Įkraunama...
Įkraunama...

moteris-namu seimininke

Apklausa: moteris namu seiminke-uz ar pries toki gyvenima? (192 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 08 06, 08:40)
Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi wink.gif Pati eisiu nuo rudens į anglų k. tobulinimo kursus, dar norėčiau išmokti italų k. Draugė, šiuo metu jau keliolika metų namų šeimininkė, kitais metais baigs teisę M. Riomerio universitete. Kita draugė turi tokį CV ir verslo patirtį, kad esant reikalui gaus darbą betkurioje įmonėje.

Kam mokytis? Sau, dėl savęs, investuojama į save, turi tam sočiai laisvo laiko. Ar tai blogai? Nepravers gyvenime? Pinigai suteikia laisvę, tad jų turėdamas žmogus laisvesnis pasirinkime.

Nu tai jei bus visą laiką namų šeiminkė, tai aišku, kad nepravers gyvenime, nes mano galva, mokslas be praktikos praras savo vertę po kelių metų.
Nori pasakyti, kad baigs teisę, nedirbs baigus kokius 5 m.. bet po to ji vistiek bus puiki teisininkė, ir jai iš karto atviros durys visur. Nemanau taip.
Ta kur turi įspudingą CV po kokių 5 metų jis bus bevertis. Nes viskas eina į priekį, keičiasi.
Atsakyti
Jaučiuosi kaip kokioje pradinukų klasėje, dievaži. doh.gif Pvz. ta pati teisė šeimoje nepravers? Nuolat susiduriama su teisiniais dalykais, ypač jei vyras daro verslą, žmona galės patarti, sutartis kontroliuoti, pagelbėti kitose sferose. Norės dirbti - dirbs sau ar kitiems. Ir apskritai išmanyti teisinius dalykus turi kiekvienas žmogus.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 08 06, 09:14)
Jaučiuosi kaip kokioje pradinukų klasėje, dievaži.  doh.gif Pvz. ta pati teisė šeimoje nepravers? Nuolat susiduriama su teisiniais dalykais, ypač jei vyras daro verslą, žmona galės patarti, sutartis kontroliuoti, pagelbėti kitose sferose. Norės dirbti - dirbs sau ar kitiems. Ir apskritai išmanyti teisinius dalykus turi kiekvienas žmogus.

O tai ką man dabar daryti, kad tu taip jautiesi, nu niekuo padėt negaliu dievaži.

Tai jei moteris jau padės versle, kontroliuos sutartis tai ji jau ne namų šeimininkė, ji jau dirba.
Kiekvienam savo, tačiau aš nesutikau labai išsilavinusios, protingos, žavios, susižavėjimo vertos, veiklios namų šeimininkės, tiesiog nesutikau ir tiek. Nereikia kalbėti apie labai turtingas, jos eina kitu keliu.
Atsakyti
Kokiu keliu jos eina? Ir kaip ji gali būti dirbanti, jei konsultuoja vyrą? Ar už tai jai stažas eina, Sodros apmokamos, atlyginimą gauna?

Aš pati konsultuoju savo vyrą verslo reikalais, žinau apie viską nuo A iki Ž, domiuosi ekonomika, rinka, įstatymų pokyčiais, daug skaitau. Bet dar nereiškia, kad dirbu. Aš nedirbu nuo ryto iki vakaro, tik savo žiniomis padedu jam/mums užsidirbti.
Atsakyti
QUOTE(Gege @ 2008 07 31, 19:50)
o ko tu gyvenime pasiekei? ar žadi pasiekt?

O kas, tamstos požiūriu, yra laikoma "pasiekimu"?

Aš, pavyzdžiui, nemanau, kad ta moteris, kuri užaugino vaiką ar vaikus, pasiekė mažiau už tą, kuri save paskyrė kitokiems dalykams 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vynė @ 2008 08 06, 09:21)
O tai ką man dabar daryti, kad tu taip jautiesi, nu niekuo padėt negaliu dievaži.

Tai jei moteris jau padės versle, kontroliuos sutartis tai ji jau ne namų šeimininkė, ji jau dirba. 
Kiekvienam savo, tačiau aš nesutikau labai išsilavinusios, protingos, žavios, susižavėjimo vertos, veiklios namų šeimininkės, tiesiog nesutikau ir tiek. Nereikia kalbėti apie labai turtingas, jos eina kitu keliu.

Labai ydomi nuomone susidarius pas jus apie namu seimininkes biggrin.gif asmeniskai as manau , kad but ar ne namu seimininke- tai yra labai individualus klausimas. ir be to, sprendimas turi buti priimtinas abejom pusem, t.y. vyrui ir paciai moteriai. nes ne kiekvienas vyras butu laimingas gyvendamas su karjeriste, taip pat ne kiekvienas butu laimingas gyvendamas su namu seimininke.
as esu namu seimininke. Kalbu 5 kalbom, baigiau meno akademija, baigiau web dizaina ir dar visokiu kursu daugybe. mokiausi ne todel kad reikia, bet todel kad man ydomu, manau kad moteris turi tureti ishsilavinima. ir nusprendziau buti namu seimininke! vyras yra verslininkas ir uztenka to kad jis dirba. man patinka rupintis namais, gaminti valgyti, rupintis vaiku ( kuri turi begale visokiu bureliu po pamoku i kuriuos reikia nuvezti). ir dar turiu daug laiko sau, nuvaziuot su draugem kur, kirpykla, grozio salona ir t.t.
Man yra labai svarbu kurstyti seimos zidiny, kad musu seimai namuose visada butu silta. ir vyras man yra uz tai labai dekingas, nes jam irgi yra labai svarbu kad jo namie laukiama, musu seimos kasdieniniai vakarieniavimai kartu ir t.t
Siaip ar kitaip as manu kad moteriai yra svarbus issilavinimas , net gi tam, kad galetu derimai aukleti savo vaikus. Na o del to klausima " ka daryti jeigu vyras paliks?" as nesuprantu kodel moterys gyvedamos laimingai su savo vyrais uzdavineja sau tokius klausimus.... as manau kad jei ne duok Dieve taip atsitiktu- tada ir reiktu galvoti ka daryti. o del pinigu tai manau kad jei moteris seimoj nedirba o vyras dirba- pinigai vistiek yra bendri. sekmes visoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gliukonas @ 2008 08 07, 12:29)
Labai ydomi nuomone susidarius pas jus apie namu seimininkes biggrin.gif asmeniskai as manau , kad but ar ne namu seimininke- tai yra labai individualus klausimas. ir be to, sprendimas turi buti priimtinas abejom pusem, t.y. vyrui ir paciai moteriai. nes ne kiekvienas vyras butu laimingas gyvendamas su karjeriste, taip pat ne kiekvienas butu laimingas gyvendamas su namu seimininke.
as esu namu seimininke. Kalbu 5 kalbom, baigiau meno akademija, baigiau web dizaina ir dar visokiu kursu daugybe. mokiausi ne todel kad reikia, bet todel kad man ydomu, manau kad moteris turi tureti ishsilavinima. ir nusprendziau buti namu seimininke! vyras yra verslininkas ir uztenka to kad jis dirba. man patinka rupintis namais, gaminti valgyti, rupintis vaiku ( kuri turi begale visokiu bureliu po pamoku i kuriuos reikia nuvezti). ir dar turiu daug laiko sau, nuvaziuot su draugem kur, kirpykla, grozio salona ir t.t.
Man yra labai svarbu kurstyti seimos zidiny, kad musu seimai namuose visada butu silta. ir vyras man yra uz tai labai dekingas, nes jam irgi yra labai svarbu kad jo namie laukiama, musu seimos kasdieniniai vakarieniavimai kartu ir t.t
Siaip ar kitaip as manu kad moteriai yra svarbus issilavinimas , net gi tam, kad galetu derimai aukleti savo vaikus. Na o del to klausima " ka daryti jeigu vyras paliks?" as nesuprantu kodel moterys gyvedamos laimingai su savo vyrais uzdavineja sau tokius klausimus.... as manau kad jei ne duok Dieve taip atsitiktu- tada ir reiktu galvoti ka daryti. o del pinigu tai manau kad jei moteris seimoj nedirba o vyras dirba- pinigai vistiek yra bendri. sekmes visoms  4u.gif

istikro tai labai teisingas poziuris smile.gif

as pati jau 13metai namu seimininke, mano sutuoktinis gali sau tai leisti biggrin.gif ,o kad nebuciau be naudos prisigalvoju visokiu naudingu dalykeliu pvz. beveik pastaciau musu namuka(vyras negali tuom uzsiimt), siemet busiu pirmakurse klaipedos universitete(neakivaizdinis)reikia pamineti ir dvi dukras ir prie viso to esu didele optimiste ir visiskai nepergyvenu kas bus jei mane pames, rasiu kita lotuliukas.gif (juokauju) gal smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo palang-mamyte: 07 rugpjūčio 2008 - 16:54
QUOTE(palang-mamyte @ 2008 08 07, 17:52)
as pati jau 13metai namu seimininke, mano sutuoktinis gali sau tai leisti  biggrin.gif 

Sau ar Tau? g.gif Mano sutuoktinis irgi kuo puikiausiai galėtų sau tai leisti, bet nemano, jog tai mane padarytų leimingesnę.
Papildyta:
QUOTE(Alegorija @ 2008 08 06, 16:04)
O kas, tamstos požiūriu, yra laikoma "pasiekimu"?

Aš, pavyzdžiui, nemanau, kad ta moteris, kuri užaugino vaiką ar vaikus, pasiekė mažiau už tą, kuri save paskyrė kitokiems dalykams  4u.gif

Tarsi vaiko ar vaikų neaugina tos, kurios save paskiria IR kitokiems dalykams. Mano mama dirbo, bet kažko dėl to labai praradusi nesijaučiu. Gal net priešingai - neišsiugdžiau tokio ydingo įsivaizdavimo, jog kažkas privalo mane išlaikyti, nes aš mat moteris.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2008 08 07, 19:04)
Gal net priešingai - neišsiugdžiau tokio ydingo įsivaizdavimo, jog kažkas privalo mane išlaikyti, nes aš mat moteris.

As visai nemanau kad jei moteris yra namu seimininke o vyras dirba- tai reiskia kad jinai yra islaikytine. manau kad tokiu atveju yra labai aiskus pasiskirstymai ir roles seimoj. moters savo, o vyro savo. ir nei viena role nera maziau svarbesne uz kita. as nemanau kad mano santuoka butu laimingesne jei as tvarkyciau namus ( arba ne) ir gryzciau namo nusikalus po darbo ta pacia valanda kaip ir mano vyras, ir dar pulciau prie puodu , o poto nuo visko nusikalus net netureciau upo ir kantrybes kalbetis su savo vyru ,ir klausyk ka mano dukra turi man papasakoti apie savo praejusia diena.
ir siaip, manau kad tu su manim sutiksi, kad su vaikais tu daugiau buni ( ar busi), nes tu mat esi moteris? tai reiskia kad kaip MOTERIS tu irgi savo role seimoj turi, kaip ir vyras savo.
Atsakyti
QUOTE(gliukonas @ 2008 08 07, 21:58)
ir siaip, manau kad tu su manim sutiksi, kad su vaikais tu daugiau buni ( ar busi), nes tu mat esi moteris? tai reiskia kad kaip MOTERIS tu irgi savo role seimoj turi, kaip ir vyras savo.

Jei aš būsiu su vaikais, tai jau bus mano kaip MOTINOS rolė. Nei nemanau ginčyti fakto, kad savo vaikų motina vyras rūpintis turėtų. Bet tai, kad aš esu moteris, jo neįpareigoja mane išlaikyti. Kai moteris save laiko namų šeimininke, o turi tiek "širdžiai malonios veiklos", kad vaikams laiko lieka ne daugiau, nei dirbančiai - tokiam variantui aš sakau "ne".
Papildyta:
QUOTE(gliukonas @ 2008 08 07, 21:58)
as nemanau kad mano santuoka butu laimingesne jei as tvarkyciau namus ( arba ne) ir gryzciau namo nusikalus po darbo ta pacia valanda kaip ir mano vyras, ir dar pulciau prie puodu , o poto nuo visko nusikalus net netureciau upo ir kantrybes kalbetis su savo vyru ,ir klausyk ka mano dukra turi man papasakoti apie savo praejusia diena.

Jei abu sutuoktiniai vienodai dirba, tai ir tvarka, puodai, vaikai turėtų rūpėti abiems.
Atsakyti
Vyras žmonos neišlaiko - jiedu bendradarbiauja 4u.gif
Atsakyti
Klausiu savo vyro:
-Aš tavo išlaikytinė?
-Kas tokia?
-Išlaikytinė.
-Ne, tu mano žmona, kaip aš tavo vyras. Neteisingai supranti darbą ir dar neteisingiau supranti pinigus smile.gif
-Aš tai suprantu, bet va visuomenės nuomonė, kad nedirbanti moteris, tai blogis.
-O nuo kada tau visuomenės nuomonė parūpo?
-Nerūpi jau seniai, bet smalsu vyro nuomonė šiuo klausimu. Tai kaip ten su tais pinigias į bendrą katilą?
-Bendras katilas ir yra bendras smile.gif
-Bet gal tau tapau netokia įdomi, kai tapau nedirbančioji?
-Tu juokauji turbūt (juokiasi balsu). Nuo kada moters įdomumas priklauso nuo to, kad ji dirbą ar nedirba apmokamą darbą smile.gif Jei vyrui neįdomi moteris, tai jis visada ras argumentų kodėl: vienos dirbdamos tai praras, kitos nedirbdamos.

Lakoniškai pasikalbėjom hihihi.gif
Atsakyti