Įkraunama...
Įkraunama...

Ryšys su vaikais kuriuos trumpai maitino krūtimi

QUOTE(Abo @ 2008 03 21, 23:12)
Gerai, kad gydytojai fantastiški mane prižiūrėjo, net minties nebuvo neleist man nemaitint, visi tik džiaugės ir skatino.  Antibiotikus gavau visas 9 dienas ligonėje, mažiukė 7dienas. Jei MP neturėtų antikūnų, gal manyčiau kitaip. O dabar sutinku su tais,  kurie žino ką daro.

del kokiu priezasciu tau ir vaikui buvo leidziami antibiotikai?
Nes MP ligos atveju turi antikunius motinos ligai ir jie yra reikalingi vaikui, jeigu yra tikimybe , kad ir jisai ta liga gali uzsikretiti.
BEt jeigu motinos ir vaiko ligos yra skirtingos ir tarpusavy nesusijusios, skirtingi vaistai eina, tai kam kudikiui yra reikalinga dviguba antibiotiku doze?
Papildyta:
QUOTE(Abo @ 2008 03 21, 23:56)
Bet vieną dalyką pamiršta pasakyt, - tai tarsi būtinybė ir be jos negali gyventi.

cia be ko negalima gyventi?
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 03 22, 13:43)
Kadangi aš lyg vienintelė parašiau apie savo planus (o jums pasirodė, kad gyriausi?..  unsure.gif ), tai manau, kad rašote apie mane. Gal galėtumėte duoti nuorodas į mano postus, kur rašiau nekultūringai, netolerantiškai, nemaloniai? Man tai labai svarbu, nes žindymo konsultantės taip negali bendrauti, nes jų 'auditorija' kitokia... labiau pažeidžiama...  wub.gif Galit ir į AŽ, jei taip jums patogiau, bet būtinai parašykit.

Ode, ne tu vienintelė rašei... atrodo Raideles taip pat sakė, kad ruošiasi laikyt egzaminą.. gal dar kas nors pasisakė... unsure.gif Tik nežinau, kas ką taip įžeidė - taip pa nelabai galiu suprasti, į ką tamsta kreipiasi g.gif

Silvute - kaip suptantu, veiksmas vyko ligoninėje, gydytojams prižiurint... mirksiukas.gif

Faustuke, ar gavai ligoninėje adekvačią pagalbą dėl žindymo? Kaip pati manai?
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2008 03 22, 18:17)
del kokiu priezasciu tau ir vaikui buvo leidziami antibiotikai?
Tokius pačius leido, nes mažiukė gavo infekciją per gimdymą užsikrėtusi, o kaip ji vadinasi nepasakysiu, kalba jie ten paukščių kalba. Slėpė, buhalterė sako, gal kokas, kad nepasakė žmoniškai.
Papildyta:
QUOTE(Silvute @ 2008 03 22, 18:17)
cia be ko negalima gyventi?
be visko, nu tiesiog kiekvienas nesklandumas yra visai nebaisus, ir atrodo kad taip reikia, kaip valgyt smile.gif
Va ką tik svečių turėjom, vaikų neturi, viskas jiems baisu atrodo, toks jausmas, kad vaikų atsiranda ir viskas, neturi gyvenimo.
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2008 03 22, 19:51)

Faustuke, ar gavai ligoninėje adekvačią pagalbą dėl žindymo? Kaip pati manai?

Isbuvau ligonineje 5dienas, paskui dar daznai skambindavau- konsultuodavausi. Siandiena pagal surinkta informacija kai nebezindau, galiu pasakyti, kad tos zmogiskos pagalbos nebuvo. Mergyte apziodavo taisyklingai, labai stipriai ir godziai traukdavo, man kaip smarkiai sportininkei buvo pasakyta, kad raumeninga krutine ir mergytei sunku traukti: kas 8 jos truktelejimas- gurksnis, kol surinkdavo nurijima. Skaiciavom su pediatre. Nukramtytus spenelius gydziau, buvau pasiryzus ilgam...Vienintele pagalba:"Zindyk toliau", kas man buvo naturalu, bet verksminga. Siaip esu giedras zmogus, bet nepamenu, kada tiek stresavau ir verkiau, kaip ta menesi, kai zindziau...Prisidejo, aiskuu, psichologine mano busena ir po Cezario visiskas issiderinamumas, nes prisirinkta knygeliu teorija absoliuciai neatitiko realybes. Nuo visu karsciavimu, prakaito pylimu, sukietejimu, tinimo net dabar eina siurpas. Todel vis dar negaliu galvoti, kad zindymas- palaima. Po sumazejusio pieno ir nustojimo maitinti (su gydytoju konsultacija), pradejau sypsotis ir vel, psichika susitvarke ir pradejau jausti motininska palaima.
Todel ir lendu i tokias temas, kad yra tiesiog skausmingos patirties, o ne del to, kad noriejau issaugoti grazia krutine ar, kad zindymas kaip ten i "melzima" panasus. Neisstovejau iki galo, nes nemaciau, kad tai taps ta vadinama palaima. Be to, ir pienelis nuo to buvo zydras, "susisluoksneves".. Ziauroka..Rodos gimdymas ne toks isbandymas, kaip zindymas. Antram vaikiukui kol kas vis dar butent del to ir nesiryzciau..
Atsakyti
Nu šoką apturėjai, kad nesiseka ir tiek... Nes to nesitikėjai.
Praeis irnesakyk.gif visos pamiršta ax.gif O kitą kart gal ištversit tą sunkųjį periodą ir maitinsi kiek norėsi drinks_cheers.gif O gal antrą kart bus ŽYMIAI lengviau. Dabar daugiau žinai ir iš savo patirties, ir galbūt daugiau domiesi (pati sakai ieškai atsakymų į rūpimus klausimus).

Nu malonu, džiugu, kad matau logiškas aiškias, nuoširdžias mintis, o ne taip kaip anksčiau, - pasiteisinimai, teigimas, kad MP vaikui netiko, pasakojimai, kad vaikas idealus, nors nemaitintas MP ir t.t. Jokio skirtumo kaip jis maitintas, vaikas yra vaikas, ne tame šaknys 4u.gif Ir nebesikankink, bet kad domiesi gerai, ateityje pravers 4u.gif

Na, šiaip, man daug problemų nebuvo dėl žindymo (nu tik kaip visiems, standartiškai,- bombos, speneliai skaudantys, karščiavimas šioks toks), man gimdymas milijoną kart bjauresnis, gerai, kad žindžiau, gerai, kad pradėjau suprasti dėl ko vaikas verkia (o verkdavo daug naktų ir dienų pirmą mėnesį), ar dėl srovės, ar kad neapžioja, ar kad spenelis vienas per mažas , ar dėl dar ko. Dabar dėl to laiminga esu, ir kuo toliau tuo labiau. To visoms ir linkėčiau.
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2008 03 21, 16:18)

Oi, alfa, laiku tu čia pasdirodei mirksiukas.gif
Dabar pagalvojau-ir ką aš čia veikiu toj temoj tiek laiko doh.gif

Kažkoks fanatikių maitintojų kampelis tongue.gif

QUOTE(Abo @ 2008 03 21, 20:56)
Ginčuose gimsta tiesa, banaliai skamba, bet mes tobulėjam kai kalbam, o ne kai pasiliekam nuomonę tik sau...

Tiesa gimsta, tada kai ginčyjiesi su oponentais, kuriems ta tiesa svarbi, kurie gali savo tuščias ambicijas paaukot bendro taško radimui..

Yra forume mano mylimų oponentų , su kuriais pasiginčyjus kartais imi ir pakoreguoji rodos pačią kategoriškiausią savo nuomonę..O svarbiausia, kad matai, kad ir oponentas ją pakoregavo..Kodėl su vienais taip nutinka, o su kitais kuo toliau tuo beviltiškesnis tas ginčas darosi..
Bet ir tokiems turbūt reikia atleist-gal juos mamos trumpai MP maitino lotuliukas.gif

Su šventėm 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Abo @ 2008 03 21, 23:56)
, bet mes tobulėjam kai kalbam, o ne kai pasiliekam nuomonę tik sau...

Man irgi sitas pats sakinukas uzkliuvo smile.gif . Galvojau nutylet syptelejus sau i usa, ale pasisakysiu. biggrin.gif

Deja, turiu nuliudinti- kalbos, pliurpalai tobuleti nepadeda. Kitaip bobulkos ant suoliuku prie laiptiniu su semkiu saujom butu tobulumo etalonais (nebent tai kai kieno siekiamas idealas, beje, visai panasu i tai biggrin.gif ). O tiesa gimsta tik tokiuose gincuose, kuriuose abi puses sugeba ne tik issakyti savo argumentus, bet ir isgirsti kitus. Apskritai- mokejimas isklausyti ir suprasti yra kur kas didesnis issukis, nei neperstojamas sudo malimas, persiprasau. smile.gif

P.S. Su sventem!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfa159: 23 kovo 2008 - 14:35
QUOTE(alfa159 @ 2008 03 23, 14:34)
Man irgi sitas pats sakinukas uzkliuvo  smile.gif . Galvojau nutylet syptelejus sau i usa, ale pasisakysiu.  biggrin.gif

Deja, turiu nuliudinti- kalbos, pliurpalai tobuleti nepadeda. Kitaip bobulkos ant suoliuku prie laiptiniu su semkiu saujom butu tobulumo etalonais (nebent tai kai kieno siekiamas idealas, beje, visai panasu i tai  biggrin.gif ). O tiesa gimsta tik tokiuose gincuose, kuriuose abi puses sugeba ne tik issakyti savo argumentus, bet ir isgirsti kitus. Apskritai- mokejimas isklausyti ir suprasti yra kur kas didesnis issukis, nei neperstojamas sudo malimas, persiprasau. smile.gif

P.S. Su sventem!

Na as is sito sudo malimo daug esu suzinojus, skaiciau nescia skaiciau ir zinojau ka daryti kai tipo "pieno krize" tongue.gif ar pienas "liesas" arba isviso "nera pieno" nes tris lasus i stiklainiuka tepritraukiau. verysad.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nep: 23 kovo 2008 - 15:21
tai jei, pagal Abo, toks svarbus nuomones issakymas, kodel tuomet verda tusti gincai? mastau.gif gal gi todel, kad kai kas ne tik issako savo nuomone, bet ir bando ja sukisti per gerkle kitam dar ir smeizdamas kita vis primindamas jam savo tiesas, kurios nuo to begalinio, ikyraus kartojimo jau seniai isbluko ir prarado savo esme bei prasme?! hihihi.gif

rysys tarp mamos ir vaiko visais amziais buvo stebuklas bei grozis, todel nemanau, kad verta ieskoti kazkokiu priekabiu (juo labiau susijusiu su maistu), kad sumenkintum ar pakyletum ta ir taip savaime sventa ir protu nesuvokiama rysi didis.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zipzip: 23 kovo 2008 - 15:50
QUOTE(Abo @ 2008 03 22, 21:30)
Tokius pačius leido, nes mažiukė gavo infekciją per gimdymą užsikrėtusi, o kaip ji vadinasi nepasakysiu, kalba jie ten paukščių kalba. Slėpė, buhalterė sako, gal kokas, kad nepasakė žmoniškai.

nu tai nuo to ir reikejo praddeti. Taip, kai motina ir vaikas turi ta pacia infekcija, motinos pienas yra naudingas kaip vaistas, nes jisai gamina antikunius. Buna atveju, kad vaikui net ir papildomu vaistu nereikia, nes jam uztenka tu vaistu likuciu, kuriuos jisai gauna per MP.
Bet negi tu manai, kad tai yra vienintelis atvejis, kad kaip fanatike cia aiskini, kad geriant vaistus galima maitiniti ir daktarai uz tai tik giria.
Pvz mano atveju maze gavo antibijotikus nuo meningito. as irgi buvau gydoma antibiotikais ( visai kitais), bet nuo gimdos uzdegimo. Ir mane gydantys gydytojas iskart perspejo, kad jeigu noriu issaugoti piena, tai galiu nusitraukineti (bet ir tai prase to nedaryti daugiau nei 2 kart i para, nes ir mano organizmui reikia poilsio), bet kad ji ispilciau i kriaukle, nes vaikui toksai pienas tikrai nera gerai.

P.S Natuke, ar zinojai, kad dauguma Vilniaus ligoniniu negali suteikti kvalifikuotos pagalbos ir motinai, ir kudikiui vienu metu ( jie guldomi i atskirus skyrius, pas atskirus gydytojus, o daznai net ir i atskiras ligonines). O gydantis gydytojas visu pirma ziuri savo paciento sveikatos.
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2008 03 23, 17:30)
iskart perspejo, kad jeigu noriu issaugoti piena, tai galiu nusitraukineti (bet ir tai prase to nedaryti daugiau nei 2 kart i para, nes ir mano organizmui reikia poilsio),

tai istikruju sekina zindymas moteri ar ne? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 03 22, 12:43)
Kadangi aš lyg vienintelė parašiau apie savo planus (o jums pasirodė, kad gyriausi?..  unsure.gif

Tikrai ne apie jus, nei vienas jūsų postas man nei įstrigo , nei užkliuvo 4u.gif
Čia yra daugiau manau tikrai tik besigiriančių ir dėl bendravimo kultūros moderatorių jau kartą išregistruota, kadangi tai viešas forumas, suparsti kas kaip nesudėtinga...
Atsakyti