Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip elgtis tėvams, kai vaikas mušasi?

QUOTE(Raduga @ 2006 08 17, 09:13)
Mano broliui tėvas sakydavo - pirmas nepradėk, bet jei tave užkabins, duok atgal. Užaugo normalus žmogus, sugebantis konfliktus spręsti taikiai, o prireikus ir apsiginti.

Ir man taip buvo sakoma. Tikrai mokykloj dėdavau atgal ir kažkiek išsikariavau ramybę. Užaugau normali, smurto nenaudoju ir netoleruoju, dirbu su vaikais ir esu mėgiama biggrin.gif
Atsakyti
Niu aš tai galvoju, kad vyresnį, t.y. jau nuo kokių 3 metų galima paprotinti, kad jei tau duoda, duok atgal, bet mažesnį, tai kažin g.gif Iš tikrųjų gali tik supainioti ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(Tania @ 2006 08 27, 01:49)
Svarbiausia,kad nesikandžiotuotu,tai skaudžiau hihihi.gif

O jei jau kandžiojasi? Ir plaukus rauna?
Jau nebežinau, ko imtis. Bandžiau pagal Pippi patarimus veikti. Bandžiau nereaguoti visiškai į jo išsisokimus, kai negavęs kažko, rauna plaukus. Spėju, pradėsiu nuo to, kad tiesiog neimsiu jo su savimi į parduotuvę ar pan.

Nesutinku, kad jei berniukas, tai galima muštis. Sutinku, kad galima apsiginti.
Atsakyti
Pasirodo ne mes vieni į kaili gauname nuo vaiko. Jis ne tik mušasi, bet dar ir svaidosi iš įvairių kietų daiktų, (pvz. kaladėlių), žnaibosi ir kandžiojasi. Ir ne tik kai būna nusiminęs, piktas ar nepatenkintas, bet ir kai ramiai gražiai žaidžia: kad trenks su mašinyte per galva, net žiežirbos pasipila
Po savaitės žadam i lopšelį vesti, jei ir ten jis taip pat elgsis, jo niekas nemėgs ir nenorės su juo draugauti verysad.gif
Atsakyti
Maniškis kai mažesnis buvo tai nei iš šio nei išto mušdavosi.Dabar dažniausiai kai supyksta.Bet kai užtrenkia tai maža nepasirodė.Vyras surinkinėjo spintelę,mažasis aplink vis sukosi,įlįsti norėjo,buvo ir atsisėdęs.Tai vyras patraukė kad nesimaišytų.Tai vaikinukas atsivėdėjęs kad trinktelėjo.Manjuokas,vyrui nervai.Mažasis į ašaras,gavęs per nagus.Kartais pasirodo esąs tikras pabaisa.KJai supyksta kartais man į plaukus įsikabina ir peša.Ir ištraukt niekaip neina.Tai tada amen.Vyras sakė,kad kai nuėjo iš darželio pasiimt, rengė jį ir atėjo pažiūrėt mergaitė,tai sako kad stūmė ją.Gerai kad auklėtoja nematė.Išauklėt niekaip neįmanoma
Atsakyti
QUOTE(Shpingelita @ 2006 08 30, 09:52)
O jei jau kandžiojasi? Ir plaukus rauna?
Jau nebežinau, ko imtis. Bandžiau pagal Pippi patarimus veikti. Bandžiau nereaguoti visiškai į jo išsisokimus, kai negavęs kažko, rauna plaukus. Spėju, pradėsiu nuo to, kad tiesiog neimsiu jo su savimi į parduotuvę ar pan.

Nesutinku, kad jei berniukas, tai galima muštis. Sutinku, kad galima apsiginti.

Manau viskas savaime po truputį susitvarkys, išaugs. Aš taip pat buvau susidūrus su šia problema, buvo baisu vestis į parduotuvę. Nevilties minutėmis, tramdydavau norą pkratyti gerai, kad dingtų tokios isterijos, o paskui grauždavausi pati dėl savo tokių minčių. Bet viskas po truputį, susitarimų ir pokalbių pagalba praėjo. Parduotuvėje jau neturiu problemų (tju...tju...tju...), agresijos priepuoliai prieš artimuosius tapo reti. Dukra savo pyktį pradeda mokėti suvaldyti. Tai nežinau kas padėjo: ar mano pastangos, ar jos su amžiumi didėjantis sąmoningumas? Greičiausiai viskas kartu.
Atsakyti
QUOTE(ramunala @ 2006 08 31, 21:31)
Manau viskas savaime po truputį susitvarkys, išaugs. Aš taip pat buvau susidūrus su šia problema, buvo baisu vestis į parduotuvę. Nevilties minutėmis, tramdydavau norą pkratyti gerai, kad dingtų tokios isterijos, o paskui grauždavausi pati dėl savo tokių minčių. Bet viskas po truputį, susitarimų ir pokalbių pagalba praėjo. Parduotuvėje jau neturiu problemų (tju...tju...tju...), agresijos priepuoliai prieš artimuosius tapo reti. Dukra savo pyktį pradeda mokėti suvaldyti. Tai nežinau kas padėjo: ar mano pastangos, ar jos su amžiumi didėjantis sąmoningumas? Greičiausiai viskas kartu.

Dėkoju. thumbup.gif
Paskutiniu metu, ramiomis dienomis prisikaupiu kantrybės, tai jo išsišokimams vis dažniau būnu abejinga. Po to pasikalbam. Supreanta viską, bet situacijos kartojasi.
Tikiuosi, kad greitai praeis.
Atsakyti
QUOTE(abrakadabra @ 2006 08 30, 21:32)
Pasirodo ne mes vieni į kaili gauname nuo vaiko. Jis ne tik mušasi, bet dar ir svaidosi iš įvairių kietų daiktų, (pvz. kaladėlių), žnaibosi ir kandžiojasi. Ir ne tik kai būna nusiminęs, piktas ar nepatenkintas, bet ir kai ramiai gražiai žaidžia: kad trenks su mašinyte per galva, net žiežirbos pasipila 
Po savaitės žadam i lopšelį vesti, jei ir ten jis taip pat elgsis, jo niekas nemėgs ir nenorės su juo draugauti verysad.gif

Musiskis lygiai taip pat elgiasi. Nezinau kur cia suo pakastas, nei barames mes, nei musames, tik is kur jis toks agresyvus. Vyresneli labai musa, as draudziu, tai jis apsisukes, kaip lups ir mazai nepasirodo. Kai zaidziame minute buna svelnus, rodau jam paveikslelius ir t.t. jis tik kaip trenks per veida, nezinau nei ka daryti, vyras ir per uzpakali buvo uzplojes, per sauskelnes... Auga kazkoks siaubunas, kai reikes eiti i darzeli ir bijau, kad neatstumtu jo del tokio budo doh.gif
Atsakyti
mums tfu tfu tfu problema mažėja - gal išauginėjam? g.gif išmokom bausti už mušimą ignoravimu - jei jis mušasi, įkeliam į lovytę ir paliekam visą nepatenkintą. nematom ir negirdim - leidžiam išsipykt. po keleto tokių terapijų tikrai pagerėjo, nes lovytėj ne komfortas bičiui. auklė irgi sakė jei negeras ignoravimu gydo, palieka vieną kambaryje papykti. iškart šilkinis patampa. bent jau mūsų atveju "nesimušk", davimas per nagus ar kažkas panašaus nesuveikė schmoll.gif
Atsakyti
jei vaikas uzduos ji skriaudusiam , manau , kad nieko blogo nenutiks , turi apsiginti.
Atsakyti
Ir as padariau tokia pat klaida, kad nuolatos kartojau sunui, kad mustis negalima. Ir ka? Pradejom lankyti lopsiuka, vaikai ten netokie geri pasitaike schmoll.gif mustis, kandziotis jie gerai mokejo, o maniskis... Zodziu kentejo, veliau net pamates kad bega prie jo atimti zaisla pats ranka istiesdavo ir susiguzdavo, kad tik jo nemustu. Dar veliau taip pradejo bijot vaiku, kad vaika atsiemem is darzelio ir i joki vaiku buri net is tolo neziuredavom. Pamates vaikus sukdavosi ir begdavo atgal. Reikejo gero pusmecio, kad pamirstu ir vel pamazu pamazu prie vaiku priprastu. Padejo vaiku zaidimu kambariai, kuriuose praktiskai as istisai sedejau salia jo. Tik si syki mokiau jau, kad jei ji musa tai eitu ir duodu atgal. Anksciau nesupratau tu tevu, kurie sedi salia vaiku ir visiskai nedrausmina vaiku kai sie musasi, taciau supratau, kad mustis vaikui reikia moketi. Zinoma pradeti ne pirmam, bet gintis reikia moketis, nes tevu kurie ji gina salia nebus visada 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo knielita: 08 rugsėjo 2006 - 10:03
QUOTE(knielita @ 2006 09 08, 11:03)
Anksciau nesupratau tu tevu, kurie sedi salia vaiku ir visiskai nedrausmina vaiku kai sie musasi, taciau supratau, kad mustis vaikui reikia moketi. Zinoma pradeti ne pirmam, bet gintis reikia moketis, nes tevu kurie ji gina salia nebus visada  4u.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Ir galiu pridėt: juk negali žinot, į kokią situaciją tavo vaikas papuls jau paaugęs - juk gali būt kas nors daug rimčiau už vaikiškas peštynes, tai, kad jis mokės apsiginti gali nulemti labai daug ką... Aišku, gali to ir neprireikti, bet...saugomą ir dievas saugo, besiginantįjį ir dievas gina... mirksiukas.gif
Atsakyti