Nu jo tokios anytos nenorėčiau...
Arba vaikai visa tai darys pasislėpę.
Jau geriau kai vaikai užaugs Ua Li, geriau patys apsisprendžia kaip gyvens... negi smersite savo marčias/žentus ir bandysit išskirt.... ? Gal ne?
Kelis kartus nuskambėjo frazė, kad diskutuoti su katalikėmis "tuščia, beprasmiška diskusija". Įdomu kokią diskusiją laikote prasminga? Kai diskusijos eigoje oponentas sutinka su jūsų nuomone, atsiprašo, kad galvojo ne taip ir lieka su jūsų nuomone??? Jūs manote, kad jei po jūsų pasisakymo kažkas netapo jūsų bendraminčiu - jau beviltiška, beprasmiška ir t.t.? Diskusija mano nuomone gali būti vaisinga, kai suprantama vienas kito pozicija, suprantami visi už ir prieš, randami bent vienas ar keletas bendrumų, bendrų požiūrio į problemą ypatumų ir visi išsiskiria gerbdami vienas kitą, nusiteikia taip pat maloniai, kaip ir prieš diskusiją. Labiausiai diskusiją gadina tokie reziumavimai kaip :jos beviltiškos, kvaila, įvairūs necenzūriniai išsireiškimai ir bandymas išvyti kitos nuomonės diskutuotojus. Aš nemanau, kad po to ką parašysiu kasnors pakeis nuomonę, tai utopija, nes ginčiuose tiesa negimsta, priešingai, nei sakė kažkoks senovės mąstytojas. Bet diskusija padeda pažvelgti į tuos problemos aspektus, kuriuos gal esi praleidęs pro akis. Mane praturtina kiekviena net ir nedraugiška nuomonė, nes sužinau, kad yra žmonių kurie yra linkę ir leidžia sau būti nemandagūs ar pikti. Diskutuojam juk dėl to, kad tai daryti yra malonu, o ne dėl to kad išauklėtume savo oponentus
Negi geriau, jei vaikai visa tai darys viešai (girdėjau, kad vienoje Europos šalyje dabar įteisinta, kad galima mylėtis parkuose ir kitose viešose vietose, bet labai piktinasi šunų augintojai, nes jiems dėl to draudžiama paleisti lakstyti palaidus augintinius
? Kuo geriau viešai nei pasislėpusiems?
Tam, kad vaikai turėtų laisvę gyventi kaip užsimanę, Una Li turi prarasti laisvę turėti savo nuomonę? Turėti savo nuomonę ir drąsiai ją išreikšti tai bandymas išskirti?

QUOTE(srauni_upe @ 2008 03 30, 16:57)
Arba vaikai visa tai darys pasislėpę.
Jau geriau kai vaikai užaugs Ua Li, geriau patys apsisprendžia kaip gyvens... negi smersite savo marčias/žentus ir bandysit išskirt.... ? Gal ne?
Negi geriau, jei vaikai visa tai darys viešai (girdėjau, kad vienoje Europos šalyje dabar įteisinta, kad galima mylėtis parkuose ir kitose viešose vietose, bet labai piktinasi šunų augintojai, nes jiems dėl to draudžiama paleisti lakstyti palaidus augintinius

Tam, kad vaikai turėtų laisvę gyventi kaip užsimanę, Una Li turi prarasti laisvę turėti savo nuomonę? Turėti savo nuomonę ir drąsiai ją išreikšti tai bandymas išskirti?
Mano anyta tokia. Beveik per kiekviena susitikima "grauzia", kaip blogai, kad mes gyvenam nesusituoke.. dievas.. bla bla bla.. galiausiai man issivyste visiska antipatija jai. sunus irgi po truputi nuo jos tolsta.
o idomiausia tai, kad pati susirado vyra ir gyvena kartu su juo nesusituokus
prizadejo kad siais metais susituoks. o as jai pasakiau, kad man visiskai vienodai, kaip jie gyvena, svarbu, kad jiems gerai.
Papildyta:
diskusijoje norisi logisku ir svariu oponentu argumentu. o cia is vadinamuju kataliku matosi tik fanatizmas. mazdaug perskaiciau biblija, paklausiau ka kunigas per misias sako ir viskas, tai yra vienintele ir nenugincyjama tiesa, kuria reikia visiems isdestyti, nemastant, net nesvarscius atmetantkito zmogaus argumentus. kuo tai skiriasi nuo bet kokios sektos?
o idomiausia tai, kad pati susirado vyra ir gyvena kartu su juo nesusituokus

Papildyta:
QUOTE(Luknė @ 2008 03 30, 16:41)
Kelis kartus nuskambėjo frazė, kad diskutuoti su katalikėmis "tuščia, beprasmiška diskusija".
diskusijoje norisi logisku ir svariu oponentu argumentu. o cia is vadinamuju kataliku matosi tik fanatizmas. mazdaug perskaiciau biblija, paklausiau ka kunigas per misias sako ir viskas, tai yra vienintele ir nenugincyjama tiesa, kuria reikia visiems isdestyti, nemastant, net nesvarscius atmetantkito zmogaus argumentus. kuo tai skiriasi nuo bet kokios sektos?
Diskusija jau peraugo i kazkokia realigine tema. Butu malonu isgirsti realiu mergaiciu istoriju, kaip susipazino su savo isrinktuoju, kada ir kodel nusprende apsigyventi kartu ir kaip sekasi kartu sutarti, kokiomis bedomis susidure apsigyvene kartu ir tt...O dabar tik realiginis fanatizmas ir jokios realios informacijos kuri atsakytu i temos klausima.... Is pradziu idomi buvo ta tokia diskusija dabar jau nusibodo, nes kuo toliau tuo labiau nukrypstama i lankas.... Gal jau laikas gyrst prie temos?
QUOTE(Gege @ 2008 03 30, 18:01)
Ką tu vadini fanatizmu aš vadinu tikėjimu ir mano gyvenimo ašimi. Kaip atradau savo tikėjimą čia nedėstysiu ne tokia tema, tai ir tu nedėstyk, kaip mani, kad aš jį atradau. Visiems dėstau savo nuomonę, nes noriu ją išsakyti, turbūt visi turi teisę išreikšti savo nuomonę. Atmetu man nepriimtinus argumentus, tu irgi atmeti tau nepriimtinus, tai logiška. Kodėl manai, kad nemąstau? Aš daug mąstau

Argumentų svarumas labai reliatyvus dalykas. Kas man svaru (Dievo valia) tau atrodo nereikšminga, o kas svaru tau ( norim gyventi kartu) - man menkavertiška. Mes galime išsakyti savo nuomones, sužinoti kokių nuomonių būna, gyvenime permąstyti,o rezultatus gal patikrinsime tik po kažkiek metų

Bet tikrai jau seniai yra nukrypta nuo temos. Davai padiskutuojam realias situacijas, kas pasikeicia kartu apsigyvenus? Kaip manote ar apsizenijus dar kazkas pasikeis? i gera ar i bloga? ir pan. klausimais.
Pvz. as galiu pasakyt, kad nors ir trumpai, bet kai kartu gyvenom, tai teko daugeli klausimu nutarti ir ieskoti kompromisu. Nes pradejus kartu gyventi atsiranda labai daug smulkmenu, kurios vercia gincytis, o kartais del to net ir barniais baigiasi.
Pvz. mano brangiausiojo seimoj mama rytais visada kepa blynus. Atsikelia net ir anksciau, kad jiem visiem iskeptu. (Nesuprantu kaip jie nevemia dar per tiek laiko nuo to paties
) Bet vat pirmas gincas ir iskilo kita ryta del maisto gaminimo...Nes pas mus seimoje nuo seno buvo kitaip, kad ryte visi valgo kas ka,o tik pietus bendrai..ir pusrycius kiekvienas sau gaminasi...
Tai va cia tik menkutis pavyzdys, taciau tokiu situaciju pradzioje kyla labai daug. Kai tik draugauji, tai neiimi to i sirdi, o vat veliau tenka abiem taikstytis prie vienas kito
Ir dar manau, kad nors ir gyvenant kartu, yra labiau taikomasi prie vienas kito. Susituokus atsipalaiduojama - nes mylimasis jau ne taip lengvai pabegs
ir tada vel laukia gincu virtine
Pvz. as galiu pasakyt, kad nors ir trumpai, bet kai kartu gyvenom, tai teko daugeli klausimu nutarti ir ieskoti kompromisu. Nes pradejus kartu gyventi atsiranda labai daug smulkmenu, kurios vercia gincytis, o kartais del to net ir barniais baigiasi.
Pvz. mano brangiausiojo seimoj mama rytais visada kepa blynus. Atsikelia net ir anksciau, kad jiem visiem iskeptu. (Nesuprantu kaip jie nevemia dar per tiek laiko nuo to paties

Tai va cia tik menkutis pavyzdys, taciau tokiu situaciju pradzioje kyla labai daug. Kai tik draugauji, tai neiimi to i sirdi, o vat veliau tenka abiem taikstytis prie vienas kito

Ir dar manau, kad nors ir gyvenant kartu, yra labiau taikomasi prie vienas kito. Susituokus atsipalaiduojama - nes mylimasis jau ne taip lengvai pabegs

QUOTE(Luknė @ 2008 03 30, 15:41)
? Kuo geriau viešai nei pasislėpusiems?

Nu nereik iškart į kraštutinumus

Na pvz mūsų tėvai ir seneliai žino kad gyvenam kartu ir jiem dzin. Taigi mes nuo jų ne pasislėpę. Bet Prie jų to nedarom, parke irgi

Na jei pvz manysit kad marti kekšė, tai su ja nesutarsit, jei nesutarsit tai priekaištausit, jei priekaištausit tai pyksitės ir etc. Kam gadint santykius?
Na gege kaip supratau visai tuoktis nežada, gal ir mum ką sakytų jei visai nežadėtume, nežinau... Bet įtariu tas zyzimas kasdieninis nuo tos minties irgi atbaido (na tuoktis)
Tėvai visada laukia kada bus ta diena, laukia kada galės organizuot

Bet įdomiausia tai kad kai nuvažiavom pirmą kart pas vienus ar kitus senelius susipažinti, tai jie mum paklojo vieną lovą net neklausę

-----
Na įvairių nesusipratimų matyt iškyla tiek pradėjus iki vedybų tiek po vedybų gyventi kartu. Koks skirtumas kada

QUOTE(Indrosele @ 2008 03 30, 18:45)

Tai kaip išsprendėte tokią didelę problemą, kaip pusryčiai (čia tai rimta nerožinė problema, jos po vestuvių jau būtų nepavykę išspręsti )?

Santuoka tavo nuomone pančiai? Supančioji ir nepabėgs? Bet juk su tuo nepabėgusiu reiks gyventi, tai ar ne geriau geruoju? Negi taikomasi kad nepabėgtų, o ne todėl, kad trokšti, kad mylimasis būtų laimingas? Gal tik pajuokavai taip

Tik būkit geros neįsižeidinėkit, juk taip nesmagu kalbėtis nuolat atsiprašinėjant

Papildyta:
QUOTE(srauni_upe @ 2008 03 30, 18:58)
Na jei pvz manysit kad marti kekšė, tai su ja nesutarsit, jei nesutarsit tai priekaištausit, jei priekaištausit tai pyksitės ir etc. Kam gadint santykius?
Bet įdomiausia tai kad kai nuvažiavom pirmą kart pas vienus ar kitus senelius susipažinti, tai jie mum paklojo vieną lovą net neklausę
, na mes tada dar net negyvenom kartu

Nežinau ką daryčiau jei manyčiau kad kekšė

QUOTE(Luknė @ 2008 03 30, 16:07)
Lovas kločiau atskirai ir prašyčiau taip ir nakvoti. Nesekiosiu paskui savo vaiką, tam jam Dievas sąžinę davė, bet mano namuose galios mano taisyklės, o jei savo namuose jie įves savo taisykles, galėsiu tik apgailestauti ar džiaugtis, o ne zyzti, aiškinti, ar nurodinėti. 

O jeigu ryte aptiktumet kad nakti sunus nusliukino pas savo mylimaja ir nakti jie vistiek miegojo kartu, ka iskeltumet skandala ir sunu ismestumet is namu?

QUOTE(pukita999 @ 2008 03 30, 19:14)
O jeigu ryte aptiktumet kad nakti sunus nusliukino pas savo mylimaja ir nakti jie vistiek miegojo kartu, ka iskeltumet skandala ir sunu ismestumet is namu?
Siaip manau sunus susidarius tokiai situacijai vengtu nakvynes pas jus namuose, na bent jau as turedama tokia uosve nenoreciau net i svecius vaziuoti 

Jei negali vieną naktį iš pagarbos savo motinai panakvoti atskirose lovose, paprašyčiau pas mane nenakvoti.
Kuo bloga anyta, prašydama gerbti jos principus jos namuose?
QUOTE(Luknė @ 2008 03 30, 16:23)
Jei negali vieną naktį iš pagarbos savo motinai panakvoti atskirose lovose, paprašyčiau pas mane nenakvoti.
Tuo ir bloga, kad jeigu motinai jos principai brangesni uz bendravima su sunumi

QUOTE(srauni_upe @ 2008 03 30, 15:57)
Nu jo tokios anytos nenorėčiau...
Nežinau ar aš norėčiau tokios marčios

Žinoma, vaikai patys apsispręs. O kodėl turėčiau bandyt išskirt? Logiškiau būtų bandyt sutuokt, nors ir pradėjo savo gyvenimo namą statyt nuo stogo, bet jei jau pradėjo, gal kokią pavėsinę ir pasistatys.