QUOTE(Maidenana @ 2008 03 06, 15:28)
bet gi jusu jaunelis dar mazas... ir jus 3 vaikus turite. Jums drauzdziama eiti i valdishka darba is viso, jus turite vaikais rupintis... juk 3 vienetai!!! Visus sugaudyti, ta ten nuvezhti... Nesvaikit apie darba "ourside".. As taip todel kalbu, kad pazistu viena mergina, ji 3 vaikus turi, bande eiti dirbti nuo 8 iki 5. Zodziu, vien vaikai buvo galvoj, tai tas susirgo, tai tas apsirgo. Ji pasiliosavo, nes pati suprato, kad darbas ir 3 vaikai - nesuderinama.
Oi, temos pradžioje radau šį postą- nesusilaikau nepakomentavus. Nereikėtų taip kategorišksi teigti. Aš keturis turiu, be to, esu išsiskyrus. So, dirbu per du darbus. Nesakau, kad tai gerai- mielai dirbčiau mažiau- bet tai yra tikrai suderinama, tik labai sunku. Nėra taip, kad ateini dirbti ir vien vaikai galvoj - žinoma, turiu rinktis tokį darbo pobūdį, kur nereikėtų extra vakare lėkti į darbą ar važinėti į komandiruotes- tačiau nei už ką nenorėčiau visai nedirbti. esu tai išbandžius- nedirbau 6 metus- tuos laikus prisimenu su siaubu. Visos dienos vienodos, nors turėdavau ką veikti. galima sakyti, darbas mane atgaivino- ir kaip žmogų, ir kaip moterį. Esu ne tik mama- kuri augina, myli auklėja, taip pat žmogus, kuriam patinka jo darbas. ir tai labai svarbu man -o manau persiduoda ir vaikams.
Papildyta:
QUOTE(Gege @ 2008 06 27, 21:49)
ir dar galvojau, kad jeigu išlaikoma vyro, tai statusas turėtų būti - išlaikytinė...
Ne visai teisingai. Jei ji yra žmona, kuri tik būna namuose, nieko nedaro ir vaikšto po parduotuves ir kavines ar grožio salonus, važinėja į keliones, namus tvarko samdyta šeimininkė- tada galima sakyti išlaikytinė. Tačiau jei moteris augina vaikus ir būna namuose, tvarkosi, gamina, vaikus lavina- ji įneša savo dalį į šeimą, nors pinigų iš išorės ir neįneša. Jei laikysime, kad šeima- abiejų bendras reikalas -tuomet moteris savo dalį padaro. tai kokia ji išlaikytinė?