Įkraunama...
Įkraunama...

moteris-namu seimininke

Apklausa: moteris namu seiminke-uz ar pries toki gyvenima? (192 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Victoria Beckham @ 2008 07 15, 17:39)
Tikrai, kad nepadės trumpas sijonas, jei situacija beviltiška, asmeniškai aš manau, kad jei ir esu namų šeimininkė, tai nereiškia, kad negaliu puoštis. Juk kokią vyras pamilo, tokia ir turiu išlikti,tiek išvaizda, tiek charakteriu. mačiau variantą, kai graži moteris, nuo šeimininkavimo namuose pavirto į monstrą vidumi ir išore, tai žiauru, ir už ką po to jos vyrui, ją mylėti??????? Ką tie vyrai besakytų, jiems labiau patinka pasitempusios moterys, nei tos "paprastos",  ne kartą klausiau , visada atsakymas toks pat.

Pirmiausia, pasirinkau Victoria Beckham žinutę, bet nereiškia, kad noriu jai kažką neigiamo pasakyti, nors sakysiu gal visai atvirkštinę nuomonę ax.gif

Mes visi pasirenkame aplinką, draugus ir t.t. pagal save, pagal savo kažkokius kriterijus. Tiosiog natūraliai atsirenka, išsisijoja ir turim tai ką turim. Visai normalu, kad jei iki santuokos mergina devėjo dažniau mini sijonukus, kad tokią ir toliau norės vyras matyti (nors toli gražu nesakau, kad tik dėl to ją pasirinko). Puikiai sugebu įsivaizduoti moterį su trumpu sijonu, bet atrodančią ne "kekšiškai" ir puikai moku įsivaizduoti moterį nedėvinčią mini sijonukų, bet atrodančią "kekšiškai". Todėl man vien žodžiai "mini sijonas", nekelia neigiamo atspalvio.

Tačiau nesutiksiu su tuo, kad vyrams patinka daugiau pasipuošusios nei "paprastos". Tokią išvada galima daryti tik jei esame mes tokioje aplinkoje, kurioje tai ir yra labiau vertinama. Tačiau tai nei blogai, nei gerai. Nors sąžiningai nesuprantu, ką reiškia "paprastos". Bet čia jau mano bėda ax.gif Žinau, kad neturiu išvaizdos, kuri būtų daugumos vyrų geidžiama, nes esu tvirto sudėjimo (ne stora, bet tvirta). Niekada neturėjau laibų rankyčių ir laibų ilgų kojyčių, todėl mano aprangoje jau seniai trumpų sijonų nėra, nes jie man netinka (buvo toks periodas, kai nešiojau ir dabar truputį net gėda prisiminti. Bet tai nurašau jaunystei tongue.gif ). Jei pradėčiau namuose labiau puoštis, daryti makiažą, tai vyras manęs tiesiog nesuprastu, nes jam būtent ir patinka manyje tai, kad aš nesu pametusi galvos dėl mados, drabužių, kosmetikos, prabangos, nes turiu visai kitokius prioritetus. Tačiau jis žino, kad jei bus kažkia proga, kai reikia būti pasitempusiai, tai aš atrodysiu taip, kad jis visą vakarą man kuždės, kaip eilinį kartą mane įsimylėjo.
Atsakyti
QUOTE(prelude @ 2008 07 15, 17:57)
o namu seimininke negali buti pasitempusi? g.gif
siaip nei vienas zmogus neliko toks koki ji pamilo,juk eina laikas keiciasi su juom zmogus ir isvaizda ir vidumi mirksiukas.gif
vyrui reikalinga idomi moteris,ir tai nera svarbu ar ji dirba kokia valstybini darba ar dirba tik seiminini ax.gif

Jūs ne taip supratot, aš šitoj diskusijoj visada pabrėžiu, kad ir NŠ , ir ne NŠ, turi būt pasitempusios.
Taip truputi visi pasikeicia, tai natūralu, bet rasšiau apie tokius atvejus, kai tie pasikeitimai paradoksalūs, kai iš lėlių ir gerų, pavirsta į raganas, susiraukusias.
Papildyta:
QUOTE(RamuneM @ 2008 07 15, 18:21)
Pirmiausia, pasirinkau Victoria Beckham žinutę, bet nereiškia, kad noriu jai kažką neigiamo pasakyti, nors sakysiu gal visai atvirkštinę nuomonę  ax.gif

Mes visi pasirenkame aplinką, draugus ir t.t. pagal save, pagal savo kažkokius kriterijus. Tiosiog natūraliai atsirenka, išsisijoja ir turim tai ką turim. Visai normalu, kad jei iki santuokos mergina devėjo dažniau mini sijonukus, kad tokią ir toliau norės vyras matyti (nors toli gražu nesakau, kad tik dėl to ją pasirinko). Puikiai sugebu įsivaizduoti moterį su trumpu sijonu, bet atrodančią ne "kekšiškai" ir puikai moku įsivaizduoti moterį nedėvinčią mini sijonukų, bet atrodančią "kekšiškai". Todėl man vien žodžiai "mini sijonas", nekelia neigiamo atspalvio.

Tačiau nesutiksiu su tuo, kad vyrams patinka daugiau pasipuošusios nei "paprastos". Tokią išvada galima daryti tik jei esame mes tokioje aplinkoje, kurioje tai ir yra labiau vertinama. Tačiau tai nei blogai, nei gerai.  Nors sąžiningai nesuprantu, ką reiškia "paprastos". Bet čia jau mano bėda  ax.gif  Žinau, kad neturiu išvaizdos, kuri būtų daugumos vyrų geidžiama, nes esu tvirto sudėjimo (ne stora, bet tvirta). Niekada neturėjau laibų rankyčių ir laibų ilgų kojyčių, todėl mano aprangoje jau seniai trumpų sijonų nėra, nes jie man netinka (buvo toks periodas, kai nešiojau ir dabar truputį net gėda prisiminti. Bet tai nurašau jaunystei  tongue.gif ). Jei pradėčiau namuose labiau puoštis, daryti makiažą, tai vyras manęs tiesiog nesuprastu, nes jam būtent ir patinka manyje tai, kad aš nesu pametusi galvos dėl mados, drabužių, kosmetikos, prabangos, nes turiu visai kitokius prioritetus. Tačiau jis žino, kad jei bus kažkia proga, kai reikia būti pasitempusiai, tai aš atrodysiu taip, kad jis visą vakarą man kuždės, kaip eilinį kartą mane įsimylėjo.

Jūs neperšat savo nuomonės,o ją labai gražiai išreiškėt, vien už tai verta pagarbos.

Atsakyti
davai moteriskos nesibarkim, emancipuotas ar neemancipuotas, aukstas ar zemas mentelitetas, trumpas ar ilgas sijonas, visoms vienos taisykles nepritaikysi. yra skirtingos zmoniu vertybes, yra skirtingi skoniai. kartais labai eiline moteriske,be jokio aukstojo issilavinimo yra laimingesne ir visu seimos nariu mylima namu seiminike, nei su keliais aukstaisiais, ir atvirksciai. o del emancipuoto ir neemancipuoto mastymo,arba del skirtingu mentelitetu, tai duok dieve man tiek proto ateityje, kad neskirstyciau zmoniu pagal sluoksnius. 4u.gif
Atsakyti
Man toks jausmas, kad mes susitikusios rastume bendrą kalbą, bet virtuaiame pasaulyje kartais daug lengviau parašyti trumpą išvadinę žinutę be ilgesnio paaiškinimo. Tada ir pradeda kilti nesusipratimai, nes kiekviena į žodžius sudedam skirtingas patirtis.

Beje, kaip tik nuolat vaikus mokinu kuo daugiau atrasti ką žodis galėtų reikšti ir jie jau puikia žino, kad pirmiausia ateina į mintis iš asmeninės patirties. Pavyzdžiui, paklauskite kiekvieno žmogaus ką reiškia sakinukas "su rogutėmis kieme" ir išgirsite tiek daug skirtingų patirčių ir dar daugiau skirtingų emocijų. O svarbiausia, kad visi apibūdinimai yra teisingi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(prelude @ 2008 07 15, 17:57)
vyrui reikalinga idomi moteris,ir tai nera svarbu ar ji dirba kokia valstybini darba ar dirba tik seiminini ax.gif

Viskas puiku, jei ji apskritai DIRBA.
Atsakyti
QUOTE(editalč11 @ 2008 07 15, 18:37)
o del emancipuoto ir neemancipuoto mastymo,arba del skirtingu mentelitetu, tai duok dieve man tiek proto ateityje, kad neskirstyciau zmoniu pagal sluoksnius. 4u.gif

g.gif

Jau suskirstei.
Atsakyti
QUOTE(Egle22 @ 2008 07 15, 23:29)
g.gif

Jau suskirstei.

g.gif nelabai supratau teiginio ,jau suskirstei g.gif , gal jus turite omenyje tai ,kad nepritariau jusu nuomonei. ir jus pasijutote pazeminta, o gal jus esate pripratusi prie to ,kad niekas neturi teises jusu kritikuoti g.gif . manau kad cia laisva diskusija issakyti teigiamoms arba neigiamoms nuomonems. kas nori pritaria ,o kas nesutinka su nuomone ne. yra uzvesta tema ,ir visi turime laisva teise joje diskutuoti ir dalintis savo patirtimi ir savo igyta informacija. niekada zmoniu neskirsciau ir niekada ,tikiuosi ,ant tiek neispizdesiu (labai atsiprasau uz panaudota vulgaru zodi) ,kad zmones skirstyciau ar jos namu seimininkes, ar jos verslininkes ,ar jos mano klientes, ir t t ... mano darbas yra dirbti su zmonemis , ir draugu turiu is labai yvairaus sluoksnio ir su visais labai puikiai sutariu. o jus este tik atsitiktinis atvejas sutiktas mano kelyje, taip kad nieko pries jus as neturiu ,nebent sioje temoje nesutapusia musu nuomone. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(editalč11 @ 2008 07 15, 18:37)
o del emancipuoto ir neemancipuoto mastymo,arba del skirtingu mentelitetu, tai duok dieve man tiek proto ateityje, kad neskirstyciau zmoniu pagal sluoksnius. 4u.gif

mastau.gif

Jau suskirstei.

I tuos kas turi proto (tu pati) ir i tuos kurie neturi proto (as). Taip kad tau tikrai prisreiks Dievo pagalbos, kad ateityje neskirstytum zmoniu i siuos ir anuos. biggrin.gif

As nesijauciu pazeminta ir nedraudziu tau ar kam kitam reiksti savo nuomones, tad tikrai nesuprantu kodel tu taip pyksti. Sirdele, as tikrai nepazeminciau zmoniu del ju statuso. Atvirksciai (zr auksciau), net pateikiau pavyzdi, kaip moteris is labai solidzios darbo vietos savo noru pasirinko buti namu seimininke. schmoll.gif

Zmones yra skirtingi ir istiesu, vieni yra labiau emancipuoti negu kiti; kaip kad vieni - gabesni kalboms, kit - menams; vieni - kairiarankiai, kiti - desniarankiai, vieni bevelyja praleisti laika zaisdami fulbola su vaikais, kiti - parduotuveje, vieni turi proto, kiti - ne mirksiukas.gif . Pati rinkis: nori skirstyk, nori neskirstyk, bet sis faktas niekur neisnyks. doh.gif

Tiesa, kairiarankius, menininkus, futbola ir kita paminejau, tik tam, kad iliustruociau teigini, kad zmones yra skirtingi ir savaime susiskirsto i grupes.
Ir zinoma, darbo, mokyklos ar kitais reiklais as su visais graziai bendrauju. Taip elgiasi visi mandagus zmones clap_1.gif
Taciau asmeniniame gyvenime - kaip ir visi - renkuosi zmones su panasesniais interesais, panasesniu gyvenimo budu, panasesniais prioritetais, panasensiu poziuriu i gyvenima, panasesniu sijono ilgiu (t.y. dzinsu ilgiu blush2.gif ).

Todel nereikia nirsti, vien todel, kad as nesutelpu i tavo isivaizduojama namu seiminikes stereotipa. As retai nesioju batelius ir dar reciau nesioju sijonus. Kirpykloje lankausi karta per metus. Patalynes nelyginu. Makiazo nenesioju. Turiu naturaliai ispudinga krutine ir ne maziau ispudinga veiduka bei karsta ir juokinga vyra. Daug uzsiimu su vaikais, kartais padirbu, ir turiu daug i save panasiu draugu su kuriais reguliariai bendrauju ir tikrai neplanuoju namie nuputi is neturejimo ka veikti. schmoll.gif

Atsakyti
Nežinau kaip vyrui, bet tuo metu, kai 2 metus pradirbau namie prižiūrėdama mūsų vaikus, pati sau mirtinai nusibodau. doh.gif
O ir tų nedirbančių, namuose būnančių draugių arbatėlėms ne tik jau daug buvo. Tik viena kita, absoliuti dauguma - darbuose.
Atsakyti
Jokiu budu negaleciau sedet namuose, budama nescia baigiau vienus mokslus, sunui suejus 9 men istojau i aukstaja, dabar dirbu, mokaus, neisivaizduoju savo gyvenimo namie. Turiu viena drauge nuo lopselio bendraujam, ji jau 4 m. kaip nedirba, nors ir neturi vaiku, nenoriu pasakyt nieko blogo, bet su laiku net pokalbiu temu bendru neatrandam, ji tik ir sneka apie tai ka per TV mate, kas parduotuvese ir t.t. jei jau kas jaucia malonuma sedint namie, taimanau reik neapleist saves o ne tik po parduotuves vaiksciot o ir viena kita knyga pasisakityt
Atsakyti
Norit išduosiu apie save paslaptį tongue.gif Nekenčiu parduotuvių (99% perku internetu) ir TV beveik nežiūriu. O mokytis universitetuose jau gal gana (nors noriu ax.gif ), nes diplomų turiu šiek tiek per daug. Tapau savamokslė tongue.gif Nors beveik visi diplomai irgi įgyti būtent tada, kai vaikus auginau ax.gif

Turiu kelias drauges, greičiau jau buvusias drauges, nes paskutiniu metu irgi nerandam bendros kalbos, nors dirba pilnu tempu, bet va pokalbiai apie TV sukasi. Ir dar prideda tokį sakinuką "kaip tu gali nežinoti tokių dalykų." Jų akyse turbūt esu atsilikusi hihihi.gif

Nemanau, kad tas faktas, kad žmogus dirba ar ne dirba, daro žmogų įdomiu pašnekovu, kad pagal tai galima nuspręsti ar jis protingas ir t.t ir t.t.

Ir iš vis, kas čia pre terminas "sėdžiu namuose" tongue.gif Skamba, kaip "sėdžiu kalėjime" ax.gif Tai gi yra tokia bausmė, kaip namų areštas biggrin.gif
Atsakyti
Idemiai skaitinejau sia tema ir kaip visada issiskyre kelios nuomones rolleyes.gif
Man tik pasidare idomu, kodel dauguma mintyse turi susidariusios toki namu seimininkes modeli: riebaluoti plaukai, chalatas, nevalyva moteris, neisprususi, neapsiskaiciusi g.gif Visgi iki to, kai ji patapo namu seimininke, moteris baige 12kl mirksiukas.gif O per 12metu mokyklos suole ismokstama tikrai nemazai.
Siuo metu as taip pat esu namu seimininke. Visiskai man del to negeda. Nesu vyrui nasta: man nereikia kosmetikos kalno (naudoju tik lupu blizgesi ir akiu tusa), rubu nekolekcionuoju, grozio salonu man dar nereikia, soliariumu nemegstu, vaiku dar neturime.
As, zinoma, studijuoju. Mokslai labai idomus ir visapusiski. Skyrius neakivaizdinis, todel 6men (per metus) sunkiai mokausi, o kitus 6men atsotogauju rolleyes.gif Po metu, kitu planuoju pradeti dirbti pagal specialybe, nes siuo metu nesijauciu pakankamai tvirtai (truksta ir ziniu, ir praktikos).
Galima isidarbinti kokia valytoja, padaveja arba konslutante jau siandien, bet as renkuosi gera pazymiu vidurki, nemokama moksla. Badu nemirstam, pinigu viskam uztenka, todel as dirbciau tik tam, kad dirbti, del darbo stazo arba kitu akiu rolleyes.gif
Kai man prasideda mokslai, nebespeju nieko (ir namai netvarkyti lieka, ir valgyti nebuna pagaminta - visa laika skiriu mokslui, kuris man nerealiai patinka). Vyrui tas laikas buna kancia. Kai sesija baigiasi atsigauname: namai vel blizga, valgis garuoja ant stalo, vyra pasitinku su sypsena.
Baigsis mokslai, pradesiu dirbti. Nesuprantu, kodel reiketu plesytis tarp studiju ir darbo, tik del kitu akiu.
Save laikau isprususia ir nenuobodzia, su zmonemis galiu diskutuoti daugeliu temu (kaip minejau, mano mokslai apima daug sriciu). Visada vyras gryzes is darbo neturi ka man papasakoti, o as prabuvusi namuose galiu tarsketi be sustojimo iki velumos ir ne apie tai, kaip gaminau sriuba.
Keista man, kad vyrai moteris myli uz trumpus sijonus, ilgas kojas, uz tai, kad moteris keliauja, eina i darba g.gif Mane vyras tikrai myli ne uz tai schmoll.gif
Gryztant prie namu seimininkes isvaizdos, tai man buna juokingiau, kai moteris sedi namie su padarytu makiazu. O as tokiu pazystu doh.gif Kazkas minejo figura ( Juk kokią vyras pamilo, tokia ir turiu išlikti,tiek išvaizda, tiek charakteriu) g.gif Visgi moters kuno formos keiciasi neisvengiamai. Tai itakoja gimdymas, pirmiausiai. Vienos numeta visus priaugtus kg, kitos ju neatsikrato. Negi vyras turi liauti mylejes savo moteri tik del priaugtu kg. anokia tuomet cia meile...
Papildyta:
QUOTE(RamuneM @ 2008 07 17, 16:28)
Nemanau, kad tas faktas, kad žmogus dirba ar ne dirba, daro žmogų įdomiu pašnekovu, kad pagal tai galima nuspręsti ar jis protingas ir t.t ir t.t. 

Ir iš vis, kas čia pre terminas "sėdžiu namuose"  tongue.gif  Skamba, kaip "sėdžiu kalėjime"  ax.gif Tai gi yra tokia bausmė, kaip namų areštas  biggrin.gif

drinks_cheers.gif as irgi nesuprantu, kuo deti darbas ir idomus pasnekovas g.gif
Sakykim, mano vyras tiksliukas, o man tikslieji mokslai yra labai neidomus visiskai ir jo darbas man yra labai nuobodus.
MB dirba, o sneketi nera apie ka, tai kaip cia gaunasi g.gif
Atsakyti