Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos

QUOTE(draugaite @ 2007 02 20, 16:27)
as dabar persodinciau, tada jos stipresnes suzaliuos
zinoma, kad zydi antrais, treciais ir tt. metasi, bet naujos zinoma graziau atrodo
kai uzaugs geros atzalos, paluzius galima graziu nauju augaliuku turet, o su senais elgtis pagal situacija: ar rekia ir kaip atrodo

QUOTE(išdykėlė @ 2007 02 20, 20:22)
Senų krūmų šaknis atskirti nemanau kad pavyks. tos gėlytės gali supykti  lotuliukas.gif  Galima bandyti pakeisti tik viršutinį žemių sluoksnį, bet, ko gero, užtektų tik truputį patręšti. Geriausiai auginti naujus krūmelius įšaknydinus ūgliukus.

Ačiū! 4u.gif
Kaip supratau vieningos nuomonės nėra, reikia elgtis pagal situaciją. thumbup.gif

Iki šiol buvau girdėjusi dvi visiškai priešingas ir griežtas nuomones - viena jų - tik iš naujų ūglių auginti, nes antrametės gėlės mažiau žydi; kita - kad kuo senesnė gėlė, tuo ji didesnė ir daugiau žiedų ir gražiau žydi g.gif
Atsakyti
Mano nuomone, antrametės gėlės gal tik pavasarį gražiau atrodo, o paskui labai nutysta ir grožio nelabai belieka. Todėl, jei yra galimybė, geriau auginti šviežias biggrin.gif
Aš šiandien nusipirkau daigyklą (plastikine dėžutė, o ten pridėta durpinių daigyklėlių) ir susėjau visas likusias gėles, dabar matysiu skirtumą, koks daigumo procentas mano sėklų ir vokiškų thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gertruda @ 2007 02 21, 09:41)
Iki šiol buvau girdėjusi dvi visiškai priešingas ir griežtas nuomones - viena jų - tik iš naujų ūglių auginti, nes antrametės gėlės mažiau žydi; kita - kad kuo senesnė gėlė, tuo ji didesnė ir daugiau žiedų ir gražiau žydi    g.gif

Tikrai gausiau žydi pirmametės.
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2007 02 21, 21:18)
Tikrai gausiau žydi pirmametės.

Mano patirtis rodo kaip tik priešingai ax.gif . Pas mane svyrančios gražesnės būna antrais metais. Tik aš kasmet persodinu jas į naujus didesnius vazonus, o ir senas šakeles gerokai patrumpinu, kad nauji ūgliai augtų kompaktiškiau. Šiemet kai kurios jau žydės trečią vasarą. Tuo tarpu krūminių stambesni žiedai būna pirmais metais.
Atsakyti
Nusipirkau šiandien daigelį našlaitinės pelargonijos,ar kaip jos vadinasi. Jau pasodinau,tikiuosi išgyvens wub.gif Dar paėmiau vieną surfinijos daigiuką:violetinė,pilnavidurė. Lauksim dabar pavasario bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(nengamo @ 2007 02 22, 18:15)
Nusipirkau šiandien daigelį našlaitinės pelargonijos,ar kaip jos vadinasi. Jau pasodinau,tikiuosi išgyvens wub.gif Dar paėmiau vieną surfinijos daigiuką:violetinė,pilnavidurė. Lauksim dabar pavasario bigsmile.gif

Surfinijos nepamirškit nusrinti viršūnėlę ir vėliau bent kartą nugenėti šonines šakutes, nes kitaip nuaugs į vieną pusę.
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2007 02 22, 19:48)
Surfinijos nepamirškit nusrinti viršūnėlę ir vėliau bent kartą nugenėti šonines šakutes, nes kitaip nuaugs į vieną pusę.

4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nengamo @ 2007 02 22, 19:15)

Kur per tokius salcius geliu pirkti randi, tiesa sakant as dar net nesidairiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dukra @ 2007 02 22, 22:24)
Kur per tokius salcius geliu pirkti randi, tiesa sakant as dar net nesidairiau  4u.gif

Užsukau nusipirkti daigyklos ir pamačiau kad prekiauja bigsmile.gif Aišku susilaikyt nenusipirkus šansų 0 unsure.gif doh.gif Nebūdavo seniau toj parduotuvėj daigelių,šiemet pirmais metais prekiauja thumbup.gif Dar nusipirkau 2 svogūnėlius begonijos. Man jos super gėlės.Šiais metais ir pabandysiu augint. wub.gif Vakar ir į žemę jau įkišau,parduotuvėj sakė jau laikas g.gif Vienas svogūnėlis jau dygt pradėjęs bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(nengamo @ 2007 02 22, 18:15)

Tai gal gali pasakyti kurioje parduotuvėje našlaitinę pelargoniją pirkai, nes aš jų labai noriu, buvau senukuose Kaune neradau schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Ir kokių spalvų buvo g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(jutute @ 2007 02 23, 22:10)
Tai gal gali pasakyti kurioje parduotuvėje našlaitinę pelargoniją pirkai, nes aš jų labai noriu, buvau senukuose Kaune neradau  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif
Ir kokių spalvų buvo g.gif  g.gif  g.gif

Aš Šiauliuose pirkau,pas mus yra tokia parduotuvė sodo reikmenų,Bielskio gatvėj 4u.gif Net nežinau kaip ji vadinas. g.gif Na o spalva paveiksliuke kažkokia lyg melsvai violetinė buvo,kas gausis tai nežinau. O šiaip šitos rūšies tik trys daigeliai ir buvo likę. Pasirinkimo schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
Tai ir Kaune tada dar reikės paieškoti, gal rasiu... ax.gif

O taip ir buvo parašyta, kad našlaitinės? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jutute: 24 vasario 2007 - 10:38