Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko migdymo ritualai

Pas mus migdymo ritualų būta nemažai ir jie kas kelis mėnesius vis keisdavosi. Mažulytę reikėdavo migdyti ant rankų, vėliau pradėjo užmigti viena, jei aš būdavau kambaryje, niekaip neužmigdavo blink.gif Dar vėliau užmigdavo vėl ant rankų, reikėdavo pasūpuoti, ji prisnūsdavo, tada jau lovytėje. Paskui buvo etapas, kai užmigdavo tik kartu su manim kartu lovoje, man dainuojant ar sekant pasaką, tada perkeldavau į lovytę. Dabar jau koks mėnuo mūsų ritualas toks:
1. Atsibučiuojame su tėčiau, rodom "ate ate".
2. Lovytėje atsigeriam.
3. Guli lovytėje ir ištisai kuisiasi kol aš seku pasaką (dainų nepripažįsta). Sekant pasaką aš būtinai turiu sėdėti prie jos lovytės, jokiu būdu ne gulėti (šalia yra sofutė, mielai prigulčiau... smile.gif ). Ir dar sekant pasaką dukrytė visą laiką kartoja, ką aš sakau.
4. Masažuoju kojytes. Laaaabai patinka. Pradedu baigusi sekti pasaką. Taip masažuojant ir dar kažką kalbant ir užmiega.
Atsakyti
maniji uzmiega tai labai lengvai paguldau juos i savas lovytes ir iduodu ju megstamus minkstus zaisliukus ir jie patys uzmiega pasiraito paciauska ir viskas thumbup.gif
Atsakyti
Dieną užmiegame be vargo vartydamos knygeles, nors ir supranta, kad reikia miegoti bet atkakliai pati skaito, kol knygelė užkrenta ant veiduko lotuliukas.gif O vakare pas mus pagrindinis ritualas dantukų valymas. Kadangi yra vyresnėlė, jai labai patinka mėgdžioti sesę. Tik spėk pasakyti, kad reikia praustis, o ji jau bėga pas sesę ir šaukia "sese pasta" Tai reiškia einam valytis dantukų. O poto kaip ir visos mamos, kol atsibučiuojam, kol atsisveikinam ir užmiega. Tiesa, nuo mažens vakarais paleidžiu lopšines. Jos jai labai patinka. Jei kartais pamirštu įjungti, ji primena "mama lialialia". Vienu žodžiu mygdomės linksmai biggrin.gif
Atsakyti
Mūsų ritualas toks: nusiprausiam, sesei ir tėčiui po bučkį, kartais vieną, o kartais ir daugiau, man rankytę ir palydžiu iki lovytės. Įlipa būtinai pats, atsigula ir man ,,ate", tada jau turiu eiti, kitaip gaunasi chaosas, duodasi, kuisiasi, įsiaudrina ir sunku užmigti būna, o su pasakom, dainom ir nelabai sekas ax.gif nors kartais būna, kad reikia prisėsti, o prisėdus ir paniūniuoju ax.gif
Dieną gulam abu, apsikabina mane ir per 10 minučių užmiega
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gėlėta: 10 birželio 2008 - 21:02
o mes sunkiai uzmiegame, isbandeme visokius budus, bet geriausias -supimas.mama sedi ant didelio kamuolio ir supa (linguoja) savo aukseli:)taip ir uzmiegam:)kai buvo mazesnis, zinoma, mamai, lengviau buvo...dabar jau kartais ir pavargstu.Bet kitokie budai mums dar netinka:)taip ir niuniuojames mes:)kartais keliu minuciu prireikia, o kartais-ir daugiau:)
Atsakyti
Mes savąją užmigdome tik tada, kai patys einame miegoti, kitaip nieko nebūna.. Nuo mažens nori miego, eina, grūna, bet miegot.. - ne.
O daržely kuo puikiausiai pati užmiega ir išmiega apie 3 valandas.. Pradžioje auklėtoja sakė, kad šalia sėdėdavo, bet dabar.. thumbup.gif
Reikės ir mums kažką daryti, bet galvoju, jog sunkiai,ką pasieksime, nes ji tokia pasiilgusi mūsų būna.. smile.gif
Be je, ji pati sau ir lopšinę dainuoja, tik mūsų galvų reikia, kad galėtų jas kasyti ir jastų artumą.. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laauraa: 11 birželio 2008 - 18:14
Aciu dievui del iego problemu nera thumbup.gif Niekada prievarta nemigdau.Kartais viena kart,kartais du,bet visada uzmiega labai paprastai.Gerimas koks i rankas ir telika ziurim,tai min 5 min max 15-20 min biggrin.gif ir miega.Na vakare buna ilgiau bet labai retai,bet vartosi vartosi,randa vietele ir uzmiega.Jei neuzmiega ilgiau kaip 20 min ir neverciu. schmoll.gif
Atsakyti
mes anksciau turejom problemu su uzmigimu.. doh.gif reikejo butinai suvystyt ir supuoti..arba ant ranku arba lovyteje.. o paskutiniu metu daug paprasciau-- vyras pasiguldo salia, apabina ir ji po kokiu 15 min jau miega.. o pas mane kiek kitaip biggrin.gif - cia jau reikia ja maitinti pienuku blush2.gif jos neapgausi ax.gif net jei ir pavalgiusi buna, vistiek butinai reikia atsigert pienuko mano ax.gif ir tada po 10 min irgi miega:)
bet pasitaiko ir vakaru kai valanda migdau..akytes merkias, o vat nemiega nors tu ka g.gif
Atsakyti
o mes ir turim ritualus,nuo mazens nemego miegoti ant ranku,turejau paguldyti ir salia buti,tai ir daba nusiprausiam,persirengiam i pizama,ir einam i musu lova,pasiemam pienuko buteliukas isgeriam piena duodu tute,merliuko dar reikia,ant soniuko ir apkabinu ji truriu palinguoti biski ,tada jau ir uzmiega,kai uzmiega pernesu i jo lovyte,savo kambario neturi miega dar musu kambary,o ir nakti buna kad reikia pas save pasiguldyti,siaip bandziau kazkada palikti viena lovoj tai ka atsistojo lovutej ir laukia kol ateisiu ir uzmigdysiu,ziuresim gal kai i darzeli eis ir pats jau uzmigs ax.gif
Atsakyti
visai nesenai nebeduodu MP prie einant miegoti..matyt dar labai norisi to artumo ir saugumo jausmo tai kol kas be nugarytes glostymo neuzmiega schmoll.gif kai apsipras migdyt bandysiu kitaip....nunest i lovyte padainuoti lopsine pabuciuosiu ir iseisiu is kambario smile.gif sako per 3 dienas persilauzia bet iki tol reik laiko ir dardaugiau kantrybes rolleyes.gif
Atsakyti
nuo 1 metų migdydavau palikus vieną kambaryje su pieno bonkute. dabar jau vienas nebebūna, turi būti šalia kol užmiega. šalia žaislas jau nepadeda.
Atsakyti
iki 10 menesiu buvo labai neramus tekdavo supti.
po to buvo puikus etapas iki 2 metu miegojo savo kambaryje ,savo lovytej ..vienas uzmigdavo,pabucuodavau ,uztraukdavau muzikele ir iseidavau....

na o dabar doh.gif
gal kad soskes atsisakem,bet atrodo lengvai...
guli tik kartu su manim ir kol uzmiega..ir sokineja ir sukauja...kartais ir valanda trunka... verysad.gif ir pykstames.

galvojau gal perpietes nebereikia,bet tada vaiksto visas piktas ir vistiek vakare l.sunkiai uzmiega...vargstam zodziu verysad.gif
Atsakyti