Įkraunama...
Įkraunama...

šaltibarščiai

Aš darau pačius nerealiausiu tradiciškiausius šaltibarščius:

- Šaltibarščių kefyras 7 % (tik be prapų fui biggrin.gif )
- Marinuoti kedainiu burokeliai;
- 2 dideli kietai virti kiausiniai (smulkiai supjaustyti);
- 2 didesni trumpi sviezi agurkai;
- Svoguno laiškai;
- druska;
- juodieji pipirai,
- šlakelis vandens.

o visa esme yra tame, kad dar dedu lygu arbatini sauksteli cukraus tongue.gif

Mano busimasis visiškai nemegsta šaltibarščiu, ir net jei būtų badas nesugalvotų, kad yra toks patiekalas lotuliukas.gif bet šituos valgo pasičepsedamas thumbup.gif O draugai negali patiket, sako dedi dar kazka ir nesakai, nes tokie jiems namie vistiek neišeina lotuliukas.gif
Atsakyti
Mes šaltibarsčius darome taip:

1. Pasukos 1l;
2. Kefyras 2l;
3. Agurotis;
4. svogunu laisku pagal skoni;
5. Burokeliu indelis (naminiu) 0,5 l;
6. Kiausiniu (kietai virtu) 4 vnt;
7. Grietines siek tiek sumaisius su vandeniu (nedaug);
8. Druskos.

Viska i viena inda, kas pjaustoma supjaustom. Mums labai skanu. Patiekiama su virtomis bulvemis apibarstytomis krapais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airv: 07 birželio 2007 - 17:07
QUOTE(pipe @ 2007 06 06, 18:01)
Aš darau pačius nerealiausiu tradiciškiausius šaltibarščius:

- Šaltibarščių kefyras 7 % (tik be prapų fui  biggrin.gif )
- Marinuoti kedainiu burokeliai;
- 2 dideli kietai virti kiausiniai (smulkiai supjaustyti);
- 2 didesni trumpi sviezi agurkai;
- Svoguno laiškai;
- druska;
- juodieji pipirai,
- šlakelis vandens.

o visa esme yra tame, kad dar dedu lygu arbatini sauksteli cukraus tongue.gif

Mano busimasis visiškai nemegsta šaltibarščiu, ir net jei būtų badas nesugalvotų, kad yra toks patiekalas lotuliukas.gif bet šituos valgo pasičepsedamas thumbup.gif O draugai negali patiket, sako dedi dar kazka ir nesakai, nes tokie jiems namie vistiek neišeina  lotuliukas.gif


Aš irgi viską darau taip pat, tik cukraus dedu porą šaukštelių, nes darau didesnį kiekį turbūt, nes vienas šaukštelis nesijaučia doh.gif Ir dar gale visko įpilu kokį 100ml nesaldinto sutirštinto pieno (tokio kaip būna kaip kondensuotas, tik be cukraus- irgi skardiniuose indeliuose tokiuose)- labai super skokio irgi priduoda thumbup.gif Irgi visi klausia ką darau ir ką dedu, nes sako, kad kažkaip tokių niekaip neišeina pasidaryt lotuliukas.gif
Atsakyti
As saltibarscius darau taip:

1l pieno,
1l kefyro,
burokeliai marinuoti, agurkai sviezi, svogunu laiskai, kiausiniu pora, kartais krapu truputeli uzberiu, dar pora saukstu grietines. cool.gif
Atsakyti
oho, kiek ivairiausiu saltibarsciu receptu prisiskaiciau bigsmile.gif nebandziau nei vieno, bet atrodo, kad vis tik klasikiniai skaniausi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mistica @ 2007 08 04, 13:45)
As saltibarscius darau taip:

1l pieno,
1l kefyro,
burokeliai marinuoti, agurkai sviezi, svogunu laiskai, kiausiniu pora, kartais krapu truputeli uzberiu, dar pora saukstu grietines.  cool.gif


Aš lygiai tokį patį kulinarinį šedevrą darau thumbup.gif
Atsakyti
Labai saltibarsciams pagerina skoni, kai svogunu laiskus istrini su druskyte (kad issiskirtu sultys) ir tik tada juos maisyti su kitais ingradientais!!!
Atsakyti
QUOTE(Cica @ 2007 08 15, 21:48)
Labai saltibarsciams pagerina skoni, kai svogunu laiskus istrini su druskyte (kad issiskirtu sultys) ir tik tada juos maisyti su kitais ingradientais!!!

aciu uz patarima! 4u.gif
Atsakyti
Kątik dariau paprasčiausius šaltibarščius biggrin.gif bet labai skanius tongue.gif
Apie 1l virinto šalto vandens (nes mėgstu skystesnius mirksiukas.gif )
1l šaltibarščių rūgpienio su krapais (pirmą kartą tokį naudojau smile.gif )
3 kiaušinukai
1 svogūnas (nes laiškų neturėjau blush2.gif )
0,5 l Kėdainių marinuotų burokėlių
1 ilgas agurkas
Druskytė
ir viskas bigsmile.gif

Apsivalgyti galima essen.gif:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Levander: 29 kovo 2008 - 11:48
ir man reiks pasigaminti saltibarsciu sriubytes su bulvytemis,silti orai vasara arteja,tai atsigaivinti labai tiks si sriubyte smile.gif
Atsakyti
saltibarsciai megstamiausias patiekals thumbup.gif

as kulinare tikrai nekokia, bet saltibarsciai skanus iseina blush2.gif

darau tai:
saltibarsci kefyra skiedziu 1:1 su paprastu kefyru
1 indelis marinuotu burokeliu
1 sviezias ilgas agurkas
svogunu laisku
virtu kiauiainiu 1-2
svieziu krapu
druskos

jeigu buna labai tirsti dar vandens slakeli ipilu

apsivalgyt gaima thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(pipe @ 2007 06 06, 18:01)
Aš darau pačius nerealiausiu tradiciškiausius šaltibarščius:

- Šaltibarščių kefyras 7 % (tik be prapų fui  biggrin.gif )
- Marinuoti kedainiu burokeliai;
- 2 dideli kietai virti kiausiniai (smulkiai supjaustyti);
- 2 didesni trumpi sviezi agurkai;
- Svoguno laiškai;
- druska;
- juodieji pipirai,
- šlakelis vandens.

o visa esme yra tame, kad dar dedu lygu arbatini sauksteli cukraus tongue.gif
[B]
Mano busimasis visiškai nemegsta šaltibarščiu, ir net jei būtų badas nesugalvotų, kad yra toks patiekalas lotuliukas.gif bet šituos valgo pasičepsedamas thumbup.gif O draugai negali patiket, sako dedi dar kazka ir nesakai, nes tokie jiems namie vistiek neišeina  lotuliukas.gif



o koki skoni cukrus priduoda, kazkaip keistai skamba man ax.gif
Atsakyti
As kaip tik siandien darau saltibarscius biggrin.gif darau taip:
1l kefyro
Truputi vandens salto (atvirinto)
Krapai
Svog.laiskai
Trumpi agurkai
Druskyte
Marinuoti burokeliai
Virti kiausiniai
Ir viskas thumbup.gif Labai skanu, bet va kaip kazkas rase, taip super skaniai nesigauna kaip pvz Cili kaime, mano MB ten nueina visada, pasiima saltibarsciu, mes juos isnagrinejam visaip lotuliukas.gif ir vistiek nesuprantame ka jie ten deda kitaip, kad jie truputi skanesni. Paskaicius cia jusu, sakau, gal rimtai cukraus kokio, arba kondensuoto nesaldinto deda! Gal reikes pabandyti siandien, bet jei nesigaus, vyras mane su tais saltibarsciais doh.gif
Atsakyti