Įkraunama...
Įkraunama...

Ar verta gyventi kartu iki vestuvių?

QUOTE(DKNight @ 2008 03 28, 22:13)
Jei zmones sukure Dievas (o dabar jau ir bezdziones sukure Dievas ane??), ir kai kurie atsirado is bezdziones, tai ar ne taip pat gaunasi, kad juos sukure Diveas??? Taigi, skubu pranesti, kad jus atsiradote is bezdziones, o ne kaip Sv. Marija nuzengete i zeme is dangaus. ISIGILINK KA RASAI IR NEPRIESTARAUK SAU, GERAI?
3. Niekas tose mokyklose neuzsakyta, ir nereikia cia nusisneketi. Paskaityk biologijos vadovelius pries rasant tokia nesamone.
I etikos pamokas neleidi, vaikus svieti apie sexualini gyvenima(jau numanau kaip), ir tai yra nepersimas savo nuomones?!
4. Jei paklausiau, reiskias norejau atsakymo is taves, o ne skaityti Biblijos giesmes. Man idomu ka butent tu galvoji, o ne Biblija. Nepaisant to, kad tiki Biblijoje rasomis tiesiomis, vis dar esi zmogus, su savo nuomone. Taip kad prasau ja issakyti.

Aš manau, kad žmones sukūrė Dievas, tačiau yra žmonių, kurie mano, kad netyčia išsivystė iš beždžionės ir turi tik kūną. Būdama tolerantiška aš palieku teisę jiems taip manyti ir tvirtinu, kad tokie nuodėmės nedaro, nas nežino, kas yra nuodėmė (lygiai, kaip ir gyvūnai). Nesuprantu, kodėl taip jautriai sureagavote į savo nuomonės patvirtinimą?
Šv. Marija nenužengė iš dangaus, o gimė iš Joakimo ir Onos (čia, kad kitąkart nepasirodytumėt tokia neišprususi).
3. Biologijos vadovėlius skaičiau. Jeigu tu nematai užsakovo, nebūtinai ir kiti, turintys didesnį įžvalgumą, to turi nepastebėti. Ar tu įsitikinusi, kad tėvai neprivalo vaikų auklėti ir už juos geriau tai padarys kažkas kitas? Jaučiu pareigą formuoti savo vaikų pasaulėžiūrą pasiremdama man priimtinais autoritetais, literatūra ir savo pavyzdžiu, o galiausiai jie patys pasirinks, kas jiems pasirodys teisinga.
4. Jei tau Biblija terra inkognita, reikėjo taip ir sakyti. Santuokoje fizinis sutuoktinių suartėjimas tampa jų dvasinės bendrystės ženklu, jie išreiškia ir stiprina abipusį savęs dovanojimą. Seksualumas yra džiaugsmo ir malonumo šaltinis, kurio tikslas pačių sutuoktinių gėris ir gyvybės perdavimas. Tų dviejų santuokos prasmių negalima atskirti, nesutrikdant dvasinio sutuoktinių gyvenimo ir nekeliant pavojaus pačiai santuokai ir šeimos ateičiai.

QUOTE(srauni_upe @ 2008 03 28, 22:29)
Ir Etika geras daiktas, ypač vyresnėse klasėse, verčia mastyti  ax.gif Nagrinėjama daug filosofijos. Net ir šv. Augustinas! (Jei Katalikės baiminasi). Na pas mus bent taip būdavo

Šaunu, kad turėjote neblogą etikos mokytoją, nes ją dažniausiai dėsto persikvalifikavę pionierių vadovai ir rusistai, taigi didelio profesionalumo iš jų nesitikiu schmoll.gif . Be to, manau, kad su filosofija nuodugniai susipažinti mano vaikai galės studijuodami universitetuose, nes, kiek suprantu, ši disciplina įeina į bendrauniversitetinį išsilavinimą, nepaisant kokią specialybę studijuoji.

QUOTE(Irėja @ 2008 03 28, 23:29)
Jūs suskirstėt žmones į dvi rūšis. viena akivaizdžiai apibūdinta kaip "žemesnioji". ponios įsižeidė, nes kas Jūs tokia, kad galite tai daryti? kvepia fanatizmu ir tiek.

Į Jūsų pastabą lyg ir atsakiau aukščiau - ne aš suskirsčiau, jie patys susiskirstė ir vis niekaip negali apsispręsti, ar nori būti Dievo vaikais, ar gyvūnų evoliucijos rezultatu, be jokio Dievo įsikišimo. Aš tai tikiu, kad visi turi sielą ir yra Dievo vaikai, o jie netiki. Priešingai, negu kai kam pasirodė, neturiu noro piršti savo nuomonę, bet turiu norą (ir manau teisę mirksiukas.gif ) ją išsakyti. Ar čia kitaip manančioms yra ribojamas pasisakymų skaičius?

DKNight, tai rodo, kad jos visiškai nepažįsti.
Atsakyti
Man tai atrodo, kad yra poru kurios savo santykius iskart nori statyti i remus t.y., skuba susituokti. Yra kitos poros, kurios mieliau kuria santykius ir tik tada stato juos i remus. Juk dailininkas irgi pirma nupiesia paveiksla ir tik tada paziurejas ar jis tikrai tobulas parenka jam remus, o juk buna tobulu paveikslu kuriems net remeliai nereikalingi.
As manau, kad daug vertingesni santykiai pradeti nuosirdziai abieju zmoniu noru, laisva valia kurti ir mokintis, negu tu kurie pradeda kurti juos suspaude i remus ir daug daro nenuosirdziai bet del to, kad yra pazadas ir nesalygiskas normu taisykliu laikymasis. As manau, kad laimes kurimui gali buti lauzomos visos taisykles, kol jos nekenkia kazkam kitam. Ir nuosirdziai manau, kad gyvendama kartu su su savo busimu vyru tikrai nekenkiu Dievui.
Papildyta:
QUOTE(Una Li @ 2008 03 28, 19:17)

Laukti negulint vienoje lovoje daug lengviau, jei nežinojai biggrin.gif .

O avelė greičiau būtų jūsų simbolis, nes bėgat su banda: madoj nesituokt, pagyvent - ir pirmyn.

1. O as manau jeigu jau labai tiki ir toks dievobaimingas esi tai nesunku tada susilaikyti ir vienoj lovoj gulint. Tai va fakto, kad stipriai tikintintieji gyvenentys pagal visas primestas taisykles, nepaneigsit kad esat bailiai bijantys realaus pasaulio.

2. Oj Una Li pasirodo prastai biblija ismanot, juk tokia sventa dediesi ir nezinai, kad butent Dievas zmones vadina savo avelemis lotuliukas.gif TAi ko dabar taip isizeidei tau kaip avies apibudintai moteriai tai turejo but kaip komplimentas lotuliukas.gif
O as jeigu nezinojai su savo vyru apsigyenau ne del mados ir ne del sekso, siu dalyku galima vaikytis ir negyvenant kartu mirksiukas.gif Man apsigyventi kartu buvo daug svarbesniu priezasciu, bet deja bukai avelei tokiu dalyku nesuprasti tai ir nebevargsiu beaiskindama mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2008 03 29, 16:05)
lotuliukas.gif
na aišku, išsireiškimai savotiški  lotuliukas.gif , bet iš esmės beveik teisingi - tą nepasimylėjimą reikia įrodyti, t.y. jei sutuoktiniai yra buvę vienu du po santuokos sudarymo prezumuojama, kad santuoka panaudota, kol neįrodoma priešingai.
O dėl leidimo tai aš išisirekščiau kitaip  mirksiukas.gif - santuokos ceremonija yra viešas deklaravimas apie savo jausmus ir ketinimus bei priesaikos žodžiuose išdėstomas savo teises bei pareigas. Juk Santuokos sakramentą teikia sutuoktiniai vienas kitam - t.y. vyras žmonai, o žmona vyrui, o kunigas tame dalyvauja kaip liudininkas bei Bažnyčios atstovas, prižiūrintis, jog viskas būtų teisėta, o sutuoktiniai pilnai ir visiškai suvoktų ką bedarantys. Jis tik palaimina jau sudarytą santuoką.
--------------
visiškai suprantu.
Juk greičiausiai nuomonę susidarei ne iš pirminių tekstų bei žmonių, kvalifikuotai juos aiškinančių. o iš nuomonių aplink - ką bobutės sakė ar laikraščiai rašė.
Aš, beje, taip pat jokiu būdu nepretenduoju į kvalifikuotus aiškintojus, nes išsakiau tik taip, kaip supratom mes su vyru.
Juk žinia, jog net paparstą įstatymą aiškinantys teisininkai, notarai neprisiima teisės į absoliučią ir neginčijamą tiesą. o čia yra dar sudėtingesni dalykai.....  ax.gif

sakykim, aš lygiai taip pat stebiuosi ir kitomis religijomis/filosofijomis bei gyvenimo pažiūromis - sakykim, mano įspūdis apie musulmoniškas šeimas yra vienoks iš laikraščio iškarpų, visai kitoks jei teoriškai gilintis į jų Raštus bei dar kitaip būna gyvenime jų šalyse....  4u.gif

drinks_cheers.gif va cia tai suprantu, kad yra atsakymas - normalus, be jokiu savo nuomones kisimu. Su argumentu, kad butent taip jus su savo vyru suprantate tikejima, o ne tai kaip Una Li, pasako, kad kaip yra parasyta Biblijoje, tai yra tiesa, ir viskas, taskas. Nei pirmyn nei atgal doh.gif Tokie atsakymai, bent nesukelia niekieko pasipiktinimu kaip Jusu, galima ir diskutuoti. Taciau as negaliu pernesti kai tarkim Una Li ar Smalsute, viska aiskina kaip faktus.
Papildyta:
QUOTE(Una Li @ 2008 03 29, 16:07)
Aš manau, kad žmones sukūrė Dievas, tačiau yra žmonių, kurie mano, kad netyčia išsivystė iš beždžionės ir turi tik kūną. Būdama tolerantiška aš palieku teisę jiems taip manyti ir tvirtinu, kad tokie nuodėmės nedaro, nas nežino, kas yra nuodėmė (lygiai, kaip ir gyvūnai). Nesuprantu, kodėl taip jautriai sureagavote į savo nuomonės patvirtinimą?
Šv. Marija nenužengė iš dangaus, o gimė iš Joakimo ir Onos (čia, kad kitąkart nepasirodytumėt tokia neišprususi).
3. Biologijos vadovėlius skaičiau. Jeigu tu nematai užsakovo, nebūtinai ir kiti, turintys didesnį įžvalgumą, to turi nepastebėti. Ar tu įsitikinusi, kad tėvai neprivalo vaikų auklėti ir už juos geriau tai padarys kažkas kitas? Jaučiu pareigą formuoti savo vaikų pasaulėžiūrą pasiremdama man priimtinais autoritetais, literatūra ir savo pavyzdžiu, o galiausiai jie patys pasirinks, kas jiems pasirodys teisinga.
4. Jei tau Biblija terra inkognita, reikėjo taip ir sakyti. Santuokoje fizinis sutuoktinių suartėjimas tampa jų dvasinės bendrystės ženklu, jie išreiškia ir stiprina abipusį savęs dovanojimą. Seksualumas yra džiaugsmo ir malonumo šaltinis, kurio tikslas pačių sutuoktinių gėris ir gyvybės perdavimas. Tų dviejų santuokos prasmių negalima atskirti, nesutrikdant dvasinio sutuoktinių gyvenimo ir nekeliant pavojaus pačiai santuokai ir šeimos ateičiai.

DKNight, tai rodo, kad jos visiškai nepažįsti.

1.Katik vel papriestaravot pati sau, ar reikes man cituoti ar grisit atgal ir pati perskaitysit??
Konkreciai paraset, kad YRA ZMONIU, KURIUOS SUKURE DIEVAS, BET YRA ZMONIU, KURIE ATSIRADO IS BEZDZIONES. doh.gif
2. Ar Marija is dangaus nuzenge, ar atsirado is kazko kito, manes labai nedomina. As savo isprusima sieju ne su Biblijos tyrinejimu, kai ne kai kurie, taciau aciu uz informacija.
3.Biologijos vadoveliuose, parasyta kaip atsiranda vaikai, tai kas tai gali uzsakineti??! Ar jums viskas kas susije su mokslu o ne su religijos destymu yra uzsakyta informacija, nes neparasyta Biblijoje?? Ir jus neduodate savo vaikams pasirinkimo laisves, nes destote viska kaip faktus cia mums, tai norit pasakyti, kad savo vaikams atsisedus aiskinate, kad cia tik jus taip manote, bet nesate tikra, kad tai tiesa?? Jie nezinos kas yra teisinga, nes bus girdeja tik viena tiesa, tai yra jusu
4. Kaip suprantu, jus turesite tiek vaiku, kiek Dievulis duos? Taip? Nes negalima atskirti gyvybes perdavimo nuo sexualumo skleidziancio malonuma?? Tai cia yra viena is priezasciu del ko negalima myletis iki leidimo gavimo baznycioje, o tada pasimylejus, jau tampate legaliais sutuoktiniais, bet gink Dieve myletis TIK del malonumo uzdrausta blink.gif

O paskutinio isvis nesupratau, ko as nepazistu?? unsure.gif
Atsakyti
na įdomiai jūs čia postringaujat g.gif prisiskaičiau visko, atrodo, kad čia susiskirstė du frontai, vieni uolūs krikščioniai, kiti tiesiog krikščionis, su savais samprotavimais. tik noriu pasakyti, kad Biblija yra Šventasis Raštas, kurį parašė keturi žemėje gyvenantys asmenys, su savu supratimu apie Dievą ir Jėzų, norint ją suprasti reikia skaityti tarp eilučių, tap padėt galėtų geras kunigas. Supratus Bibliją griūną tikėjimo pamatas ir statosi naujasis... tą pasakys kiekvienas kunigas... ir tai ne mados klausimas, o moralės, kurį sprendžia kiekvienas žmogus, ar pora, kaip ir dėl gyvenimo kartu, manau, nėra čia ko teisti ar smerkti ar įrodinėti savo, nuo to protingesnis ir geresnis krikščionis nebūsi g.gif
Atsakyti
As esu ir krikscione (nezinau, kiek galima teisti ir spresti kokio uolomo) ir normali siuolaikine mergina (na bent jau stengiuosi neperzengti normu), taigi esu visomis savo keturiomis galunemis UZ gyvenima kartu ligi vestuviu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DKNight @ 2008 03 29, 16:04)
1.Katik vel papriestaravot pati sau, ar reikes man cituoti ar grisit atgal ir pati perskaitysit??
Konkreciai paraset, kad YRA ZMONIU, KURIUOS SUKURE DIEVAS, BET YRA ZMONIU, KURIE ATSIRADO IS BEZDZIONES. doh.gif
O paskutinio isvis nesupratau, ko as nepazistu?? unsure.gif

Ten buvo atsakymas į šį tavo postą.
QUOTE(DKNight @ 2008 03 29, 14:02)
cia is visu paaiskinimu, kuo toliau tuo labiau stebiuosi katalikybe  lotuliukas.gif

O dabar dar kartą pabandyk perskaityti, ką konkrečiai aš parašiau biggrin.gif .
QUOTE(Una Li @ 2008 03 29, 15:07)
tačiau yra žmonių, kurie mano, kad netyčia išsivystė iš beždžionės ir turi tik kūną

QUOTE(pukita999 @ 2008 03 29, 15:42)
2. Oj Una Li pasirodo prastai biblija ismanot, juk tokia sventa dediesi ir nezinai, kad butent Dievas zmones vadina savo avelemis  lotuliukas.gif  TAi ko dabar taip isizeidei tau kaip avies apibudintai moteriai tai turejo but kaip komplimentas  lotuliukas.gif

Pataikei į dešimtuką lotuliukas.gif , kai parašiau, tai taip ir pagalvojau - nereikėjo komentuoti, juk aš džiaugiuosi, kad esu Dievo avelė, ir seku paskui Gerąjį Ganytoją, o ne paskui kiekvieną pasimaišiusi pakeliui wub.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Una Li: 29 kovo 2008 - 15:38
QUOTE(katanelis @ 2008 03 29, 15:11)
na įdomiai jūs čia postringaujat  g.gif prisiskaičiau visko, atrodo, kad čia susiskirstė du frontai, vieni uolūs krikščioniai, kiti tiesiog krikščionis, su savais samprotavimais. tik noriu pasakyti, kad Biblija yra Šventasis Raštas, kurį parašė keturi žemėje gyvenantys asmenys, su savu supratimu apie Dievą ir Jėzų, norint ją suprasti reikia skaityti tarp eilučių, tap padėt galėtų geras kunigas. Supratus Bibliją griūną tikėjimo pamatas ir statosi naujasis... tą pasakys kiekvienas kunigas... ir tai ne mados klausimas, o moralės, kurį sprendžia kiekvienas žmogus, ar pora, kaip ir dėl gyvenimo kartu, manau, nėra čia ko teisti ar smerkti ar įrodinėti savo, nuo to protingesnis ir geresnis krikščionis nebūsi g.gif

drinks_cheers.gif Beje tikru uoliu krikscioniu siame forume nematau smile.gif Argi tokie budami sitaip kitiem zmonem akis draskytu????Siaubas. Jau ta kalba apie bezdziones, tai zinot toks vaizdas, kad tie uolus krikscioniai jus tikrovej pamate primustu lotuliukas.gif
Panos nu susitaikykit ir pradekit ramiai diskutuot friends.gif
Atsakyti
QUOTE(Indrosele @ 2008 03 29, 16:53)
drinks_cheers.gif  Beje tikru uoliu krikscioniu siame forume nematau  smile.gif  Argi tokie budami sitaip kitiem zmonem akis draskytu????Siaubas. Jau ta kalba apie bezdziones, tai zinot toks vaizdas, kad tie uolus krikscioniai jus tikrovej pamate primustu  lotuliukas.gif
Panos nu susitaikykit ir pradekit ramiai diskutuot  friends.gif

bet tikrai drinks_cheers.gif kažkokia košė čia užvirė, nuo klausimo ar verta pagyventi kartu iki vestuvių? pereita prie beždžionės išsivystymo į žmogų doh.gif gerbkim vieni kitus ir kitų nuomones smile.gif o apie tikėjimą ir Dievo žodžius galima aptarinėti kitame skyrelyje apie tikėjimą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2008 03 29, 14:35)
Pataikei į dešimtuką lotuliukas.gif , kai parašiau, tai taip ir pagalvojau - nereikėjo komentuoti, juk aš džiaugiuosi, kad esu Dievo avelė, ir seku paskui Gerąjį Ganytoją, o ne paskui kiekvieną pasimaišiusi pakeliui wub.gif .

Ar tik nesitaikote pasakyti, kad merginos kurios saves nelaiko tokia avim , kaip jus save laikote esa tokios tik kurios laksto paskui kiekviena sutiktaji. Norit pasakyti, kad jau jus sventa, o kitos tai kazkokios pasileideles kurios puola gyventi su bet kuriuo kelyje sutiktu vyru? g.gif As savo vyro, kaip ir manau, bet kuri kita mergina, nelaikau kazkokio kiekvieno sutikto savo kelyje, bet ne avims tokius dalykus suprasti unsure.gif Toks vaizdas susidare, kad jus istekejote uz Dievo, o vyras kaip ir neegzistuoja, sakyciau siuo atveju reikejo stot i vienolyna o ne uz vyro tuoktis, juk jis tik zmogus, o jus sekate tik Dievu o ne savo kelyje sutiktu zmogum mirksiukas.gif Ar tik nepadarete klaidos g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukita999: 29 kovo 2008 - 16:27
Sveikutės. Labai patiko Otina ir Indrosele minys.

Apie dvasingumą, Bibliją ir tikėjimą į Dievą.

Šiaip man labai įdomiai skamba, kad tas, kuris nėra krikščionis yra netikintis į Dievą.

Įdomus manipuliavimas Biblija. Na Biblija, tai toks Dievo kūrinys, nors ir žmogaus parašytas, kaip teisingai viena iš merginų pastebėjo, kas ją beskaitytų, kiekvienas joje randa savo. Todėl, savo asmeninį Biblijos suvokimą, ir jos interpretaciją nereikia painioti su visuotina tiesa, ir pateikti, kaip nepaneigiamą faktą. Jau nekalbu apie Katekizmą, kuris yra greitas, suvirškintas maistas, greitam naudojimui. Labai tendencingas.

Na išgirtojoje krikščionybėje buvo laikai, kai buvo išduodama bulė, kuri atleisdavo krikščioniui nuodėmes esamas ir būsimas. Taigi, Biblija interpretuojama, taip kaip patinka, net bažnyčios viršūnėlių. Oi daug krikščionys, aklame savo tikėjime malkų priskaldė, tai ne jau visa tai ėjo iš Dievo... Ne brangučiai...

Kiekvienas turime savo tikėjimą, net ateistas tiki, kad Dievo nėra. Ir šiaip, man keista darosi, kodėl žmonės galvoja, jog asmenys, turintys kitą pasaulėžiūrą, nei tikintieji, yra amoralūs. Kuo remiantis, kad negalvoja taip kaip jus...

Man baisiau dvasinė išdavystė, nei fizinė, o apie dvasinę niekas nekalbėjo, tarkim fizinės išdavystės, kaip ir nėra, o lovoje mylisi trise. Tai nuodėmė ar kas? Tokio kaip ir fakto nėra, bet negali paneigti, kad žmogus viduje neištikimas, kad mylėdamasis su sutuoktiniu įsivaizduoja kitą žmogų. Ši metamorfozė yra žmogiška, su gyvuliu nieko bendro neturi, tik žmonės tokius fokusus sugeba. Taigi, o kaip krikščionys sprendžia tokius dalykus...

Jei rimtai, žmogus yra asmenybė, ir jam nereikia, viešai, specialiai demonstruoti savo norus, ketinimus, pasiryžimą. Manyčiau, svarbiausia žmoguje, ne demonstruoti, o laikytis duotų įsipareigojimų. Tikiu, kad nepraktikuojantis visuotinai pripažintą tikėjimą žmogus gali būti moralus. Tam, kad būti moraliam, nereikia bijoti, ar suvokimo, kas yra nuodėmės, pakanka, kad jame išugdyta sąžinė, o sąžinė, tai ne baimė, kuri yra gyvuliškas jausmas, ir kaip tik baimė valdo gyvulius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 29 kovo 2008 - 17:47
QUOTE(Una Li @ 2008 03 29, 15:35)
juk aš džiaugiuosi, kad esu Dievo avelė, ir seku paskui Gerąjį Ganytoją, o ne paskui kiekvieną pasimaišiusi pakeliui wub.gif .

jei kita nusekė paskui pasimaišiusį pakeliui, dar nereiškia, kad ji blogesnis ir mažiau doresnis žmogus negu Jūs. 4u.gif kažkodėl ir gyvenime mano sutikti uolūs tikintieji labai linkę susireikšminti.

o dėl orangutangų ar ko ten rašėte va taip ir ne kitaip:
[QUOTE] Jūs visiškai teisi - yra žmonių, kuriuos sutvėrė Dievas, ir yra kilusių iš beždžionės. [QUOTE]
127 postas, kadangi nepažymėjot, jog tai citata iš kažkur, reiškia, tai Jūsų suskirstymas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irėja: 29 kovo 2008 - 17:30
QUOTE(Moonte @ 2008 03 29, 16:22)
Jei rimtai, žmogus yra asmenybė, ir jam nereikia, viešai, specialiai demonstruoti savo norus, ketinimus, pasiryžimą. Manyčiau, svarbiausia žmoguje, ne demonstruoti, o laikytis duotų įsipareigojimų. Tikiu, kad nepraktikuojantis visuotinai pripažintą tikėjimą žmogus gali būti moralus. Tam, kad būti moraliam, nereikia bijoti, ar suvokimo, kas yra nuodėmės, pakanka, kad jame išugdyta sąžinė, o sąžinė, tai ne baimė, kuri yra gyvuliškas jausmas, ir kaip tik baimė valdo gyvulius.

Puikios mintys wub.gif 4u.gif
Atsakyti