Įkraunama...
Įkraunama...

moteris-namu seimininke

Apklausa: moteris namu seiminke-uz ar pries toki gyvenima? (192 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
as tai esu tos nuomones - kodel as turiu buti durnesne uz vyra ir buti verta sedejimo namuose? blink.gif nenoriu nieko izeist, bet as ne uz ka nebuciau namu seimininke ir leisciausi buti islaikoma vyro (isskyrus tarkim dekretines tongue.gif ), nes sededama namuose jausciau DIDZIULI kompleksa, kad esu islaikytine ir siaip, kad smegenu vingiai tiesinasi sedint namuose. Tikrai, jokiais budais schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Mimuke @ 2008 05 22, 14:30)
vien tik namu seimininke nenoreciau buti  schmoll.gif

ir as negaleciau drinks_cheers.gif
Atsakyti
Aš norėčiau. Jeigu teisingai supratau namų šeimininkės apibrėžimą. Paprasčiausiai negaučiau su darbo santykiais susijusių pajamų. O kam man jų reikia? Galima juk ir kitais būdais užsidirbti. Buvo minimi tortų kepimai ar vaikų priežiūra. Jų yra ir daugiau. Bet nereiktų kiekvieną rytą nori nenori keltis, kažkur eiti, grįžti, vėl keltis. Ir džiaugtis tomis keliomis savaitgalio dienomis, per kurias dar ir namus sutvarkyti reikia.
Atsakyti
QUOTE(adiaVT @ 2008 03 04, 23:41)
nenoreciau taip. nesakau "jokiu budu", bet jau vien del socialinio saugumo rinkciausi nebuti namu seimininke  schmoll.gif o atsakant i klausima, tai manau taip - vyrams pabosta (laikui begant). ir ne viena moteris manau nenoretu namu seimininko  doh.gif kazkada pritruktu temu pokalbiui... manau  ax.gif

Vyrams daznai pabosta ir verslininkes, manekenes ar dar kokios visokios ne namu seimininkes.Vyrams pabosta ir betvarke namuose ir mamos demesio pritrukstantys vaikai mirksiukas.gif Be, to ne visos namu seimininkes tokios neissilavinusios ir atitrukusios nuo gyvenimo, kad vyrai su jomis ilgainiui neberastu bendros kalbos.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2008 03 21, 18:53)
Nesuprantu aš tų, kurios "dirba" namie ir dejuoja, kad pinigų viskam trūksta. Tokioms tikrai vertėtų bent "puse pamainos" padirbėt. Bet, jei joms patinka bėdavotis ir nieko neveikt, vėlgi, tai jų pasirinkimas.

Ir aš tokių nesuprantu drinks_cheers.gif

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2008 03 21, 23:50)
Jei moteris dėl šeimos atsisako karjeros, tai tikrai jos asmeninis pasirinkimas ir nieko smerktino, bet jei ji tos karjeros atsisako vardan lengvesnio gyvenimo  ir dar manydama, kad namų ūkis ne jos, gyvenančios iš vyro kišenės, rūpestis, tai jau doh.gif .

O jei jų toks prabangus gyvenimas, kad toks pasirinkimas pats geriausias? Ji puoselėja save, namus, aplinką, rūpinasi vaikais, rūpinasi namais, kurių ne vienas ir ne du. Rūpinasi atostogomis, planuoja. V.ž. turi begales malonių rūpesčių, kuriuose ji paskendusi ir gaudo kaifą biggrin.gif Įsivaizduok, kad vyras kas mėnesį parneša į namus pvz. 30 - 50 tūkst. EU. Kaip gyventum, jei galėtum pasiimti kiek nori? Tegul "tik" trečdalį, bet ir tai/

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2008 03 26, 23:00)
Na kam tas kategoriškumas? Kodėl vyrai vaikų auginti negali? Vienintelė kliūtis - maitinimas krūtimi, bet pamaitinti moteris gali ir neužsidarydama tarp keturių sienų dvejiems metams.

Pamiršai vaikų lavinimą 4u.gif Įsivaizduok, kad šeimoje auga du, trys skirtingo amžiaus vaikai. Visus suvežiok - parvežiok darželiai, mokyklos, būreliai (visiems skirtingi, paprastai apie du skirtingo pobūdžio būrelius ir tie dar po du kartus per savaitę). Mama užsiima daugiau nei pusdienį vaikų veikla. Kitą pusdienį ji užsiima namais, valgio gaminimu ir kt. veikla. Manai jai netrūksta laiko? Patikėk, trūksta ir dar tiek pat.

Ir iš viso, namų šeimininke būti yra fantastiškai malonus užsiėmimas. Jei kažkas galvoja, kad tai sėdėjimas visą dieną su chalatu ir kavos puodeliu rankoje prisvilus prie TV ekrano ir sekant serialų įvykius, galvokit toliau biggrin.gif Namų šeimininke būti - tai turėti laiko visų pirma sau, po to vaikams ir namams. Tai laikas, kurį pats kontroliuoji, darai ką nori ir kaip nori. Laisvo oro direktorė. Turi kada pasidaryti manikiūrus perikiūrus, praeiti masažo kursus (du kartus per metus kaip minimum), lankytis sporto klubuose, parodose, kinuose, knygynuose, spektakliuose. Užsiimti hobiu. Gimdyti vaikus ir negalvoti, kad jų per daug. Žinoma, jei vyras pakankamai uždirba ir nereikia kaip Hmmm paminėtu atveju bėdavotis bei skaičiuoti centus prekybos centre.

Kažkam baisu dėl socialinių garantijų. Jei šeimai nieko netrūksta, turtas yra socialinės garantijos. Ne pensija, ne stažas, o būtent sukauptas turtas įvairiomis formomis. Jei moteriai baisu, kad liks basa nuoga, lai forminasi savo vardu tam tikrą dalį. Vyras neduos ar neleis? Savo vaikų motinai neleis turėti turto? biggrin.gif Nu laba diena. Tegul tik pabando cool.gif
Atsakyti
hmmmm.... idomiu ir ivairiu nuomoniu cia pasiskaiciau ax.gif bet vistiek issakysiu savaja... jeigu moteris sukuria seima,pagimdo vaikuti tai yra neisvengiama buti namuose, bet kaip ir autore rase-galima susirasti bet kokios veiklos.. manau vyrams atsibosta tos namu seimininkes, kurios skalbia,verda ir tt bet saves neprisiziuri. Jeigu tu ir budama namuose pasidazysi,pasitiksi vyra ne sutysusiu halatu o bent svariom treninginem kelnem... jeigu iseisit kazkur be vaiku nemanau , kad gali jam atsibosti susitvarkiusi save prisiziurinti namu seiminike rolleyes.gif ir tas pats vyras eina diena is dienos i darba , ir jam norisi pabuti su seima, pavalgyti skania vakariene...vaikuciams uzmigus isijungti gera filma ir su zmona apsikabinus gurksnojant vyna atsipalaiduoti po ilgos darbo dienos..
Jug siam gyvenime galima viska suderinti,kad neatsirastu poreikio vyrui kazkur eiti,ar bandyti pabegti nuo nutriususios zmonos smile.gif bet cia tik mano njuomone ...
Atsakyti
ugniukas, gerai parašei wink.gif

QUOTE(prelude @ 2008 03 05, 17:15)
zinau tokiu moteru kurios sekmingai nedirbo 15 metu(nes buvo namuseiminkes) ir per ta laika sekmingai pakeite kvalifikacija ir pradejo dirbti-niekas nieko nenurase-ir galiu pasakyti tos namu seimininkes kasdienybe nebuvo jau tokia nuobodoka-buvo ir susitikimai su draugemis,kavuciu gerimai,kirpdavo drauges(pinigeliai i kisene),megsdavone tik seimai bet ir kitiems(vel kapeika i kisene),baige programavimo kursus,augino geles,turejo savo sodeli,kasdina seimyna lepindavo vis kitokiais skaniais patiekalasi ir t.t. savaitgaliais vaziuodavo i svecius,vasaros su seima prie ezeru,piknikai ir visa kita..ir pasakysi tai yra nuobodu?juk daug ka galima nuveikti doh.gif paivairinti kazka...o kasdiena einant i darba tai kai robotas tokiuir tokiu laiku i darba,tie patys kasdiena darbai,vel tokiu ir tokiu laiku pietus,ir vel namo,seimynai padarai valgyt ir vsio eini miegoti nes esi pavargus kaip karve ir daugiau nieko nesinori doh.gif

Papildyta:

bet kasdienybe-o juk nesakau kad namu seimininke turi sedeti tarp keturiu sienu-juk gali uzsiimti viskuo kuo tik nori net tobulinintis g.gif

thumbup.gif būtent. Gali daryti labai daug malonių širdžiai dalykų, be to daug nuveiki namų labui, ko nespėtum dirbdama nuo ryto iki vakaro. Be to nedirbanti moteris psichiškai yra stabilesnė, nes neparsineša darbo problemų namo, niekas jai nervų negadina biggrin.gif Moterys dažnai sako: jei galiu nedirbti, tai kam dirbti? Ypač tos, kurios atidirbo savo gyvenime iki kaklo. Galų gale pasižiūrėkit, kaip šauniai gyvena žinomos namų šeimininkės.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 24, 18:45)
ugniukas, gerai parašei wink.gif
thumbup.gif būtent. Gali daryti labai daug malonių širdžiai dalykų, be to daug nuveiki namų labui, ko nespėtum dirbdama nuo ryto iki vakaro. Be to nedirbanti moteris psichiškai yra stabilesnė, nes neparsineša darbo problemų namo, niekas jai nervų negadina biggrin.gif Moterys dažnai sako: jei galiu nedirbti, tai kam dirbti? Ypač tos, kurios atidirbo savo gyvenime iki kaklo. Galų gale pasižiūrėkit, kaip šauniai gyvena žinomos namų šeimininkės.

iš kur jūs žinot, kaip iš tikro jos gyvena? žurnalų puslapiuose bet koks gyvenimas gali atrodyt šaunus, o kaip iš tikro yra, mažai kas bežino.
Atsakyti
Manai, kad tas, ko nežinom, yra taip blogai, kad kaip tikram lietuviui, norėtųsi kad tai ir būtų biggrin.gif O nenori manyti, kad ten ir yra taip gerai, kaip rašo? Pvz. graži D. Mockaus šeimyna. Žmona vaikučius gimdo ir rūpinasi vaikais, namais, karjerų nedaro. Avulio žmona. Subtili, rami, tikra namų oazės kūrėja. Ir kitos panašios. Jos tikriausiai, kaip pati manytum, kasdien ašaras lieja ir neišbrenda iš problemų...
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 24, 18:55)
Manai, kad tas, ko nežinom, yra taip blogai, kad kaip tikram lietuviui, norėtųsi kad tai ir būtų biggrin.gif O nenori manyti, kad ten ir yra taip gerai, kaip rašo? Pvz. graži D. Mockaus šeimyna. Žmona vaikučius gimdo ir rūpinasi vaikais, namais, karjerų nedaro. Avulio žmona. Subtili, rami, tikra namų oazės kūrėja. Ir kitos panašios. Jos tikriausiai, kaip pati manytum, kasdien ašaras lieja ir neišbrenda iš problemų...

man juokinga spręsti apie žmonių tikrąjį gyvenimą iš to, ką apie juos kalba kiti/rašo laikraščiai. nereikia šito painioti su linkėjimu kitiems blogo. jei pati esat linkusi linkėti, dar nereiškia, kad ir kitos taip daro. jūsų paminėtų žmonių nepažįstu (o jų žmonų - net nežinau), todėl nieko negaliu pasakyti. tikiuosi, kad jų vidinis šeimų gyvenimas yra toks pat gražus, kaip ir išorinis (pateikiamas visuomenei). o jei atvirai, tai man dzin, kaip jos gyvena smile.gif kaip nori, taip gyveni. arba kaip išeina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irėja: 24 birželio 2008 - 18:04
Nėra namų be dūmų. Taip žmonės sako. Bet nėra taip, kad viskas kas blogai, tai tik tiems, kas gražiai atrodo ar plačiai šypsosi. Jei namų šeimininkė nelaiminga, ji ras progų ir turės laiko toms problemoms spręsti. Jei nelaiminga dirbanti bitė, jai nebus kada kažką spręsti, nes šefas šiandien be nuotaikos, tikrina mokesčių inspekcija, reikia skubiai pabaigti projektą, konkurentai įsriegė didelį ir storą ir pan. problemos.
Atsakyti
Manau jeigu moteris to nori, ir jai gera būti namų šeimininke, tai VALIO.
Aš niekada nedirbau, man patinka tvarkytis, gaminti maistą ir t.t....
Tikrai nebūna nuobodu. Galiu rūpintis vaiku, namais, vyru, savimi, turiu laiko su draugėm susitikti, po parduotuves vaikščioti, užsiimti bet kokia įdomia veikla kokia tik šauna į galvą. Manau esu senamadišku pažiurų, kad vyras šeimos galva, moteris švelni namų šeimininkė. Nevaidinu, kad esu labai stipri ar viską galiu pati, man patinka, jog vyras manimi rūpinasi. Niekada negirdėjau priekaištų, kad nedirbu. Ir man visai malonu, kad mane išlaiko, jaučiuosi labai net patogiai, taip pat kaip ir jis. Juk namai tvarkingi, tris kart per diena pagamintas maistas. Ir bet kada gali man duoti kažkokią užduotį, kai laiko neturi: kur nors nuvažiuoti, ką nors atvešti, nupirkti, užsakyti, išrinkti, daugybė namo remonto reikalų ...
Ir laisvės neriboja "Kuda chočiu, tuda lečiu''.
Tai, kad aš UŽ
Be to daugelis nustemba, kad esu namų šeimininkė, kai išdidžiai tai pasakau(jei klausia) dėl to kalti stereotipai piešiantys NŠ labai nepatraukliai, o aš visada pasitempusi( oij tik nesupraskit, kad besaiko prisidažiusi, kaip buvo kažkurioj temoj) tvarkinga, nu... verta nuodemės( savo vyrui, svetimų tik žvilgsniams).
Nenorėčiau dirbti kažkam... nuo... iki...( tai mano asmeninė nuomonė, tinkanti asmeniškai man, be priekaištų kažkam) nebent savo firmoj, pati sau šeimininkė, jei ateitų toks noras padirbėt( tik nefilosofuosiu, o jei prispaustų gyvenimas).
Atsakyti