Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas užsienyje

QUOTE(Guggy @ 2008 05 05, 20:37)
Apie saslykus prakalbot, kaip uzsimaniau... rolleyes.gif  O kaip jus juos darot?  g.gif  Mano tetis LT darydavo tai ten marinatas kazkoks specialus kiek atsimenu  unsure.gif


mes jau 2-tra savaitgali kirtom shashlykus thumbup.gif shiandien visa diena per daktariukus daviausi, tai turejau laiko ir maistelio uzsipirkt biggrin.gif as visad perku pork butt su riebaliuku... kartais buna su kauliuku, kartais ne... nukauluoju, supjaustau nesmulkiai, pilu mineralkes, obuoliu sulciu, daaaaaug kapoto cesnako, sojos truputi, kartais kecupo, ir, Odes brangiausiojo pipiru (jelapeno marinuotu) idedu thumbup.gif gaunasi thumbup.gif ir nereikia ilgai marinuoti ir greitai ishkepa thumbup.gif
Atsakyti
Jei bamboo hearts - tai ten tik konservuoti, ne marinuoti buna. Tai as juos i salotas dedu, ar i white wine padazus vistienai ar zuviai.

PM - esu as susidurus su mazais vaikais ir nemazai. Ir manes neitikina tokie argumentai, kad vaikas nevalgus. Tai kodel desreles valgo? ir is kur jis apie jas zino? ne pats sugalvojo viena diena ju paragauti. Zinau, ka reiskia nevalgus vaikas, ir ka reiskia neduoti jam visokio sh kaip pvz desreles ir kokakolos. Svarbu yra idiegti vaikui nuo mazu dienu su pastovumu, kas yra sveika ir kas ne. Ir paskui pats matai, kaip jis ar ji atsisako tu sh.. O jei ir ne, pas kazka per koki vakareli suvalgyta desrele ar gurksnis nieko tokio.
Atsakyti
QUOTE(wicked @ 2008 05 05, 18:59)
kad ka as zinau.... MB nedaro nieko ten tokio specialaus...  schmoll.gif actas, svogunai, prieskoniai..... atrodo paprasta, bet as niekada pati nedaryciau  schmoll.gif

pagooglink  mirksiukas.gif Wikipedia stai ka raso... jei cia tas pats padazas... manau, jog neblogu receptu galima internete rasti, ir pasitaikyt savo skoniui  thumbup.gif


Tai tikriausiai actas arba obuoliu sultys kaip Raskyte sako, ta toki rugstuma mesai priduoda... unsure.gif Saslykai gi turi toki specifini skoni, ar jau mano atmintis grybauja g.gif biggrin.gif


Atsakyti
QUOTE(Guggy @ 2008 05 06, 04:37)
Apie saslykus prakalbot, kaip uzsimaniau... rolleyes.gif  O kaip jus juos darot?  g.gif  Mano tetis LT darydavo tai ten marinatas kazkoks specialus kiek atsimenu  unsure.gif
Siandien tingejau vakariene daryt, tai is whole foods pripirkau vistos slauneliu su mole padazu. Apsivalgymas kaip skanu  thumbup.gif  Gal kuri zinot kaip tas padazas daromas?  4u.gif

shashlams yra milijonai marinatu variantu.... biggrin.gif actas, kefyras, majonezas ir t.t. ir t.t ir t.t.
kuris domina biggrin.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Guggy @ 2008 05 05, 19:37)
Apie saslykus prakalbot, kaip uzsimaniau... rolleyes.gif  O kaip jus juos darot?  g.gif  Mano tetis LT darydavo tai ten marinatas kazkoks specialus kiek atsimenu  unsure.gif


as tai paprastai su kecupu arba majonezu juos darau... neskaitant pipiru ir druskos blush2.gif o siaip tai galima deti bet ka - svogunus, cesnaka, ir t.t. as pati kai ju nemegeja, tai man uztenka druskos, pipiru ir majonezo arba kecupo (su juo mesyte gaunasi truputeli astresne) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(6663 @ 2008 05 05, 20:09)
shashlams yra milijonai marinatu variantu.... biggrin.gif actas, kefyras, majonezas ir t.t. ir t.t ir t.t.
kuris domina biggrin.gif ?



Skaniausias tongue.gif Kita sekmadieni kaip tik motinos dienos BBQ padaryciau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Guggy @ 2008 05 06, 03:37)
Apie saslykus prakalbot, kaip uzsimaniau... rolleyes.gif  O kaip jus juos darot?  g.gif  Mano tetis LT darydavo tai ten marinatas kazkoks specialus kiek atsimenu  unsure.gif
Siandien tingejau vakariene daryt, tai is whole foods pripirkau vistos slauneliu su mole padazu. Apsivalgymas kaip skanu  thumbup.gif  Gal kuri zinot kaip tas padazas daromas?  4u.gif

Aš tai pagal savo mamos receptą darau - viskas natūralu ir labai skanu:

Mesos reikia apie 300gr. Zmogui (ziurint kas kiek valgo). Geriausiai tinka Kiauliena arba Versiena (pagal nora ir skoni). Jeigu Kiauliena, tai geriausiai tinka sprandine (ten kur baigiasi galva ir prasideda nugara). Jeigu Versiena, tai gali buti ir kumpis arba nugarine.
Pjautyti skersai raumenu 2-3 cm. kubeliais. Dedi i puoda arba bliuda, geriau su dangciu. Pripjaustai arba pritarkuoji daug, daug svogunu (tada minkstesne mesa).
Dedi pagal skoni ivairiu prieskoniu (juoduju pipiru, kvepianciu pipiru, susmulkintu lauro lapeliu,galima maltos kalendros ir druskos). Vienas variantas deti iskarto supjaustytas arba isspaustas 1-2 citrinas. Kitas variantas nedeti citrinos, o tik pries pat kepima, ipilti 3-4 saukstus acto, o gal ir daugiau, priklausomai nuo mesos kiekio.
Bet variantas su citrina svelnesnis ir sveikesnis.
Svogunu marinavimas: Jeigu nori kad nebutu jabai aitrus, 1-2 min.uzpilti verdanciu vandeniu. Po to nupilti vandeni ir uzpilti actu per puse atskiestu vandeniu, kad apsemtu, jeigu actas 9 proc.
IR Mesa ir Svogunai turi marinuotis ne maziau 12 valandu.
Mesa uzdengti ir laikyti saldytuve.
Kepant patartina slakstyti alum arba baltu vynu.
Priedai: agurkai,pamidorai, ketchupas, duona ir raudonas vynas.


O majonezo niekada nenaudojam nei kepimui, nei marinatui. Na, aš kartais sugriešiju, nes labai mėgstu užkeptus karbonadus arba įdarytus kotletukus. Bet MB griežtai yra pareiškęs, kad majonezas yra šaltas padažas ir yra didžiausia nesąmonė jį šildyti. doh.gif Ir apskritai jis mane jau baigia įtikinti, kad nėr čia ko komercinį su konservantais pirkt - naminį reik gamintis. biggrin.gif
Atsakyti
O ar kas pirke cikagoj,kiaulienos sparandines,nes as niekur nemacius ir kaip vadinasi angliskai?
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 05 06, 10:25)
Aš tai pagal savo mamos receptą darau - viskas natūralu ir labai skanu:

Mesos reikia apie 300gr. Zmogui (ziurint kas kiek valgo). Geriausiai tinka Kiauliena arba Versiena (pagal nora ir skoni). Jeigu Kiauliena, tai geriausiai tinka sprandine  (ten kur baigiasi galva ir prasideda nugara). Jeigu Versiena, tai gali buti ir kumpis arba nugarine.
Pjautyti skersai raumenu 2-3 cm. kubeliais. Dedi i puoda arba bliuda, geriau su dangciu. Pripjaustai arba pritarkuoji daug, daug svogunu (tada minkstesne mesa).
Dedi pagal skoni ivairiu prieskoniu (juoduju pipiru, kvepianciu pipiru, susmulkintu lauro lapeliu,galima maltos kalendros ir druskos). Vienas variantas deti iskarto supjaustytas arba isspaustas 1-2 citrinas. Kitas variantas nedeti citrinos, o tik pries pat kepima, ipilti 3-4 saukstus acto, o gal ir daugiau, priklausomai nuo mesos kiekio.
Bet variantas su citrina svelnesnis ir sveikesnis.
Svogunu marinavimas: Jeigu nori  kad nebutu jabai aitrus, 1-2 min.uzpilti verdanciu vandeniu. Po to nupilti vandeni ir uzpilti actu per puse atskiestu vandeniu, kad apsemtu, jeigu actas 9 proc.
IR Mesa ir Svogunai turi marinuotis ne maziau 12 valandu.
Mesa uzdengti ir laikyti saldytuve.
Kepant patartina slakstyti alum arba baltu vynu.
Priedai: agurkai,pamidorai, ketchupas, duona ir raudonas vynas.


O majonezo niekada nenaudojam nei kepimui, nei marinatui. Na, aš kartais sugriešiju, nes labai mėgstu užkeptus karbonadus arba įdarytus kotletukus. Bet MB griežtai yra pareiškęs, kad majonezas yra šaltas padažas ir yra didžiausia nesąmonė jį šildyti.  doh.gif Ir apskritai jis mane jau baigia įtikinti, kad nėr čia ko komercinį su konservantais pirkt - naminį reik gamintis.  biggrin.gif


Po tokio smulkaus pasakojimo bet silpna pasidare blink.gif blink.gif blink.gif

Guggy, jauciu uztenka jau tau musu istoriju biggrin.gif Pati alkana pasidarei, ania? tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(gytenis @ 2008 05 06, 16:54)
O ar kas pirke cikagoj,kiaulienos sparandines,nes as niekur nemacius ir kaip vadinasi angliskai?


ispjova is ten vadinasi pork shoulder. Nera labai populiari, bet maciau costco, ir turbut pas bet kuri butcher nebutu problemu gauti.
Atsakyti
QUOTE(TYN @ 2008 05 05, 22:54)
esu as susidurus su mazais vaikais ir nemazai. Ir manes neitikina tokie argumentai, kad vaikas nevalgus. Tai kodel desreles valgo? ir is kur jis apie jas zino? ne pats sugalvojo viena diena ju paragauti. Zinau, ka reiskia nevalgus vaikas, ir ka reiskia neduoti jam visokio sh kaip pvz desreles ir kokakolos. Svarbu yra idiegti vaikui nuo mazu dienu su pastovumu, kas yra sveika ir kas ne. Ir paskui pats matai, kaip jis ar ji atsisako tu sh.. O jei ir ne, pas kazka per koki vakareli suvalgyta desrele ar gurksnis nieko tokio.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif sorry

visu pirma svetimus vaikus priziurint nera tas pats kas savus auginant mirksiukas.gif anrta,kai noresi ,kad tavo vaikas bet ka isidetu i burna ir desreles bus gerai 4u.gif Ka as noriu pasakyti yra tik tai,kad mes palnuot ir sakyt galim daug ka, kol nesusiduri su situacija,o is sono ji siuo metu tau gali atrodyti gan juokingai ir siurpinanciai,bet patikek po poros meteliu tavo nuomone siuo klausimu tikrai pasikeis mirksiukas.gif nors dabr prisiekineji ,kad tikrai to nebus.
Atsakyti
QUOTE(TYN @ 2008 05 06, 07:46)
ispjova is ten vadinasi pork shoulder. Nera labai populiari, bet maciau costco, ir turbut pas bet kuri butcher nebutu problemu gauti.


Neteisingai,pork shoulder yra ne sprandine tikrai,sprandine angliskai pork but ,nezinau kodel jinai but ,sprandine yra pork but ,o shoulder yra virsutine kojos dalis, slaunis lietuviskai.
Atsakyti