Įkraunama...
Įkraunama...

moteris-namu seimininke

Apklausa: moteris namu seiminke-uz ar pries toki gyvenima? (192 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
nu va pasakysiu...jei duotu rinktis arba tampi namu seimininke arba i duobe biggrin.gif ..tai isokciau i duobe ir uzsikasciau pati doh.gif ..nes tai man vienas ir taspats
fear.gif
Atsakyti
na as tikrai nenoreciau buti namu seimininke. nebent jau buciau apsirupinusi socia ateitim ir senatve (pati apsirupinusi, ne vyro pinigais), tada gal.. bet kazin ar ilgam. idomiau kazko siekti, tobuleti, nauji issukiai, galu gale aplinkos pakeitimas.
Atsakyti
QUOTE(prelude @ 2008 03 06, 19:10)
na nejau ne vina neparasys kad yra laiminga budama namu seimininke-kad turi ka veikti ir net i namus biudzeta sugeba pinigeliu inesti g.gif

Man tas "sugeba" skamba apgailėtinai. Mano vaikas irgi sugeba išvirti dešreles. Bet ar tai prilygsta nuolatiniam normalaus valgio darymui? Boba namie daugindama gėles, megzdama ir veldama veltinį sugeba uždirbti 800 litų - ar čia yra ko didžiuotis? Ar vyro, uždirbančio keliskart daugiau, akyse (ir objektyviai, išvertus į procentus šeimos biudžete) tai bus reikšminga suma? Galbūt - ta prasme, kaip mylinčiai motinai svarbus jos vaiko sugebėjimas išvirti dešreles: vai vai, kokia didelė, kokia šaunuolė, kokia savarankiška. Suaugusiam žmogui tai netinka, tai infantilumas. Šlykšti mūsų sistema, kai moterims už tą patį darbą mokamas mažesnis atlyginimas, nei vyrams (bet tą tikrai pakeisim, netylėsim), bet aš už tai, jog moterys ir vyrai į šeimos biudžetą įneštų apylygiai. Tiesa, pati asmeniškai geriausiai jaučiuosi tik uždirbdama daugiau už savo vyrą. Bent jau dabar taip ir yra, nors jis irgi uždirba LT mastais visai nemažai. Tuo geriau šeimai.
Atsakyti
O man patinka buti namu seimininke + dabar dar ir vaikutis yra. Nuobodziauti dazniausiai nera kada, as nekalbu apie buities tvarkyma, maisto gaminima (tai darome kiekviena - ir karjeriste ir ne), visu saskaitu tvarkymas, vazinejimas po parduotuves, turejimas nemazai laiko sau ir savo vyrui, uzsiemimai su vaiku. Reikia tureti tik fantazijos, ir dienos tiesiog lekia. Jei ir ateityje finansines galimybes leis, manau noresiu ir toliau tokio gyvenimo. Bet gyvenime niekada negali kategoriskai kazka teigti ar neigti, nes kartais viskas ima ir apsivercia aukstyn kojom.
Siai dienai tai mane tenkina, kaip bus ateityje, parodys laikas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Erszebeth @ 2008 03 06, 21:57)
Man tas "sugeba" skamba apgailėtinai. Mano vaikas irgi sugeba išvirti dešreles. Bet ar tai prilygsta nuolatiniam normalaus valgio darymui? Boba namie daugindama gėles, megzdama ir veldama veltinį sugeba uždirbti 800 litų - ar čia yra ko didžiuotis? Ar vyro, uždirbančio keliskart daugiau, akyse (ir objektyviai, išvertus į procentus šeimos biudžete) tai bus reikšminga suma? Galbūt - ta prasme, kaip mylinčiai motinai svarbus jos vaiko sugebėjimas išvirti dešreles: vai vai, kokia didelė, kokia šaunuolė, kokia savarankiška. Suaugusiam žmogui tai netinka, tai infantilumas. Šlykšti mūsų sistema, kai moterims už tą patį darbą mokamas mažesnis atlyginimas, nei vyrams (bet tą tikrai pakeisim, netylėsim), bet aš už tai, jog moterys ir vyrai į šeimos biudžetą įneštų apylygiai. Tiesa, pati asmeniškai geriausiai jaučiuosi tik uždirbdama daugiau už savo vyrą. Bent jau dabar taip ir yra, nors jis irgi uždirba LT mastais visai nemažai. Tuo geriau šeimai.

na manau jei moteris sugeba sededama namuose dar ir tuos 800uzdirbti tai tikrai ja galima didziuotis 4u.gif juk tai nemazi pinigai,yra seimu kur vyrai tik tiek uzdirba ir gyvena nesiskusdami unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(alter ego @ 2008 03 06, 16:58)
O tokiu atveju tai jau nebus nuobodu (kaip rašėt)?
Gal moteriai norisi irgi įdomesnio gyvenimo, ne vien apie puodus ir vaikus?

Kam? Nu, zinote, kai 3 vaikai, manau apie nuoboduli isviso negalima kalbeti. Tai 24 valandu per para darbas. kai vienas vaikas - puse velnio. Bet kai trys? O vaiku lavinimas? O ju bureliai? Tikriausiai, i skirtingus eina, o pamoku tikrinimas?

Viskas, si moterys gales savo gyvenima pasidaryti idomesniu, kai maziausiam bus 15 +/- 1. Iki to laiko ji neturi teises i "idomesni gyvenima". Is tu vaiku reikia ir zmones padaryti, o ne vien nuprausti, o sedint darbe, manau, cia nusispjovimas i ju asmenybes.

ir siaip, nekalbekime apie seimininkes-mamas. Kalbame geriau apie normalias, sveikas moteris, kurioms vaiku auklejimas yra arba dar neatejes metas arba jau praejes. Tada gausis normali konstruktyvi diskusija "i tema".. Vaikus palikime kitoms temoms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maidenana: 07 kovo 2008 - 13:01
QUOTE(Maidenana @ 2008 03 07, 11:59)
Kam? Nu, zinote, kai 3 vaikai, manau apie nuoboduli isviso negalima kalbeti. Tai 24 valandu per para darbas. kai vienas vaikas - puse velnio. Bet kai trys? O vaiku lavinimas? O ju bureliai? Tikriausiai, i skirtingus eina, o pamoku tikrinimas?

Viskas, si moterys gales savo gyvenima pasidaryti idomesniu, kai maziausiam bus 15 +/- 1. Iki to laiko ji neturi teises i "idomesni gyvenima". Is tu vaiku reikia ir zmones padaryti, o ne vien nuprausti, o sedint darbe, manau, cia nusispjovimas i ju asmenybes.

ir siaip, nekalbekime apie seimininkes-mamas. Kalbame geriau apie normalias, sveikas moteris, kurioms vaiku auklejimas yra arba dar neatejes metas arba jau praejes. Tada gausis normali konstruktyvi diskusija "i tema".. Vaikus palikime kitoms temoms.

as ir sakau kad kalbekime ne tik apie moteris turincias vaikus drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(prelude @ 2008 03 07, 11:46)
na manau jei moteris sugeba sededama namuose dar ir tuos 800uzdirbti tai tikrai ja galima didziuotis 4u.gif juk tai nemazi pinigai,yra seimu kur vyrai tik tiek uzdirba ir gyvena nesiskusdami unsure.gif

Na jau ne, bent jau ne nesiskųsdami doh.gif Toks uždarbis suprantamas ir sveikintinas tik kaip priedas, auginant vaikus iki trejų metų - bet ne apie tokius atvejus kalba. O jeigu bevaikė ar prie vyresnių vaikų užsitupėjusi už tiek "dirba" ir dar paisto apie įndėlį į šeimos biudžetą - tai tikrai nekas. Tiesa, tokio dydžio indėlis reikšmingas, jeigu vyras uždirba pvz iki 2000 Lt. Bet tuomet moters sėdėjimo namie juo labiau nepateisinu - jis netgi nusikalstamas, nes užuot dirbusi rimtai, dėl savo tingumo, kompleksų ar fantazijų pasmerkia šeimą skurdui.

Dar kartą pabrėžiu - nekalbu apie mamas, auginančias vaikus iki trejų metų.
Atsakyti
Ir nemanau, kad vyrams tokios moterys pabosta. Juk tie vyrai visa diena dirba, zmonos nemato. kaip cia pabos? kaip tik, namu seimininke nebus pikta, kad virsininkas ishkoliojo, visada grazi, linksma, valgis paruostas, kambariai sutvarkyti, gal, koks masaziukas dienos metu susiorganizuotas. Visai smagu. Jei dar protinga, paskaitanti tai ishviso pliusas, jei dar neakivaizdzhiai studijoja grinai idomumo delej ir tik del saves - tai visai super, ji dar ir pashnekove gera..

Visas tas yra gerai, jei tik moteriai paciai tinka. man netinka. man reikia kasdien kovoti, spresti, spausdinti, zoziu, man reikia action. Tiesa, su mielu noru pasisamdyciau namu tvarkytoja... Jau si savaitgali ieshkosiu, tegul tvarkosi. Nes man jau persunku ir ofise dirbti ir namus priziureti.
Atsakyti
QUOTE(Egle22 @ 2008 03 06, 12:40)
Manau kad vyras  sekmingai gali priziureti vaikus, bet tik ne pirmuosius metus! Pazystu pora vyru, kurie patys  augina dukras. Labai gerai abiems sekasi. Abu is zmonos vaiko prieziura pereme kai maziausiai buvo apie 2 metukus.
[

Na jau na jau! nebuk tokia tikra. As pvz pazistu vyra kuris nuo pirmuju dienu vaika augino, nes mamai tas vaikas dzin - isvaziavo i kelione iskart po vaiko gimimo - kad pailset rolleyes.gif O tetis vis dar ta vaika tebeziuri, mama tik siaip. Yra.
Atsakyti
QUOTE(Erszebeth @ 2008 03 07, 14:45)
O jeigu bevaikė ar prie vyresnių vaikų užsitupėjusi už tiek "dirba" ir dar paisto apie įndėlį į šeimos biudžetą - tai tikrai nekas. Tiesa, tokio dydžio indėlis reikšmingas, jeigu vyras uždirba pvz iki 2000 Lt.

Manau, kad moterys, kuriu vyrai uzhdirba iki 2000 - pacios susivokia, kad reikia darbintis oficialiai. tai butu seimos su mazomis pajamomis, tai nera verslininku zmonos ir pan, taip sakant "vidutine klase" - manau, tokiom moterims net i galva nesautu sedeti namie ir dirbti.
isimti padaryciau buhalteres specialybei: pasiemusi kokias 5 imones namuose tvarkyti, jos pajamos butu apie 3000 litu neiseinant is namu. na, kompo reikia, programos, popieriu pirkti, interneta. Bet nemanau, kad tai problema.
Papildyta:
QUOTE(garbane @ 2008 03 07, 14:53)
Na jau na jau! nebuk tokia tikra. As pvz pazistu vyra kuris nuo pirmuju dienu vaika augino, nes mamai tas vaikas dzin - isvaziavo i kelione iskart po vaiko gimimo - kad pailset  rolleyes.gif O tetis vis dar ta vaika tebeziuri, mama tik siaip. Yra.

ir as pazistu tokias mamas... jos nedirba, bet vis "pailsi"
Atsakyti
QUOTE(Erszebeth @ 2008 03 07, 12:45)
Na jau ne, bent jau ne nesiskųsdami  doh.gif Toks uždarbis suprantamas ir sveikintinas tik kaip priedas, auginant vaikus iki trejų metų - bet ne apie tokius atvejus kalba. O jeigu bevaikė ar prie vyresnių vaikų užsitupėjusi už tiek "dirba" ir dar paisto apie įndėlį į šeimos biudžetą - tai tikrai nekas. Tiesa, tokio dydžio indėlis reikšmingas, jeigu vyras uždirba pvz iki 2000 Lt. Bet tuomet moters sėdėjimo namie juo labiau nepateisinu - jis netgi nusikalstamas, nes užuot dirbusi rimtai, dėl savo tingumo, kompleksų ar fantazijų pasmerkia šeimą skurdui.

Dar kartą pabrėžiu - nekalbu apie mamas, auginančias vaikus iki trejų metų.

as ir nekalbu apie mamas auginancias vaikus g.gif o ko blogai jei vyras uzdirba 8000litu ar net daugiau o zmona sededam 800 tai manai ne pinigai? :hmkam jai eiti dirbti kazkur kitur jei gali ir namie ? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prelude: 07 kovo 2008 - 14:06