Įkraunama...
Įkraunama...

Akiu kontaktas

QUOTE(saldomane @ 2008 02 26, 21:53)
Ieskojau panasios temos, bet neradau, tad, tikiuosi, niekas nesupyks, kad kuriu nauja. Zodziu turiu tokia problemele - vengiu akiu kontakto bendraujant. Jau net aplinkiniai man kartais sako, kur tu ziuri kalbedama  biggrin.gif Isivaizduoju, kad nera malonus vaizdas, kai zmogus, kalbantis su tavimi, ziuri vos ne i lubas ar bent jau kazkur i toli  lotuliukas.gif Bent nieko negaliu padaryti... Galiu akimirkai pazvelgti ir vis tiek net nejausdama nusuksiu zvilgsni. Nesuprantu, kodel taip.
Gal kas turite kokiu minciu, pasvarstymu, patarimu sia tema?

Net issigandau perskaiciusi - galvojau, kad as cia parasiau lotuliukas.gif . Turiu lygiai tokia pat problemele g.gif . Esu daug pastabu gavusi, kad kalbedama neziureiu i akis, as daznai pati to net nepastebiu. Bet kaip jau cia ir pamineta, artimiems kalbedama ziuriu i akis. Kalbant su kitais zvilgsnis daznokai nukrypsta kitur blush2.gif
Atsakyti
Tai dar kad žiūrint kažkur palubėn, gal ir ne taip trikdo jūsų pašnekovą. Aš pažįstu vieną personą, kuri tik į šnekančią burną žiūrėdavo. Paklausia klausimą žiūrėdama į akis, ir viso atsakymo išklauso įsispitrijus į tavo burną. Ir dar žiūri kurį laiką po to, kai jau atsakai. Taip ir norėdavosi užsidengt burną kiekvieną kartą.

Dar dabar pagalvojau, kad vengiama akių kontakto bijant, ką apie tave pagalvos. Patarčiau, kai kalbi su kuo nors, galvoti apie patį pašnekovą tikrąja to žodžio prasme, o ne apie save. Jeigu kalba eina apie tave, vis tiek reikia koncentruotis į pašnekovo reakciją.

Dar kai kur skaičiau, kad nėra jau toks blogas variantas apsimesti, kad pasitiki savimi, jeigu iš tiesų nori pasitikėti savimi. Galiausiai ir pati patiki, kad pasitiki smile.gif Ne visada, aišku.
Atsakyti
nesureikšminkime to akių kontakto dry.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dios: 03 kovo 2008 - 12:37
Aš esu susidūrusi su tokiais žmonėmis, su kuriais bendraujant būtinai reikia akių kontakto. Aš juos stengiuosi suprasti, nes visi turi savo poreikių, kurie man gali atrodyti keisti, bet jiems tai labai rimta. Man pačiai akių kontaktas nereikalingas ir nelabai malonus, bet galiu jį padaryti, jeigu reikia tokiems žmonėms, aš juk nenukentėsiu nuo to, jeigu kaip nors prisitaikysiu. Jeigu pvz eičiau kartu su draugu, kuris vaikšto su ramentais, tai juk nelėkčiau kaip visada, o eičiau lėtai, kad jis spėtų kartu. Taip ir su akių kontaktu. Ir aš pati gal turiu savo poreikių, ir kiti žmonės prisitaikydami prie manęs neprarastų nieko, o man labai palengvėtų, pvz jeigu jie sumažintų triukšmo lygį patalpoje, kurioje esu. Juk galima prisitaikyti vieniems prie kitų.
Atsakyti
QUOTE(Dios @ 2008 03 03, 13:37)
nesureikšminkime to akių kontakto dry.gif

Taip jau nusispjauti gal nelabai būtų verta. Akių sukimas nuo pašnekovo pastarajam gali sudaryti įspūdį, kad žmogus nenuoširdus, meluoja, nelinkęs bendrauti ar jaučia kokius nors priešiškus jausmus pašnekovui. Aš asmeniškai po akistatos su tokiu žmogum, daugiau neturiu jokio noro to pakartoti. O jeigu reikia, tada automatiškai kyla šioks toks stresas.

O jeigu žmogus nei meluoja, nei yra nenuoširdus ir pan., bet vis tiek suka akis į šalį, nes tik turi tam tikrų psichologinių problemų, tai kam be reikalo kurti įtampą aplink save?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ūkanos: 03 kovo 2008 - 13:46
QUOTE(Ūkanos @ 2008 03 03, 13:45)
O jeigu žmogus nei meluoja, nei yra nenuoširdus ir pan., bet vis tiek suka akis į šalį, nes tik turi tam tikrų psichologinių problemų, tai kam be reikalo kurti įtampą aplink save?

tai ir vadinu sureikšminimu. man atrodo, praėjo tie laikai, kad už nežiūrėjimą į akis galėdavo apkaltint raganavimu ir sudegint ant laužo
Atsakyti
as anksciau negaledavau ziureti i akis, bendraudama su zmonemis, na nebent su artimaisiais.. blush2.gif doh.gif bet laikaui begant, igijau daugiau pasitikejimo savimi ir jau neblogai sekasi uzmegzti akiu kontakta thumbup.gif bet vis tiek nemegstu pernelyg skvarbiai isispoksanciu pasnekovu schmoll.gif cool.gif
Atsakyti
labai nemaloniai jaučiuos, kai bendraujant su žmogumi ,jis žiūri kažur į šoną, tada stengiuos pokalbį kuo greičiau užbaigti unsure.gif
Kažkada sugluminau vieną žmogų pasakius, kad man nepatinka jog bendraudamas jis nežiūri man į akis, tada labai nemaloniai pasijutau, kai paaiškino kad kompleksuoja dėl savo išvaizdos doh.gif Taigi nuo tada stengiuos būti tolerantiškesnė,juk visi mes ne tobūlybės. cool.gif
Atsakyti
Aš tai bendravau su vienu žmogumi, tai jis nežiūrėjo į mano kairės rankos mažąjį pirštelį. Paklausiau jo, kodėl, gal netyčia kompleksuoja dėl savo intelekto. Tai jis atsiprašė ir pasakė, jog tai tik vaikystės traumos pasekmė sad.gif
Atsakyti
Taip, sutinku su isakytomis nuomonėmis dėl nepasitikėjimo. Tačiau taip pat manau, jog tai priklauso nuo sielos būsenos, jei tu jautiesi kažkam nusiklatęs, kažk bloga padaręs, tai irgi veikia. Taip pat kartais būna tokių žmonių, kuriems iš tiesų sukų žiūrėti į akis, ir nieko čia nepadarysi. unsure.gif
Atsakyti
Pamenu kazkas sake kad jei kalbi neziuredamas i zmogu tai negerbi ji.Man padeda mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš iš tų žmonių, kuriems akių kontaktas svarbus. Bet kaip šiandien pamenu, kadaise su vienu žmogum naudodama akių kontaktą, stipriai prisižaidžiau doh.gif Jis po kelių pokalbių su manimi nusprendė, kad aš dėl jo gatava per kelias jūras ir marias pereit biggrin.gif Vaje kiek vargo apturėjau kol jam išaiškinau, kad tikrai ne ax.gif Tai dabar,kalbant su žmogum, visuomet pagalvoju, kad neužsižiūrėčiau per ilgai. Ir pilnai suprantu, kad ne visiems tai yra malonu, daug kas suka akis į šalį.
O šiaip ne kartą įsitikinau, kad akys -sielos veidrodis. Daug ką jose galima perskaityt smile.gif
Atsakyti