Įkraunama...
Įkraunama...

Laimės medelis

Laisveje sitos krassulos auga mazdaug iki 150 cm. Ir kamienai ju stori buna ir be genejimo.

O pagal feng shui atspindzius pasiekusius lietuvius as tikrai neaugiciau jokio augalo.

Auginau, ir genedama, ir negenedama--- beveik tas pats.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Crassula: 30 lapkričio 2009 - 11:20
Reika pridurt, teisybės dėlei..kad iki 1 m ir didelio stambaus augaliuko reikia maždaug auginti 20-30 m. Genėjimas tą procesą pagreitina..Esu mačius tokių namie augintų ilgus metus, dešimtmečius - nuostabios puošmenos, gaila, kad tik retai kas juos auginasi tiek ilgai..Vietos reikia, kantrybės, laiko.. g.gif
Namie auginant irgi galima pasiekt tuos pačius gabaritus..Močiutės augintą pamenu, buvo kaip nemaža taburetė mirksiukas.gif , univero bibliotekoj..Visa eilė gėliapuodžių su senais, suaugusiais medeliais, kurie atrodė tiesiog nuostabiai wub.gif Va, vakar mačiau ermitaže vln..didžiulis krūmas kainavo 800, paskui akcija iki 400 Lt.

Mielai priglausčiau kaimynės išmestą į laiptinę jau kokių 4 m ~ 50 cm..Nereikalingas namie, ale turi dėl gydymo nuospaudoms..Prašiau parduot, nesutiko... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2009 12 01, 14:38)
Mielai priglausčiau kaimynės išmestą į laiptinę jau kokių 4 m ~ 50 cm..Nereikalingas namie, ale turi dėl gydymo nuospaudoms..Prašiau parduot, nesutiko... mirksiukas.gif

Tai dar jis auginamas ir vaistams? g.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2009 12 01, 17:08)
Tai dar jis auginamas ir vaistams? g.gif

Aš tai pirmą kartą girdžiu bigsmile.gif Kažin kokioms ligelėms skirtas gydyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Selma* @ 2009 12 01, 18:11)
Aš tai pirmą kartą girdžiu bigsmile.gif  Kažin kokioms ligelėms skirtas gydyti  g.gif

Violeta rašo, kad kaimynė laiko nuospaudoms gydyti.O gal daugiau gydomųjų galių turi g.gif ?

Mano kaimynė irgi ištrėmė savo medelį.Taip gaila buvo- labai perlietas, vieną dalį tiesiog išėmiau- perpuvęs buvo ir lapeliai lyginant su mano crasula, tai tokie smulkūs. Norėjo išvis išmest, bet gražiam vazone pasodintas...Tai paprašiau, kad tik nemestų, kad atsigaus laiptinėj nelaistomas.Reiks prie progos pasiderėt , nes jau turiu jam vazoniuką ir matau, pas ką iš draugų būtų mylimas ir prižiūrimas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingarasi: 01 gruodžio 2009 - 16:31

Sveikos merginos 4u.gif

Ot bliamba,pasirodo šitas augalas yra laimės medis blush2.gif O taip jis maniškiams nepatinka,mama vis taikėsi ištrenkt,neleidau,pasodinau į didelį vazoną ir išnešiau į laiptinę.Kitą savaitę įkelsiu foto,pakonsultuosit kaip pagenėt,nes toks nejaunas jau g.gif
Man tai jis patinka,tik neturiu kur namuose pasidėt,turiu daug kaktusų,piniguotį nemažą,orchidėjų.Vyras vis bamba,kad per mano gėles namuose nėra kuom kvėpuot doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Spyglė @ 2009 12 01, 20:39)

Man tai jis patinka,tik neturiu kur namuose pasidėt,turiu daug kaktusų,piniguotį nemažą,orchidėjų.Vyras vis bamba,kad per mano gėles namuose nėra kuom kvėpuot doh.gif

Sakyk, tai kaip tik atvirkščiai - gyvena kaip subtropikuose lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2009 12 01, 21:07)
Sakyk, tai kaip tik atvirkščiai - gyvena kaip subtropikuose  lotuliukas.gif

Oi tie vyrai g.gif jam matai gėlės kvėpuot trukdo,o kai nakčiai palieku mikroventiliaciją,tai per šalta verysad.gif
Atsakyti

Dovanoju Laimes medelio vaikucius. Gal kam i sukulentu kompozija tiktu ar siaip priglaustumet... ax.gif

user posted image

Kaunas
Atsakyti
Sveikos,
reikia jusu patarimo. auginu ir as laimes medeli. Buvo grazus toks,panasus i medeli,o dabar nekoks. verysad.gif Vasara buvom prie juros ir paprasiau tevo,kad palaistytu gelytes,o jis perlaiste ir vienas sonas medelio isdziuvo toks,tai as ismeciau. Bet dabar visai formos neturi,kazkoks negrazus. verysad.gif ka man daryti? g.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Taniushka @ 2008 04 08, 10:14)
pradeda augti pvz nauja sakele isauga 3 poros lapu (lapai juk auga is vienos ir is kitos puses vienas priesais kita,reiskia jie yra pora) o ketvirta nulauzom, ta sakele vel isleis naujas sakeles ir ant tu nauju sakeliu vel atauga 3 poros o kai pradeda augti 4 nulauzom ja. o su laiku tos visos sakeles sustores ir suketes kaip medzio sakos

o jei man dabar nulauzti visas 4 poras lapelius? Ar tose vietose sakele isleis nauja sakele ar cia jau per velu taip daryti? blush2.gif
Atsakyti
ash tai net nesugalvoju ka su juo daryt,- jauchiu, shniochiau visas shakas palei zheme, o didzhiausias ishaknydinchiau kaip nauja 'kruma' arba po viena genima medeli. Senajam vazone taip pat naujas kupstas atzheltu,-ten pazhemiui nemazhai ir taip ugliuku, dar gal paskabychaiu kai kuriuos ax.gif
nu bet ash geliu negailiu, gal ne visiem toks variantas tinka unsure.gif
Atsakyti