ir isgasciu...Dabar baisu net mieste kioske laikrasti nusipikrti - atrodo, vos paliksiu akimirkai ir jau versis... sad.gif
Atsakyti
Sveiki,
mano mazylei 9 men., ji iki siol sekmingai miegodavo lauke prisegta vezime salia namo, taciau pries keleta dienu baigiantis 3 valandu miegui lauke isgirdau klyksma - ja radau salia vezimo ant betoniniu plyteliu su guzeliu kaktoj.
Puoliau i nerealia isterija, jauciausi ziauriai kvaila ir ziopla, juk buvau perspeja, kad jau nebemigdyti vezime, ir is ryto apie tai kalbejau su vyru, bet kur gi ne - juk butinai reikia is savo klaidu mokytis, o kencia tai vaikas.
Chirurgas Santariskese is rengeno nuotrauku nemate jokiu luziu, neiprastu pozymiu po 3 dienu stebejimo nebuvo, bet ka gali zinoti kokius atgarsius gali tureti tokie dalykai ateityje...
Geriau jau paciai nusokti ant galvos i baseina be vandens.
Taigi, bukit protingos ir pasimokykit is mano klaidos.

Atsakyti
Aš dabar tai gerai ir nepamenu, bet atrodo, kad mano didysis, kai jau pramoko šiek tiek škiaužioti, irgi buvo nuo sofos nusiritęs. Bet aš, kai pastebėjau, kad  mano vaikai jau palei sofos kraštą ritinėjasi ir taikosi nuslinkti, pati jiems rodžiau, kad reikia vieną koją, o paskui kitą nuleisti. Mokiniai jie gabūs- greit viską perėmė ir be problemų sau marširavo  ;)
Atsakyti
mano dukra 8 men buvo iskritusi is vezinmelio,o jis gan aukstas...sunus kol kas (tpfu tpfu...) kritimu patirties neturi,bet keleta kartu VOS nenudribo nuo lovos.Kazkaip pasiseka mums ji rasti per plauka nenukritusi(karta ziuriu - kabo  galva zemyn nuo lovos,vienas pasispyrimas ,ir jau butu lekes zemen...)Bet uztai turim didele ,,patirti" su stalcium prisispaudziant pirstukus.Megsta jis stalcius privaziaves patrankyt - tai vis pirsteliai kencia.Bet as ji mokau  - sakau bus POPA(toki reiksminga balsa nutaisau).Tai jis pasiziuri i mane ir atitraukia rankyte ;Dsupranta visgi.
Atsakyti
Maniske iri budama beveik 6 men issoko is vezimaicio, o jis aukstas. Vyras priziurejo, tai yra viena akim stebejo krepsini per telika kita akim kita tipo vaika ziurejo. As virtuvej triusiu girdziu toks duslus bum ir po poros sekundziu Gabijos riksmas. as ant vyro rekt tas vargsiukas persigandes. Ir Nematem kaip ar ant galvos ar ant uzpakalio. Ti iskvietem greitaja. Greitoji isveze. Santariskese prabuvom 2 val per kurias nieko neveikem patys apziurejom vaika, uzpaalis raudonas amtyt krito ant jo ore apsiverte. vaikas pavargo pasidare irzlus po 2 val pasirode gydytojas, apziurejo luziu galvos nera keliaukit namo ir stebekit.
Zodziu patys susigadiom nuoaika ...
Na bet kiek paklausai visi kudikiai krenta jei ne is vezimo tai is lovos ir panasiai...
Atsakyti
Is vezimo iskrito mano vaikas gal tik viena karta ir tas buvo miske, tai gana minkstai nusileido. Tuo metu labai megdavo vezime stoveti, o vaziavo su teciu per didesne sakni ir neissilaike. Atsipirkom asaromis ir tecio pabarimu...
Bet uztat jau spejom du kartus ta pacia ranka per alkunes sanari issinarinti. Pirma karta sūnui penki menesiai buvo ir as ne is karto supratau. Kai supratau, paskambinau gydytojai, ji prigasdino, kad dabar tai jau i ligonine guldys, nes cia labai rimtas dalykas. Nulekem i Santariskes, o ten gydytojas sulenke rankute ir paleido namo. Kai moki - netrunki pagydyti. Antras kartas buvo gal pries dvi savaites - senelis vaika renge, vaikas sukosi, senelis bande uz rieso sulaikyti ir pajuto, kad kazkas trakstelejo. Vaikas rekti - senelis tevams i darbus skambinti. Ligoninej sesutes persigande greit pas gydytoja, o jis vel - sulenke ranka ir namo isleido. Vyras juokauja, kad tureciau specializuotis isnarintu alkunes sanariu atstatyme, nes visgi uztrunka, kol pas gydytoja patenki...
O senelis tai gal savaite bijojo anukeli paliesti...
Atsakyti
Mano 5 men. mazius pries kelias dienas paryciais islipo is lovos ;D Smagu, kad gerai baigesi. Kadangi kazko nebmiega vienas tai mes miegojom dviese. Iskarto uzmigo lovelej, po to pamaitinau ir vel i lovele, po to pasiemiau maitinti ir uzmigau :-[ :-/ Prabundu - vaiko ner ohmy.gif Kad i lovyte buciau dejus nepamenu. Lipu is lovos ir vos neuzlipau - ogi guli ant pilvo, dairosi... Nei bum, nei aaaaaaaaa, o man kaip baisu buvo. Bet nieko, atrodo, kad angeliukas pagalve pakiso vaikui. Ir gulejo tai ne visai prie krasto, o vidury lovos. Iki siol nesuprantu kaip jis nusileido.
Pirmas sūnus tai skaudu kritinejimo sezona atidare nuo 4 men. pradzioj nuo lovos, o po to nuo visur kur galima - ir nuo stalo ir is lovytes (1,2m. buvo kai is lovytes issiverte ohmy.gif, dugnas nuleistas, o jis...)Zzodziu pradejo vaiksciot ir krist visur ir nuo visur, jau maniau, kad be smegenu liks, ir nieko. Sakau, gerai, kad gerai baigesi. Tik jau man baimes ir streso tai abu pavare.
Atsakyti
ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif
Atsakyti