Įkraunama...
Įkraunama...

monogamija vs poligamija

QUOTE(Medinis @ 2008 02 27, 16:47)
Nelinkiu, bet maža kas... Neteks antrą kartą tokio paties bajerio daryt? Ar dabartinis daug turto turi?

Niekas neapsaugotas nuo tiurmos ir ubago lazdo. O bet tačiau - "berežonnogo bog berežot".
Medini, ne tik vyrai gina savo turtinius interesus. mirksiukas.gif Plius tema ne apie mane, aš tik išsakiau LABIAI SUBJEKTYVIĄ nuomonę kodėl aš prieš "poligaminius" santykius.

Jura_j, apibrėžtas asmeninės turtinės nuosavybės objektas, esant tam tikriems veiksmams mėgsta virsti bendra jungtine nuosavybe, tik kitokia forma, nei jis buvo prieš tai. Ir ar bandėte kada nors įkalbėti vyrą pasirašyti vedybų sutartį? man užtruko ... ~2 mėnesius įrodinėjau, kad ne todėl, jog planuoju skirtis. Čia šiaip pamastymui.
Atsakyti
drinks_cheers.gif saviskio dar neikalbejau ax.gif gal laikui begant, kaip nors... biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki,
neperskaiciu visu atsakymu, taciau savo nuomone pareiksti isdrisiu...

Mano galva, musu amziuje tiek visuomeninis, tiek kulturinis "spaudimas" tik momogaminiams rysiams yra labiau teorinis nei realiai egzistuojantis (siuo atveju kalba eitu apie didmiescius). Todel kalbeti apie "laisvejanti" poziuri nera prasmes, nes jis ir taip siuo metu laisvas.
Priesinant poligamija seimos modeliui, ganetinai paprasta suvokti, kad sutuoktinis turintis poligaminiu rysiu yra pakankamai egoistiskas ir/arba hedonistiskas, o antroji santuokos salis, kuri su tais rysiais susitaiko nera pajegi (del finansiniu, socialiniu ar kitu veiksniu) veiksmingai reaguoti.
Teoriskai, santuokoje, kuriuoje pasitaiko poligaminiai rysiai komfortiskai gali jaustis minetas egoistas/hedonistas ir visiskai indiferentiska antroji puse (cia nekonkretizuojama vyr. ar mot. gimine).

Is esmes santuoka tik momogamine ir buti tegali, todel as buciau linkes pritarti jai.
Atsakyti
Yra dar dorų vyrų kur ne kur.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2008 02 27, 16:28)
Ja gordyj jožik - ne per seniausiai Vilniaus miesto 1-mąjam teismui buvo pateiktas ieškinys dėl tėvystės teisių atėmimo. Po kažkiek laiko (jei nutartis bus palanki ir ilgesnė nei 6 mėnesių terminas pradinis) bus kreiptasi VTAT dėl įvaikinimo.

Tėvystės ar motinystės teisių jau senokai nebeatima. Jas tik apriboja. Žinoma, jei apriboja neterminuotai - vaiką galima įvaikinti. Tačiau jei terminuotai - vaiko neįvaikinsi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paragintoji: 28 vasario 2008 - 16:12
QUOTE(Paragintoji @ 2008 02 28, 16:11)
Tėvystės ar motinystės teisių jau senokai nebeatima. Jas tik apriboja. Žinoma, jei apriboja neterminuotai - vaiką galima įvaikinti. Tačiau jei terminuotai - vaiko neįvaikinsi.

Atsiprašau, aš žinoma bandžiau išsireikšti liaudiškai, bet jei priimtina kalbėti kitaip, galiu pasakyti, kad pateiktas ieškinys dėl tėvystės teisių suspendavimo. Geriau? Ar mandriau? g.gif Siekiu neterminuoto apribojimo. Tikiuosi, kad neteks antrą kartą kreiptis. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2008 02 28, 20:54)
Atsiprašau, aš žinoma bandžiau išsireikšti liaudiškai, bet jei priimtina kalbėti kitaip, galiu pasakyti, kad pateiktas ieškinys dėl tėvystės teisių suspendavimo. Geriau? Ar mandriau?  g.gif Siekiu neterminuoto apribojimo. Tikiuosi, kad neteks antrą kartą kreiptis.  g.gif

Labas rytas,

nei geriau, nei mandriau. Tiesiog, kad tu žinai, nereiškia, kad kiti negali būti klaidinami g.gif .
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2008 02 27, 16:28)
P.S. atsakant į klausimus "Ar vaikas kaltas, kad mielas tėvelis sanguliavo su kažkokia šlerva? Tai jei sanguliavo lai ir išlaiko savo vaiką..." galiu pateikti kontr-klausimus - O PRIE KO ČIA AŠ? Kodėl iš mūsų šeimyninio biudžeto turi būti skiriami pinigai?

idomu, jei issiskirtumet su vyru ir jis vestu dar karta - ka tada jo naujoji zmona pasakytu - neduok vaikams pinigu, bo prie ko cia as, ne mano vaikai? g.gif
kitaip sakant - nespjauk i vandeni, is kurio gali tekti gerti cool.gif
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2008 02 29, 09:27)
idomu, jei issiskirtumet su vyru ir jis vestu dar karta - ka tada jo naujoji zmona pasakytu - neduok vaikams pinigu, bo prie ko cia as, ne mano vaikai?  g.gif

antroji tekedama zino situacija ir vyro isipareigojimus kitiems asmenims.
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2008 02 29, 14:10)
antroji tekedama zino  situacija ir vyro isipareigojimus kitiems asmenims.

ne visada cool.gif
Atsakyti
Is viso, geriau netureti jokiu santykiu - ir galva neskauda. Buni sau ramiai, nieko nelauki, nieko nenori, niekas negali buti tau neishtikimas, pati sau seimininke, kur nori ten eini, kada nori, su kuo nori...
Zodziu as ir ne uzh monogamija, ir ne uzh poligamija, o uz kompanija paciam sau. Geriau buti VIENAI.
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2008 03 01, 13:36)
Geriau buti VIENAI.

Jau sudeginote tiltus? Atsibodo tarkuot save, ar čia tik šiaip atokvėpis?
Atsakyti