
aš užšaldau pati žiemai daržovių iš sodo,arba iš močiutės kaimo, oi kaip skanu būna

aš už, žiemą duodu šaldytas daržoves
uz namines saldytas darzoves

Aš už
Bet mano nuomone, vistik geriau namie šaldytos, nei tos pirktinės šaldytos daržovės pakeliuose

Bet mano nuomone, vistik geriau namie šaldytos, nei tos pirktinės šaldytos daržovės pakeliuose

QUOTE(Emerencija @ 2009 05 30, 11:53)

Jei šaldomos naminės, aš už
Jei pirktinės, griežtai prieš


Ne vieną straipsnį skaičiau, kad be jokių abejonių šaldytose daržovėse ir vasiuose išlieka kur kas daugiau vitaminų (nes jie nsukinti sušaldomi) nei tarkim pripurkštuose atvežtiniuose. Todėl jei perkat PC kalafijorą, brokolį, bulves, morkas ir pan., tai jau geriau šaldytas, nepripurkštas. Bet jei turite sodą (ar kažkas iš giminių, ar tikrai turgelyje žinote, kad užauginta ūkininkų Lietuvoje) tai aš už tokias daržoves. Aš šiuo metu dar turiu bulvių ir morkyčių iš sodo, tai juos ir duodu mažajam. Bet jau šį mėn. baigsis, tai pirksiu tik iš ūkininkų turgelio, tarkim Kaune prie Mole savaitgaliais būna, nors būna ir 25-ečio turguj, bet ten reikia žinot, kas savas daržoves, o kas atvežtines parduoda. O papildomai kalafijorą, brokolį, šparagines pupeles, briuselio kopūstus tai tik šaldytus į daržovienę maišau.
O kaip jūs išsaugote kuo daugiau vitaminų?
Kiek girdėjau, tai tarkim daržoves reikia virti uždengtame ar bent pridengtame puode, kad kuo mažiau vitaminų "nugaruotų" ir šiaip reikia virti ne metaliniam (ar kaip tiksliau pavadint mūsų blizgančius puodus) puode, o tarkim stikliniam??? Ar taip darote? Ir dar aš viską malu su smulkintuvu (mažajam 7 mėn.), tai daržovės/vaisiai liesdamiesi su geležim vėl praranda vitaminų... Taigi kartais pagalvoju, kažin kiek jų belieka tam galutiniam maistelyje g.gif
O kaip jūs išsaugote kuo daugiau vitaminų?
Kiek girdėjau, tai tarkim daržoves reikia virti uždengtame ar bent pridengtame puode, kad kuo mažiau vitaminų "nugaruotų" ir šiaip reikia virti ne metaliniam (ar kaip tiksliau pavadint mūsų blizgančius puodus) puode, o tarkim stikliniam??? Ar taip darote? Ir dar aš viską malu su smulkintuvu (mažajam 7 mėn.), tai daržovės/vaisiai liesdamiesi su geležim vėl praranda vitaminų... Taigi kartais pagalvoju, kažin kiek jų belieka tam galutiniam maistelyje g.gif
Aš tai duodavau šaldytų, nes turėjau savų prisišaldžius. Tai, manau, kad tikrai sveikiau nei visokios apipurkštos

Ar tiesa, kad šaldant daržoves (pramoniniu būdu) yra naudojamos spec.dujos? jei taip, gal žinote kokios ir ar jos nėra nerekomenduojamos kūdikių mitybai?
as pritariu toms, kurios sako NE saldytoms parduotuvinems darzovems.
1. Tikrai ju neuzsaldo is karto nuskintu
2. Jas taip pat apdoroja chemikalais
3. Jas pjausto - kaip? tikriausiai kraicioja ten jos is visokiu auksciu tuose fabrikuose ir manau be duju irgi neapsieinama
4. kaip jos buvo atveztos - ar neatsilo vezant, parduotuveje ir pan...
5. saldytos darzoves stovedamos taip pat praranda dali vitaminu, kiap ir siaip rusy stovedamos (na, gal maziau, bet saldytos darzoves galioja apie metus, jei ne ilgiau!!!
1. Tikrai ju neuzsaldo is karto nuskintu
2. Jas taip pat apdoroja chemikalais
3. Jas pjausto - kaip? tikriausiai kraicioja ten jos is visokiu auksciu tuose fabrikuose ir manau be duju irgi neapsieinama
4. kaip jos buvo atveztos - ar neatsilo vezant, parduotuveje ir pan...
5. saldytos darzoves stovedamos taip pat praranda dali vitaminu, kiap ir siaip rusy stovedamos (na, gal maziau, bet saldytos darzoves galioja apie metus, jei ne ilgiau!!!