Įkraunama...
Įkraunama...

moteris-namu seimininke

Apklausa: moteris namu seiminke-uz ar pries toki gyvenima? (192 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Maidenana @ 2008 07 06, 12:11)
nu, kodel manai, kad 'namines' moteros sugeba dirbti 'vien ant aukles'. ka, tarp ju nebuna verslishkai protingu? moterys siais laikais ir finansu direktoriu pareigas eina, zinok.

Taip manau ne aš - neatidžiai skaitei. mirksiukas.gif
Papildyta:
Be to, tas 'ishlaikytines' statusas... - jeigu, pagal nutylejima, vyras ir moterys susituoke savo noru ir pasigimde bendru vaiku, veda bendra buiti... kur cia matai 'ishlaikyma'? tada be jokios abejones, kai tu busi neshchia ir 7 menesi isheisi i dekreta, manau, turetum gyventi is Sodros pasalpos... ir moketi uz buta, kuriame gyveni arba savo dali, arba ishkraustyti vyra, jei butas tavo. Ir maitinkis pati.

Nėštumas, vaikų priežiūra - tai, kas pinigais tegu ir neišmatuojama, bet yra indėlis šeimai. Aš kalbėjau apie moteris, kurios dėl šeimos neveikia praktiškai beveik nieko, bet išdidžiai vadinasi namų šeimininkėmis. Tarsi lytis apspręstų teisę gyventi savo malonumui iš kito žmogaus kišenės.
Papildyta:
Beje, gal, vyrui nezemishkai malonu ishlaikyti savo moteri ir visaip kaip ja lepinti. As neatsisakyciau tokio... tikrai ne.

Net ir nežemiškai įsimylėjęs vyras gali pesimizmo akimirką susimąstyti, ar jis nėra vertas moters, kuri sugeba kiek daugiau, nei vien susirasti kaip nenuobodžiauti.
Atsakyti
As tave skaitau ir man norisi mesti nafik visas karjeras, uzhsitaisyti kokius trinukus ir gyventi savo malonumui... Garbes zodis. Butent siuo momentu, butent sia diena ir sekunde as tau taaaaaip pavydziu, kad man namu seimininkes pareigos atrodo kaip karalienes malonumai.

bet, tikriausiai uz valandos as galvosiu kitaip. bet siuo momentu as noriu buti tavo vietoj.

Jei sąžiningai, tai nežinau ar manyje kažkas apsivertė, ar išmokau kitaip į aplinką ir pasaulį žiūrėti bei juos priimti, bet vaiko auginimo atostogose nesijaučiau taip gerai.

Bandžiau ieškoti priežasties kodėl. Atradau tik vieną kabliuką, kad tas nerimas dėl darbo vis tiek mano kūne, smegenyse gyveno. Visada dirbau atskingus, įdomius ir labai nenuspėjimus darbus. Ta prasme, niekad nedirbau darbo, kur buvo viskas aišku ką ir kaip reikai daryti. Lyg ir aišku, bet dirbant su žmonėmis, visada atsirasdavo nenumatytų situacijų ir jas reikdavo spręsti čia ir dabar. Tai įdomu, bet sekina. Manau, kad nemokėjau per atostogas atsipalaiduoti ir pamiršti visko, nemokėjau nesidomėti, nutolti nuo darbo, norėjau viską atlikti tik gerai, todėl apsikraudavu smulkiomis darbinėmis pagalbomis, kad likčiau neatitolusi, kad galėčiau grįžusi įsilieti visomis jėgomis. Atrodė, kad tai normalu ir taip reikia.

Tačiau kai sąmoningai priėmiau sprendimą, kad nedirbsiu, kad tampu tik namų šeiminke, tai viskas manyje apsivertė, susideliojo, nurimau. Tikrai nuostabus jausmas. O kai moteris-mama-žmona nurimusi, laiminga ir kitaip gerai jaučiasi, tai visa šeimos dvasia tampa taip pat pilna ramybės, laimės. Su vyru visada sugyvenom ir nekonfliktavom, tačiau dabar matau, kad mūsų santykiai dar labiau sustiprėjo, dar labiau tapom artimesni. Ir jei jis sako, kad jam nėra nieko maloniau kaip skubėti į namus, laukia su nekantrumu savaitgalių, švenčių ir atostogų, kurios visuomet tik su šeima, tai nieko daugiau ir negali norėti.

Tačiau yra ir kiti dalykai: kaip išmokti į sąmonę neįsileisti visokių juodų minčių, neprogramuoti savo šeimos gyvenimo juodų periodų ir t.t. Kitaip, nuo šono atrodo idiliškai, bet tai reikalauja nemažai pastangų, nemažai išmokti ką ir kaip dirbti su savimi, kad turėtum tai ką nori turėti. Ir kol supranti paprastą tiesą, praeina daug laiko. Pavyzdžiui, kol supranti paprastą sakinuką "viskas priklauso nuo mūsų minčių". Tuo ir gyvenu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(RamuneM @ 2008 07 06, 16:23)
viskas priklauso nuo mūsų minčių

nu ka gi... tuomet as esu tu praeityje. gyvenu dabar lygiai taip pat.
ir, kaip nekeista, siuo metu mokinuosi 'neisileisti juodu minciu'.. tiesa pasakius, sunkus uzhdavinys... nuolat kazkoks negatyvas lenda.. as ji ishmetu, bet... nu, bet progresas yra ir as tuo labai dzhiaugiuosi. gyventi tapo lengviau.
Atsakyti
Sutinku, kad moteriai reikia pabūti namų šeimininke tol, kol auga vaikai [iki 1 ar 2 metų], o paskui reikia nors truputį padirbėti ir pasižmonėti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dira @ 2008 07 11, 13:45)
Sutinku, kad moteriai reikia pabūti namų šeimininke tol, kol auga vaikai [iki 1 ar 2 metų], o paskui reikia nors truputį padirbėti ir pasižmonėti mirksiukas.gif

o pasizmoneti negali ir budama namu seimininke? g.gif keistas kai kuriu zmoniu supratimas,kad jei namu seimininke tai butinai turi atsiriboti nuo pasaulio doh.gif
Atsakyti
jeigu zmonos pareigos buti namu seiminike tenkina ir vyra ir moteri ,tai valioooooo thumbup.gif . manau jeigu vyras yra zmogus, atsidaves savo seimai,tai jam tikrai neatsibos zmona kuri rupinasi ju vaikais ,buitimi ir juo paciu .bet namu seiminike tai nereiskia kad turi buti apsileidusi ,susiriebalavusiais plaukais ir pastoviai su treningais, galima padaryti ir isimciu ,kad ir per savaite pasirinkti skirtingas savaites dienas ir pries vyrui pareinant is darbelio kazkiek pasipuosti, bent jau trumpa sijonuka savo garderobe extra atvejui tureti thumbup.gif , vyrui bus siurprizas, uzkais kraujas ir ..... reikia tarp rutinos inesti ivairumo. Gudri ,sumani ,viliojanti ir isradinga namu seimininke gali tapti nauju atradimu po meiluzes, tai mes moterys valdome vyrus, ir daug kas nuo musu, seimos santykiuose priklauso, net ir tada kai mes esame tik namu seimininkes. thumbup.gif
Atsakyti
Šiaip sugalvojau sureaguoti, bet vien dėl to, kad šiandien turiu daugiau laisvesnio laiko ax.gif

Bandau įsivaizduoti save atrodančią riebaluotais plaukais ir nepavyksta. Va be šukuosenos, tai suprantu. Mat, mano rytas prasideda pasiplaukiojimu baseine, kai dar visi miega, o po to, nori - nenori, dūšas. Dieną, jei saulutė kepina (o ji dažniau kepina, nei lietus lija) su vaikais bent kartą įlendam į baseiną ir vėl po jo dūšas. Vakare prieš miegą kartais dūšas, o kartais vonioje pasilepinu. Nespėja jie riebaluotis tongue.gif

Toliau, apranga. Chalatai pas mane yra keli: vienas naudojamas po vonios ir dar porą turiu lengvučių, kad apatiniais nelakstyti, jei reikia kam nors duris atidaryti. Jei vaikščiosiu su jais, tai vyrą tik viliosiu tongue.gif Treningai man visada buvo tik sportui skirti, todėl po namus su jais nevaikštau. Apsirengiu kai einu teniso žaisti, palakstyti ar į sporto salę pasitreniruoti. Daugiau jie jau atsiduria prie skalbiamų drabužių.

Ai, pižamų turiu visokių ax.gif Tai kartais savaitgaliais pavaikštau po namus. Bet ir vėl vyrą vilioju tongue.gif

Pomėgiai. Turim su vyrų bendrų ir turim atskirų. Kažkaip susiderinam, pasidalinam laiku.

Tai gi, natūralus gyvenimas. O stengiamės kartu, o kartais ir kiekvienas atskirai. Visaip būna ax.gif
Atsakyti
QUOTE(RamuneM @ 2008 07 12, 00:38)
Šiaip sugalvojau sureaguoti, bet vien dėl to, kad šiandien turiu daugiau laisvesnio laiko  ax.gif

Bandau įsivaizduoti save atrodančią riebaluotais plaukais ir nepavyksta. Va be šukuosenos, tai suprantu. Mat, mano rytas prasideda pasiplaukiojimu baseine, kai dar visi miega, o po to, nori - nenori, dūšas. Dieną, jei saulutė kepina (o ji dažniau kepina, nei lietus lija) su vaikais bent kartą įlendam į baseiną ir vėl po jo dūšas. Vakare prieš miegą kartais dūšas, o kartais vonioje pasilepinu. Nespėja jie riebaluotis  tongue.gif

Toliau, apranga. Chalatai pas mane yra keli: vienas naudojamas po vonios ir dar porą turiu lengvučių, kad apatiniais nelakstyti, jei reikia kam nors duris atidaryti. Jei vaikščiosiu su jais, tai vyrą tik viliosiu  tongue.gif  Treningai man visada buvo tik sportui skirti, todėl po namus su jais nevaikštau. Apsirengiu kai einu teniso žaisti, palakstyti ar į sporto salę pasitreniruoti. Daugiau jie jau atsiduria prie skalbiamų drabužių.

Ai, pižamų turiu visokių  ax.gif Tai kartais savaitgaliais pavaikštau po namus. Bet ir vėl vyrą vilioju  tongue.gif

Pomėgiai. Turim su vyrų bendrų ir turim atskirų. Kažkaip susiderinam, pasidalinam laiku.

Tai gi, natūralus gyvenimas. O stengiamės kartu, o kartais ir kiekvienas atskirai. Visaip būna  ax.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(editalč11 @ 2008 07 11, 23:23)
Gudri ,sumani ,viliojanti ir isradinga namu seimininke gali tapti nauju atradimu po meiluzes, tai mes moterys valdome vyrus, ir daug kas nuo musu, seimos santykiuose priklauso, net ir tada kai mes esame tik namu seimininkes. thumbup.gif

blink.gif

10 metu nedirbu. Kartais padirbineju del saves. Mano pagrindinis darbas yra vaikus auginti, pamaitinti seima, organizuoti seimos gyvenima (ir finansus) bei palaikyti namuose pacia minimaliausia tvarka (karta per savaite ateina moteris normaliai sutvarkyti namu)

Manau, kad visas savo pareigas - isskyrus minimalios tvarkos palaikyma lotuliukas.gif - atlieku puikiai thumbup.gif

Trumpo sijonuko ne vieno neturiu. Visos mano kelnes - dzinsai. Vakarais, pries vyrui griztant is darbo nesipuosiu. Jei atvirai, mano vyro kraujas ir be trumpu sijonuku pakankamai daznai uzverda ax.gif thumbup.gif Galu gale, juk ne trumpi sijonukai ir aukstakulniai bateliai santuokoje svarbiausia. Ne prostitucija yra paremti vyro-zmonos santykiai. Jei vyras zmonoje neberanda partnerystes, koks makiazas ar sijonelis nebepades... schmoll.gif

Atsakyti
QUOTE(Egle22 @ 2008 07 13, 11:44)
blink.gif

10 metu nedirbu. Kartais padirbineju del saves. Mano pagrindinis darbas yra vaikus auginti, pamaitinti seima, organizuoti seimos gyvenima (ir finansus) bei palaikyti namuose pacia minimaliausia tvarka (karta per savaite ateina moteris normaliai sutvarkyti namu)

Manau, kad visas savo pareigas - isskyrus minimalios tvarkos palaikyma  lotuliukas.gif  - atlieku puikiai  thumbup.gif

Trumpo sijonuko ne vieno neturiu. Visos mano kelnes - dzinsai.  Vakarais, pries vyrui griztant is darbo nesipuosiu. Jei atvirai, mano vyro  kraujas ir be trumpu sijonuku pakankamai daznai uzverda    ax.gif  thumbup.gif  Galu gale, juk ne trumpi sijonukai ir aukstakulniai bateliai santuokoje svarbiausia. Ne prostitucija yra paremti vyro-zmonos santykiai. Jei vyras zmonoje neberanda partnerystes, koks makiazas ar sijonelis nebepades...  schmoll.gif

kad trumpas sijonas ,tai dar nereiskia kad turi elgtis kaip prostitute doh.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2008 06 25, 23:05)

Papildyta:

Duoti užduotį? unsure.gif Jau geriau tuomet tegu užduotis dalina viršininkas. Šeimoje, mano manymu, nei vienas neturi jaustis pasiuntinuku.

Kadangi neieškau šiknoj smegenų, ir nesu feministė, tai nesureikšminu UŽDUOTIES, JUK tai NE įsakymas! Aš taip pat jam duodu UŽDUOČIŲ, juk normalus žodis užduotis, ir normalus poelgis ją atlikti, be visokių: siu siu -siu siu, juk suaugę žmonės, o ne nesubrendėliai kokie, juk suprantam, kad be maldavimų , ir be maivymusi turim vienas kitam padėti!
Atsakyti
QUOTE(editalč11 @ 2008 07 13, 12:21)
kad trumpas sijonas ,tai dar nereiskia kad turi elgtis kaip prostitute  doh.gif

Kiekvienas elgiasi bei rengiasi pagal skoni, supratima ir isprusima mirksiukas.gif Is mano patirties, tam tikro ilgio sijonas siejasi su tam tikro pobudzio elgesiu. Pasitaiko isimciu. Bet isimtys juk tik patvirtina taisykles g.gif
Atsakyti