QUOTE(Otina @ 2008 03 30, 10:03)
Man sąžinė liepia šunadvokatauti toms merginoms, kurias bandyta įžeisti ir jos į tai sureagavo

Forumas juk skirtas ne įžeidinėjimams, tokios jo taisyklės ir jei mes norim čia diskutuoti, reikėtų tų taisyklių ir laikytis.
Dėl principų ir gailestingumo Jūs greičiausiai teisi, per dideliu gailestingumu tikrai nepasižymiu ir tai man gyvenime labai daug kur padėjo nenukentėt.
Senojo Testamento laikai praėjo, kai buvo dantis už dantį. Šiaip Kristaus auka (aš neesu uoli krikščionė) buvo ne vien tam, kad atpirktų žmonių nuodėmes, pagrindinė jo misija, yra ta, kad prademonstruotų žmonėm, kad reikia mylėti ir atleisti net savo budeliams. Ir visi uolūs krikščionys kartoja ....atleisk mums..., kaip mes atleidžiam....Tai ne šiaip sau. O visiem žinomos frazės meskite į mane akmenį... arba atsukti kitą žandą ir nerasi nei vieno žmogaus, kuris kada nors nebūtų, vienos iš jų, pakartojęs. Visur mokoma pakantumo, kad sustabdytų agresiją ir ne šiaip sau, nes agresija, tai griaunama jėga.
Paprastas pavyzdys su beždžionėm. Parašė Una li, jus įsižeidėt, ką toliau ji berašytų, jau jūsų pasąmonė blokuoja, vadinasi menkiausias krislelis agresijos, sunaikino Uno li pastangas savo gyvenimo supratimą perteikti jums.
Bet pagalys turi du galus, jus pasipiktinusios, o tai yra agresijos atmaina, negaunate, t.y. jau nebesugebate priimti kitos informacijos, kuri yra reikšmingesnė nei beždžionės iš žmogaus, kuriuo pasipiktinote. Vadintasi apvagiate save. Bet kokia informaciją, nesvarbu šaltinis yra vertybė. Jus galite ją priimti, galite atmesti, bet jus jau su ją susipažinot, vadinasi praturtėjot. Juk informacija tai dėlionės dalis, rodos šiuo metu nereikia, o ateina laikas, ir eurika, man jos kaip tik ir trūko.
Man asmeniškai diskusijoje svarbu suprasti oponentą, bet nelaukti iš jo pritarimo.
Pakantumas, oi kaip man iki to toli, bet sąžiningai stengiuosi. Va ir ši tema, juk kalba eina apie pakantumą, kitaip mąstantiem ir kitaip gyvenantiems. Bet, ar gali būti pakantumas, jei abi pusės yra viena kitai nepakančios, tada kame tarp jų skirtumas.
Aš ilgai galvojau, mano Dievas nėra baudžiantis, o tik mylintis. Dievas yra pirmasis demokratas pasaulyje, nepainiokite demokratija su anarchija, jis suteikė žmogui galimybę gyventi, parodė kelią, paaiškino, kas gerai, kas blogai, kad už kiekvieną veiksmą, ir ne veiksmą laukia pasekmės, kurias sukeliame mes savo veiksmais, o ne Dievas baudžia, ir leido savarankiškai, laisvai, rinktis savo kelią, visiškai į tai nesikišdamas.
Pasirinkimo laisvė, tai pati didžiausia Dievo dovana žmogui. Juk nebe reikalo Dievas leidžia daryti klaidas, atgailauti (ne fiktyviai) ir vėl daryti. Nes jis kilniaširdis.
Ar gali demokratas pykti, už tai, kad žmonės laisva valia suvaržė savo laisvę, vardan mylimojo ir pasiryžę kartu gyventi, be papildomų, žmogaus sugalvotų ceremonijų. Vėlgi, keista, kad katalikiška santuoka pasitvirtina, kai įvyksta lytinis aktas, kaip primityvu, o kaip jausmas meilė, juk tai dvasinis jausmas, kodėl taip nuvertinama. Tikėjimas juk yra dvasios ugdymas, prie ko čia kūnas.
Šiaip, įdomiai čia pas jus gavosi, kažkaip ryškiai tema nukrypusi į religiją, o skiltis apie vestuves.
Gal ir įdomi tokia forma, su pakraipa į religiją, galima pasamprotauti apie gyvenimą ir per tokią prizmę.