Įkraunama...
Įkraunama...

Laimės medelis

QUOTE(something else @ 2010 01 02, 18:23)
Per vasarą taip gražiai atgaivinau savo medelį, sutvirtėjo, tankus tankus pasidarė, žodžiu - gražuolis. O pastarąjį mėnesį, kaip ir pernai žiemą, vėl pradėjo lapus mėtyti. Regis ir neperlieju, ir šviesos pakanka, nugis niekaip nenumanau, kas jam neįtinka doh.gif

As taip pat buvau issigandus, kad mano lig siol vesejusi gelele, pradejo lapus mesti..Buvo visokiu minciu - ir kad perlaistau, ir kad per silta...
Dabar ji ziemoja patalpoje, kurioje yra apie 16 laipsniu silumos, lb retai kada laistau - ir ziu, kad numestu lapeliu vietose auga naujos virsuneles! bigsmile.gif
Sakau, gal ju cia tokia natura... Maniskei dabar koki 7 metai - sakau, gal pasigrazint nusprende ta proga... sutankint savo vainika.. hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(MoonDark @ 2010 01 03, 00:38)
As taip pat buvau issigandus, kad mano lig siol vesejusi gelele, pradejo lapus mesti..Buvo visokiu minciu - ir kad perlaistau, ir kad per silta...
Dabar ji ziemoja patalpoje, kurioje yra apie 16 laipsniu silumos, lb retai kada laistau - ir ziu, kad numestu lapeliu vietose auga naujos virsuneles!  bigsmile.gif
Sakau, gal ju cia tokia natura... Maniskei  dabar koki 7 metai - sakau, gal pasigrazint nusprende ta proga... sutankint savo vainika..  hihihi.gif

Dar trys metai ir gal žiedų sulauksi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 01 03, 00:41)
Dar trys metai ir gal žiedų sulauksi  mirksiukas.gif

Ooooo.. Butu fantastika thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos..Nebūtinai senas medelis žydi..Žinokit, va buvau svečiuose pas giminaičius, ten senyva moterytė labai gėles myli..Tai va, augina ji storalapį 4 metai..Iš mažo auginuko kaime gauto..Pats paprasčiausias storalapis, bet gražiai nuaugęs buvo..Tai va, apžiūrinėjau jos gėles, net aiktelėjau pamačius storalapį apsipylusį dar neišsiskleidusiais pumpurais, kurių pilna buvo.. blink.gif Tada jau puoliau klausinėt, kaip augina, ką daro, kiek metų.. g.gif Tai va, 4m, krūmelio tipo, ant pietinės palangės, daug saulės gauna..Todėl labai gražiai išaugęs, tankus neišstypęs krūmas..žemė - pirktinė gėlių, be atrankos, kokia parduotuvėj būna, universali, laistydama moteriškė patręšia..Gailiuos, kad nepaklausiau kuo, atrodo suprantama, sukulentų trąšom, dabar galvoju, ar ji žino, kas tas sukulentas.. g.gif Ir visai per daug nesirūpina juo..
Žinokit, nuostabus vaizdas - ant kiekvienos šakelės pumpurų kuokštai..Dar man vėliau kls kilo, ar ir vasarą ant pietų palangės storalapis auga, nes juk iškept turėtų, apdegt..Bet va, faktas, kad jei labai gerai tinka sąlygos, gali žydėt ir žymiai jaunesnis augalas, nebūtina senoliuką turėt, na ir krūmas buvo kaip va šitas, mano mamos auginamas, tik tankesnis ir apvalesnis, tankesnio vainiko. Ir kas keisčiausia, žydėt susiruošė sausį, sakė, jau nebe pirmas žydėjimas čia..Dar užkliuvo tai, kad patalpa, kur jis augo, ganėtinai šalta buvo..retkarčiais pakūrenamas židinys, bet labai šviesi.

Šitą irgi mama trems į pietų kambarį, nes dabar šiaurinėj pusėj auga, bandys panašias sąlygas sudaryt..Tai va, įdomu kas išeis..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 03 sausio 2010 - 10:14
QUOTE(MoonDark @ 2010 01 02, 23:38)
lb retai kada laistau -

o tas retai - tai kaip retai?

QUOTE(jediara @ 2010 01 02, 23:41)
Dar trys metai ir gal žiedų sulauksi   mirksiukas.gif

aš jau gerą dešimtmetį auginu - žiedelių nebuvau sulaukusi....

QUOTE(Violeta* @ 2010 01 03, 10:07)
Dar man vėliau kls kilo, ar ir vasarą ant pietų palangės storalapis auga, nes juk iškept turėtų, apdegt..

Vasarą saviškį pietų pusėj įstiklintam balkone laikiau - saulės ten gyvas galas, kambaryje faktiškai visą vasarą užtrauktas žaliuzes laikom. o medukui - neįtikėtinai tiko, suvešėjo, rubuilis toks pasidarė wub.gif
tik va dabar lapus mėto be gailesčio doh.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo something else: 03 sausio 2010 - 10:22
Violeta*, galėtum įdėti žydinčio foto - tikrai būtų fantastiška thumbup.gif O tos senyvos moterėlės moka auginti gėles. smile.gif

something else, labai gražus medelis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 01 03, 11:12)
o tas retai - tai kaip retai?

Na net nzn, kaip retai. Bet tikrai ne kas savaite - gal koki 1 karta per menesi g.gif (ziemos metu. O vasara - kas savaite)
Vien zo - laistau is akies. Laistau tada, kai zeme buna tikrai sausa. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MoonDark: 03 sausio 2010 - 14:59
QUOTE(jediara @ 2010 01 03, 13:58)
something else, labai gražus medelis  wub.gif

Dėkui, bet dabar jis toks "praretėjęs". Kai parsinešiau iš balkono - buvo toks tankus, kad per lapelius kamieno nesimatė wub.gif

Atsakyti
sveikutes 4u.gif
turiu ir as toki medeli, tik dar nedideli, jaunuti smile.gif tik va, nzn kas darosi, suminkstejo lapai ir naujai islaistos sakeles..ka daryti?? padekit.. unsure.gif gal perlaisciau? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gerb.Indre @ 2010 01 12, 00:17)
sveikutes 4u.gif
turiu ir as toki medeli, tik dar nedideli, jaunuti smile.gif tik va, nzn kas darosi, suminkstejo lapai ir naujai islaistos sakeles..ka daryti?? padekit.. unsure.gif gal perlaisciau? g.gif

Manau, kad tikrai perlaistei blink.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 01 12, 07:52)
Manau, kad tikrai perlaistei blink.gif

o ka dabar patartumet daryti, kad atsigautu? g.gif
Atsakyti
Neperlaistyti smile.gif
Atsakyti