Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (2)

QUOTE(Una Li @ 2008 04 15, 09:28)
Tie ligoniukai labai skirtingi - veini lengvai "sugenda", kitų ir norėdamas nesugadinsi. Kai MB tetai beveik devyniasdešimties metų lūžo koja, daktarai sakė, kad ir sugijus nebesikels po tokio ilgo gulėjimo, o ji atsikėlė ir dar pavaikščiojo (su spec. rėmu) net kelis metus.

Manau, kad mano mama tokia ir yra. thumbup.gif Mes turime tą rėmą (prieš keletą metų mama buvo susilaužiusi klubikaulį). Kai pamačiau, kad slaugos namuose jai nėra į ką remtis keičiant sauskelnes ar vaikščiojant, tai tą rėmą ten atnešiau (nors atrodė, kad niekada jo nebeprireiks). O dabar mano mamai tas rėmas nelabai reikalingas (nebent sauskelnėms), o vedžiojama ji įsikabina į parankę, ir kartais užsimiršusi net pati kelis žingsnius (ir net metrus!) paeina. good.gif
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2008 04 15, 00:32)
( Tai dabar mano pirmas, parsivežus namo, pirkinys būtų (kad mama taptų mobilesnė), tai tie ratukai. Nes taip norėčiau mamą pradžiuginti, jei galėtų ji aplankyti tėvelio kapą.  4u.gif

visuose miestuose yra sita paslauga.tik eile irgi yra.reikia seimos daktaro pazimos kad reikalingas toks daiktas ir su ta pazima eit i paramos sk.iskarto prasyk kad lova israsitu,duso kede dar ten visokiu geru daiktu buna.gal ir be eiles susitarsi jei mokesi prieit prie ko reik.
Atsakyti
oi mergaitės, tai man dar ne visai blogai ax.gif mama mirė prieš 6 metus, mirė sunkiai, dabar gyvenam kartu su tėvuku. Jis nevaldo dešinės rankos, sunkiai paeina, nes buvo lūžusi koja, o blogiausia, kad serga tokia plaučių liga kai yra plaučių audinys ir nebepasisavina oro doh.gif Dūsta kartais konkrečiai, matyt netolimoje ateityje teks galvoti apie deguonies balioną blush2.gif nors paskutinį kartą ligoninėje neleido deguonies terapijos, nes kraujas blogas buvo. Negana to dar nustatė širdyje trombą, kurio dėl tėvuko būklės negalima operuoti nes plaučiai neatlaikys narkozės doh.gif Apie imunitetą jau nekalbu - menkiausia sloga - tai dusimas ir temperatūra 39. Visa laimė, kad namuose paeina visur pats ir valgyti pats kol būnam darbe pasišildo. thumbup.gif Apie ateitį tai net bijau pagalvoti verysad.gif Stiprybės jums mergaitės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cori @ 2008 04 15, 17:53)
Visa laimė, kad namuose paeina visur pats ir valgyti pats kol būnam darbe pasišildo. thumbup.gif

Taigi, kad ta psichikos negalia ir blaškymasis turbūt sunkiausia. doh.gif Visa kita tai kaip danties skausmas - gali užjausti, bet kentėti pačiam neprivalu. Tiek kiek pats to kito skausmo įsileidi 4u.gif Sakau iš patirties. 4u.gif
Atsakyti
Alan, seniai tave girdėjom. Ar pas tave viskas gerai? 4u.gif Tavo situacija šiuo metu gal kiek panaši į mano (kadangi mamą ketinu vežtis namo). Kokia tavo kasdienybė? Kaip tau sekasi ištverti tas 24 valandas per parą? Juk kaip suprantu, kad ir samdai slaugę, tu esi kaip ir vienintelė savo tėvelio reali globėja (nes pati atsakai ir jo vakarus, naktis, ir savaitgalius, ir už slaugę). wub.gif
Būk gera, pasidalink savo kasdiena, nes man dabar labai svarbi kiekviena (kad ir menkiausia) detalė, nes prieš prisiimdama įsipareigojimus, turiu apgalvoti galimas problemas (su slaugėmis dar patirties juk neturiu). 4u.gif
Kaip tau sekasi darbas? Nes, kiek atsimenu, naktimis neišsimiegi? Ar pavyksta su juo (valdišku darbu) susidoroti? 4u.gif
Kaip reaguoja į viską vyras? g.gif Manęs Sveikatos skyriaus atstovė paklausė: tai jūsų vyras tikrai nori, kad senas žmogus būtų jūsų namuose? Natūralus klausimas. ax.gif Ir kaip įrodyti, kad jis tikrai to nori? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cori @ 2008 04 15, 18:53)
oi mergaitės, tai man dar ne visai blogai ax.gif mama mirė prieš 6 metus, mirė sunkiai, dabar gyvenam kartu su tėvuku. Apie ateitį tai net bijau pagalvoti verysad.gif

Sveika, junkis į mūsų kompaniją biggrin.gif . Kartais pagalvoju, kaip gerai, kad mūsų tiek nedaug - vadinasi kiti neturi tokių problemų. Mane užkabino tavo sakinukas apie ateitį - aš jos irgi labai bijau (jau kokie trys metai rolleyes.gif , bet pati baisioji dar vis ateitis, nes su dabartim susidorojam). Galvokim apie šiandieną, o ateitim pasirūpinsim rytoj. Ramybės tau 4u.gif .

QUOTE(Simense @ 2008 04 16, 11:11)
Manęs Sveikatos skyriaus atstovė paklausė: tai jūsų vyras tikrai nori, kad senas žmogus būtų jūsų namuose? Natūralus klausimas.  ax.gif Ir kaip įrodyti, kad jis tikrai to nori?  g.gif

Kaži kodėl manęs niekas neklausė, ar aš tikrai noriu, kad du seni žmonės būtų mano namuose lotuliukas.gif ? Jau prieš dvidešimt metų buvo pasakyta: "nors tu bjauri, o marti gera, bet mes vistiek karšintis važiuosim pas tave" (tuo metu aš ir namų savo dar neturėjau - pas uošvius gyvenau). Taip ir gyvenam jau septinti metai... Net nesu tikra, ar aš pati paklausiau vyro, kaip ten su jo norais blush2.gif . Nors jis pats tuos senukus pargabeno - matyt nebuvo labai prieš ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2008 04 16, 10:59)
Mane užkabino tavo sakinukas apie ateitį - aš jos irgi labai bijau (jau kokie trys metai rolleyes.gif , bet pati baisioji dar vis ateitis, nes su dabartim susidorojam). Galvokim apie šiandieną, o ateitim pasirūpinsim rytoj. 4u.gif .

Visi mes turime kažkokių baimių. Aš irgi anksčiau labai bijojau visokių slaugos ligoninių ir senelių namų. doh.gif Man atrodė, kad tai kažkoks košmaras ir nužmogėjimas. 4u.gif Dabar, kai mama vis dėl to ten pateko, dabar jau ne taip baisiai jų bijau. Kad ir kaip baisiai ten būtų, vis dėlto ir ten žmogučiai gyvena. 4u.gif Aišku, negalima lyginti su namais. Bet ir namuose turi būti kažkokia tinkama ligoniui prižiūrėti aplinka. Nes vis dėlto vienas lauke ne karys. sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Simense: 16 balandžio 2008 - 11:48
QUOTE(Una Li @ 2008 04 16, 10:59)
Kaži kodėl manęs niekas neklausė, ar aš tikrai noriu, kad du seni žmonės būtų mano namuose lotuliukas.gif ? Jau prieš dvidešimt metų buvo pasakyta: "nors tu bjauri, o marti gera, bet mes vistiek karšintis važiuosim pas tave" (tuo metu aš ir namų savo dar neturėjau - pas uošvius gyvenau). Taip ir gyvenam jau septinti metai... Net nesu tikra, ar aš pati paklausiau vyro, kaip ten su jo norais blush2.gif . Nors jis pats tuos senukus pargabeno - matyt nebuvo labai prieš ax.gif

Kai mano mama gyveno pas mane, savo vyro nuomonės ir aš neklausiau. Be to, jis atėjo į mano namus užkuriomis, tai taip rado. ax.gif Bet jis visą laiką mamą laikė gal ir ne mūsų šeimos (nes pati mama siekė atsiros ūkinės sistemos), bet bent jau mūsų namų lygiateise ir net gerbtina gyventoja. Nors mano mama buvo „su charakteriu“. mirksiukas.gif
Užlūžti vyras pradėjo tuomet, kai pamatė, kad dėl mano brolio ir sesers elgesio pradėjau užlūžti aš. sad.gif
Dabar jau šiek tiek kitokia situacija. Brolis ir sesuo nenori, kad aš vežčiausi mamą namo dėl turtinių aplinkybių (gali būti kad ir dėl nesmagumo, jog ir vėl priimu mamą į savo namus, o ne jie, kai turtą dalinsimės „ant trijų“. ax.gif Todėl ir ieškoma priežasčių įrodyti, kokia aš netinkama mamą globoti (nors tai dariau 15 metų! smile.gif ). Bandoma pagrįsti tuo, kad aš prižiūrėdama mamą „užlūždavau“. g.gif Taip, aš ir pykdavau kartais, ir verkdavau, ir pakeldavau balsą bandydama suvaldyti situaciją. Nes juk toks ligonis dažnai daro ką nori. ax.gif O srėbti visą košę ir kuopti, kas pridirbta, tenka tau. doh.gif Taigi tikrai galiu pasakyti, kad mano vyras tikrai neturi karšto troškimo mamą parsivežti atgal (ypač kai aš tuos pusantrų metų stengiausi jam duoti pailsėti ir ten važinėdavau viena). Bet jis, žinodamas sudėtingą turtinę situaciją (kada sesuo, nekaršinusi savo namuos mamos, nori sau didesnės dalies jau dabar!, o brolis dėl neaiškių priežasčių jai paantrina doh.gif ), bet mano vyras sutinka netgi parvežti namo mamą, kad kaip nors atstatytumėm namuose teisingumą. Aišku, jis galvoja, kad gal slaugės nereikės, ir mes palengva gyvensime „po senovei“. g.gif Bet juk taip nebus? 4u.gif
Una Li, pas tave buvo greičiausiai kita situacija. Gal tavo tėvai ir turtu kaip nors „parėmė“ tavo globą arba tiesiog nebuvo „konkurentų“. mirksiukas.gif
O mano atveju, man net juokinga, kai net Sveikatos skyrius pradeda įrodinėti, kad „gal mamai svetur vis dėlto būtų geriau. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2008 04 16, 13:23)
Una Li, pas tave buvo greičiausiai kita situacija. Gal tavo tėvai ir turtu kaip nors „parėmė“ tavo globą arba tiesiog nebuvo „konkurentų“.  mirksiukas.gif

Pas mus situacija "kai nieko neturi, tai ir nereikia nieko" mirksiukas.gif . Šiaip tėveliai visą gyvenimą rėmė mus, kiek galėjo, bet butą, prieš parsikraustydami pas mus, pardavė pačiu netinkamiausiu momentu (kainos tuomet buvo juokingos), norėjo padalinti į tris dalis, bet brolis atsisakė, nes ta suma prilygo jo mėnesio atlyginimui biggrin.gif . Gerai, kad senukų pensijos normalios, tai verčiamės, aš net laidotuvėms anksčiau pataupydavau, nes jie įsitikinę, kad trijų tūkst. dvejoms laidotuvėms ir paminklui kaip tik ax.gif . O dėl "konkurentų" - sesuo mielai padėtų, bet pas ją nėra vietos, o ir med. paslaugos tolokai, o brolio gyvenimas nelabai patogus prižiūrėt karšinčius, nuolat ant ratų. Patys tėvai nusprendė, kad pas mane jiems bus geriausia. Taip ir yra - nuosavas namas, rami gatvelė, poliklinika šalia, mudu su vyru nesimušam (jis labai paslaugus, aš kartais net pristabdau, nes ligoniai labai mėgsta "ant galvos" užlipti).
Tikiuosi ir pas jus viskas išsispręs gerai. O su tais palikimais irnesakyk.gif ... Geriausia, kai apie juos negalvoji.
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2008 04 16, 14:03)
Pas mus situacija "kai nieko neturi, tai ir nereikia nieko" mirksiukas.gif . Šiaip tėveliai visą gyvenimą rėmė mus, kiek galėjo, bet butą, prieš parsikraustydami pas mus, pardavė pačiu netinkamiausiu momentu (kainos tuomet buvo juokingos), norėjo padalinti į tris dalis, bet brolis atsisakė, nes ta suma prilygo jo mėnesio atlyginimui biggrin.gif . Gerai, kad senukų pensijos normalios, tai verčiamės, aš net laidotuvėms anksčiau pataupydavau, nes jie įsitikinę, kad trijų tūkst. dvejoms laidotuvėms ir paminklui kaip tik ax.gif . O dėl "konkurentų" - sesuo mielai padėtų, bet pas ją nėra vietos, o ir med. paslaugos tolokai, o brolio gyvenimas nelabai patogus prižiūrėt karšinčius, nuolat ant ratų. Patys tėvai nusprendė, kad pas mane jiems bus geriausia. Taip ir yra - nuosavas namas, rami gatvelė, poliklinika šalia, mudu su vyru nesimušam (jis labai paslaugus, aš kartais net pristabdau, nes ligoniai labai mėgsta "ant galvos" užlipti).
Tikiuosi ir pas jus viskas išsispręs gerai. O su tais palikimais  irnesakyk.gif ... Geriausia, kai apie juos negalvoji.

Džiugu, kai yra tokia situacija, kad ištikus bėdai, kas nors „mielai padėtų“. good.gif Netgi tai, kad kiti artimieji bent jau nesistengia nuvertinti tavo pastangų (kaip visą laiką buvo pas mane verysad.gif ). Nežinau, koks tavo brolio mėnesio atlyginimas, bet jeigu būtų nors ir tas „apčiulptas“ tūkstantis, vis tiek tai jau yra dalijami pinigai (o kai dar kažkuris savosios dalies atsisako... ax.gif , tuomet yra ne tik materialinė, bet ir moralinė parama 4u.gif ). Kaip supratau, tavo tėvai visą gyvenimą rėmė tavo šeimą daugiau negu kitų vaikų? g.gif Jei taip, tai nekeista, kad tavo vyras toks paslaugus. rolleyes.gif (Juokauju). smile.gif
Mano gyvenimėlis taip supainiotas dėl pačios mamos. verysad.gif Ji bandė neišskirti nė vieno vaiko turtiniu atžvilgiu, kad senatvėje ją visi lygiai prižiūrėtų. Bet kaip matome, to neatsitiko. g.gif Ir kas įdomiausia, mama visai nevertino, kad aš esu tikra jos prižiūrėtoja (nors kartais ir dėkodavo: vaikeli, kaip tu su manimi vargsti). Ar dėl ligos ar dėl nenorėjimo svetimo, ji man teigdavo, kad ji „sveika“ ir jai jokio slaugytojo nereikia, bet tik kad aš neičiau į darbą ir ištisai sėdėčiau su ja. Jokie paaiškinimai, kad negaliu neiti, jai negaliodavo. Bet kad brolis su seseria „negali“, tai ji kartodavo nuolat. smile.gif
Apie palikimus negalvoti negaliu, nes man „gresia“, kad nukaršinus mamą, man gali tekti gyventi bendrabutyje. doh.gif Gal jaunystėj gali negalvoti visiškai apie rytdieną, bet vyresniame amžiuje nors kažkiek rūpintis rytojumi turi. 4u.gif (Beje, ir juristai stebisi, kodėl aš iki šiol nesėmiau jokių veiksmų, taip juridiškai įteisindama kitų savivalę. sad.gif )
Pagrįsk, jei ne ta kryptimi mąstau. ax.gif
Atsakyti
Ui, kaip knieti įkišti savo trigrašį ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Staiga @ 2008 04 16, 14:42)
Ui, kaip knieti įkišti savo trigrašį ax.gif

Klausom. 4u.gif
Atsakyti