Mano vaikui greit bus keturi... Žinojau, kad nuo 3 metų pradėsiu leisti į darželį, tai jį iš anksto pradėjau tam ruošti. Tas liečia ir mušimą - jei tave muša mažesnis, pasitrauk nuo jo, nelįsk, nežaisk su juo, o jei muša tavo amžiaus (darželio grupės), tai duok atgal... Ir dabar su juo apie tai pasišnekam... Nuvažiuojam pas gimines, kurie turi metais vyresnę mergaitę, tai maniškis jai nė kiek nenusileidžia-jei ji skriaudžiamaniškį, tai tas duoda atgal... na gal ir nelabai gerai aš mokinu, bet, kad darželyje kitaip už save nepastovėsi, neapsiginsi...
Na ir maniske mustuke....Dazniausiai musasi, kai ko nors neleidziu padaryti....Tai bandziau ir su "nu nu nu", ir paaiskinti kad negalima, ir verkti, bet kai pamato kad verkiu tai pradeda juoktis ir dar uzvozia, kad dar labiau verkciau...
Buna kad ir per rankytes pliauksteliu, tada ji man atgal akis isputusi...
Prisimenu pati buvau vaikystej labai didele pestuke, darzelyje visi buvo paragave nuo manes, todel didesne laiko dali pratupedavau uzdaryta ar tualete, ar miegamajame...
tai dbar buna pagalvoju, gal ir mazoji tokia bus?....

Paskaičiau visų pasisakymus ir susidarė toks įspūdis, kad visi šiuolaikiniai vaikai yra tėvų mokomi muštis
. Va taip ir įeis į istoriją "muštukų" karta

Iš pradžių mūsų vaikas nesimušė, visąlaik nuo kitų gaudavo, o pats neduodavo,bet pradėjo eiti į lopšely. Pirmą sav. gryžinėjo namo ir sakė kad jį x muša ir taip kokias dvi savaites, poto nutilo,aš ten aiškinaus tai tikrai jį mušdavo, o jis nieko, aš labai sunerimau
Ir ką jūs galvojat po trijų sav. lankymo darželį sužinau,kad mano vaikas grupėj antras didžiausias mušeika, tėvai skundžiasi, o ką man daryt kai nesimušė jis kentėjo, tai dabar man geriau, bet labai blogai kitiems vaikams
Aš tai jį teisinu tik todėl kad jis mušas tik kai prie jo lenda ir jam tas nepatinka, bet pirma pasakęs eik iš čia,ir kai liečia jo daiktus, o ypatingai laužo
gal ką patartumėt aš jau pasimečiau

QUOTE(emsi @ 2006 09 25, 10:46)
Iš pradžių mūsų vaikas nesimušė, visąlaik nuo kitų gaudavo, o pats neduodavo,bet pradėjo eiti į lopšely. Pirmą sav. gryžinėjo namo ir sakė kad jį x muša ir taip kokias dvi savaites, poto nutilo,aš ten aiškinaus tai tikrai jį mušdavo, o jis nieko, aš labai sunerimau
Ir ką jūs galvojat po trijų sav. lankymo darželį sužinau,kad mano vaikas grupėj antras didžiausias mušeika, tėvai skundžiasi, o ką man daryt kai nesimušė jis kentėjo, tai dabar man geriau, bet labai blogai kitiems vaikams
Aš tai jį teisinu tik todėl kad jis mušas tik kai prie jo lenda ir jam tas nepatinka, bet pirma pasakęs eik iš čia,ir kai liečia jo daiktus, o ypatingai laužo
gal ką patartumėt aš jau pasimečiau 

Čia jau turėtų įsikišti auklėtojos ir pamokinti, paaiškinti. Ar jos tai daro, čia jau kitas klausimas.

Šiaip vaikams reikia aiškinti labai ilgai ir nuobodžiai ir duoti pasirinkti. Jie renkasi netinkamai, tada toliau aiškinti. Juk ir suaugusieji nepuola muštis betkokioje situacijoje. Ot gerais vaizdelis būtų, kai kokia mamytė vožteltų tėveliui už tai kad kažką šis pasiėmė.

Tad linkiu KANTRYBĖS. ir mažiau klausykit ką kalba pašaliečiai, ateis laikas, ir vaikai išmosk tinkamai elgtis.
QUOTE(Kristinka @ 2006 09 24, 08:30)
Paskaičiau visų pasisakymus ir susidarė toks įspūdis, kad visi šiuolaikiniai vaikai yra tėvų mokomi muštis
. Va taip ir įeis į istoriją "muštukų" karta 

manau darželį , smėlio dėžėj tarp tokių mažučių neiškyla dar tokios savigynos būtinybė ( aš turiu galvoje kai tikrai gresia pavojus kad tave sužalos, ar užmuš) čia tikrai nėra būtinoji gintis reikalaujanti smurtu atsakyti į smurtą. čia gi mūsų mažosios pasaulio "bambos " mokosi dalintis, nusileisti, suprasti kito poreikius, tolerancijos, savo egoizmo ir norų valdymo.....o jau paaugusiam tu gali aiškinti kada yra savigyna, kaip apsiginti tada jų proteliai jau labiau galės suvokti gera - bloga

QUOTE(Arinva @ 2006 09 25, 13:12)

manau darželį , smėlio dėžėj tarp tokių mažučių neiškyla dar tokios savigynos būtinybė ( aš turiu galvoje kai tikrai gresia pavojus kad tave sužalos, ar užmuš) čia tikrai nėra būtinoji gintis reikalaujanti smurtu atsakyti į smurtą. čia gi mūsų mažosios pasaulio "bambos " mokosi dalintis, nusileisti, suprasti kito poreikius, tolerancijos, savo egoizmo ir norų valdymo.....o jau paaugusiam tu gali aiškinti kada yra savigyna, kaip apsiginti tada jų proteliai jau labiau galės suvokti gera - bloga

Geriau ir nepaskyčiau

Sveikos mamytės,
Mano sūnui 3 metukai. Einam į darželį. Praeitą savaitę turėjom pokalbį su auklėtojom. Pasirodo, mūsų atžala skriaudžia vaikus, kaip auklėtojos pasakė, net vyresnius ir didesnius už save. Įkando mergaitei. Ir sako, kad tai ne pirmas kartas. Namie nei jis kandžiojas, nei mušas. Kalbėjom ne kartą su juo. Auklėtojos sako, kad kai jam sakai, paklauso, o apsisukęs vėl tą patį daro. Jau senokai pastebėjom, kad linkęs būti lyderiu ir kiek supratau darželyje taip pat nori lyderiauti, dažniausiai nukenčia tie vaikai, kurie irgi nori lyderiaut. Mes namie turim du šunis, bet net ir taip jau aiškinom, kad jis ne šuniukas ir kad tik šuniukai kandžiojas, o jei jis šuniukas, tai tuomet pirksim būdą ir galės gyvent su Toriu ir Karlu lauke.
Nesidalina žaislais, nors namie paprašius duoti ir man pažaisti nekyla jokių problemų. Tiesa, saldainiais ir pan. dalykais dalinas su manim, vyru, bet jei paprašo močiutė pasako : NEDUOSIU.
Man kaip mamai jo elgesys namuose atrodo visai normalus kaip tokio amžiaus vaikui, aišku, išdykęs, su kaprizais, bet susitariam, o auklėtoja viena man patarė pas psichologą nuvest
Ji sako, kad jis jau per didelis kandžiojimuisi ir turėtų draugaut su vaikais. Parašykit ką jūs apie tai manot, ar teko pačioms su tuo kovot. Iš ankto dėkoju už patarimus ir nuomonę.
Mano sūnui 3 metukai. Einam į darželį. Praeitą savaitę turėjom pokalbį su auklėtojom. Pasirodo, mūsų atžala skriaudžia vaikus, kaip auklėtojos pasakė, net vyresnius ir didesnius už save. Įkando mergaitei. Ir sako, kad tai ne pirmas kartas. Namie nei jis kandžiojas, nei mušas. Kalbėjom ne kartą su juo. Auklėtojos sako, kad kai jam sakai, paklauso, o apsisukęs vėl tą patį daro. Jau senokai pastebėjom, kad linkęs būti lyderiu ir kiek supratau darželyje taip pat nori lyderiauti, dažniausiai nukenčia tie vaikai, kurie irgi nori lyderiaut. Mes namie turim du šunis, bet net ir taip jau aiškinom, kad jis ne šuniukas ir kad tik šuniukai kandžiojas, o jei jis šuniukas, tai tuomet pirksim būdą ir galės gyvent su Toriu ir Karlu lauke.
Nesidalina žaislais, nors namie paprašius duoti ir man pažaisti nekyla jokių problemų. Tiesa, saldainiais ir pan. dalykais dalinas su manim, vyru, bet jei paprašo močiutė pasako : NEDUOSIU.
Man kaip mamai jo elgesys namuose atrodo visai normalus kaip tokio amžiaus vaikui, aišku, išdykęs, su kaprizais, bet susitariam, o auklėtoja viena man patarė pas psichologą nuvest

Na va, radau kaip tik tai, ko reikia. N
ors maniškiui dar tik 2,5m ir namie neturim jokių šuniukų
, bet jis irgi pasitaikius progai nesidrovi krimstelt už save vos ne keturiais metais vyresniam broliui ar jaunesnei pusseserei
. Jau šimtus kartų ir gražiai sakėm ir nubaust bandėm
, o jis vis savo ir gana. Ir net labai įsižeidęs jaučiasi, kai draudžiam
. Taigi ir aš norėčiau sulaukti kokių nors protingų patarimų, ką daryti, nes šiaip visose kitose situacijose elgiasi normaliai
. Gal taip bando įrodyti, kad ne tik brolis, bet ir jis jau didelis
. Na bet kažkaip kvaila

Greiciausiai teks, mielos mamos, apsisarvuot gelezine kantrybe (tik is kur jos gaut...
), ilgai ir nuobodziai zulinti vaikui, kad taip elgtis labai negrazu, negerai ir t.t.
Belieka tiketis, kad vaikas "ateis i prota" ir sis epizodas jo gyvenime greit praeis... Teks aplinkiniams pakentet
...

pas mus darželyje yra 3 metų mergaitė, kuri visus vaikus kandžiuoja, penktadienį grįžo mano sūnus su prakasta normaliai ranka. Auklėtoja kalbėjosi su mergaitės tėvais, nes tėvai turi spręsti šitą problemą, gal atlaidžiai į tai žiūri ir leidžia tą daryti, netgi skatina norėdami kad vaiko kiti vaikai neskriaustų.
QUOTE(čikaga @ 2006 10 01, 20:24)
pas mus darželyje yra 3 metų mergaitė, kuri visus vaikus kandžiuoja, penktadienį grįžo mano sūnus su prakasta normaliai ranka. Auklėtoja kalbėjosi su mergaitės tėvais, nes tėvai turi spręsti šitą problemą, gal atlaidžiai į tai žiūri ir leidžia tą daryti, netgi skatina norėdami kad vaiko kiti vaikai neskriaustų.
EIK TU SAU!!!

Gal tokiu atveju vien aiskinimo vaikui, kad taip daryti negrazu ir t.t. nepakanka..