Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko migdymo ritualai

Mano vaikui tai svarbiausia pries miega pavalgyti,uzmiega pats be jokiu migdymu,bet tik tada kai kambaryje nieko daugiau nera tik jis vienas.
Atsakyti
Nezinau, ka ir bedaryt,taip sunkiai vakare uzmiega,reikia tam paciam kambary sedeti apie 40 min.-1 h.Anskciau - greiciau uzmigdavo,20-30 min., pasivartydavo lovytej ir uzmigdavo. Nu dabar,spardosi, raitosi, sukiojasi, stojasi,paniuniuoja,net ir mano dainavimas nepadeda,kas darosi, nezinau,gal kas turi kokiu patarimu. Lyg ir pavalgiusi,atsigerusi,pampersas uzdetas.

p.s. per pietu miega pati uzmiega,siek tiek padainuoju ir isienu i kita kambari,ramu. Tik vakare nesiseka migdyt...
Atsakyti
QUOTE(laura1227 @ 2008 05 17, 16:01)
Nezinau, ka ir bedaryt,taip sunkiai vakare uzmiega,reikia tam paciam kambary sedeti apie 40 min.-1 h.Anskciau - greiciau uzmigdavo,20-30 min., pasivartydavo lovytej ir uzmigdavo. Nu dabar,spardosi, raitosi, sukiojasi, stojasi,paniuniuoja,net ir mano dainavimas nepadeda,kas darosi, nezinau,gal kas turi kokiu patarimu. Lyg ir pavalgiusi,atsigerusi,pampersas uzdetas.

p.s. per pietu miega pati uzmiega,siek tiek padainuoju ir isienu i kita kambari,ramu. Tik vakare nesiseka migdyt...

Tai gal nustokit dainuoti ir sedeti prie vaiko,apsipras ir pati ismoks uzmigti....aisku asaru bus,bet nieko kitaip nepadarysi........as tai nuo gimimo nesupau,nedainavau ir nera problemu uzmiega pats
Atsakyti
Žiūriu, dauguma migdomi su buteliukais pieno ar mišinio, o tai kaip dantukai g.gif Mes vakare išvalom dantukus, atsigeria vandens ir viskas. Tiesa, ji seniai negeria nei pieno, nei mišinio schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(linna @ 2008 05 18, 12:04)
as tai nuo gimimo nesupau,nedainavau ir nera problemu uzmiega pats

Man tai visai malonu ir pasupti, ir padainuoti. Tai juk nesitęs amžinybę, tai kodėl nuo pat gimimo atimti šitą malonumą iš žmogučio g.gif
Atsakyti
QUOTE(linna @ 2008 05 18, 13:04)
Tai gal nustokit dainuoti ir sedeti prie vaiko,apsipras ir pati ismoks uzmigti....aisku asaru bus,bet nieko kitaip nepadarysi........as tai nuo gimimo nesupau,nedainavau ir nera problemu uzmiega pats

na, del pietu miego as neturiu problemu ir vaiko nesupu, uzmiega kitakart ir per kelias minutes,o dainavimas nuramina (dainuoju trumpai, gal kokia minute). Prie vaiko loveles sedziu tik vakare ir tai nesakyciau,jog sedziu,tiesiog guliu savo lovoje tame paciame kambary,nes kai ji atsistoja,as paguldau (tik del to).

O dainavimas tai tikrai nieko blogo,juk malonu!!! (aisku,jei tai testusi pusvalandi,tai butu nekas)
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2008 05 18, 14:22)
Žiūriu, dauguma migdomi su buteliukais pieno ar mišinio, o tai kaip dantukai  g.gif Mes vakare išvalom dantukus, atsigeria vandens ir viskas. Tiesa, ji seniai negeria nei pieno, nei mišinio  schmoll.gif
Papildyta:

Man tai visai malonu ir pasupti, ir padainuoti. Tai juk nesitęs amžinybę, tai kodėl nuo pat gimimo atimti šitą malonumą iš žmogučio  g.gif

Malonu zinoma,bet as savo vaika pamyluoju kitaip ir kitu laiku,juk nebutinai reikia pries miega.....
O paskui taip ir atsitinka,kai mama pvz.pradeda dirbti pavargus pailseti nori,atsiranda antras vaikas seimoje ar tiesiog dviese su vyru nori pabut,o penkiametis dar nori kartu miegoti ar panasiu dalyku.....
reikia tada aiskinti,kad jis jau didelis ir t.t.gerai jei supranta,o jei jauciasi atstumiamas ar nebereikalingas.....
Vaikas yra vaikas.....reikia viska apgalvoti iki smulkmenu.
As labai daug pavyzdziu zinau kai panasiuose situacijose ir teveliai vargo turejo ir vaikai buvo iskaudinti....

O del dantuku tai kai pirmieji isdygo misinuka isgeriam likus valandai iki miego,o pries miega taip pat tik vandenelio,nes is iprocio praso buteliuko
Papildyta:
QUOTE(laura1227 @ 2008 05 18, 14:37)
na, del pietu miego as neturiu problemu ir vaiko nesupu, uzmiega kitakart ir per kelias minutes,o dainavimas nuramina (dainuoju trumpai, gal kokia minute). Prie vaiko loveles sedziu tik vakare ir tai nesakyciau,jog sedziu,tiesiog guliu savo lovoje tame paciame kambary,nes kai ji atsistoja,as paguldau (tik del to).

O dainavimas tai tikrai nieko blogo,juk malonu!!! (aisku,jei tai testusi pusvalandi,tai butu nekas)

Tai pabandykite viena palikti,gal ji keliasi tik todel kad mato jus ir tikisi,kad dar su ja pazaisite,juk niekam nepaslaptis kad vaikai nenori eiti miegoti,jei atsistos pati paskui atsiguls....
Jei as tame paciame kambaryje buciau tai niekaip maniskis neuzmigtu,buna kad taip pat atsistoja ar atsisedes su meskuciu zaidzia,bet galiausiai uzmiega,nes nieko idomaus nevyksta.
Atsakyti
QUOTE(linna @ 2008 05 18, 15:41)

Vaikas yra vaikas.....reikia viska apgalvoti iki smulkmenu.
As labai daug pavyzdziu zinau kai panasiuose situacijose ir teveliai vargo turejo ir vaikai buvo iskaudinti....

Nieko čia iš anksto neapgalvosi, nes vaikai irgi skirtingi. Vienas nuo gimimo užmiega pats, o kitam būtent vakare labai reikia to pamylavimo, o mama pavargusi nenori kankintis migdydama jį vieną kokias porą valandų.
Va, kaimynė pasakojo, kad ji tik pasvajoti galėjo, kad jos vaikai patys miegos. Kartą grįžę po naujų metų 4 val. ryto bandė specialiai nemigdyti, tai jie išsitraukė žaislus ir sau žaidė doh.gif
Man paprasčiau yra 15 min. palaikyti prisiglaudus ant rankų, paskaityti pasaką, nei iki begalybės laukti, kol ji pati užmigs. O ir šiaip jau paprasčiau - pati pasako, kad nori miego. Ateis laikas ir užmigs pati.
Atsakyti
QUOTE(linna @ 2008 05 17, 14:10)
Mano vaikui tai svarbiausia pries miega pavalgyti,uzmiega pats be jokiu migdymu,bet tik tada kai kambaryje nieko daugiau nera tik jis vienas.

nerealu blink.gif . sveikinu su toookiais pasiekimais ...
Papildyta:
as skaitau pasakele. tada, kai sako ''dar'', sutariam, kad pasakele pavargo ir jai reikia pailseti. tada aprikabinam pasakele ir dainuojam lopsine. visas ritualas trunka max 15 minuciu, bet uztai kiek duoda artumo...
jei negaliu - ijungiu travel ar animal planet ir po kokiu 10 minuciu galiu nesti i lova lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2008 05 18, 20:14)
Nieko čia iš anksto neapgalvosi, nes vaikai irgi skirtingi. Vienas nuo gimimo užmiega pats, o kitam būtent vakare labai reikia to pamylavimo, o mama pavargusi nenori kankintis migdydama jį vieną kokias porą valandų.
Va, kaimynė pasakojo, kad ji tik pasvajoti galėjo, kad jos vaikai patys miegos. Kartą grįžę po naujų metų 4 val. ryto bandė specialiai nemigdyti, tai jie išsitraukė žaislus ir sau žaidė  doh.gif
Man paprasčiau yra 15 min. palaikyti prisiglaudus ant rankų, paskaityti pasaką, nei iki begalybės laukti, kol ji pati užmigs. O ir šiaip jau paprasčiau - pati pasako, kad nori miego. Ateis laikas ir užmigs pati.

Tai gerai jei tas laikas kai pati pasakys ateis greitai,o mano sese iki 5 metu taip vaika turejo migdyti...
Na cia aisku kiekvienai savo,kitom mamytem ir paciom tie ritualai pries miega malonus,o man labiau patinka,kad savarankiskai uzmiega ir niekur problemu nekyla.
Ir nereikia manyti,kad mes pasaku ar lopsiniu atsisakom,bet tai darom pries gulantis i lovyte,o kai jau lovyteje tai viskas jokiu pasaku.....ir vaikas nenuskriaustas ir man patogu....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linna: 19 gegužės 2008 - 07:56
QUOTE(laura1227 @ 2008 05 17, 15:01)

Ta pati situacija, pietų miegelio labai lengvai užmiega, lėlę apsikabina, paguldau į lovytę ir pati pasiniūniuodama užmiega.
Bet vakarai - tai košmaras doh.gif , ir taip nuo gimimo. Gal sakau pervargsta, bet juk būna ir ramesnių dienų. Tai kartais ir supu, ir lopšinės, ir glostau, kol pataikau ko nori ...Būna kad migdomės irgi apie 40min, o kartais 10-15 min.
Patarimus jau kelis išbandžiau, bet jei palieki, tada taip įsiverkia, kad paskui išvis neina nuraminti.
Atsakyti
As taip pat uz tai,kad vaikas mokytusi uzmigti pats.Zinau suaugusiuju kurie pries miega turi muzika ar televizoriu isijungti,nes kitaip sunkiai uzmiega,o tai dazniausiai ir yra lopsiniu ir supimu pasekme.Daugelis zinomu vaiku pediatru rekomenduoja mokyti vaikus nusiraminti ir uzmigti pacius,o kad butu lengviau laikytis rezimo-t.y.visad eiti panasiu laiku miegoti,atlikti tuos pacius ritualus pvz.nusiprausti,issivalyti dantukus ir t.t.galima pries miega ir pasupti,bet nesupti tol kol uzmigs.
Atsakyti
QUOTE(linna @ 2008 05 19, 07:50)
Tai gerai jei tas laikas kai pati pasakys ateis greitai,o mano sese iki 5 metu taip vaika turejo migdyti...
Na cia aisku kiekvienai savo,kitom mamytem ir paciom tie ritualai pries miega malonus,o man labiau patinka,kad savarankiskai uzmiega ir niekur problemu nekyla.

Kai mamos nėra šalia, ir maniškė pati užmiega. O kai aš šalia, jai turbūt tiesiog gera prisiglaudus užmigti. O man irgi mielas tas vaizdas, tegul ir iki 5 metų blush2.gif
Atsakyti