Chanel Allure baisiai bjaurūs. Yra tualeto gaiviklis "Ocean brease" viens prie vieno(na kaip gaiviklį dar galiu pernešt)

QUOTE(Mild @ 2008 05 15, 20:23)
Chanel Allure baisiai bjaurūs. Yra tualeto gaiviklis "Ocean brease" viens prie vieno(na kaip gaiviklį dar galiu pernešt) 

Na niekaip nesuprantu tokių apibūdinimų, kaip "bjaurūs, šlykštūs" ir pan.
Man taip pat nepatinka daug kvapų, kai kurie jų erzina ar net sukelia galvos skausmą. Bet taip ir rašau - "nepatinka, ne mano kvapas, kvėpintis negalėčiau".
O šitas postas (žr. aukščiau) skaudžiai užgavo mano šiltus jausmus Chanel'io Allure

Taip ir norisi tokiais atvejais paraginti - būkime pakančios ir tolerantiškos kitų skoniui.
Gal pasirodysiu trivialiai, bet nemegstu LENGVAI atpazystamu kvepalu. Kadangi turiu isskirtinai gera uosle (jauciu zmogaus, kuris susijaudina ir pasikeicia seiliu struktura kvapa, kartais zinau kai moteris menesinem serga, zinau su kuo rubus skalbe
)) Na zodziu nemegstu greit atpazystamu kvapu. Jeigu einu gatvej ir atspeju kuo moteris/vyras kvepia, man ispudzio nedaro. Zinoma, jei uzuodziu retus kvapus ir juos atskiriu - tai jau nebesiskaito
Man nepatinka aiskiai suprantami kvapai, kurie greit skyla i natas, sunkiai pasiduoda interpretacijoms (orui, zmogaus odai, kuno prieziuros priemoniu). Nemalonus yra tie kvapai, kurie neatitinka zmogaus asmenybes, jo stiliaus, svaros ir kuno konstitucijos...
As esu uz kvapa, kuris prilimpa prie zmogaus, uz originaluma (galima maisyt kvepalus), uz saika (mano komandiruociu metu yra teke isgirsti is vyru komentaru apie pernelyg besikvepinancias moteris). Kvapas neturetu buti iskart suprantamas - va cia paslaptis didzioji.

As esu uz kvapa, kuris prilimpa prie zmogaus, uz originaluma (galima maisyt kvepalus), uz saika (mano komandiruociu metu yra teke isgirsti is vyru komentaru apie pernelyg besikvepinancias moteris). Kvapas neturetu buti iskart suprantamas - va cia paslaptis didzioji.
QUOTE(Satori @ 2008 05 15, 22:50)
Nemalonus yra tie kvapai, kurie neatitinka zmogaus asmenybes, jo stiliaus, svaros ir kuno konstitucijos...
O kaip galima nuspręsti ar tinka konkrečiam žmogui vienas ar kitas kvapas? Juk seniai praėjo tie laikai kai buvo vadovaujamasi patarimais iš žurnalų, kad blondinėms tinka lengvi kvapai, o brunetėms sunkūs, charakteringi

O man buvo įdomu perskaityti tai, ką parašė Satori. Kadangi neturiu itin jautrios uoslės, akivaizdu, kad kvapų pasaulį matau visai kitaip. Labiau kaip eilinis kvapų vartotojas. Ir netgi džiaugiuosi, kai gatvėje atpažįstu kvepalus - retus ar populiarius - nes man net tie patys kvepalai skirtingai kvepia ant skirtingų žmonių, netgi ir ant to paties žmogaus.
Todėl nematau nieko keisto ar iššaukiančio Sentir pacituotame sakinyje. Dauguma vis tiek vienaip ar kitaip derinam kvepalus (į pasimatymą, oficialų susitikimą, mišką ar pan.), tai kodėl turėtų stebinti, kad žmogus, kurio uoslė kitokia nei eilinio kvapų vartotojo (tik prašomės neįsižeisti
), juos irgi nori derinti, tik vėlgi šiek tiek kitaip?
Todėl nematau nieko keisto ar iššaukiančio Sentir pacituotame sakinyje. Dauguma vis tiek vienaip ar kitaip derinam kvepalus (į pasimatymą, oficialų susitikimą, mišką ar pan.), tai kodėl turėtų stebinti, kad žmogus, kurio uoslė kitokia nei eilinio kvapų vartotojo (tik prašomės neįsižeisti

QUOTE(Sentir @ 2008 05 16, 10:17)
O kaip galima nuspręsti ar tinka konkrečiam žmogui vienas ar kitas kvapas? Juk seniai praėjo tie laikai kai buvo vadovaujamasi patarimais iš žurnalų, kad blondinėms tinka lengvi kvapai, o brunetėms sunkūs, charakteringi
Mano nuomone žmogui tinka tie kvepalai, kuriais apsigaubęs jis gerai jaučiasi. Išorė - viena, o siela ir jos norai, pojūčiai - visai kas kita. Kalbant apie mane - daugybė mano turimų kvepalų man turėtų netikti - esu gan santūri, kartais gal kam nors atrodanti "pilka pelė", taip išeina, kad turima ir naudojama Chanel klasika, Guerlain sunkioji artilerija, YSL Opium ir kt. ne man?
Bet man gera jais kvepėti - širdis džiaugiasi, patinka testuoti ir daugybę kitų charakteringų kvapų. Manau svarbiausia tai, kaip pats žmogus jaučiasi kvepėdamas vienais ar kitais kvepalais ir atleiskit, bet man nesvarbu ką aplinkiniai apie juos galvoja (žinoma, nereikia pamiršti elementarios etikos ir renkantis kvepalus atsižvelgti kur tą dieną bus einama, kokia veikla laukia, kiek bus bendraujama su žmonėm, neprisipurkšti nesaikingai ir pan.) 

Kvapo tikimo definicijai nereiketu naudoti zmogaus plauku spalvos ir pan. Tas pats kvapas gali tikti ne tik skirtingos rases, amziaus bet ir skirtingai lyciai. Daznai esti klaidingas suvokimas. Jums, Sentir, is jusu teksto tinka elegantiski, kartais ir provokuojantys kvapai, nes nesate pilka pele, nebent toki stiliu pripazystate. Turiu drauge dizainere, kuri rengiasi tikrai kaip pilka pele, bet kas mato jos liepsnojancias akis, nerimstancias rankas, visi juokauja, kad ji sukuria kontrasta tarp savo rubu ir asmenybes. Tai paveiku. Esu pakankamai jauna, bet megstu pamaisyti samsara su kazkuo, su naujaisiais "batu tepalo" kvepalais ir pan. Nereiketu infantilaus skirstymo: brunetes, blondines, jaunos, senos. Cia kalba ne apie materija, o apie eteri

linkejimas
Papildyta:
QUOTE(BlackDee @ 2008 05 16, 10:22)
Sentir puikiai pasakyta
Sutinku absoliučai su viskuo, ką parašei - pagal išvaizdą ar pirmą įspūdį negalima spręsti, kokie kvepalai žmogui tinka.

Niekas ir nesprendzia

O ka jus pasakytumet apie moteri, kuri kvepinasi vyriskais kvepalais?

QUOTE(Satori @ 2008 05 16, 09:35)
As pati kvepinuosi vyriskais kvepalais kartais, nesiskolinu is vyro... pirkau specialiai sau ir pazistu kelias moterys, kurios taip pat neskirsto kvepalu i vyriskus/moteriskus, o tiesiog ziuri bendrai i parfumerini produkta.
Be to, su visa pagarba, nesuprantu, kaip jus galit spresti, kokie kvepalai tinka, kaip suprantu nepazistamam, zmogui? Jau paaiskinot, kad esme "eteryje", o ne materijoje, O.K. Bet juk negalima taip sprausti visu i remus - kad "tau tinka tokie ir tokie", o anam, pagal jo eteri, hormonu kieki ir t.t. - tokie ir anokie. As pvz. turiu visai priesingoms grupems priklausancius kvepalus, bet priklausomai nuo nuotaikos, jauciuosi puikiai tiek su vienais, tiek su kitais, tad manau, kad jie man tinka, nors yra labai skirtingi. O jei spresti "pagal eteri ir pan." juk nusakoma dazniausiai viena kvepalu grupe, o tai jau yra apribojimas

Girdejau kazkur idomia teorija, kad parfumerijoje dazniausiai uzuodziam tai,
ko nemegstam.Man pvz nelabai patinka irisas, ir turbut bet kokiuose kvepaluose
pajusciau ji, kad ir mikroskopini lasiuka. O ir ne kvepalu pasaulyje juk tas pats. Sakykim, miske prie maloniu kvapu nosis greit adaptuojasi, o koks smirdalas
erzina ilgai.
Siaip tai -labai smagu, kad prasidejo diskusijos forume
Dar kazka norejau parasyti apie pilkas pelytes...bet cia kitasyk .
ko nemegstam.Man pvz nelabai patinka irisas, ir turbut bet kokiuose kvepaluose
pajusciau ji, kad ir mikroskopini lasiuka. O ir ne kvepalu pasaulyje juk tas pats. Sakykim, miske prie maloniu kvapu nosis greit adaptuojasi, o koks smirdalas
erzina ilgai.
Siaip tai -labai smagu, kad prasidejo diskusijos forume

Dar kazka norejau parasyti apie pilkas pelytes...bet cia kitasyk .
QUOTE(katalike @ 2008 05 15, 13:24)
Gavau Kenzo Jungle l'elephant miniuka, nuuu-nepatikesit

Taigi cia ne i tema, bet kvepeti tikrai trokstu Dziungliu drambliu

Papildyta:
Satori ir Satir-labai graziai ir sklandziai destote mintis,galima tik pavydeti

QUOTE(Satori @ 2008 05 15, 22:50)
Gal pasirodysiu trivialiai, bet nemegstu LENGVAI atpazystamu kvepalu. Kadangi turiu isskirtinai gera uosle (jauciu zmogaus, kuris susijaudina ir pasikeicia seiliu struktura kvapa, kartais zinau kai moteris menesinem serga, zinau su kuo rubus skalbe
)) Na zodziu nemegstu greit atpazystamu kvapu. Jeigu einu gatvej ir atspeju kuo moteris/vyras kvepia, man ispudzio nedaro. Zinoma, jei uzuodziu retus kvapus ir juos atskiriu - tai jau nebesiskaito
Man nepatinka aiskiai suprantami kvapai, kurie greit skyla i natas, sunkiai pasiduoda interpretacijoms (orui, zmogaus odai, kuno prieziuros priemoniu). Nemalonus yra tie kvapai, kurie neatitinka zmogaus asmenybes, jo stiliaus, svaros ir kuno konstitucijos...

kuria prasme 'zmogus susijaudina'? cia streso prasme ar ta kita?

Katalike,
Lapsus linguae, tikriausiai zinot ka Froidas pasakytu apie tokias klaidas
Esu pastebejus keista moteriska nora badytis, bet apie tai - kitoj temoj :>
Kadangi nesu lietuve, tai sau atleidziu uz tokias klaidas. Taip pat atleidziu sau dar karta, nes pries 12 val. issiunciau 98 lapu teksta, todel nieko jau nebematau
mea culpa
As pati kvepinuosi vyriskais ir apie save nieko pasakyt negaleciau. O apie besikvepinanciais vyriskais kv. galima butu parasyti KITONISKUMO savoka:
beribiskumas
orientacija
poziuris
uosle
ir inovacijos susijusios su kvapo apibrezimu, socialines ir kuniskos lyties ribu nykimas, pasikeite poreikiai ir visa kita.
na po sito posto mane mazu maziausiai turetu suvalgyti
visados jusu, provokatore
/me dziaugiasi uzvirusia diskusija
p.s. struktura ir konsistencija. pasikeitus konsistencijai gali kisti ir struktura. pasikeitus strukturai gali pasikeisti ir konsistencija. kaip su strukturuotu vandeniu. ledo tirpsmo vandeniu ir pan.
Papildyta:
blackdee,
comme des garsons pirkau
Papildyta:
moteriski ir unisex nera tas pats. jie gali priminti moteriskus kazkam
mano brolis, pvz, kvepinasi mano moteriskais, nors sunku butu pasakyt kad ten - moteriski.
prie manes po spektaklio priejo salia sedejes vyras, teiravosi apie siuos kvepalus, bet teiravosi ju sau ---> YR neonatura
Papildyta:
Na. O kodel Jus pati skirstot ?
Jokiu apribojimu nera, o as ir nebandau spresti kam kvepalai tinka, o kam ne.
Turiu drauge panele, kuri, nepaisant jos zavios asmenybes, racionalaus proto, beprotiskai gero stiliaus, idealios figuros renkasi neidomius kvepalus. Mes esam apie tai kalbejusios, taciau ji pasake, kad tokie kvepalai ja daro labiau moterimi (?!) Tai reiskia, kad ji renkasi labai griezta rubu stiliu, yra puiki vadove, taciau vienintelis dalykas, kur ji nori jaustis paprasta, lengviau prieinama - kvepalai. Na ir ka? Turejau sutikt. Nors ji pati zavisi ir labai mielai uosto mano "grieztuosius"
Papildyta:
Biologe
Kadangi truputi zinau, kuo pati be vyrisku kvepinates, tai yra mazu maziausiai keista
O man labai patinka keistumai
Panasu, kad esat komunikabili, gana griezta, konkreti, zinot savo verte.
Bet gal nevertetu mums cia uzsiiminet astrologija?
As nesu gydytoja, bet gydytojas apziurejes, pvz, mano salancias galunes teiraujasi ir apie bendra organizmo bukle ir panasiai
Na kaip ir biologijoj, viskas juk - ekosistema.
Siaip tai esu ziauriai pavargus, kad nesamones rasyt pradejau, net juokas ima
Gal vyksiu as pailseti geriau, kita karta paplepesiu :_)
na va, pamirssau parasyti, kad reiktu pamatyt visa kolekcija, kad kazka sprest. o ir sprest apie zmogu is kvepalu - keista. pamirsau kaip vadinasi tas daiktas, kuomet kazkuri dalis atstovauja visumai. manau kad cia nera tas atvejis
viskas, dabar jau kalkit prie kryziaus, o as varau i miska pakvepuot
Lapsus linguae, tikriausiai zinot ka Froidas pasakytu apie tokias klaidas

Esu pastebejus keista moteriska nora badytis, bet apie tai - kitoj temoj :>
Kadangi nesu lietuve, tai sau atleidziu uz tokias klaidas. Taip pat atleidziu sau dar karta, nes pries 12 val. issiunciau 98 lapu teksta, todel nieko jau nebematau

As pati kvepinuosi vyriskais ir apie save nieko pasakyt negaleciau. O apie besikvepinanciais vyriskais kv. galima butu parasyti KITONISKUMO savoka:
beribiskumas
orientacija
poziuris
uosle
ir inovacijos susijusios su kvapo apibrezimu, socialines ir kuniskos lyties ribu nykimas, pasikeite poreikiai ir visa kita.
na po sito posto mane mazu maziausiai turetu suvalgyti

visados jusu, provokatore
/me dziaugiasi uzvirusia diskusija
p.s. struktura ir konsistencija. pasikeitus konsistencijai gali kisti ir struktura. pasikeitus strukturai gali pasikeisti ir konsistencija. kaip su strukturuotu vandeniu. ledo tirpsmo vandeniu ir pan.
Papildyta:
blackdee,
comme des garsons pirkau
Papildyta:
QUOTE(neaiski @ 2008 05 16, 14:55)
moteriski ir unisex nera tas pats. jie gali priminti moteriskus kazkam

mano brolis, pvz, kvepinasi mano moteriskais, nors sunku butu pasakyt kad ten - moteriski.
prie manes po spektaklio priejo salia sedejes vyras, teiravosi apie siuos kvepalus, bet teiravosi ju sau ---> YR neonatura
Papildyta:
QUOTE(BlackDee @ 2008 05 16, 11:50)
As pati kvepinuosi vyriskais kvepalais kartais, nesiskolinu is vyro... pirkau specialiai sau ir pazistu kelias moterys, kurios taip pat neskirsto kvepalu i vyriskus/moteriskus, o tiesiog ziuri bendrai i parfumerini produkta.
Be to, su visa pagarba, nesuprantu, kaip jus galit spresti, kokie kvepalai tinka, kaip suprantu nepazistamam, zmogui? Jau paaiskinot, kad esme "eteryje", o ne materijoje, O.K. Bet juk negalima taip sprausti visu i remus - kad "tau tinka tokie ir tokie", o anam, pagal jo eteri, hormonu kieki ir t.t. - tokie ir anokie. As pvz. turiu visai priesingoms grupems priklausancius kvepalus, bet priklausomai nuo nuotaikos, jauciuosi puikiai tiek su vienais, tiek su kitais, tad manau, kad jie man tinka, nors yra labai skirtingi. O jei spresti "pagal eteri ir pan." juk nusakoma dazniausiai viena kvepalu grupe, o tai jau yra apribojimas

Na. O kodel Jus pati skirstot ?

Turiu drauge panele, kuri, nepaisant jos zavios asmenybes, racionalaus proto, beprotiskai gero stiliaus, idealios figuros renkasi neidomius kvepalus. Mes esam apie tai kalbejusios, taciau ji pasake, kad tokie kvepalai ja daro labiau moterimi (?!) Tai reiskia, kad ji renkasi labai griezta rubu stiliu, yra puiki vadove, taciau vienintelis dalykas, kur ji nori jaustis paprasta, lengviau prieinama - kvepalai. Na ir ka? Turejau sutikt. Nors ji pati zavisi ir labai mielai uosto mano "grieztuosius"

Papildyta:
QUOTE(biologė @ 2008 05 16, 14:04)
O man įdomu, ką jūs pasakytumėte apie ją? Dėl tikslumo pridursiu, kad kvėpinuos ne tik vyriškais. Smalsu, kiek tiesos apie save išgirsiu 

Biologe

Panasu, kad esat komunikabili, gana griezta, konkreti, zinot savo verte.
Bet gal nevertetu mums cia uzsiiminet astrologija?
As nesu gydytoja, bet gydytojas apziurejes, pvz, mano salancias galunes teiraujasi ir apie bendra organizmo bukle ir panasiai

Siaip tai esu ziauriai pavargus, kad nesamones rasyt pradejau, net juokas ima

Gal vyksiu as pailseti geriau, kita karta paplepesiu :_)
na va, pamirssau parasyti, kad reiktu pamatyt visa kolekcija, kad kazka sprest. o ir sprest apie zmogu is kvepalu - keista. pamirsau kaip vadinasi tas daiktas, kuomet kazkuri dalis atstovauja visumai. manau kad cia nera tas atvejis

viskas, dabar jau kalkit prie kryziaus, o as varau i miska pakvepuot

Satori - žaviuosi jūsų sugebėjimu dėstyti mintis
Manau, kad daugumai užkliuvo šis sakinys (raudonas):
kadangi jis nuskambėjo taip, lyg Jūs žinote geriau už kitus, kokie jiems kvepalai tinka
1. Galbūt Jums ar man ar dar kažkam kitam atrodys, kad, kažkokiam žmogui, pagal tai, kaip MES JI MATOM (jo asmenybę, stilių) tam tikri kvepalai netinka, bet čia juk tik MŪSŲ subjektyvi nuomonė, nes kiekvienas žmogus žiūri per savo prizmę. O iš tikrųjų tam žmogui tie kvepalai teikia labai daug džiaugsmo ir jis su jais puikiai jaučiasi - juk tai svarbiausia
Dėl kūno (organizmo) konstitucijos - be spec. tyrimų pagalbos turbūt negaliu pati sužinot, kokia ji yra, kokie procesai vyksta mano organizme ar ant odos paviršiaus, todėl negaliu žinot, kokia reakcija vyksta tarp kvepalų ir mano ląstelių, be to, juk netgi priklausomai nuo to, ką valgiau, kasdien tie patys kvepalai gali kvepėti kitaip, todėl šiandien jie gali tikti, o rytoj - ne
2. Va čia gal galit paaiškint, ką norėjot pasakyt?
"Suprantamas" - turėjot minty, kad iš karto aišku, kas įeina į kvepalų sudėtį (pvz. iš karto suprasti, kad pasikvėpinusios moters kvepaluose dominuoja, tarkim, avietės?). Ar aš ne taip suprantu?
1. Kelinti iš eilės?
Ir kokie šį kartą?
2. Tikrai niekas nekals prie kryžiaus
Labai gerai, kad užvirė tokia diskusija, nepriimkit to, kaip puolimo

QUOTE(Satori @ 2008 05 15, 21:50)
1. Nemalonus yra tie kvapai, kurie neatitinka zmogaus asmenybes, jo stiliaus, svaros ir kuno konstitucijos...
2. Kvapas neturetu buti iskart suprantamas - va cia paslaptis didzioji.
2. Kvapas neturetu buti iskart suprantamas - va cia paslaptis didzioji.
kadangi jis nuskambėjo taip, lyg Jūs žinote geriau už kitus, kokie jiems kvepalai tinka

1. Galbūt Jums ar man ar dar kažkam kitam atrodys, kad, kažkokiam žmogui, pagal tai, kaip MES JI MATOM (jo asmenybę, stilių) tam tikri kvepalai netinka, bet čia juk tik MŪSŲ subjektyvi nuomonė, nes kiekvienas žmogus žiūri per savo prizmę. O iš tikrųjų tam žmogui tie kvepalai teikia labai daug džiaugsmo ir jis su jais puikiai jaučiasi - juk tai svarbiausia

2. Va čia gal galit paaiškint, ką norėjot pasakyt?

QUOTE(Satori @ 2008 05 16, 16:14)
1. blackdee,
comme des garsons pirkau
2. viskas, dabar jau kalkit prie kryziaus, o as varau i miska pakvepuot
comme des garsons pirkau
2. viskas, dabar jau kalkit prie kryziaus, o as varau i miska pakvepuot

1. Kelinti iš eilės?

2. Tikrai niekas nekals prie kryžiaus