QUOTE(Una Li @ 2008 04 16, 14:03)
Pas mus situacija "kai nieko neturi, tai ir nereikia nieko"

. Šiaip tėveliai visą gyvenimą rėmė mus, kiek galėjo, bet butą, prieš parsikraustydami pas mus, pardavė pačiu netinkamiausiu momentu (kainos tuomet buvo juokingos), norėjo padalinti į tris dalis, bet brolis atsisakė, nes ta suma prilygo jo mėnesio atlyginimui

. Gerai, kad senukų pensijos normalios, tai verčiamės, aš net laidotuvėms anksčiau pataupydavau, nes jie įsitikinę, kad trijų tūkst. dvejoms laidotuvėms ir paminklui kaip tik

. O dėl "konkurentų" - sesuo mielai padėtų, bet pas ją nėra vietos, o ir med. paslaugos tolokai, o brolio gyvenimas nelabai patogus prižiūrėt karšinčius, nuolat ant ratų. Patys tėvai nusprendė, kad pas mane jiems bus geriausia. Taip ir yra - nuosavas namas, rami gatvelė, poliklinika šalia, mudu su vyru nesimušam (jis labai paslaugus, aš kartais net pristabdau, nes ligoniai labai mėgsta "ant galvos" užlipti).
Tikiuosi ir pas jus viskas išsispręs gerai. O su tais palikimais

... Geriausia, kai apie juos negalvoji.
Džiugu, kai yra tokia situacija, kad ištikus bėdai, kas nors mielai padėtų.

Netgi tai, kad kiti artimieji bent jau nesistengia nuvertinti tavo pastangų (kaip visą laiką buvo pas mane

). Nežinau, koks tavo brolio mėnesio atlyginimas, bet jeigu būtų nors ir tas apčiulptas tūkstantis, vis tiek tai jau yra dalijami pinigai (o kai dar kažkuris savosios dalies atsisako...

, tuomet yra ne tik materialinė, bet ir moralinė parama

). Kaip supratau, tavo tėvai visą gyvenimą rėmė tavo šeimą daugiau negu kitų vaikų?

Jei taip, tai nekeista, kad tavo vyras toks paslaugus.

(Juokauju).
Mano gyvenimėlis taip supainiotas dėl pačios mamos.

Ji bandė neišskirti nė vieno vaiko turtiniu atžvilgiu, kad senatvėje ją
visi lygiai prižiūrėtų. Bet kaip matome, to neatsitiko.

Ir kas įdomiausia, mama visai nevertino, kad aš esu tikra jos prižiūrėtoja (nors kartais ir dėkodavo: vaikeli, kaip tu su manimi vargsti). Ar dėl ligos ar dėl nenorėjimo svetimo, ji man teigdavo, kad ji sveika ir jai jokio slaugytojo nereikia, bet tik kad aš
neičiau į darbą ir ištisai sėdėčiau su ja. Jokie paaiškinimai, kad negaliu neiti, jai negaliodavo. Bet kad brolis su seseria negali, tai ji kartodavo nuolat.
Apie palikimus negalvoti negaliu, nes man gresia, kad nukaršinus mamą, man gali tekti gyventi bendrabutyje.

Gal jaunystėj gali negalvoti visiškai apie rytdieną, bet vyresniame amžiuje nors kažkiek rūpintis rytojumi turi.

(Beje, ir juristai stebisi, kodėl aš iki šiol nesėmiau jokių veiksmų, taip juridiškai įteisindama kitų savivalę.

)
Pagrįsk, jei ne ta kryptimi mąstau.