Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip elgtis tėvams, kai vaikas mušasi?

QUOTE(Jolita0526 @ 2007 09 27, 16:07)
g.gif  mano vyriokas irgi is darzelio ismoko mustis irgi nezinau kaip su juo kovoti , zinoma baru, bet jam pro ausis.  doh.gif  nekreipti demesio ir gi negali, dar vis tikiuosi kai paauks tai praeis.......

Pas mus irgi ta pati bėda unsure.gif , vaikas kai pradėjo eiti į darželi, pradėjo muštis verysad.gif ...iškart stengiames nekreipt dėmesio........nepadėjo schmoll.gif .
Tada pradėjau duoti į užpakaliuką ir išvedu į kitą kambarį ir uždarau duris, kartais padeda, o dažniausiai išbėga ir vėl mušasi, nustoja tik tada jai aš ji ko nors suinteresuoji kitu....muša visus( t.y. senelius ir tevelius ), jai jis ką nors negali gauti ar pasiekti ką nori.........kovojam su šita bėda jau beveik 4mėn.
Atsakyti
QUOTE(triuliu @ 2007 07 04, 17:39)
mano vaikas jau kokia savaite pradejo mustis blink.gif prieina ir su ranka trenkia per veida  blink.gif tokiu vaizdu jis namie tikrai nemato. Nezinau kaip elgtis, ar nekreipti demesio? bandziau barti, bet jis tada vel ateina ir bando suduoti.

Papildyta:
QUOTE(sandrute50 @ 2008 01 27, 22:11)

tai neleiskit kad jis jus mustu biggrin.gif maniske viena karta sudave o daugiau nesimusdavo biggrin.gif o ko daugiau draudi vaikas tada specelei darys biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sandrute50 @ 2008 01 27, 21:16)
Papildyta:

tai neleiskit kad jis jus mustu  biggrin.gif maniske viena karta sudave o daugiau nesimusdavo biggrin.gif  o ko daugiau draudi vaikas tada specelei darys biggrin.gif

Aš neleidžiu muštis, pradedu aiškinti, kad negražu taip daryti, arba išvedu į kitą kambarį.........arba pakeliu toną.........bet jam kažkodėl tai visiškai nepadeda schmoll.gif , jai tik šalia svetimi žmonės, tai tada jam gėda....kai darau ankščiau išvardinstus veiksnius, o tarp saviškiu, tai........nieko nepadeda, kariaujam dėl to kiekviena diena unsure.gif
Atsakyti
Tai laikina.Maniskis buvo laikas,kai muses,kaimynu vaikai kentejo,verke,o dabar pats bijo,kai ji pastumia,o atgal neduoda. doh.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif musiskis irgi musasi,ne daznai,bet buna prasiverzimai..ir nezinau ar cia tikrai darzelis,nes jo grupe maza:be jo dar 3mergaites,ir viskas g.gif ir teliko nera pas mus,gal videomultikai g.gif arba siaip savo ego ginyba,tik nesupranta,kad tai yra blogai,juk gina savo teises doh.gif
Atsakyti
Mano mazasis taip pat musasi blush2.gif Net geda kur nueiti, stumdo vaikus, spardo kojom blush2.gif Bandau aiskinti, grieztai sakau kad taip elgtis negalima, tada puola i asaras, pradeda verkti , isizeidzia ir pan... Nezinau kaip elgtis, tikiuosiu greit isaugs g.gif
Atsakyti
mano mazasis tai issigudrino metosi is zaislu 4u.gif
Atsakyti
Sveikute na pas jus dauguma berniukai musasi o mano merga kai supyksta tai ir musasi ir is zaislu metosi tai kita karta kai duoda net verkti norisi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(deivydukomama @ 2008 01 28, 23:43)
mano mazasis tai issigudrino metosi is zaislu 4u.gif

mano mazoji irgi metosi
Atsakyti
maniskis musa tik sese,obet as baru juodai ir duodu atgal(aisku nesmarkiai),jam suveikia,nors jam ir nesuskausta,bet tai kad as jam atgal sudaviau ji labai graudina.Tai kai atgal gauna bega verkdamas pas sese ir iskart jai daro ca ca biggrin.gif
Atsakyti
Mamytės, ko jūs čia pergyvenate dėl visiškai natūralių ir gamtos taip jau sutvertų dalykų mirksiukas.gif Juk visose šiuolaikinėse psichologinėse knygose rašoma, kad beveik visi tokio amžiaus (1-3) vaikai mušasi, kai kurie kanda, dar kiti spiria, o dar kiti nuolat peša kitų plaukus biggrin.gif Juk pačios matote, kiek jūsų tokių, turinčių tokius vaikus. Jūs (tame tarpe ir aš rolleyes.gif ) tik patvirtinate šių psichologų žinias. Džiaukimės, mūsų besimušantys vaikai - normalūs. Jie dar nemoka kitaip reikšti emocijų: jei pyksta, tai ir išsilieja gestais. O jei kas bando atimti jo žaislą, gina savo nuosavybę, tai tik sveikintina biggrin.gif O patarimas paprastas - nežiūrėti ir nesijuokti, kai tavo vaikas muša kitą, bet ir nestresuoti, ar, tuo labiau, mušti ar kitaip engti savąjį schmoll.gif Reikia žodžiu paaiškinti, kad taip daryti negerai, kad kitam skauda, mokyti dalintis. Be to, mokykite savo vaikus parodyti, kaip myli (apkabinti, pabučiuoti, pasakyti "myliu", padaryti caca smile.gif ), mokykite sveikintis (duoti ranką, sakyti "labas"). Maniškei tai buvo svarbu, ji dabar dažniausiai pamačiusi vaiką bėga prie jo ir apkabina sakydama: "Utytė myli lialia" arba ima kito vaiko ranką ir net pritūpusi lėtai purto sakydama:"Labas". Žinoma, ji irgi pasimuša, ir net be priežasties kartais prieina prie vaiko ir sako: "Mušti lialia" blush2.gif Bet tai daro retai ir kažkodėl ant nupieštų knygutėse vaikų biggrin.gif Supaisysi, ką ji mąsto...
Atsakyti
Kas vaikuciui atsakingas uz viso pasaulio sekmes ir nesėkmes– mes, suaugėliai, esantis šalia. Kai nesiseka, pikta, liūdna, priežastis nesėkmių vaikui taip pat esame mes. Mažylis pyksta ant mūsų. Išmokinkime nukreipti pyktį: kai pikta sutarkime, kad kultų pagalvę ar sofos atkaltę. Taip mažylis išmoks kontroliuoti savo negatyvius jausmus, vėliau tiesiog pasakyti, kad jam šiuo metu dė kažko pikta...
Mano du sūneliai (įvaikinti 1,5 m. ir, 2,5 m. ) pusę metų kūlė savo galvytes (dėl kiekvienos, kartais sunkiai įspėjamos priežasties), vėliau kūlė mane, tėvelį ir kitus. dabar pradeda tvarkytis su savo jausmais. Į kiekvieną mušimosi atvejį žiūrėdavom labai rimtai: guosdavom, aiškindavom. Net kai kuldavo mane (dabar retai, bet pasitaiko) bandydavau šnekėti apie tai, kas ne taip, kai pavyksta atspėti, kas vyksta, tiesiog pabučiuoju rankytę ir pasakau, kad nereikia pykti, paprašau, kad nurimtų. Prisiglaudžia, apsikabina, nurimsta... smile.gif
Atsakyti