Įkraunama...
Įkraunama...

monogamija vs poligamija

QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2008 02 26, 13:45)
Išeinant iš to, ką parašė autorė, bent vienam iš tos trijulės ta situacija visiškai nepriimtina.

Būtent. Juk tikrai yra tokių šeimų, kurios propaguoja atvirą poligamiją. rolleyes.gif Kodėl temos autorė nepageidautų tapti tokios šeimos džiugiai priimta nare?
Atsakyti
QUOTE(ckin2u @ 2008 02 26, 18:46)
Taigi visai nenuostabu, kad liberalėjant žmonių santykiams, tuo labiau kai tarp žmonių (ypač jaunų) norma yra malonumo paieškos (šioks toks hedonizmas derinamas su "amžinosiomis vertybėmis"), santuokos institucija irgi atitinkamai liberalės. Įteisinama homosexuali santuoka ir t.t. (homosexuali santuoka - leidimas legaliai mylėti tos pačios lyties asmenį kartu deklaruojant ištikimybę ir kt vertybes)

Kaip manote, kas keisis? Tarpe dar kokių 100 metų? Kaip keisis santuokos reikšmė? Ar tik iš proprosenelių likusių senų nuotraukų matys jaunuoliai po šimtmečio svitą balinėm sukniom prie santuokų rūmų ir baltas sukneles? Kada, kaip manote visuomenės akyse taps neišvengiamybe, taip kaip dabar yra homoseksualai, meilė tikriems broliams ir seserims? Kada laisvė turėti meilužį(ę), taps ne bulvarinės spaudos nuvalkiota gėda su pašaipos gaidele, o privalomas žmogaus, besirūpinančio seksualine sveikata pasirinkimas? Kokią vietą, užims bažnyčia, ir kaip keisis jos pozicija šiuo klausimu? Ir kaip manote, kada besilankančios pas psichiatrą moterys, kenčiančios nuo vienatvės, gaus ne receptą, o sekso seansą?
Atsakyti
Kokia, pasirodo, aktuali tema. Čia daugiau turbūt lankosi jaunesni žmonės. Maniau rasiu daugiau pritariančių poligamijai. Keista g.gif . Pasirodo dar aktuali monogamija. Daugelis nori "kaip rado, taip palikti".
Ne apie tai kalba, bet aišku savaime - autorei ne 21-neri. Ir neieškojo ji atsakymo į šį klausimą. Ko kito jai reikėjo.
Atsakyti
QUOTE(buhaltere @ 2008 02 26, 20:32)
Maniau rasiu daugiau pritariančių poligamijai. Keista g.gif . Pasirodo dar aktuali monogamija. Daugelis nori "kaip rado, taip palikti".Ne apie tai kalba, bet aišku savaime - autorei ne 21-neri. Ir neieškojo ji atsakymo į šį klausimą. Ko kito jai reikėjo.

Taip, man aktualu tai, kad gyvenčiau su mylinčiu ir mylimu žmogumi, bet ne tam, kaip Jūs išsireiškėte, o, kad drauge su juo galiu augti ir tobulėti visomis prasmėmis tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(buhaltere @ 2008 02 26, 21:32)
Ir neieškojo ji atsakymo į šį klausimą. Ko kito jai reikėjo.

Taip. Čia NSO. Tyrinėdami žemę užsuko pliurptelt keletą žodžių menkiems žmogeliūkščiams.... Žinokitės.... Tobuliau gali būti......... Būūūūūūūū.....
Atsakyti
"Kas be nuodėmės - lai meta į mane akmenį"... Akmens niekada nemetu. Esu niekas, kad būčiau kažkas. Jei trenkia per veidą, atjausdama trenkiantįjį (nes iš esmės jam daug blogiau nei man) dažnai atsuku kitą skruostą. Ne visada pavyksta. Juk sakau, kad nesu kažkas.

Kai žmones susieja seksualiniai santykiai - energetinis ryšys, išlieka iki gyvenimo pabaigos. Kuo daugiau tokių ryšių - tuo labiau nusilpsta šokėjas. Kuo ilgiau taip šoksi, tuo labiau nusilps tavo kūnas visapusiškai. Galiu tik atjausti ckin2u dėl kiekvienam partneriui išbarstytos seksualinės energijos. Ateity (o jau gal ir dabar ta ateitis) bus didelių sunkumų (o gal ir nepavyks) užmegzti meilės santykių ir pajusti dvasinę harmoniją partnerystėje. Gal kada to labai norėsi, paprastai šokinėjimas neilgai būna skanus... Viskas atsibosta. Išlieka tai, kas puoselėjama.

Negalintys rasti visaverčio pasitenkinimo su vienu partneriu - didžiuliai savimylos - "partneris vis ne toks - tai per mažai depiliuotas, tai dar kažkoks! Ach, ir kokia nepaprasta aš pati!!! Tiesiog labai labai labai geresnė ir visaip kaip vertesnė už nejaučiančius kaip aš..." Žinau, ckin2u, jog kalbėjai apie visų teisę į vietą po saule. Žinoma, kad vietos visiems pakaks. Skaudžiausia, jog tu esi kenkėja pati sau. Egoizmas labiausiai ir pakenkia pačiam sau... Ar tau teko girdėti apie palaimą, trunkamnčią ne tik kelias valandas, bet ir kelias dienas? Bet tai galima tik išpuoselėti. Jei turi didžiulį seksualinį potencialą - gal ir galėtum... Bet tam visiškai nepakeliui partnerių kaita, taip, kad ji tau neatneš ko tikiesi. Net jei nekreipsi dėmesio į energijas, apie kurias kalbėjau, tu sau vis vien kenki, nes štai dvasinės harmonijos tai tu niekaip neturi... Skambinėja tau visokios. Irgi "labai labai teigiamos". Tiksliau jų vyreliai labai teigiami, o tokios, kaip tu - tai tik epitetais apdedamos. O kam su tokiu būti, kuris sudarė galimybę tau netekti ramybės? Kuo jis baltas? Ar savo "galu"? O jis vyras bent jau? Koks malonumas su tokiu lepšiu? Na, visa tavo teorija gražiai išdėstyta, bet keista, kad mergina, akivaizdžiai rodanti savo išsilavinimą, nusileistų iki to...

Vieno žmogaus, nuolatinio draugo visom prasmėm negeba rasti idealios mamytės ieškantis sūnelis ar idealaus tėvelio ieškanti dukrelė (na, juk nė viena moteris negali atstoti sūneliui mamytės ir joks vyras nebus toks idealus, kaip tėvelis dukrelei)... Tam tikra prasme tai neišaugti marškiniai. Tai kas, kad ckin2u rodosi labai intelektuali... Prie ko čia protas, išsilavinimas??? Ar jis padaro žmogų vertesniu, ypatingesniu? Joks išsilavinimas negali suteikti vidinio pojūčio, kad kenki pats sau.

Atjaučiu. Su meile. wub.gif

Apskritai, forumai - tai laiko švaistymas. Manau, kad diskusijos beveik nieko nekeičia. Užsispyrę savimylos savo nuomonės niekad nepakeis...

Einu geriau padainuosiu sūnui. Dar nemiega girdžiu... Tokia daina skamba ausyse... "...это все что останется после меня..."

Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2008 02 26, 17:42)
Medinis, ne kiekvienas tūlas pilietis sudarinėja testamentą. O kiekvienos šlervos vaikas turi pilną teisę pareikšti teises į paveldimą turtą kartu su kitais įpėdiniais.  Šiuo atveju aš esu suinteresuota ginti savo vaikų turtines teises (LR CK 5.11 str. 1 dalis ir 5 dalis, LR CK 5.20 str. 1 dalis).

Kiek pamenu jums negręsia, bet... Arba pagalvokim kita linkme. Juk jūs dabar ne su vaiko tėvu gyvenat. Tai jo tėvo žmonai (jei tokia yra) esate "šlerva", kuri tik ir nori atsiplėšti kąsnį turto... Atleisk, jei maišau kažką, net ne konkretikoje esmė, tikiuosi supratot..
Atsakyti
Medinis, ne kiekvienas tūlas pilietis sudarinėja testamentą. O kiekvienos šlervos vaikas turi pilną teisę pareikšti teises į paveldimą turtą kartu su kitais įpėdiniais.  Šiuo atveju aš esu suinteresuota ginti savo vaikų turtines teises (LR CK 5.11 str. 1 dalis ir 5 dalis, LR CK 5.20 str. 1 dalis).

O taip pat, dar prie to galima ir priskirti ir "papildomas" išlaidas, kurios atsiranda tokiam "benkartui" - tėvų pareiga išlaikyti vaikus. Tai irgi papildomas finansinis nuostolis, nenešantis MAN jokios naudos.

Ir t.t.

Gal tu pasikarščiavai, Nakviša? Gal ji ir šavalka (apibūdinimus pati taikai), bet taip kalbėti apie vaiką... Na, o jei tu pati būtum tokios šlervos vaikas? Argi yra galimybė rinktis kieno vaiku būti? Ar vaikas kaltas, kad mielas tėvelis sanguliavo su kažkokia šlerva? Tai jei sanguliavo lai ir išlaiko savo vaiką...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paragintoji: 27 vasario 2008 - 09:25
Šiaip, tai aš visiškai ne apie tai. Atsiprašau, netaikau niekam asmeniškai, bet kodėl, kažkokios šavalkos vaikas, po mano vyro mirties pretenduotų į tą turto dalį, kuri priklauso mano (mūsų su vyru) vaikams?

Tai čia mintis ta, kad visos ir visi lygūs - arba visos šavalkos arba visos žmonos laugh.gif (atinkamai ir vyrai) biggrin.gif biggrin.gif

QUOTE(GalBut @ 2008 02 26, 18:46)
Sumedicininot temą...o aš neapsisprendžiu...mono ar poli...sakysim iš savo lėkštės valgau tik aš...net nebandykit artintis...mono...bet iš kitų lėkščių malonu nugriebt kokį skanumėlį...poli...pradedu mąstyt apie stereo...gamiją...

Nu va, visą esmę ir išdėstėt cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alter ego: 27 vasario 2008 - 16:23
QUOTE(Paragintoji @ 2008 02 27, 08:59)
Gal tu pasikarščiavai, Nakviša? Gal ji ir šavalka (apibūdinimus pati taikai), bet taip kalbėti apie vaiką... Na, o jei tu pati būtum tokios šlervos vaikas? Argi yra galimybė rinktis kieno vaiku būti? Ar vaikas kaltas, kad mielas tėvelis sanguliavo su kažkokia šlerva? Tai jei sanguliavo lai ir išlaiko savo vaiką...

Dar kartą prašau paskaityti vieną frazę - "NIEKAM NETAIKAU ASMENIŠKAI".
Papildyta:
QUOTE(Medinis @ 2008 02 27, 08:44)
Kiek pamenu jums negręsia, bet... Arba pagalvokim kita linkme. Juk jūs dabar ne su vaiko tėvu gyvenat. Tai jo tėvo žmonai (jei tokia yra) esate "šlerva", kuri tik ir nori atsiplėšti kąsnį turto... Atleisk, jei maišau kažką, net ne konkretikoje esmė, tikiuosi supratot..

Ja gordyj jožik - ne per seniausiai Vilniaus miesto 1-mąjam teismui buvo pateiktas ieškinys dėl tėvystės teisių atėmimo. Po kažkiek laiko (jei nutartis bus palanki ir ilgesnė nei 6 mėnesių terminas pradinis) bus kreiptasi VTAT dėl įvaikinimo.

Aš supratau ką norėjote pasakyti, bet būten šiuo atveju mano pozicija tokia. Esu labai merkantili asmenybė, kai tai liečia mano turtą. Esu šlikštynė, skriaga ir mano nagai lenkti į vidų. Faktas. kaip čia kažkas pasakė - ona ne ****.d, ona - česnaja suka.
Papildyta:
P.S. atsakant į klausimus "Ar vaikas kaltas, kad mielas tėvelis sanguliavo su kažkokia šlerva? Tai jei sanguliavo lai ir išlaiko savo vaiką..." galiu pateikti kontr-klausimus - O PRIE KO ČIA AŠ? Kodėl iš mūsų šeimyninio biudžeto turi būti skiriami pinigai?

Tai viena iš priežasčių kodėl esu griežtai PRIEŠ meilužes. Pasitvatino pašonėje su kokia - staltiese keliukas ir vėliavą jam į rankas.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2008 02 27, 16:28)
Po kažkiek laiko (jei nutartis bus palanki ir ilgesnė nei 6 mėnesių terminas pradinis) bus kreiptasi VTAT dėl įvaikinimo.

Nelinkiu, bet maža kas... Neteks antrą kartą tokio paties bajerio daryt? Ar dabartinis daug turto turi?
Atsakyti
vedybu sutartis issprestu daug problemu biggrin.gif
Atsakyti