Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(Kerincioji @ 2008 02 29, 11:04)
Jau ne viena orchideju myletoja sodino i MAximose ar Senukuose pirkta subtrata pripazino,kad ji labai netinkama musus gelytem. Netgi ne viena gelyte buvo islydeta su liudesiu,butent del to subtrato.
www.orchidejos.lt as pati esu pirkusi rinkini phalaenopsio persodinimui, jis labai patogu jei tau reikia persodinti nedaug gelyciu, bet galima ir atskirai viska nusipirkti ir didesniais kiekiais. Ten rasi ir kiminu  4u.gif

Aš irgi turiu substrato, pirkto Senukuose. Buvau kažkada į jį persodinusi phaleonopsį, bet jis numirė verysad.gif Net gaila pasidarė, bučiau gal persodinusi į kitokį, tai gal būtų išgyvenusi verysad.gif unsure.gif Dabar kaip tik reikia persodinti dar vieną, bet jau bijau...Turbūt senukinį substratą mesiu lauk, o užsisakysiu iš orchidariumo. Vis tiek jis jau laiko ir daugelio jūsų patikrintas thumbup.gif Per kiek laiko nuo užsakymo, jūs jį gaunate? Kažkuri rašėt, kad vos ne kitą dieną, bet gal iki Klaipėdos vis tiek ilgiau važiuotų g.gif
Atsakyti
QUOTE(sirocco @ 2008 02 29, 10:22)
Aš irgi turiu substrato, pirkto Senukuose. Buvau kažkada į jį persodinusi phaleonopsį, bet jis numirė verysad.gif  Net gaila pasidarė, bučiau gal persodinusi į kitokį, tai gal būtų išgyvenusi verysad.gif  unsure.gif Dabar kaip tik reikia persodinti dar vieną, bet jau bijau...Turbūt senukinį substratą mesiu lauk, o užsisakysiu iš orchidariumo. Vis tiek jis jau laiko ir daugelio jūsų patikrintas thumbup.gif Per kiek laiko nuo užsakymo, jūs jį gaunate? Kažkuri rašėt, kad vos ne kitą dieną, bet gal iki Klaipėdos vis tiek ilgiau važiuotų g.gif

Manau per savaite tikrai gautum,o gal net ir greiciau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sirocco @ 2008 02 29, 10:22)
Aš irgi turiu substrato, pirkto Senukuose. Buvau kažkada į jį persodinusi phaleonopsį, bet jis numirė verysad.gif  Net gaila pasidarė, bučiau gal persodinusi į kitokį, tai gal būtų išgyvenusi verysad.gif  unsure.gif Dabar kaip tik reikia persodinti dar vieną, bet jau bijau...Turbūt senukinį substratą mesiu lauk, o užsisakysiu iš orchidariumo. Vis tiek jis jau laiko ir daugelio jūsų patikrintas thumbup.gif Per kiek laiko nuo užsakymo, jūs jį gaunate? Kažkuri rašėt, kad vos ne kitą dieną, bet gal iki Klaipėdos vis tiek ilgiau važiuotų g.gif

Labai įdomu, ar parduotuvėse niekur negalima nusipirkti "normalaus" subtrato g.gif , ar tik internetu ?
Atsakyti
QUOTE(*Aušrė* @ 2008 02 29, 10:30)
Labai įdomu, ar parduotuvėse niekur negalima nusipirkti "normalaus" subtrato  g.gif , ar tik internetu ?

Na kolkas as bent jau niekur nemaciau,apart to lietuvisko. Gal kurnors ir yra kokioj geliu parduotuvej,kuri vezasi is uzsienio. Bet tas kuri mes perkam internetu ju patikrintas, o beto ne visi turi laiko ieskoti po visas parduotuves.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerincioji: 29 vasario 2008 - 10:35
Noriu pasitikslint, mano phaleonopsiai tik si pavasari isigyti, skaiciau kad orchidejas reikia kuo reciau persodint, praktiskai kas 1-3 metus, tai ar man kai jos perzydes persodint i nauja substrata ar ne blink.gif doh.gif ?
ax.gif ir dar susigundziau cia jau kazkada minetomis Guano (jei teisingai parasiau g.gif ) trasomis. gal galit kas pakomentuot, ka jos gelytei duoda ir kokiu laikotarpiu tresiat ar tiesiog istisus metus? Buciau laaabbbaaai dekinga. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Evelinute:) @ 2008 02 29, 10:37)
Noriu pasitikslint, mano phaleonopsiai tik si pavasari isigyti, skaiciau kad orchidejas reikia kuo reciau persodint, praktiskai kas 1-3 metus, tai ar man kai jos perzydes persodint i nauja substrata ar ne  blink.gif   doh.gif ?
  ax.gif ir dar susigundziau cia jau kazkada minetomis Guano (jei teisingai parasiau  g.gif ) trasomis. gal galit kas pakomentuot, ka jos gelytei duoda ir kokiu laikotarpiu tresiat ar tiesiog istisus metus? Buciau laaabbbaaai dekinga.  cool.gif

NA del Guano trasu nieko negaliu pasakyti,nes pati nenaudoju, gal veliau gales pati SKM parasyti smile.gif
O del persodinimo- jeigu tavo gelyte perzydejo,bet ji ne puna, matosi grazios zalios saknys, nesiveisia pelesis ar kazkokie parazitai,tai tikrai nebutina persodinti. Dar gali buti labai sukrites subtratas, tada dar galima butu persidinti,kad butu didesnis oro pralaidumas.
O siaip orchidejas tresiu mazdaug kas menesi. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerincioji: 29 vasario 2008 - 10:43
Viskas! Amen! Tuoj nusišausiu gun_rifle.gif doh.gif ogi siandien apziurejau savo du nabagelius Falenopsius lens.gif vienas didysis stabiliai blogai laikosi. Buklė nepakitusi verysad.gif O kitas, kurio ir šaknys (nupjauscius supuvusias) kelios buvo noramalesnės likusios - KOŠMARAS! aggressive.gif viena jų - visa apsinešusi tokiu pūkuotu pilku pelėsiu nuo apačios. Kylant i viršų lyg ir dar normali būtų. Bandysiu reanimatorių pasidaryt, nes iki šiol ji buvo pasodinta į tą išgirtąjį substratą. Lyg laikiausi visų profių nurodymų, bet... mega_shok.gif

Man labai labai liūdna pasidarė. Prieš einant į darbą toks šokas cray.gif Vos neapsižliumbiau cray.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2008 02 29, 12:23)
Viskas! Amen! Tuoj nusišausiu  gun_rifle.gif  doh.gif  ogi siandien apziurejau savo du nabagelius Falenopsius  lens.gif vienas didysis stabiliai blogai laikosi. Buklė nepakitusi  verysad.gif  O kitas, kurio ir šaknys (nupjauscius supuvusias) kelios buvo noramalesnės likusios - KOŠMARAS!  aggressive.gif viena jų - visa apsinešusi tokiu pūkuotu pilku pelėsiu nuo apačios. Kylant i viršų lyg ir dar normali būtų. Bandysiu reanimatorių pasidaryt, nes iki šiol ji buvo pasodinta į tą išgirtąjį substratą. Lyg laikiausi visų profių nurodymų, bet...  mega_shok.gif

Man labai labai liūdna pasidarė. Prieš einant į darbą toks šokas  cray.gif  Vos neapsižliumbiau  cray.gif

Nenusimink console.gif
Truputi optimizmo 4u.gif
Daryk reanimatoriu ir gaivink gelyte.
Atsakyti
QUOTE(Kerincioji @ 2008 02 29, 13:32)
Nenusimink  console.gif
Truputi optimizmo  4u.gif
Daryk reanimatoriu ir gaivink gelyte.

Krincioji 4u.gif aciu uz paguoda, mesiu visas pajegas doctor.gif
Tik nesuprantu is kur tas pelesis, jei ten dregmes net nera. Po persodinimo paliejau nedaug ir po to tik purksdavau verysad.gif praejo apie pora savaiciu ir se tau kad nori! umn.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2008 02 29, 13:02)
Krincioji  4u.gif  aciu uz paguoda, mesiu visas pajegas  doctor.gif
Tik nesuprantu is kur tas pelesis, jei ten dregmes net nera. Po persodinimo paliejau nedaug ir po to tik purksdavau  verysad.gif  praejo apie pora savaiciu ir se tau kad nori!  umn.gif

siaip apkarpius saknis ir persodinus nereiketu laistyti savaite-dvi.
Pas mane irgi buvo pelesis,tai as speju todel kad buvo dregna ir ganetinai vesu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kerincioji @ 2008 02 29, 14:08)
siaip apkarpius saknis ir persodinus nereiketu laistyti savaite-dvi.
Pas mane irgi buvo pelesis,tai as speju todel kad buvo dregna ir ganetinai vesu  ax.gif

As irgi speju, kad galejo buti per vesu doh.gif nors pas mane stovi ant virtuvines palanges, apacioje radiatorius. Dabar, kai lauke silta, sildymas sumazejes. Kazi, gal yra kokiu gudrybiu, kaip silumos gelytei suteikti. Pavyzdziui, reanimuojamai gelytei. Juk kas is to reanimatobilio, jei ten silumos nepakankamai? g.gif o jei prie radiatoriaus ant kedes padesiu, bus per tamsu g.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2008 02 29, 13:31)
As irgi speju, kad galejo buti per vesu  doh.gif  nors pas mane stovi ant virtuvines palanges, apacioje radiatorius. Dabar, kai lauke silta, sildymas sumazejes. Kazi, gal yra kokiu gudrybiu, kaip silumos gelytei suteikti. Pavyzdziui, reanimuojamai gelytei. Juk kas is to reanimatobilio, jei ten silumos nepakankamai?  g.gif o jei prie radiatoriaus ant kedes padesiu, bus per tamsu  g.gif

Variantu yra daug,as gal nelabai gera patareja, bet manau kazka galima sugalvoti. paziurek www.orchidejos.lt SKM parduoda sildymo laidus,gal galima juos kaip nors pritaikyti g.gif
Atsakyti