Įkraunama...
Įkraunama...

moteris-namu seimininke

Apklausa: moteris namu seiminke-uz ar pries toki gyvenima? (192 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 08 05, 13:24)
Būtent. Vieniems užtenka minimumo, kiti gali gyventi lengvam meniškam chaose, o kitiems reikia tvarkos. Ir jei tvarkai be namų ar namų aplinkos dar ir sodą ar sodybą, laiko sugaišti sočiai. Nebent viskam samdai darbininkus.

Ar čia karjera?? Čia visiškai kitoks tamstos darbo pobūdis, nesulyginamas su kasdien nuo ryto iki vakaro ar taip pat iki nakties plušančia karjeros moterim, kuri negali sau leisti nedirbti, dykaduoniauti, leisti sau dvasines krizes, nes šefas išmes iš darbo arba žlugs nuosavas verslas. Tai kaip galima lyginti su savimi skirtingų galimybių "karjeros moteris"?

Žinot, aš dabar sėdžiu ir galvoju, ar reikia jums atsakyti tuo pačiu…Nes iš to ką perskaičiau ir anksčiau skaičiau suprantu, kad reikia duoti atkirtį, ir tokį, kad atsimintų ilgam, nes tokio tipo žmonės nesupranta kada peržengią ribą, jie visokius ten mandagumus kito asmens atžvilgiu sėkmingai pamina, vertybė jums yra tik jūsų nuomonė…Bet iš kitos pusės, kuo aš būsiu už jūs geresnė, jei susitapatinsiu su jumis… Tiek to, čia virtualus pasaulis, bet įspėju, kad gyvenimas jūs gerai pamokys, nes ne visi yra morališki skystablauzdžiai kaip aš.

Pabaigai. Didžiai gerbiama Subjektyvi, jūs mane pažystate… Jūs esate susipažinusi su mano kūrybą, verslu, tarp kitko jie mažai tarp savęs susiję. Kokiais kriterijais vadovaujantis jūs galite vertinti mano darbą, mano gyvenimo sąlygas… Kuo tai susiję su diskusija?

Tiesiog nemalonu bendrauti su oponentu, kuris neturėdamas argumentų, pradeda vertinti oponentą, kurio nepažysta.
Atsakyti
nebutinai dirbanti.
Atsakyti
Moonte, tikrai nieko prieš pačią asmeniško neturėjau ir net minties nebuvo, kad priimsi kaip įžeidimą unsure.gif doh.gif Rašiau apie apskritai pasitaikančius atvejus. Tikrai nenorėjau nei įžeisti, nei pažeminti, nei priblokšti unsure.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 08 05, 15:38)
Drąsiai pasakyta/parašyta ax.gif  O namų šeimininkė = tarnaitė, tarnaujanti savo šeimininkams, suprask vyrui ir vaikams? Ar kaip?
Papildyta:
Ar tik dirbanti moteris taip traukia ir jaudina vyrus, tokia paslaptinga ir gundanti?

čia ne mano žodžiai, kažkur perskaičiau, kai buvo kalbama apie moterį namų šeimininkę. Būtent namuose sėdinti savaime tampa tarnaite. Ir vaikams, ir vyrui. Nes namų šeiminkės vaidmenyje nematau nei vieno pliuso. Nei vieno.
Vėlgi galvoju, jei yra tokių vyrų, kad juos tenkina toks žmonos vaidmuo, tai drysiu pasakyti toks jau ten ir vyras yra. Matyt turi savų subjektyvių priežasčių arba kompleksų.
Atsakyti
QUOTE(Vynė @ 2008 08 05, 14:34)
Yra toks pasakymas ,,Tarnaitės niekas niekada negerbė ir negerbs. Ji visada liks tik tarnaite,,.
Tai viską ir pasako.

svarbu kad moteris pirmiausia gerbtų save pati. priešingai jokia karjera nepadarys iš jos asmenybės.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 08 05, 15:38)
O kuo dirbančiosios skraistė geresnė? Ar tik dirbanti moteris taip traukia ir jaudina vyrus, tokia paslaptinga ir gundanti?

O kuom nedirbančios geresnės už dirbančias? patikslinsiu klausimą, kad galėtum kuo subjektyviau atsakyti: kuom VISOS nedirbančios yra geresnės už VISAS dirbančias?
Atsakyti
QUOTE(Vynė @ 2008 08 05, 15:34)
Yra toks pasakymas ,,Tarnaitės niekas niekada negerbė ir negerbs. Ji visada liks tik tarnaite,,.
Tai viską ir pasako.

tiesa. tik įdomu, kada blogiau -- ar kai tarnauji savo namuose, ar kai tarnauji kokiam nors tūpam viršininkui, kuris tau moka minimumą, ir prie pirmiausio etatų mažinimo išvarys lauk.

man atrodo, kad jei moteris nori tos vadinamos "normalios, tradicinės šeimos", tai bus gyvenime periodai, kada ji bus nedarbinga arba mažiau darbinga. ir tai yra natūralu. dėl to tikriausiai ir kyla visokios pogimdyminės depresijos, nes nebemokama džiaugtis kitokiu gyvenimu, nei kad darbas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena niekšė: 05 rugpjūčio 2008 - 16:57
man atrodo, kad visai nesvarbu tu namų šeiminikė ar dirbanti moteris, viskas priklauso tik nuo pačios požiūrio į pasauli. visi įsivaizduoja, kad namų šeiminikė tai chalatu susijuosusi ir i uodega susirisusi plaukus būtybė, žūrinti serialus ir apart namų buities daugiau nieko nematanti ir nesidominti pasauliu už namų duru. žinoma, tokia žmona gali vyrui tapti ilgainiui neįdomi, tačiau kiek visko galima nuveikti nedirbant, galima daugiau laiko skirti sau, sportui, knygų skaitytmui, įv kursams, mokslams ir t.t. o ar busi tarnaitė savo namuose priklauso irgi tik nuo pačios, beje nerisškia , kad dirbančios negali jomis buti.

sutikim su tuo, kad dauguma dirbančių moterų atlieka tuos pačias namų šeiminikių pareigas, tik po darbo, ir joms visai nelieka laiko sau. kita vertus, savarankiškai moteriai, sugebančiai save išlaikyti lengviau skyrybu atveju, ar bent jau legviau apsispresti, jei seimoje nebėra darnos.
medalis turi dvi puses, vienos taisyklės visoms taikyti tikrai negalima.

būkime įdomios ir kūribingos nepriklausomai ne nuo to dirbame ar ne smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Vynė @ 2008 08 05, 16:15)
čia ne mano žodžiai, kažkur perskaičiau, kai buvo kalbama apie moterį namų šeimininkę. Būtent namuose sėdinti savaime tampa tarnaite. Ir vaikams, ir vyrui. Nes namų šeiminkės vaidmenyje nematau nei vieno pliuso. Nei vieno.
Vėlgi galvoju, jei yra tokių vyrų, kad juos tenkina toks žmonos vaidmuo, tai drysiu pasakyti toks jau ten ir vyras yra. Matyt turi savų subjektyvių priežasčių arba kompleksų.

Vis dėl to negaliu sutikti. Taip, vyrauja nuomonė, kad namų šeimininkės yra tarnaitės, arba „amžinas chalatėlis t.y. moterys kurios per anksti subobėja ir t.t. Bet tai yra tik stereotipas.

Mano geriausia draugė, savu laiku buvo jai prognozuojama didelė ateitis tiksliųjų mokslų srityje, jos pedagogas sakė, kad tokie šviesuliai pasirodo kartą kas 100 metų. Taigi tas šviesulys, kai pastojo nusprendė būti geriausia mama pasaulyje. Dieve kas dėjosi tada, bet ji užsispyrė...
Užaugino 3 nuostabius vaikus. Per tą laiką padėjo vyrui pradėti ir vystyti verslą. Po 14 bendro gyvenimo metų, vyras pareiškė, kad ji yra niekas tik tarnaitė... Paliko šeimą, žinoma verslas liko jam, nes buvo registruotas jo vardu.

Ir ką jus galvojate, ji visą neigiamą energiją nukreipė savo verslo kūrimui. Šiuo metu ji sėkmingai plėtoja verslą, pradėjo dairytis į vakarų rinką. Įdomiausia, kad po skyrybų vyras prarado verslą. Bandė grįžti.

Ką norėjau pasakyti savo litanija. Nesvarbu kur dirba moteris namuose, ar darbe, svarbu, ar ji lavinasi, nestovi vietoje. Nelavinamas protas degraduoja. Antra. Veiklus, iniciatyvus žmogus visada toks liks, apkiautėlis ir liks apkiautėliu visur.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 05 rugpjūčio 2008 - 17:38
QUOTE(Gege @ 2008 08 05, 16:25)
O kuom nedirbančios geresnės už dirbančias? patikslinsiu klausimą, kad galėtum kuo subjektyviau atsakyti: kuom VISOS nedirbančios yra geresnės už VISAS dirbančias?

Buvo parašyta, kad blogesnė, tad į klausimą atsakymo nėr. Tai kam kontrklausimas? Ir niekas nesako, kad VISOS prieš VISAS. Kadangi šiuo metu esu už namų šeimininkes, tai mano pozicija aiški. Bet niekur nerašiau, kad VISOS ir VISI kiti. Yra argumentai už ir prieš.
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2008 08 05, 17:50)
tiesa. tik įdomu, kada blogiau -- ar kai tarnauji savo namuose, ar kai tarnauji kokiam nors tūpam viršininkui, kuris tau moka minimumą, ir prie pirmiausio etatų mažinimo išvarys lauk.

Matai tą viršininką jei esi protinga, turi išsilavinimą galima pakeisti. šeimos taip lengvai nekeisi.
QUOTE(shviesi @ 2008 08 05, 18:06)
man atrodo, kad visai nesvarbu tu namų šeiminikė ar dirbanti moteris, viskas priklauso tik nuo pačios požiūrio į pasauli. visi įsivaizduoja, kad namų šeiminikė tai chalatu susijuosusi ir i uodega susirisusi plaukus būtybė, žūrinti serialus ir apart namų buities daugiau nieko nematanti ir nesidominti pasauliu už namų duru. žinoma, tokia žmona gali vyrui tapti ilgainiui neįdomi, tačiau kiek visko galima nuveikti nedirbant, galima daugiau laiko skirti  sau, sportui, knygų skaitytmui, įv kursams, mokslams ir t.t. o ar busi tarnaitė savo namuose priklauso irgi tik nuo pačios, beje nerisškia , kad dirbančios negali jomis buti. 

Kažkodėl labai retai tai priklauso nuo moters požiūrio į save. žinau šimtus atvejų,kai moteris norėtų kažką keisti, kad ir vyrą palikti, bet ji -neturi patirties, neturi pajamų, neturi ryšių, tiesiog neišgyvens viena ir to bijo. Dirbanti šiame reikale drąsesnė ir veiklesnė. žinai nedirbus 10 m. ne taip lengva pradėti viską iš naujo.
Beje manau kalbam ne apie turtingas moteris, nes tada aišku, kad jos per dieną ir nespės visur aplakstyti, tiek ,,veiklos,, turi. O jei tai vidutinė šeima, tai labai abejoju ar dirbdamas vienas vyras šeimoje uždirbs ir sportui, ir grožio salonams, ir kursams (kažin kokiems ir kur ji juos panaudos)ir mokslams. Kažin. doh.gif
Atsakyti
Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi wink.gif Pati eisiu nuo rudens į anglų k. tobulinimo kursus, dar norėčiau išmokti italų k. Draugė, šiuo metu jau keliolika metų namų šeimininkė, kitais metais baigs teisę M. Riomerio universitete. Kita draugė turi tokį CV ir verslo patirtį, kad esant reikalui gaus darbą betkurioje įmonėje.

Kam mokytis? Sau, dėl savęs, investuojama į save, turi tam sočiai laisvo laiko. Ar tai blogai? Nepravers gyvenime? Pinigai suteikia laisvę, tad jų turėdamas žmogus laisvesnis pasirinkime.
Atsakyti