Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

As anksciau buvau irgi net vazoniuku prifotkinus su liniuote, kad tisingai ivardintume kas yra miniukas. Turejau toki, bet numire verysad.gif Dabar labai ieskau vel, bet neuzveza... Mane tai jie veza savo mazumu smile.gif
Atsakyti
Labas rytas,

Vakar parsitysiau vieną palenopsį, bet jis labai baisios būklės reiktų su juo kaską daryti, prisižiūrėjau čia pas jus prisiskaičiau apie gaivinimą lyg ir viskas aišku, bet pasakykit man mielosios iš kur tų kiminų gauti? tik būkit malonios nesiųskit manęs į mišką, nes net nežinau kur jų ieškoti ir kaip jie atrodo 4u.gif gal yra paprastesnis būdas jų įsigyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(jurarami @ 2008 03 28, 10:31)
Labas rytas,

Vakar parsitysiau vieną palenopsį, bet jis labai baisios būklės reiktų su juo kaską daryti, prisižiūrėjau čia pas jus prisiskaičiau apie gaivinimą lyg ir viskas aišku, bet pasakykit man mielosios iš kur tų kiminų gauti? tik būkit malonios nesiųskit manęs į mišką, nes net nežinau kur jų ieškoti ir kaip jie atrodo 4u.gif gal yra paprastesnis būdas jų įsigyti g.gif

Pas SKM mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lucky @ 2008 03 28, 12:40)

o kaip čia būtų galima nusipirkti blush2.gif apšvieskit prašau.
Atsakyti
Labas rytas suraitytas ax.gif is as turiu viena klausimuka. Siandien purskaliojau savo reanimuojamas gelytes smile.gif ogi ziuriu, kad tos ju saknytes dar ilgesnes, nei buvo pries pora dienu. Tokiais tempais auga, kad ohoho blink.gif lotuliukas.gif
Ir vat klausimukas iskilo - kada gi galesiu jas sodinti i substrata normaliai? g.gif Siaip kazkur esu skaiciusi, kad jeigu bent viena saknyte siekia 5 cm, jau galima sodinti g.gif ar man dar turet kantrybes ir ilgesniu laukti? Labai baisu butu ka tik is numirusiu prikelta gelyte vel sunaikinti ne laiku pasodinus unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(jurarami @ 2008 03 28, 11:43)
o kaip čia būtų galima nusipirkti blush2.gif apšvieskit prašau.

eik i www.orchidariumas.lt ir ziurek siulomus pirkti produktus 4u.gif ten ir rasi mirksiukas.gif
Atsakyti
Tai dziaukis, kad saknis augina 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2008 03 28, 12:49)
Labas rytas suraitytas  ax.gif  is as turiu viena klausimuka. Siandien purskaliojau savo reanimuojamas gelytes  smile.gif  ogi ziuriu, kad tos ju saknytes dar ilgesnes, nei buvo pries pora dienu. Tokiais tempais auga, kad ohoho  blink.gif  lotuliukas.gif
Ir vat klausimukas iskilo - kada gi galesiu jas sodinti i substrata normaliai?  g.gif  Siaip kazkur esu skaiciusi, kad jeigu bent viena saknyte siekia 5 cm, jau galima sodinti  g.gif  ar man dar turet kantrybes ir ilgesniu laukti? Labai baisu butu ka tik is numirusiu prikelta gelyte vel sunaikinti ne laiku pasodinus  unsure.gif
Papildyta:
eik i www.orchidariumas.lt ir ziurek siulomus pirkti produktus  4u.gif  ten ir rasi  mirksiukas.gif

Ačiū radau bigsmile.gif , o kokį substratą geriausia pasirinkti palenopsiams?
Atsakyti
QUOTE(jurarami @ 2008 03 28, 12:06)
Ačiū radau bigsmile.gif , o kokį substratą geriausia pasirinkti palenopsiams?

Ten prie kiekvieno yra prierasai, kam tinka substratas, yra nurodyta, kokios rusies orchidejoms. Gali pati keliu rusiu pirkti, maisyti, gali net puslapio autoriams ir pardavejams parasyti savo klausimuka, manau jie su mielu noru patars mirksiukas.gif
As pati uzsisakinejau keleta vienetu rinkiniu orchidejos persodinimui. Tai ten iejo vazonelis, substratas ir kiminai ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2008 03 28, 11:53)
Tai dziaukis, kad saknis augina  4u.gif

Tina, tai as ir dziaugiuosi thumbup.gif tiesiog nerealiai bigsmile.gif bet vat parupo, kada jau is tu baisiu maisu gelytes bus galima traukti laukan. Kokio ilgio tos saknytes turi buti, kad jau butu galima sodinti g.gif
Atsakyti
Jungiuosi ir aš į jūsų būrį smile.gif Tikiuosi priimsit 4u.gif
Vakar užsukau į Akropolį ir negalėjau prait pro orchidėjas... Tai vieną nusipirkau ax.gif Phalenopsį ax.gif Tik dabar galvoju, ar ją persodinti, ar palaukti kol peržydės, nes šiuo metu žydi... Bet bijau, kad jeigu nepersodinsiu, kad kasnors gėlytei nenutiktų, nes Akropolyje parduodamos gėlytės manau nėra pasodintos tinkamoje žemėje...
Gal yra čia klaipėdiečių ir galėtų patarti, kur Klaipėdoje būtų galima įsigyti pušies žievės, kad įbert į vazonėlį, kad mano phalenopsiui būtų geriau? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(babyface @ 2008 03 28, 11:52)
Jungiuosi ir aš į jūsų būrį  smile.gif Tikiuosi priimsit  4u.gif
Vakar užsukau į Akropolį ir negalėjau prait pro orchidėjas... Tai vieną nusipirkau  ax.gif Phalenopsį  ax.gif Tik dabar galvoju, ar ją persodinti, ar palaukti kol peržydės, nes šiuo metu žydi... Bet bijau, kad jeigu nepersodinsiu, kad kasnors gėlytei nenutiktų, nes Akropolyje parduodamos gėlytės manau nėra pasodintos tinkamoje žemėje...
Gal yra čia klaipėdiečių ir galėtų patarti, kur Klaipėdoje būtų galima įsigyti pušies žievės, kad įbert į vazonėlį, kad mano phalenopsiui būtų geriau?  ax.gif

Kolkas nieko nedaryk,o pradek nuo pirmo puslapio ir senesniu temu skaitymo,ten rasi laaaaaaabai daug klausimu ir atsakymu. Dar galetum imesti nuotraukyte grazuoles 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 03 28, 11:26)
As anksciau buvau irgi net vazoniuku prifotkinus su liniuote, kad tisingai ivardintume kas yra miniukas. Turejau toki, bet numire  verysad.gif Dabar labai ieskau vel, bet neuzveza... Mane tai jie veza savo mazumu  smile.gif

Matau, tu is Kauno. Tai tada tikrai praziopsojai tuos miniukus, nes Valentinkei buvo uzvezta ir Megos Senukuose ir Maksimose. As dar mintyse nusistebejau, kad tokios, atsiprasau, "nusususios" miniorchidejos kainuoja vos ne tiek pat, kiek ir dideles doh.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(babyface @ 2008 03 28, 12:52)
Jungiuosi ir aš į jūsų būrį  smile.gif Tikiuosi priimsit  4u.gif
Vakar užsukau į Akropolį ir negalėjau prait pro orchidėjas... Tai vieną nusipirkau  ax.gif Phalenopsį  ax.gif Tik dabar galvoju, ar ją persodinti, ar palaukti kol peržydės, nes šiuo metu žydi... Bet bijau, kad jeigu nepersodinsiu, kad kasnors gėlytei nenutiktų, nes Akropolyje parduodamos gėlytės manau nėra pasodintos tinkamoje žemėje...
Gal yra čia klaipėdiečių ir galėtų patarti, kur Klaipėdoje būtų galima įsigyti pušies žievės, kad įbert į vazonėlį, kad mano phalenopsiui būtų geriau?  ax.gif

Sveika 4u.gif
Bet tai kaip visos nori persodinet tas gelytes doh.gif lotuliukas.gif Negi nesinori pasidziaugti ziedais ir per ta laika pasirankiot info, kaip, kur ir kada jas persodinet?
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2008 03 28, 12:57)

Sveika  4u.gif
Bet tai kaip visos nori persodinet tas gelytes  doh.gif  lotuliukas.gif  Negi nesinori pasidziaugti ziedais ir per ta laika pasirankiot info, kaip, kur ir kada jas persodinet?

Aš bet kokią gėlę nusipirkusi kažkurį laiką palaukiu, kad augalas adaptuotųsi naujoje vietoje. rolleyes.gif

o cia manosios orchidėjos. Ta kuri ant palangės be žiedų - persodinta po reanimacijos, bet kažkodėl lapai jos minkštėja. verysad.gif Po persodinimo pirmą kartą laisčiau praėjus 1,5 savaitės.
Tamsi orchidėja su vienu žiedeliu ir ta su pumpuru vienu - vakarykščiai nukainuoti pirkiniai wub.gif

http://public.fotki....kai/orchidejos/

Atsakyti