QUOTE(Abo @ 2008 03 23, 22:24)
Vienai nedrąsu?
Svetima, ale kokis jaunimas izulus siais laikais, ne?

Nemaniau, kad kazkada sulauksiu tokiu pastabu. Turbut reiketu priimti kaip komplimenta.
Miela Abo, kai uzaugsi, tai suprasi, kad ne tas stiprus, kas garsiau rekia ir kieno zodis paskutinis. Svenciu proga linkiu vidines ramybes, o jei dar pati maitini, tai trigubai tos ramybes linkiu. Pasitikejimo savimi ir ramybes.
Natuke, atsakant i klausima. Kas man rysys su vaiku? Viskas, ka Tu isvardinai, ir dar daugiau. Dar- tu siltu jausmu stabilumas, pasitikejimas, gebejimas atsisakyti kazko neskaiciuojant "tu man-as tau".
Tik kuo daugiau apie tai galvoju, tuo tvirtesne mintis, kad su maitinimu tai susije silpnokai. Kaip ilgo maitinimo sallininkes pamatuoja ta "stebuklinga rysi", ka duoda maitinimas (be sveikatos ir patogumo)? Fizini rysi. Yra tevai, kurie savo vaikus myluoja ir "niancina" (cia mes is tokiu, nesiojam, niurkom, buciuojam istisom dienom, net paaugusius

...), o yra tevu, kurie elgiasi santuriau. Sakykim, ir tie, ir tie vaikai vienoda laika buvo maitinami. Bet ju santykiu su tevais skirtumas butu akivaizdus.
Maitinimas- tik vienas nedidelis epizodas vaiko gyvenime (fizinio artumo prasme). Jei to fizinio rysio nera, ji kompensuoja kitoks kudikio mylavimas, nesiojimas ant ranku, kalbejimas graziu zodziu, kasdienis prisipazinimas meileje...

Sakot- maitinancios mamos ir vaiko rysys ypatingas. Ziuriu as i savo seimyna- mano ilgai maitinta, nesiota, myluota ir vis dar myluojama dukra tvirtesni rysi turi su... teciu

. Jie kartu ir kartu. Jai jau vienuolika, jie turi savu paslapciu, turi savus filosofinius pokalbius, keliones tik dviese... Zinau, kad ji mane labai myli, kad mokyklos rasineli apie geriausia drauge skyre...man

. Bet vat ta sielu giminyste matau labiau tarp jos ir vyro. Jie labai panasus charakteriais, polekiais, energija. Zodziu, susikukave.

Na bet juk as ta "Maryte Melnikaite", kuri maitino vaika. O vyras, kaip galima speti, ne.

Tai kaip cia dabar? Arba antras kito mano vaiko pavyzdys- vel atskira istorija, vel argumentai labiau remiantys kitas artumo priezastis, nei maitinima. Ir daugybe pavyzdziu aplink.
Kokios isvados seka, mano galva. Didziausia isvada- esame teritorijoje be konkreciu taisykliu.

Maitinimas santykiams su vaikais nemaiso, bet "statyti" tik ant jo tikrai neverta. Jis yra nulis, palyginus su nuosirdziu rupesciu vaiku ir protingu jo auklejimu. Tame dalyvauja ABU tevai.
Ir dar- kiekvienas musu "kinderis" yra su siurprizu

: jau gime jie turi charakteri ir sudetinga dushia. Ir reikia susitaikyti su tuo, kad tu esi ir isliksi savo vaiko mama, zmogus, negailintis savo gyvybes del jo, bet tai negarantuoja, kad busit dvi artimiausios dushios. Vaikas gali atrasti sielu giminyste su kitais zmonemis. Gal su vyru. Gal su savo vaiku. Ar, ko labiausiai nuosirdziausia linkiu savo vaikams, su savo sutuoktiniu.