Įkraunama...
Įkraunama...

monogamija vs poligamija

Dar kartą sveiki;)

ką gi, sumuojam.

pirma – supermama.lt forumas tikrai stebėtinai aktyvus (respect)
antra – tema, kaip jau minėjau, buvo apie neištikimybę, kaip fenomeną, kuris, mano manymu, atsiranda dėl mūsų kultūroje propaguojamų monogaminių santykių. Tačiau forumo dalyviai, kaip matau iš pasisakymų, apie tai šnekėti nebuvo itin linkę – juos labiau domino papasakota situacija, autorės orgazmas ir kt marginalūs dalykėliai;] Kad patenkinčiau pastarųjų smalsumą, pasakysiu, kad telefono numerį jau pasikeičiau, o bendras mylimasis sakė su žmona santykius aiškinsis atskirai nuo manęs.

ir visgi tema buvo ne apie „neištikimybės profilaktiką“, ar „meilužės –atstokite nuo mūsų vyrų“, arba: „du meilužiai – geriau negu vienas vyras“, „kaip nužudyti vyro ex, kad ji mirtų agonijoje ir aš išvengčiau baudžiamosios atsakomybės“, „jei su meilužiu myliuosi tik oraliniu, ar skaitos, kad aš neištikima? ar aš degsiu pragare?“

tema buvo apie tai, kodėl čia, šalia mūsų egzistuoja neištikimybė, ką tai sako apie santuoką, kaip instituciją, apie vyro ir moters santykius ir kt. na vienu žodžiu neišėjo man išpešti iš Jūsų abstrakčių teorinių svaičiojimų, o gaila.

Ačiū visiems už pasisakymus, labai gaila, kad neturiu pakankamai laiko, kurį galėčiau skirt supermamoms, tačiau tikiuosi, kada nors grįžt;)

beje vs yra iš lot. versus (jei neklystu), o penktoje knygoje kažkas apie paveldėjimą. irgi paguglint reik dėl visa ko.
Atsakyti
QUOTE(alter ego @ 2008 02 26, 17:08)
O kas ten išdėstyta?  biggrin.gif

Paveldėjimo teisė. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(ckin2u @ 2008 02 26, 18:12)
Dar kartą sveiki;)

ką gi, sumuojam.

pirma – supermama.lt forumas tikrai stebėtinai aktyvus (respect)
antra – tema, kaip jau minėjau, buvo apie neištikimybę, kaip fenomeną, kuris, mano manymu, atsiranda dėl  mūsų kultūroje propaguojamų monogaminių santykių. Tačiau forumo dalyviai, kaip matau iš pasisakymų, apie tai šnekėti nebuvo itin linkę – juos labiau domino papasakota situacija, autorės orgazmas ir kt marginalūs dalykėliai;] Kad patenkinčiau pastarųjų smalsumą, pasakysiu, kad telefono numerį jau pasikeičiau, o bendras mylimasis sakė su žmona santykius aiškinsis atskirai nuo manęs.

ir visgi tema buvo ne apie „neištikimybės profilaktiką“, ar „meilužės –atstokite nuo mūsų vyrų“, arba: „du meilužiai – geriau negu vienas vyras“, „kaip nužudyti vyro ex, kad ji mirtų agonijoje ir aš išvengčiau baudžiamosios atsakomybės“, „jei su meilužiu myliuosi tik oraliniu, ar skaitos, kad aš neištikima? ar aš degsiu pragare?“

tema buvo apie tai, kodėl čia, šalia mūsų egzistuoja neištikimybė, ką tai sako apie santuoką, kaip instituciją, apie vyro ir moters santykius ir kt. na vienu žodžiu neišėjo man išpešti iš Jūsų abstrakčių teorinių svaičiojimų, o gaila.

Ačiū visiems už pasisakymus, labai gaila, kad neturiu pakankamai laiko, kurį galėčiau skirt supermamoms, tačiau tikiuosi, kada nors grįžt;)
beje vs yra iš lot. versus (jei neklystu), o penktoje knygoje kažkas apie paveldėjimą. irgi paguglint reik dėl visa ko.

Bet iš teisų tai tau ne 21-eri, ar ne wink.gif ? Ir iš tiesų tu tą temą užvedei kitu tikslu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(ckin2u @ 2008 02 26, 17:12)

Ee.. taigi klausiau:

"Klausimas temos autorei: ar jums priimtina tokia situacija kad be jūsų būtų dar kelios moterys ir tas vienas "gražusis, be jokių nereikalingų plaukų" vyras hihihi.gif ir jūs nebūtumėte ta pati pirmoji mylimiausia?"
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2008 02 26, 18:13)
Paveldėjimo teisė.  cool.gif

Va! Dar vienas geležinis argumentas, kurį dažnas pamiršta tol, kol nesusiduria su ta situacija.
Atsakyti
QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2008 02 26, 17:17)
Va! Dar vienas geležinis argumentas, kurį dažnas pamiršta tol, kol nesusiduria su ta situacija.

Manau tai ir buvo viena iš esminių priežasčių atsirasti monogamijai (manau ypač tuo suinteresuoti buvo vyrai, kad moterys būtų monogamiškos - taip lengviau atskirti SAVUS palikuonis, o patys... tai aišku - visom penkiom už poligamiją vyrams biggrin.gif biggrin.gif ) smile.gif
Nu bet apie tai jau prieš pusmetį diskutavom vienoje temoje, tai net neįdomu kartotis...
Bet jei tai padės kokiam referatui ar straipsniui, kodėl gi ne... malonu pasitarnaut. cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alter ego: 26 vasario 2008 - 17:21
QUOTE(alter ego @ 2008 02 26, 18:18)
Manau tai ir buvo vienas iš esminių priežasčių atsirasti monogamijai (manau ypač tuo suinteresuoti buvo vyrai, kad moterys būtų monogamiškos - taip lengviau atskirti SAVUS palikuonis) smile.gif
Nu bet apie tai jau prieš pusmetį diskutavom vienoje temoje, tai net neįdomu kartotis...

Taip, skaistybės diržai ir buvo naudojami, siekiant apsaugoti žmonas nuo pagundų. Bo kas gali žinoti...Todėl ir belikdavo tų laikų kavalieriams apsiriboti laiškų rašymais irgi kitokiais nekūniškais meilės ir pagarbos demonstravimais biggrin.gif
Atsakyti
visiškai 21eri;]]] sukako gruodžio 13oje.

atsakymas alter ego: praktiškai - nežinau, dar nebandžiau, teoriškai - neprieštarauju. Gyvenime laikausi nuostatos, kad savintis žmogaus negalima, vienintelis dalykas, kas tau priklauso, yra ta akimirką, kurioje gyvenate kartu. Na ir gražūs prisiminimai. Daugiau nieko - nei širdis, nei smegenys, nei mintys, nei automobilis, nei žodžiai, nei svajonės. Tai tiek.
Atsakyti
QUOTE(ckin2u @ 2008 02 26, 17:22)
visiškai 21eri;]]] sukako gruodžio 13oje.
atsakymas alter ego: praktiškai - nežinau, dar nebandžiau, teoriškai - neprieštarauju. Gyvenime laikausi nuostatos, kad savintis žmogaus negalima, vienintelis dalykas, kas tau priklauso, yra ta akimirką, kurioje gyvenate kartu. Na ir gražūs prisiminimai. Daugiau nieko - nei širdis, nei smegenys, nei mintys, nei automobilis, nei žodžiai, nei svajonės. Tai tiek.

O jei pagimdytumėte vaiką, kuris iš tėvų turėtų juo rūpintis? Jūs? Vyras? Abu kartu? Ar valstybė?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alter ego: 26 vasario 2008 - 17:25
QUOTE(alter ego @ 2008 02 26, 18:25)
O jei pagimdytumėte vaiką, kuris iš tėvų turėtų juo rūpintis? Jūs? Vyras? Abu kartu? Ar valstybė?

taigi. Būtent, mūsų visuomenės santvarka (teisinė ir visa kita) yra palanki tik monogaminei santuokai. Jūs labai teisingai pastebėjote - kitokia šeima jau susiduria su atitinkamomis problemomis. Bet visgi drįsčiau pastebėti, kad šios problemos pamažu sprendžiamos, vien jau tai, kad dabar žmonės gali skirtis (juk prieš 70 metų skyrybos nebuvo itin normalus reiškinys) ir dalintis vaiko globą rodo liberalėjimą šeimos institucijoje. Taigi po 15 metų, kai gimdysiu (jei išvis gimdysiu), viliuosi jau galėsiu užtikrintai atsakyti Jums, kas rūpinsis vaiku.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2008 02 26, 17:13)
Paveldėjimo teisė.  cool.gif

Ką turi bendro paveldėjimo teisė su poligamija? Manau yra pakankamai teisinių priemonių išpsręsti paveldėjimo klausimą. Ypač lietuvoje, kur paveldėjimu disponuoja tik pats asmuo ir nėra jokių apribojimų.
Atsakyti
maldauju neprikibti prie skaičiaus "15", jis buvo sąlyginis ir reiškia "ne už metų ir ne už trjų"
Atsakyti