Įkraunama...
Įkraunama...

Namuose nėra TV

pas mus dabar remontai,tai jau trecia menesi gyvenam be teliko-ir nieko! net vyras(kuris retai nuo jo atsitraukdavo),sako,kad tv ne kiek nepasiilgo schmoll.gif uztai pailgejo laikas praleistas prie kompo.... g.gif
Atsakyti
Pasisakysiu šioje temoje, nors postas puikiai tiktų ir skyreliui apie vaikų auklėjimą.

Kai pirmąsyk apsilankėm pas gerus pažįstamus, šeimininkė pajuokavo, kad pagaliau galės išjungt TV, nes nuo ryto įjungtas tiktai pavargo. Šiaip frazė būtų įprasta, bet buvo paaiškinta, kad kambaryje TV "gyvena" tik nuo penktadienio (geriausiu atveju - nuo ketvirtadienio) vakaro iki sekmadienio vakaro, kai prieš miegą būna išnešamas į tamsųjį kambariuką, todėl namiškiai Tv ir džiaugiasi, kiek gali. Priežastis - labai paprasta. Antrokėlis, "užsikrėtęs" Dragon ballz ir pan. šlamštukais. Grįžęs iš mokyklos žmogus nesitraukdamas "ilsėdavosi" prie TV, pamokas darydavo tėvams pargrįžus po darbų, o dar lanko muzikos mokyklą, kurioje irgi užduoda namų darbus. Todėl tekdavo viską daryti greitai, nes juk reik laiku atsigulti.
Iš pradžių tėvai atjungdavo anteną, kol neįgudo pasijungti pats. O tada jau mama ir griebėsi tokio drastiško metodo, kaip TV išnešimas iš kambario. Metodas drastiškas, bet LABAI efektyvus: pagerėjo žinių kokybė, dėmesio koncentracija, namų darbai padaryti visi, neskubant ir laiku. Mokytoja vaiką labai gyrė.
Ir, savrbiausia, namiškiai pradėjo daugiau kalbėtis tarpusavyje.

Praėjusią savaitę, aprašytąjį metodą pradėjom taikyt ir mes, tik "adaptuotą" mūsų namams.. Lauksim rezultatų. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(palang-mamyte @ 2006 11 11, 18:05)
visiska nesamone gyventi be tv, 21amzius jug  biggrin.gif  o gal to nepastebejote  lotuliukas.gif
tai gyvenkime be masinu, be virykliu(gaminkime vyrui pietus ant lauzo) skalbkime su ta sklbimo lenta eketeje, apie interneta tai nedryskime ne svajoti(jis taip pat sueda laisvalaiki) ir is vis davai gyvenkime kaip 19 amziaus pradzioje  lotuliukas.gif
ir  koks tikslas save riboti nuo zmonijos isradimu, kitas klausimas ar saikingai mes tai darome, ar neturime priklausomybes nuo tv ar interneto ( ipatingai nuo mexiko tipo serijalu. negaliu pakesti)
mes siemet nusipirkome televizoriu 107 istrizaines skystuju kristalu ir esam lab patenkinti. ziurime tik tai kas mum patinka ( kaip smagu gerti kava su plikytais pyragaiciais ir ziureti megstama laida ar gera vakarini filma)
na bet jei jus is tu kurie pries technologijas tai jum pasimaise  umn.gif

tai vat, kad 21a. bet kad laidas rodo tokias klaikias, kad žiūrėt neįmanoma, kartais pas anytą pažiūrim teliką, kanalų virš 50, o žiūrėt nėra ką schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
tik kelios laidos, kurios vertos dėmesio, o visos kitos šlamštas, kad nors savaitgaliais kokį gerą anglišką detektyvą parodytų, tai nesulauksi schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif iš pat pradžių ir aš galvojau, kad be TV tai niekaip neišgyvensiu, bet dabar gyvenu ir vargo nematau rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif, o kas turi mažų vaikų, tai tikrai siūlyčiau TV nešt į tamsiausią palėpę lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
taip taip taip,kiek daug laiko atsirastu knygoms,mezgimui,vaikams ax.gif jei nebut sios dezutes biggrin.gif vistiek nuluztu nesulaukus vakare idomesnio filmo ar kitos laidos ir tik reklama prikelia blink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
nu ka , jei nera tv, tai lieka tik smileysex.gif smileysex.gif smileysex.gif smileysex.gif smileysex.gif hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(micietta @ 2006 11 13, 22:24)
nu ka , jei nera tv, tai lieka tik smileysex.gif  smileysex.gif  smileysex.gif  smileysex.gif  smileysex.gif  hihihi.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif , bet jei rimtai tai vaikų atžvilgiu labai efektyvus dalykas. Šeimos santykių sutvirtinimui ir atnaujinimui taip pat. Labai smagu, kad atsiranda tiek daug bendraminčių. Nors daugelis mūsų draugų stebisi dėl tokio mūsų apsisprendimo. visdelto giria pasisvečiavę, kad daugiau laiko pokalbiams, bendravimui atsirado, bet patys tam nesiryžta.
Atsakyti
Man ir tv gali nebūti schmoll.gif vistiek rodo 100 kartų matytus filmus ir laidas doh.gif
Atsakyti
Man teliko - tik baldas nuo kurio reikai nusluostyti dulkes. MB ji labai mego, bet kai atsirado musu mergaiciuke ir jai buvo grieztai uzdrausta ziureti telika tai mes abu sekmingai ji uzmirsom smile.gif Atsimenam tik kartais, kai norim zinais paziureti thumbup.gif
Atsakyti
Man telikas irgi galetu buti ijungtas tik zinioms paziureti...anksciau is vis jo neziuredavau schmoll.gif Geriau pasiimdavau suni ir eidavau pasivaikscioti thumbup.gif O dabar vyras tai kiekvieną sykį po darbų sėdi prie teliko...nėra ko man labai pykti, nes pati ištisai sėdžiu prie interneto blink.gif Šiaip man idealus variantas būtų, kad telikas būtų tik svetainėje, o miegamajame jo iš vis nebūtų thumbup.gif būtų super biggrin.gif
Atsakyti
nezinau ar sugebeciau,bet manau prispirtu reikalas ir nebutu kur detis.jau metai kaip su mazium namie sedziu,bet ziurim ryte filma ir vakare zinias.Kartais jei rodo gera filma.
As maniau kad neimanoma be mobilaus gyvent,o kai pavoge,pripratau,tai net nenorejau kad vyras man kita pirktu,bet vistiek nupirko...
Atsakyti
Be teliko galiu gyventi laisvai. man užtektų radijos.
vieną kartą pas mus sugedo pultas, kadangi vyras jo netaisė, tai 3 mėn žiūrėjome LRT. Mat jis tingėdavo perjungti kanalus, o man tai tas pats ką rodo, gali ir nerodyti. O vyras be televizoriaus gyventi negali, bet pultą pasitaisė tik po 3 mėnesių. Na ir tinginys, jei man reikėtų, iš karto pasitaisyčiau.
Atsakyti
Beveik trejus metus gyvenom be televizoriaus. Ir visai gerai buvo. Paskui atsirado jis vėl mūsų namuose. Galvojau, nelabai mes jį žiūrėsim, jau atpratom. Bet kur tau. Kuo toliau, tuo dažniau įjungtas būdavo. doh.gif Dabar, kai atsirado mažius, vėl nežiūrim, tik kartais vakare žinias. Ir laiko tam nebėra, ir nesinori, kad vaikiukas į ekraną spoksotų, o ir nelabai ką įdomaus gali pamatyt.
Atsakyti