Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (2)

QUOTE(irculia10 @ 2008 04 13, 14:08)
laikrasti maciau skelbima,iesko vienisos moteriskes nuolat gyventi ir slaugiti ligoni suteikia gyv.plota ir pilna islaikima.gal ir tau kazka panasaus reiktu apgalvoti?vis geriau nei uz valandas moket ir slauges kaitaliot diena,nakti ir per iseigines.aisku labai sunku rast zmogu kuri gali namo isileist,bet dar klausimas ar mamai patiks tas zmogus.isivaizduoju kad vistiek reakcija bus i nauja zmogu.

Dėkui. Pabandysiu pasižvalgyt skelbimų, pasiskambinėt. Žiūrėsiu, gal pati per juos ką rasiu. Bet šiuo metu priimti gyventi žmogaus negaliu. Nes gyvenančiam žmogui reikia erdvės. Kitaip tariant, dar vieno papildomo kambario arba įkurdinti mamos kambary. Būtų ankštoka pastoviai gyvenančiam, nes reikėtų dar pastatyti naują lovą (aš miegu ant sudedamos lovelės pas ją).
Aš bandysiu samdyt tik darbo valandomis ir verstis su šeimos pagalba. Iš pradžių naktimis miegosiu jos kambary, o paskui pratinsimės per atstumą (gal pavyks, juk slaugės slaugos namuose šalia pastoviai nesėdi, o ir mama jau silpnesnė nei anksčiau). Paskui žiūrėsim. Laikas parodys, ką daryt, kokios pagalbos ieškot. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(irculia10 @ 2008 04 13, 07:04)
kaip sekasi kitom forumetem?

Ačiū, kad paklausei biggrin.gif . Tik, gaila, nieko gero atsakyt negaliu. Liga žengia pirmyn, padvigubino morfijų, auga nauji augliai, seni atsiveria, pūliuoja, šlapiuoja... Visa laimė, kad mama dar pastovi ant kojų, tai kasdien gali nusimaudyt. Nežinau, kaip reiks tvarkytis, kai nebepasikels. Į vonią nunešt nebūtų problemos, bet, kad paimt neaišku už kur, pažastis žaizdota, visas šonas pilnas žaizdų... Ar kas nors esat bandę naudot kūdikių (ar dar kokias nors) servetėles, kažin ar neerzintų odos? Ji, vargšė, visą gyvenimą buvo tokia švaruolė, negali pakęst jokio kvapo.
Atsakyti
QUOTE(irculia10 @ 2008 04 13, 07:04)
kaip sekasi kitom forumetem?
sekmes visom 4u.gif

Mes laikomes neblogai. Mamai karts nuo karto islenda mini epilepsijos priepoliukai verysad.gif Jie prasidejo vos pradejus gerti Aricepta, ir nedingsta. Cia ta vadinama simptomine epilepsija. Ar kam taip dar buna g.gif
O siaip liudna ir nors tu ka doh.gif Ilgiesi, jauti, kad nebeturi gyvo zmogaus...Niekada nemaniau, kad imanoma tokia tustuma, toks nuolatinis ilgesys. Kaip istveria vaiku namu vaikuciai, jei man, jau turinciai savo seima ir t.t. taip jos truksta verysad.gif Ir tas suvokimas, kad niekada nebebus kitaip, kad niekada nebepasveiks, kad viskas veda tik i pabaiga. Ech... Geriau dziaukimes pavasariu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2008 04 13, 21:39)
Ar kas nors esat bandę naudot kūdikių (ar dar kokias nors) servetėles, kažin ar neerzintų odos? Ji, vargšė, visą gyvenimą buvo tokia švaruolė, negali pakęst jokio kvapo.

Slaugos namuose naudoja panašias servetėles. Bet gal tik tam tikroms kūno dalims. Visam kūnui turėtų būti brangoka. Žinau, kad prausia ir lovoje, išsitiesę kažkokį aukso spalvos paklotą (gal reikėtų pasiklausinėt specializuotose neįgaliųjų parduotuvėse?).
Atsakyti
QUOTE(ajb @ 2008 04 13, 21:54)
O siaip liudna ir nors tu ka  doh.gif Ilgiesi, jauti, kad nebeturi gyvo zmogaus...Niekada nemaniau, kad imanoma tokia tustuma, toks nuolatinis ilgesys. Kaip istveria vaiku namu vaikuciai, jei man, jau turinciai savo seima ir t.t. taip jos truksta  verysad.gif Ir tas suvokimas, kad niekada nebebus kitaip, kad niekada nebepasveiks, kad viskas veda tik i pabaiga.

Aš turbūt jau pripratau, kad kitaip nebus. Be to, mano mama kaip feniksas - tai blogiau, tai geriau. Žinoma, ji nekalba (tiksliau, kalba ,,kinų'' kalba) ir pasako prasmingą tik vieną kitą žodį (o kartais net kelis iškart!). Tai taip būna smagu, kai iš jo supranti, ką ji tuo metu nori pasakyti. good.gif Ir bučiuoja mane, bučiuoja. wub.gif Niekada gyvenime tarp mūsų nebuvo jokių bučinių, nei pasisveikinant, nei atsisveikinat. Net išvykstant į tolimesnė kelionę. O dabar pasisveikinus bent dešimtį kartų išbučiuoja. Ir bendraujant (aišku, tuo metu aš tegaliu atsakyti į nesuvokiamus jos pasakymus tik ,,nežinau'', ,,galbūt'', ,,tikriausiai'', nes tik taip spėju, kad pataikysiu į jos mintį 4u.gif ), ji vis karts nuo karto nori pabučiuoti bent po kelis kartus - taip ji reiškia džiaugsmą mane matydama. wub.gif
Ir parsivežus ji vis tiek reagavo į aplinką, taigi džiaugiausi, kad ji vis dar yra. wub.gif
Suprantu tave, Ajb. Būna liūdesio periodai, būna džiaugsmo. Tik mes tuos džiaugsmo priimame dažniausiai kaip natūralius, o liūdesio - kaip amžinybę. doh.gif Bet juk visą laiką blogai nebūna? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2008 04 13, 22:39)
Nežinau, kaip reiks tvarkytis, kai nebepasikels. Į vonią nunešt nebūtų problemos, bet, kad paimt neaišku už kur, pažastis žaizdota, visas šonas pilnas žaizdų... Ar kas nors esat bandę naudot kūdikių (ar dar kokias nors) servetėles, kažin ar neerzintų odos? Ji, vargšė, visą gyvenimą buvo tokia švaruolė, negali pakęst jokio kvapo.

as visa laika valiau su vaikiskom servetelem,jokios blogos reakcijos nebuvo.po to dar tepdavau su tenaset valymo kremu.jis skirtas sausam ligonio valimui bei pragulu profilaktikai.o zaizdas tai jau su kazko specialiu reiktu valiti.dar yra toks tepaliukas su antibiotiku kuris gydo zaizdas,bet pavadinimo nepamenu tikslaus.baneocino tepalas ar kazkas panasaus.
Papildyta:
QUOTE(ajb @ 2008 04 13, 22:54)

O siaip liudna ir nors tu ka  doh.gif Ilgiesi, jauti, kad nebeturi gyvo zmogaus...Niekada nemaniau, kad imanoma tokia tustuma, toks nuolatinis ilgesys. Kaip istveria vaiku namu vaikuciai, jei man, jau turinciai savo seima ir t.t. taip jos truksta  verysad.gif Ir tas suvokimas, kad niekada nebebus kitaip, kad niekada nebepasveiks, kad viskas veda tik i pabaiga. Ech... Geriau dziaukimes pavasariu  tongue.gif

kaip bebutu gaila tustuma liks visam laikui.bet dabartine tavo tustuma turbut baisesne nei ta kuri bus paskui.man irgi buvo labai baisu kad zmogus yra ir tuo paciu nera.sunku buvo suvokti kaip energingas viska ant savo peciu laikantis zmogus viena diena tampa visiskai nieko negalinciu padariti.gal geriau labai nesigilint i ta blogaja puse,bandik susigivent su ta mintim.

stipribės jums visoms ir sveikatos
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2008 04 13, 22:39)
Ar kas nors esat bandę naudot kūdikių (ar dar kokias nors) servetėles, kažin ar neerzintų odos? Ji, vargšė, visą gyvenimą buvo tokia švaruolė, negali pakęst jokio kvapo.

Paskutinį pusmetį tik taip ir prausėm savo močiutei kojas, rankas. Seni firmos tos servetėlės yra gerokai didesnės ir drėgnesnės už skirtas kūdikiams. Apiplovimui nuolat pirkom putas ir kremus išsausėjančiai odai. Su visomis tomis priemonėmis išlydėjom ją be pragulų ir sutrūkinėjusios odos. Kol dar buvom namuose sunkiai sekėsi apsisaugoti nuo pilvo ir pažastų iššutimų, nes močiutei visi higieniniai įpročiai gana anksti dėl Alzheimerio išnyko doh.gif Jeigu jau kur rimčiau imdavo šusti, tepdavom Pantenoliu.
Papildyta:
QUOTE(Simense @ 2008 04 13, 15:47)
Dėkui. Pabandysiu pasižvalgyt skelbimų, pasiskambinėt. Žiūrėsiu, gal pati per juos ką rasiu.

Mane paieškos per skelbimus labai nuvylė. Vienu atveju moteriškė tik sėdėdavo ir skaitydavo laikraštį ar nagus lakuodavo, su močiute iš viso nebendravo. Kitu atveju neapsikentusi, kad močiutė lėtai valgo, slaugė ėmė pati ją maitinti. Po savaitės tokios slaugos jau ir mums senolę teko maitinti šaukšteliu, nors kai manęs ar mamos nebūdavo namuose, tėvo atneštą sriubą ji kuo puikiausiai suvalgydavo pati ir net neapsilaistydavo. .. Taigi, po trijų-keturių bandymų tiesiog nustojome ieškoti ir slaugėm savo jėgomis. Tikiuosi, Tau pasiseks geriau. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Radvyle @ 2008 04 14, 19:02)
Mane paieškos per skelbimus labai nuvylė. Vienu atveju moteriškė tik sėdėdavo ir skaitydavo laikraštį ar nagus lakuodavo, su močiute iš viso nebendravo. Kitu atveju neapsikentusi, kad močiutė lėtai valgo, slaugė ėmė pati ją maitinti. Po savaitės tokios slaugos jau ir mums senolę teko maitinti šaukšteliu, nors kai manęs ar mamos nebūdavo namuose, tėvo atneštą sriubą ji kuo puikiausiai suvalgydavo pati ir net neapsilaistydavo. .. Taigi, po trijų-keturių bandymų tiesiog nustojome ieškoti ir slaugėm savo jėgomis. Tikiuosi, Tau pasiseks geriau.  4u.gif

Kai slaugos namuose su ligoniuku išvis niekas nebendrauja, o jis ten sėdi ar guli tarp tokių pačių, o slaugė tik retkarčiais praeidama pro šalį pasako, kad eina kitų darbų dirbti, tai manau, kad bet kokia sėdėtoja ar nagų lakuotoja man bus geresnė, negu tuose slaugos namuose. huh.gif Nes ji bent bus kambaryje, kad mama ko nors bloga nepadarytų. O aš tuo metu (per pertraukėles užmesdama akį) galėsiu dirbti. Juk turiu galimybę kai kada dirbti ir namie.
O jeigu mamą pamaitins, tai mano mama ir taip šaukštu maitinama (su šakute nelabai žino jau, kaip elgtis). Beje, sekmadienį radau mamą pirštu dažant lėkštę (matyt jai davė valgyt pačiai, nes košę ji dar kartais pavalgo šaukštu pati, nors sriubą ima gerti kaip iš puodelio). Nemanau, kad kokia slaugytoja ją gali dar labiau sugadinti. g.gif
Slaugyt savo jėgomis apskritą dieną jau turbūt negalėsiu, nes žinau, kaip tai sunku. Neįmanoma ištisus metus to daryti mano mamos situacijoje. Bet kokia pamaina (kad ir prasčiausia) būtina. 4u.gif
Atsakyti
Beje, nemanau, kad reikia labai bijoti, kad kažkas kažką labai sugadins. Mano mama jau ir anksčiau nebepajėgdavo nueiti prie tėčio kapo, nors jai tai buvo gyvybiškai būtina. Atstumas buvo per ilgas, o kapinėse automobiliu ten privežti neleidžiama. Ketinau mamai įtaisyti tąsyk invalido vežimėlį (nes net į toje pačioje gatvėje esančią stomatologinę polikliniką kviečiausi per kelis namus pavežti taksi doh.gif ), bet brolis neleido. Sakė, kad jei mama jau įsės, tai jau ir nebeišlips. Nežinau, kaip ten būtų buvę, bet mamos į kapus paskui daugiau nebesivežėme, ir visaip tekdavo gudrauti, kad nesužinotų, jog ten buvome, nes ji irgi labai norėdavo. sad.gif Tai dabar mano pirmas, parsivežus namo, pirkinys būtų (kad mama taptų mobilesnė), tai tie ratukai. Nes taip norėčiau mamą pradžiuginti, jei galėtų ji aplankyti tėvelio kapą. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2008 04 15, 00:32)
sad.gif Tai dabar mano pirmas, parsivežus namo, pirkinys būtų (kad mama taptų mobilesnė), tai tie ratukai. Nes taip norėčiau mamą pradžiuginti, jei galėtų ji aplankyti tėvelio kapą.  4u.gif

Socialinės paramos skyrius Kauno g. bent jau prieš dvejus metus dalino vežimukus nuomos teisėmis nemokamai. Buvome močiutei tokį gavę, kad galėtume nusivežti į sodą. 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Radvyle @ 2008 04 15, 06:27)
Socialinės paramos skyrius Kauno g. bent jau prieš dvejus metus dalino vežimukus nuomos teisėmis nemokamai. Buvome močiutei tokį gavę, kad galėtume nusivežti į sodą.  4u.gif

Dėkui. ok.gif Bandysim ir mes pasižiūrėti, kokios yra galimybės. Gal ir mūsų mieste ir šiuo metu yra tokia paslauga?
Atsakyti
QUOTE(irculia10 @ 2008 04 14, 18:57)
as visa laika valiau su vaikiskom servetelem,jokios blogos reakcijos nebuvo.po to dar tepdavau su tenaset valymo kremu.jis skirtas sausam ligonio valimui bei pragulu profilaktikai.o zaizdas tai jau su kazko specialiu reiktu valiti.dar yra toks tepaliukas su antibiotiku kuris gydo zaizdas,bet pavadinimo nepamenu tikslaus.baneocino tepalas ar kazkas panasaus.

QUOTE(Radvyle @ 2008 04 14, 20:02)
Paskutinį pusmetį tik taip ir prausėm savo močiutei kojas, rankas. Seni firmos tos servetėlės yra gerokai didesnės ir drėgnesnės už skirtas kūdikiams. Apiplovimui nuolat pirkom putas ir kremus išsausėjančiai odai. Su visomis tomis priemonėmis išlydėjom ją be pragulų ir sutrūkinėjusios odos.

Labai ačiū už patarimus. Truputį ramiau, kai žinai ko ieškoti, o ne pats eksperimentuoji pagal savo išmanymą.

QUOTE(Simense @ 2008 04 15, 00:32)
Beje, nemanau, kad reikia labai bijoti, kad kažkas kažką labai sugadins.

Tie ligoniukai labai skirtingi - veini lengvai "sugenda", kitų ir norėdamas nesugadinsi. Kai MB tetai beveik devyniasdešimties metų lūžo koja, daktarai sakė, kad ir sugijus nebesikels po tokio ilgo gulėjimo, o ji atsikėlė ir dar pavaikščiojo (su spec. rėmu) net kelis metus.
Atsakyti