Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulija... XV tema.

QUOTE(vailija @ 2008 04 11, 21:17)
  Aš tai tikrai į labai nedidukus vazonėlius įsodinau. Nupirkau visom vienodus. Labai gražūs, bet manau, vėliau, jei viskas bus gerai, kai persodinėsiu gali reikt ir didesnių. Bus matyt.

Na kad būtų dar kiek aiškiau pasiskaitykite šį puslapiuką.

O šiandien bevartydamą spaudą radau tikrai naudingų minčių, kas tinka ne tik sanpaulijom.
Ne vienas gėlių mylėtojas įsigijęs naują vazoninį augalą jo nepalieka ramybėje: dažnai laisto, vis neša iš vienos vietos į kitą. Nuo vandens gausos vazono žemė tampa vientisa mase be oro, gėlės šaknys ima pūti.
Teoriškai nusakyti kiek augalui reikia vandens, beveik neimanoma. Tai priklauso nuo daugelio dalykų: paties augalo drėgmės poreikio. augalo ir vazono dydžio, žemės sudėties, aplinkos, metų laiko, augalo vegetacijos periodo.
Taigi kad gėlė nebūtų "permylėta", reikia žinoti jos drėgmės poreikį. Jei vazoninė gėlė mėgsta drėgmę, dažnas laistymas jai nepakenks. Jei nedaug vandens reikalaujantis augalas, kada lieti, geriausia tikrinti ranka. Įkišus pirštą į žemę puikiai galima jausti, kokio ji drėgnumo. Jeigu pirštas drėgnas- augalas dar neištroškęs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sigute***: 11 balandžio 2008 - 21:24
QUOTE(Sigute*** @ 2008 04 11, 22:22)

O šiandien bevartydamą spaudą radau tikrai naudingų minčių, kas tinka ne tik sanpaulijom.
Ne vienas gėlių mylėtojas įsigijęs naują vazoninį augalą jo nepalieka ramybėje: dažnai laisto, vis neša iš vienos vietos į kitą. Nuo vandens gausos vazono žemė tampa vientisa mase be oro, gėlės šaknys ima pūti.
Teoriškai nusakyti kiek augalui reikia vandens, beveik neimanoma. Tai priklauso nuo daugelio dalykų: paties augalo drėgmės poreikio. augalo ir vazono dydžio, žemės sudėties, aplinkos, metų laiko, augalo vegetacijos periodo.
Taigi kad gėlė nebūtų "permylėta", reikia žinoti jos drėgmės poreikį. Jei vazoninė gėlė mėgsta drėgmę, dažnas laistymas jai nepakenks. Jei nedaug vandens reikalaujantis augalas, kada lieti, geriausia tikrinti ranka. Įkišus pirštą į žemę puikiai galima jausti, kokio ji drėgnumo. Jeigu pirštas drėgnas- augalas dar neištroškęs.

man sita nereali wub.gif wub.gif wub.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(eya @ 2008 04 11, 15:57)
Ateinu ir as pasirodyt savo pirmos taip nerealiai "sufantazavusios" grazuoles - Optical illusion wub.gif  paskutine savaite kasdien po kokia 10 kartu vis tikrinau, ar jau, AR JAU? lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  turiu pripazinti, kad is fantazy grupes man sita gal graziausia..
user posted imageuser posted image

Fantastika wub.gif O koks tikslus pavadinimas bigsmile.gif Galetum pagalvoti, kad ant ziedlapiu saules zuikuciai soka....
Isirasau sia grazuole i savo "laukimo lapa"... Gal Kaune kas turi Optical illusion vaikioka pardavimui?
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2008 04 11, 22:29)
Fantastika wub.gif O koks tikslus pavadinimas bigsmile.gif Galetum pagalvoti, kad ant ziedlapiu saules zuikuciai soka....
Isirasau sia grazuole i savo "laukimo lapa"... Gal Kaune kas turi Optical illusion vaikioka pardavimui?

o as ir pagalvojau kad cia saules zuikuciai blush2.gif blush2.gif blush2.gif
as ir pirkciau toki grozi, jei kas parduotu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Puikūs žiedai 4u.gif Sveikinu, merginos! drinks_cheers.gif

Mano su tokiais saulės zuikučiais Phobos pražydo thumbup.gif Liuks žiedai, ir labai dideli
Atsakyti
QUOTE(Rima* @ 2008 04 11, 23:06)
Puikūs žiedai  4u.gif  Sveikinu, merginos! drinks_cheers.gif

Mano su tokiais saulės zuikučiais Phobos pražydo  thumbup.gif  Liuks žiedai, ir labai dideli

Aciu uz pagyrimus, merginos. "saules zuikuciai" tikri - tai sviesios demeles, del ko si sanpaulija vadinama "su fantazy". As irgi su nekantrumu laukiau, kad paaisketu, ar fantazija bus, ar bus sportas. Bet prazydo teisingai. jos norejau seniai, tad labai dziaugiuosi wub.gif tikrasis pavadinimas ir yra "optical illusion".
Atsakyti
laba visoms smile.gif
Jau daugiau kaip pries 2 savaites pamerkiau kelis lapukus o jokiu saknu dar net nesimato.Gal jau ir nebus g.gif Ar taip gali nutikti?
Atsakyti
QUOTE(Sigute*** @ 2008 04 11, 23:22)

Čia tai tiesa, kad augaliukus visos mylim, bet tik nepermylėt. g.gif Nors aš visas gėles taip laistau, patikrinu žemės drėgnumą, bet kai kuriom, kad ir myliu leidžiu pabūt truputį sausiau ar atvirkščiai, žiūrint kokia gėlė.

laba visoms
Jau daugiau kaip pries 2 savaites pamerkiau kelis lapukus o jokiu saknu dar net nesimato.Gal jau ir nebus Ar taip gali nutikti?
Man ir per 3 sav nieko neišleido, bet kaip supratau per šaltai stovėjo pas mane.
Atsakyti
Dar liko keli sanpaulijų vaikiukai. Ieškom naujų namučių...... 4u.gif http://www.supermama...?...0132&st=528
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2008 04 12, 11:47)
Dar liko keli sanpaulijų vaikiukai. Ieškom naujų namučių...... 4u.gif http://www.supermama...?...0132&st=528

a koks miestas? ax.gif
Atsakyti
Aš iš Kėdainių 4u.gif

Pasiguosiu...Prisidirbau doh.gif Per rūpesčius neužmačiau ir palikau žydinčia sanpauliją vandevyje,mirkti...palaisčiau vadinasi. verysad.gif Dvi dienas....Dabar gel;bėjimo akciją vykdau. g.gif Išėmaiu iš vazono ir įvynužiojus į servetėles džiovinu...Servetėlių visą pokelį sunaudojau..
Na niekas nekaltas..pati.
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2008 04 12, 13:23)
Aš iš Kėdainių  4u.gif

Pasiguosiu...Prisidirbau doh.gif Per rūpesčius neužmačiau ir palikau žydinčia sanpauliją vandevyje,mirkti...palaisčiau vadinasi. verysad.gif Dvi dienas....Dabar gel;bėjimo akciją vykdau. g.gif Išėmaiu iš vazono ir įvynužiojus į servetėles džiovinu...Servetėlių visą pokelį sunaudojau..
Na niekas nekaltas..pati.

o kaip nors i jonava butu imanoma perduot? blush2.gif
Atsakyti