Įkraunama...
Įkraunama...

moteris-namu seimininke

Apklausa: moteris namu seiminke-uz ar pries toki gyvenima? (192 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(sundew @ 2008 07 17, 17:00)
Man tik pasidare idomu, kodel dauguma mintyse turi susidariusios toki namu seimininkes modeli: riebaluoti plaukai, chalatas, nevalyva moteris, neisprususi, neapsiskaiciusi g.gif Visgi iki to, kai ji patapo namu seimininke, moteris baige 12kl mirksiukas.gif O per 12metu mokyklos suole ismokstama tikrai nemazai.
Siuo metu as taip pat esu namu seimininke. Visiskai man del to negeda. Nesu vyrui nasta: man nereikia kosmetikos kalno (naudoju tik lupu blizgesi ir akiu tusa), rubu nekolekcionuoju, grozio salonu man dar nereikia, soliariumu nemegstu, vaiku dar neturime.

Labai nemažai pasakyta tuo, kad vaikų jūs dar neturite, o ir susituokę ne dešimtmetį. Nors mano patirtis dar irgi gan kukli, aš visai įsivaizduoju, kaip įmanoma tapti ta nevalyva moterim riebaluotais plaukais, kai aplink bėgioja koks penketas pyplių, o ištaikius laisvesnę minutėlę (belyginant skalbinius ar gaminant valgį) norisi verčiau pažiūrėti buką serialą, nei skaityti apie kvantinę mechaniką. Ir man visai nekeista, iš kur toks "namų šeimininikės modelis", nes iš tiesų atliekant namų šeimininkės pareigas išlikti dar ir žavia, nepavargstančia, nuolat tobulėjančia, viskam randančia laiko moterimi yra mažų mažiausiai sunku ir nieko smerktino, jei ne kiekviena pasiryžusi įdėti tiek pastangų.

Man, tiesą sakant, juokinga, kai rūpinimasis vyru ir 1-2 kambarių butuko tvarka pavadinamas tuo "šeimininkavimu".
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2008 07 17, 19:15)
Labai nemažai pasakyta tuo, kad vaikų jūs dar neturite, o ir susituokę ne dešimtmetį. Nors mano patirtis dar irgi gan kukli, aš visai įsivaizduoju, kaip įmanoma tapti ta nevalyva moterim riebaluotais plaukais, kai aplink bėgioja koks penketas pyplių, o ištaikius laisvesnę minutėlę (belyginant skalbinius ar gaminant valgį) norisi verčiau pažiūrėti buką serialą, nei skaityti apie kvantinę mechaniką. Ir man visai nekeista, iš kur toks "namų šeimininikės modelis", nes iš tiesų atliekant namų šeimininkės pareigas išlikti dar ir žavia, nepavargstančia, nuolat tobulėjančia, viskam randančia laiko moterimi yra mažų mažiausiai sunku ir nieko smerktino, jei ne kiekviena pasiryžusi įdėti tiek pastangų.

Man, tiesą sakant, juokinga, kai rūpinimasis vyru ir 1-2 kambarių butuko tvarka pavadinamas tuo "šeimininkavimu".

priklauso nuo požiūrio. jei priimtina būti nevalyva, tai pasiteisinimą rasti labai lengva -- šiuo atveju VAIKAS. o paskui kitame skyrelyje dejuojate -- aš sėdžiu namie, o vyras -- pas kitą bobą.
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2008 07 17, 19:21)
priklauso nuo požiūrio. jei priimtina būti nevalyva, tai pasiteisinimą rasti labai lengva -- šiuo atveju VAIKAS. o paskui kitame skyrelyje dejuojate -- aš sėdžiu namie, o vyras -- pas kitą bobą.

Nelabai tos tikrosios namų šeimininkės turi laiko dejuoti SM.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2008 07 17, 19:32)

Ka jau cia ir besakyti ax.gif Tu tikruju jau ir su ziburiu nerasi. Dabar jau ir skalbimo masinos yra, ir indaploves, ir aukles rolleyes.gif
oi kiek darbu nudirbau: skalbiau (t.y skalbimo masina skalbe), indus ploviau (ta dare indaplove) ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2008 07 17, 19:15)

Kaip supratau, komentaras ne man blush2.gif Mes negyvename nei 1kambario bute, nei 2 kambariu bute rolleyes.gif
kadangi naujos technologijos tiek pazengusios, tai dabar uztenka tik namuose sedeti ir nedirbti, ir tai jau namu seimininke smile.gif
Papildyta:
QUOTE(sena niekšė @ 2008 07 17, 19:21)

drinks_cheers.gif tikrai taip rolleyes.gif Kai reikia, tai ir pasiteisinima galima visada rasti smile.gif
Nesamone, kad jau auginant vaika nera laiko galva issiplauti ir is chalato islysti. Man primena pasakele kazkokia g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sundew: 17 liepos 2008 - 19:06
QUOTE(sundew @ 2008 07 17, 19:59)
Ka jau cia ir besakyti ax.gif Tu tikruju jau ir su ziburiu nerasi. Dabar jau ir skalbimo masinos yra, ir indaploves, ir aukles rolleyes.gif
oi kiek darbu nudirbau: skalbiau (t.y skalbimo masina skalbe), indus ploviau (ta dare indaplove) ir t.t.

Būk gerute, paaiškink labiau ką nori pasakyti ax.gif O tai paskui galima sąrašą tęsti labai ilgai: gimdžiau (t.y. epidiūrinę nejautrą padarė ir jokio gimdymo nebuvo), vyrui nuostabią sekso naktį surengiau (t.y. netekėjusias drauges dvi pasikviečiau) ir t.t. ir t.t. Aišku čia jau juodas humoras, bet ... ax.gif

Jei gyvenam ne akmens amžiuje, tai negi namų šeimininkė tampama tik tuomet, kai vandenį tempi iš šulinio, eini drabužių skalbti į upelį, kūrini pečių, kad maistą pagaminti ir t.t ir t.t.

Nežinau kaip kitoms sekasi, bet mano nei vienas indas pats į indaplovę nesušoka, nei vienas drabužis nesulenda į skalbimo mašiną, net jei ir neščiau drabužius į valyklą, tai ir tam reikia laiko, kad nunešti, parsinešti. Vat, jei turėčiau žmogų, kuris tai už mane padaro, o aš tik pinigus sumoku, tai tada gal ir nelabai namų šeiminkė esu, greičiau namų ekonomė, kuri organizuoju kaip kiti turi padaryti reikiamus darbus tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(RamuneM @ 2008 07 17, 20:08)
Jei gyvenam ne akmens amžiuje, tai negi namų šeimininkė tampama tik tuomet, kai vandenį tempi iš šulinio, eini drabužių skalbti į upelį, kūrini pečių, kad maistą pagaminti ir t.t ir t.t.

na,as tik atsakiau i Smalsutes posta. Kas yra tos tikros namu seimininkes siais laikais mane domina?Ka jos daro kazka daugiau apart namu tvarkymo (kur padeda naujausios technologijos), gaminimo, vaiku prieziuros?
Jos dar skirstomos i tikras namu seimininkes ir netikras?
Jeigu taip, tai as tas tikras taip ir suprantu: vanduo is sulinio, skalbiama su rankomis, indai mazgojami dubeny...
As kalbejau apie siu dienu seimininke, bet man ka tik paaiskino, jog vyras ir namai neisiskaito, kad tamptum namu seimininke. Tai ir mane domina, bei ir as mielai klausiu sio klausimo: Jei gyvenam ne akmens amžiuje, tai negi namų šeimininkė tampama tik tuomet, kai vandenį tempi iš šulinio, eini drabužių skalbti į upelį, kūrini pečių, kad maistą pagaminti ir t.t ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sundew: 17 liepos 2008 - 19:23
A, dabar jau aiškiau. Vadinasi ir aš noriu žinoti ar esu tikra namų šeimininkė. Gal iš vis ne čia reiškiuosi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sundew @ 2008 07 17, 20:20)
na,as tik atsakiau i Smalsutes posta. Kas yra tos tikros namu seimininkes siais laikais mane domina?Ka jos daro kazka daugiau apart namu tvarkymo (kur padeda naujausios technologijos), gaminimo, vaiku prieziuros?

Ar aš sakiau, kad jos daro kažką daugiau? Tiesiog pabrėžiau, kad vaikų priežiūra yra esminis punktas. Kodėl vyrai nevadinami "namų šeimininkais"? Todėl, kad jie vaikų negimdo ir (bent jau klasikiniu atveju) nesirenka tarp karjeros ir vaikų priežiūros. O valgį gaminančių ir namus sutvarkančių vyrų tikrai pasitaiko.

Apie "naujausias technologijas" nesikartosiu, nes jau atsakė RamuneM. Nebent apie pačias naujausias aš nė negirdėjusi.
Papildyta:
QUOTE(sundew @ 2008 07 17, 20:06)
Nesamone, kad jau auginant vaika nera laiko galva issiplauti ir is chalato islysti.

Nelygu kokio amžiaus tas vaikas. Pirmaisiais mėnesiais tikrai nesudėtinga pamiršti, kada paskutinį kartą galvą plovei.
Atsakyti
O, pamiršau pasigirti ax.gif Tai gi gavau dovanu robotuką, kuris išvalo grindys, išsiurbliuoja kilimus. Dirba jis pas mane kasdien sąžiningai. Namų šeiminkė esu, o vyras kaip lepina tongue.gif Nei vienu žodeliu nedejavau, kad sunku ar atsibodo. Jo požiūris toks, jei yra technika, kuri lengvina žmogaus gyvenimą, tai kodėl tuo nepasinaudoti thumbup.gif

Va toks (yra ir naujos kartos, kuris plauna, bet kol kas dar palauksim ir pažiūrėsim kokie atsiliepimai iš naudotojų):
user posted image
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2008 07 17, 19:32)

Sirdele, jei jos turi kompiuteri ir zino apie SM, tada ir raso cia. Gal ne taip daznai kaip tu - bet raso laiks nuo laiko. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(sundew @ 2008 07 17, 20:06)
smile.gif
Papildyta:

drinks_cheers.gif tikrai taip rolleyes.gif Kai reikia, tai ir pasiteisinima galima visada rasti smile.gif
Nesamone, kad jau auginant vaika nera laiko galva issiplauti ir is chalato islysti. Man primena pasakele kazkokia g.gif

Man atrodo, kad tokiu ir nebebuna, kurios neturetu laiko galvos issiplauti... Visi prausiames rytais: namiu seiminikes ar ne... g.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2008 07 17, 20:04)
Ar aš sakiau, kad jos daro kažką daugiau? Tiesiog pabrėžiau, kad vaikų priežiūra yra esminis punktas. Kodėl vyrai nevadinami "namų šeimininkais"? Todėl, kad jie vaikų negimdo ir (bent jau klasikiniu atveju) nesirenka tarp karjeros ir vaikų priežiūros. O valgį gaminančių ir namus sutvarkančių vyrų tikrai pasitaiko.

Apie "naujausias technologijas" nesikartosiu, nes jau atsakė RamuneM. Nebent apie pačias naujausias aš nė negirdėjusi.
Papildyta:

Nelygu kokio amžiaus tas vaikas. Pirmaisiais mėnesiais tikrai nesudėtinga pamiršti, kada paskutinį kartą galvą plovei.

kaip gali buti tokia apsileidusi moteris kad pamirstusi galva issiplauti? doh.gif juk tas pats kad ksdina maudomes tai bent jau kas antra diena galva galima issiplauti 4u.gif ar cia turejai omenyje kad kai vaikas mazas laiko nera sau?o kam tada vyras?gi jis irgi gali kasdien po valandziuke paziuretivaikiuka kad moteris issimaudytu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(prelude @ 2008 07 18, 09:23)
ar cia turejai omenyje kad kai vaikas mazas laiko nera sau?o kam tada vyras?gi jis irgi gali kasdien po valandziuke paziuretivaikiuka kad moteris issimaudytu ax.gif

Naujagimį - valandžiukę? bigsmile.gif Na gal aš patylėsiu, kad "pirkimo" nebeatšauktumėte. 4u.gif

Šiaip ar taip, tema čia ne apie tai.
Atsakyti