Sveikos,maniškis irgi kartais pasimuša ar stumdosi,bet manau tai normalu....Skaičiau straipsnį psichologės rašytą,tai ten buvo taip sakoma,kad vaikai tokiu būdu bendrauja,stebi kas bus....Maniškis tai kai užgauna,tada puola patenkintas glostyti ir atsiprašinėti

QUOTE(ramzis69 @ 2007 11 23, 22:38)
Skaičiau straipsnį psichologės rašytą,tai ten buvo taip sakoma,kad vaikai tokiu būdu bendrauja,stebi kas bus....
Dieve Dieve, maniškė su auklytės berniuku dabar jau kalasi kaip reikiant

O kas dėl mušimosi... Tai gal tiesiog toks amžiaus tarpsnis atėjo
Gal tiesiog reikia dabar vaikučiui sakyti, kad taip negražu, kad negerai šitaip elgtis... Net nežinau... Kažkaip mes dar su tuo nesusidūrėme - gal dar mažiukai. Bet va pusmečiu viresnis pusbrolis, tai tikrai mušasi... Gal čia ir auklėjime reikia spragų ieškoti ( čia be pykčio, tik pasvarstymai
). Arba gal tiesiog toks vaikas... O vaikas gi vaikus nelygus...

mano nors dar metukų bet jai kartais linksma suduot per veidą man ...tada išbandžiau jau kelis būdus...sudraudžiu ir prašau paglostyt ir pabučiuot...pabučiuoja ir glosto...
Kitąsyk suduoda aš jai švelniai per veiduką ...nepatiko...
dabar nebesimuša beveik, bet ji nespecialiai manau tik kai įsidūksta...
Kitąsyk suduoda aš jai švelniai per veiduką ...nepatiko...
dabar nebesimuša beveik, bet ji nespecialiai manau tik kai įsidūksta...
Mano grazuole musasi siaubingai, gnaibosi ir kandziojasi. Kadangi jau gauna per nagus, tai uzsimoja su kumsciu, bet prikisa tik, svelniai trinkteli visa drebedama ir viskas. Bet kartais vistiek nesusilaiko- tai ikanda, kad dantys lieka, tai ignybia, tai trinkteli (neseniai man visas antakis uvo istines po eilinio sumusimo)... Va taip...
patarciau nepergyventi,tai tikrai nepatologija.maniskis anksciau irgi taip elgesi,bet dabar praejo.manau kad tokio amziaus vaikai visi taip elgiasi
,amiske kai supyksta bando mane must, bet gauna per nagelius ir praeina. O siaip dar supykus savo galva dauzo i siena arba duris

Maniškis nesimuša, bet kai užeina pykčio priepuoliai kanda visur : į stalą, kėdę, radiatorių ir t.t. Bandė žmonėms kasti, bet gavo porą kartų ir dabar tik priglaudžia dantukus ir apseilioja
Ir viską meta, šveičia tolyn, jei kas negerai .
Ir lauke pasidarė baisiai negeras : eina tik ten , kur pats nori, daro tik tai ką nori. Jei pradedu gražiai prašyti ir vesti už rankos, imą klykti.
Užvakar vos neapsiverkiau lauke. Maniškis baisiai mėgsta važiuoti ( ir tikrai ne daltonikas - mūsų mašina raudona, tai jis visas raudonas mašinas išglamonėja
) . Tad iki parduotuvės dar nuėjome, o jau atgal priskreto prie automobilio ir nėjo atplėšt. Net padavė nepažįstamai moteriškei ranką ir buvo pasiruošęs eiti su ja
Aš pakraupau, kol partempiau vaiką namo . Ir gražiuoju, jau po to ir balsą pakėliau
Užsispyręs kaip asilas
Sakau, gal toks , kad be vėžimo į lauką einame ?! Nors ir tokiu oru į lauką einame, bet vežimo neimu, kad neužsisedėtų nesušaltų.
Jau tiesiog neviltis ir baimė ima, kai į lauką einame......

Ir lauke pasidarė baisiai negeras : eina tik ten , kur pats nori, daro tik tai ką nori. Jei pradedu gražiai prašyti ir vesti už rankos, imą klykti.
Užvakar vos neapsiverkiau lauke. Maniškis baisiai mėgsta važiuoti ( ir tikrai ne daltonikas - mūsų mašina raudona, tai jis visas raudonas mašinas išglamonėja

Jau tiesiog neviltis ir baimė ima, kai į lauką einame......
[quote=solialia,2007 12 12, 23:17]
Maniškis nesimuša, bet kai užeina pykčio priepuoliai kanda visur : į stalą, kėdę, radiatorių ir t.t. Bandė žmonėms kasti, bet gavo porą kartų ir dabar tik priglaudžia dantukus ir apseilioja
Ir viską meta, šveičia tolyn, jei kas negerai .
Šitaip elgdavosi ir mano panelė.Sugalvoja ir eina į kitą pusę,rankos neduoda,vežime nesėdi.
Tai viena draugė man patarė,leisti jei eiti ir paroditi atia.
Greitai panelė atsirasdavo šalia.Rankytės neduoda,bet ir nebebėga kur akis mato.Einam ten ,kur jai patinka vaikščioti.Nešti niekada nereikia,bet po tokių vaikštynių gerai pietų miega.
O vaikus mūša visus ir stumdo,kartais gėda darosi,bet tikiuosi išaugs.
Po tokių dienos nuotikių,nepajuntu kaip užmiegu,labai išvargina.Bet vistiek esu labai laiminga,kad ją turiu,tokią pašėlusia.

Šitaip elgdavosi ir mano panelė.Sugalvoja ir eina į kitą pusę,rankos neduoda,vežime nesėdi.
Tai viena draugė man patarė,leisti jei eiti ir paroditi atia.
Greitai panelė atsirasdavo šalia.Rankytės neduoda,bet ir nebebėga kur akis mato.Einam ten ,kur jai patinka vaikščioti.Nešti niekada nereikia,bet po tokių vaikštynių gerai pietų miega.
O vaikus mūša visus ir stumdo,kartais gėda darosi,bet tikiuosi išaugs.
Po tokių dienos nuotikių,nepajuntu kaip užmiegu,labai išvargina.Bet vistiek esu labai laiminga,kad ją turiu,tokią pašėlusia.

Mano vaikas 2 m. daužo sau per žandą arba taikosi trenkti kuriam nors aplinkiniui, kai jam kažkas nepatinka - jeigu jį paprašai kažko nebedaryti ar pan. Iš pradžių ignoravau, maniau, jei nekreipsiu dėmesio - praeis. Nepadėjo. Galų gale, kaip galima ramiai išbūti jeigu vaikas daužo per veidą, juk skauda. Tada rodžiau jam kad pykstu, bariau. Tai išprovokuodavo dar didesnį jo pyktį. Po to bandžiau suduoti per rankytę - irgi tik blogiau buvo. Po to, vyras pradėjo jį mokyti daryti "ca ca", kai tik jis pradeda save arba jį mušti. Iš pradžių nesisekė, bet po geros savaitės pradėjo klausyt. Dabar, kai tik pradeda save mušt, iškart sakom "padaryk caca" ir tuoj pat pradeda glostyt. Nesuprantu, kas čia per reiškinys