Įkraunama...
Įkraunama...

moteris-namu seimininke

Apklausa: moteris namu seiminke-uz ar pries toki gyvenima? (192 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 24, 17:33)
O jei jų toks prabangus gyvenimas, kad toks pasirinkimas pats geriausias? Ji puoselėja save, namus, aplinką, rūpinasi vaikais, rūpinasi namais, kurių ne vienas ir ne du. Rūpinasi atostogomis, planuoja. V.ž. turi begales malonių rūpesčių, kuriuose ji paskendusi ir gaudo kaifą biggrin.gif Įsivaizduok, kad vyras kas mėnesį parneša į namus pvz. 30 - 50 tūkst. EU. Kaip gyventum, jei galėtum pasiimti kiek nori? Tegul "tik" trečdalį, bet ir tai/

Kaip aš gyvenčiau? g.gif Žinai, ko gero labai panašiai, kaip ir dabar - neatsisakyčiau savo profesijos. Nesakau, kad visi tie malonūs namų šeimininkių rūpestėliai man ne prie širdies, bet gyvendama vien jais senatvėje turėčiau ko gailėtis.
Papildyta:
QUOTE(Meškuolė @ 2008 05 31, 09:59)
Galima juk ir kitais būdais užsidirbti. Buvo minimi tortų kepimai ar vaikų priežiūra. Jų yra ir daugiau.

Kad iš tortų kepimo galima kažin kiek užsidirbti g.gif , ypač tuo pat metu dar prižiūrint nuosavus (ar ne vien?) vaikus, - tai jau nebent gražiuose, idiliškuose filmuose.
Papildyta:
QUOTE(Victoria Beckham @ 2008 06 25, 21:40)
Ir bet kada gali man duoti kažkokią užduotį, kai laiko neturi: kur nors nuvažiuoti, ką nors atvešti, nupirkti, užsakyti, išrinkti, daugybė namo remonto reikalų ...

Duoti užduotį? unsure.gif Jau geriau tuomet tegu užduotis dalina viršininkas. Šeimoje, mano manymu, nei vienas neturi jaustis pasiuntinuku.
Atsakyti
Kiekvienas žmogus nori pasinaudoti gyvenimo duotomis galimybėmis. Vieniems reikia karjeros, kiti nori gimdyti tiek vaikų, kiek nori, ir nesukti sau galvos dėl išlaikymo. Dar kiti nori gyventi ir žvengti, suprask, imti iš gyvenimo viską ką jis duoda. Kaip sakoma: gyvenimas mažytis, tad nėr čia ko varžytis mirksiukas.gif
Atsakyti
Juk galima buti namu siemininke bet tuo paciu ir idomia moterim biggrin.gif
Atsakyti
aš pvz norėčiau nedirbti, bet ir kad vyras nedirbtų, abu sau pramogautume, užsiimtume kokia malonia veikla... neįsivaizduoju, kad vienas dirba, o kitas ne.
jaučiu, kad mažai bendro būtų. baisiausia, kai vienas plėšosi darbe iki išnaktų, o kitas namie sėdi, ir kas tada bendro? vienas grįžta pavargęs, kitas neturi kam pasipasakot, ką nuveikė namie per dieną. manau, kad idealiausiai abu dirba (be viršvalandžių), abu rūpinasi namais, abu augina vaikus. bent jau man taip idealiausia. to ir siekiu.
Papildyta:
QUOTE(Dirsė @ 2008 06 25, 23:11)
Juk galima buti namu siemininke bet tuo paciu ir idomia moterim  biggrin.gif

galima, bet tam irgi reikia sugebėjimų. nuo abiejų tai priklauso.
juk yra tokių vyrų, kuriems ir nereikia įdomios moters, jiems reikia namų šeimininkės, o įdomios jiems meilužės.
Atsakyti
Gege, nenoriu čia labai girtis, gal tiesiog pasidžiaugti - mes taip gyvenam. Vyro darbas toks, kad gali kelis mėnesius tik telefonu kartais reikalus patvarkyti, o visą kitą laiką skiria šeimai, kelionėms, pramogoms ir visiems kitiems malonumams. Kartais pamirštam, kad jis dirba. Visos dienos yra sekmadienis.
Atsakyti
QUOTE(Gege @ 2008 06 25, 23:20)
jaučiu, kad mažai bendro būtų. baisiausia, kai vienas plėšosi darbe iki išnaktų, o kitas namie sėdi, ir kas tada bendro? vienas grįžta pavargęs, kitas neturi kam pasipasakot, ką nuveikė namie per dieną. manau, kad idealiausiai abu dirba (be viršvalandžių), abu rūpinasi namais, abu augina vaikus. bent jau man taip idealiausia. to ir siekiu.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 25, 23:21)
Gege, nenoriu čia labai girtis, gal tiesiog pasidžiaugti  - mes taip gyvenam. Vyro darbas toks, kad gali kelis mėnesius tik telefonu kartais reikalus patvarkyti, o visą kitą laiką skiria šeimai, kelionėms, pramogoms ir visiems kitiems malonumams. Kartais pamirštam, kad jis dirba. Visos dienos yra sekmadienis.

na va, čia vienas iš idealių variantų biggrin.gif
plius, apsidraudimui turėt savų investicijų ar profesiją, kuri neštų pelno, jeigu vyras pabėgtų pas kitą, arba neduok die jam kas nors nutiktų.
tad idealiausia būtų, jeigu abu dirbtų po savaitę per mėnesį ir uždirbtų daug pinigučių biggrin.gif
na aš pati norėčiau būti turtinga ir mažai dirbti (tuo pačiu galėčiau būti namų šeimininke, nors abejoju dėl veiklos trūkumo), bet ne būti tiesiog namų šeimininke ir turėti turtingą vyrą.
Atsakyti
QUOTE(Gege @ 2008 06 25, 23:20)
aš pvz norėčiau nedirbti, bet ir kad vyras nedirbtų, abu sau pramogautume, užsiimtume kokia malonia veikla...

Nežinau kur ta riba, skirianti darbą ir malonią veiklą g.gif , bet vien pramogauti - nea schmoll.gif , pasiilgčiau daugiau prasmės gyvenime. ax.gif
Atsakyti
O kas tau yra daugiau prasmės gyvenime?
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2008 06 25, 23:27)
Nežinau kur ta riba, skirianti darbą ir malonią veiklą g.gif , bet vien pramogauti - nea schmoll.gif , pasiilgčiau daugiau prasmės gyvenime. ax.gif

sutinku. nusibostų tos pramogos.
aš labai norėčiau sau leisti nedirbti ir užsiimti kokiais nors menais, labdara, pažinimu.. vien namų veiklos aš neįsivaizduoju (tiesa, neturiu vaikų, nežinau, kaip galva susisuks jiems atsiradus).
ir dar svajoju, kad norėčiau po mėnesį dirbti belenkokius darbus: padavėja, paštininke, kasininke, sekretore, valytoja, darželio auklėtoja.. va taip, be konkretaus tikslo, pažiūrėti, kaip sekasi vienoj ar kitoj srityj, nesirūpindama atlyginimo dydžiu, negalvodama apie pinigus. ir dar labai norėčiau išvykti į kokią misiją Afrikoje. bet jau neišdrįsiu..
Atsakyti
Na ir aš nenorėčiau dirbti nuo 8 val iki 17 val kiekvieną mielą dieną, bet jau toks tas gyvenimas. O vien tik namų šeimininke būti irgi pabostų, na nebent nebūtų pinigų stygiaus, tai tuomet kelionės, labdaros, parodos ir visa kita užklasinė veikla smile.gif
Atsakyti
Bet be pramogų dar yra buitis, vaikai, būreliai ir t.t. Juk ne visas gyvenimas vien pramoga. Tiek, kad pramogoms turi daugiau laiko. Pvz. jei dirbi samdomą darbą, tipo darai karjerą biggrin.gif , tai ką daryti, jei pinigai kišenę drasko kaip pasiutę, vyras į ausį nuolat zyzia, kada tau atostogos, na kada. O tu negali, nes niekas tau neduoda atostogų, arba tiek darbų, n projektų, kad be tavęs visi pražus su visa firma kartu. Arba išleidžia atostogų kartą per metus, dviem savaitėm.

O kai nedirbi arba dirbi sau su lengvatomis išeiti kada nori ir pareiti kada nori, tai gali ištrūkti visais metų laikais ir neribodama dienų. Žiemą slidės ir šilti kraštai, vasarą Lietuvos Pajūrys, ežerai, sodybos, užsienio kurortai. Gali susiplanuoti tolimas keliones, temines keliones, pvz. po Vietnamą arba Indiją, arba kopti į kalnus, arba tiesiog mėnesį pagyventi Druskininkuose, mėgautis sanatorijomis. Tik sukis, reikalų n, visko ir taip nespėsi.

O kur dar mėgstama asmeninė veikla, hobi.
Atsakyti