QUOTE(Una Li @ 2008 03 28, 21:17)
Nėra nuodėmė tiems, kas nesuvokia nuodėmės sąvokos. Tą ir norėjau pasakyti palyginimu su gyvūnija, ir nelabai suprantu, kodėl ponias įžeidė palyginimas su beždžionėmis, juk jei Dievo nėra, tai mes visi esam gyvūnai, ir nėr čia ko svaigt apie nuodėmes.
Suvokia, kodėl gi... Tik vienas dalykas yra suvokti, kaip yra apibrėžiama nuodėmė tarkim katalikybėje, o visai kitas dalykas - tam apibrėžimui pritarti.
Manęs asmeniškai neįžeidė duotas palyginimas su beždžionėmis (na nes man nerūpi, ką apie mane galvoja/sako žmonės, kurie man nėra autoritetai, tai įsižeisti būtų visai kvaila),
tačiau apskritai toks pasakymas buvo įžeidžiatis, ką aiškiai pajuto ne vienas temos skaitytojas. O įžeidžiantis todėl, kad Jūs tik dabar sakote kad "visi esam gyvūnai", o aname gi poste skaidėt žmones į dvi grupes, kilusius iš gyvūnų, kuriems moralė negalioja, ir dievybės sutvertus, tokius kaip Jūs.
Beje, jau seniausiai nebesam mes tik gyvūnai. Vienus tikėjimo, kitus laikmečio moralės normos, sugebėjimas mąstyti, tikėti ir t.t. atskyrė nuo gyvūnų. Nedrįstu rašyti, kad esam už juos aukščiau, nes kartais kai pagalvoji...
Būtent tos žmonių moralės normos kinta, kas šimtmetį ar dešimtmetį, kaip jiem atrodo patogiau, todėl nelaikau jų vertybe ir toks nepastovus atskaitos taškas manęs neįtikina.
Kinta, o tai yra labai normalu. Tikėjime irgi yra kintamų dalykų, va nuodėmių papildomų atsiradę, o naujuosius sąrašus žmonės sudarė, interpretavo, irgi pagal laikmetį papildė
Jūs nelaikot jų vertybe, Jūsų neįtikina - ir labai gerai. Tokia Jūsų nuomonė ir aš neturiu tikslo ją pakeist. Be to, aš ir nenoriu Jūsų įtikint priešingai, t.y. savom tiesom, bet kodėl Jūs tada peršat savo tiesas man ar kitoms, kurių supratimas ir nuomonė taip pat nuo jūsiškės skiriasi?